دوغ؛ بهترین نوشیدنی برای فصل گرما
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام فارس - مهر / یک متخصص حوزه کشاورزی، نسبت به مصرف دوغ و کفیر در فصل گرما به منظور جبران آب از دست رفته و تقویتِ بدن در برابر برخی بیماریها تاکید کرد.
محمد شاهدی باغ خندان متخصص حوزه کشاورزی و مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم، با اشاره به این که بدن کودکان تا 70 درصد از آب تشکیل شده، درباره لزوم تغذیه سالم در فصل گرما توضیح داد و گفت: با کمبود آب مشکلاتی برای بدن پدیدار شده و حتی گیجی و بیهوشی را در پی خواهد داشت.
وی عملکرد تعریق را به سیستمِ خنک کنندهای برای بدن تشبیه کرد و ادامه داد: در فصل گرما بخشی از آب بدن توسط تعریق دفع میشود و این آب با تبخیر، بدن را خنک میکند. انسان مقادیر بسیاری آب را از این طریق از دست میدهد که باید جبران شود و بهترین راه نیز نوشیدن آب تمیز و سالم است.
بازار ![]()
شاهدی باغ خندان بهترین آب را نه سرد و نه گرم دانست و افزود: آب باید دمای معمولی داشته باشد که با افزودن قدری آبلیمو طعمی بهتر میگیرد. همچنین استفاده از تخمهای سنتی نظیر خاکشیر برای فصل گرما مناسب بوده و میوههای تابستانی آب دار میتوانند نیاز بدن را در این فصل به خوبی تأمین میکنند.
شاهدی باغ خندان سبزیجات آب دار نظیر کاهو و کلم را نیز تأمین کننده آب بدن در تابستان عنوان کرد و افزود: شکر و کافئین موجود در نوشابه و آبهای گازدار در این فصل مضر بوده و غذاها نباید سرخ کردنی باشند.
وی اذعان کرد: در این فصل وعدههای غذایی پر تکرار و با حجم کمتر مصرف شوند تا عملکرد معده را در این فصل بهبود دهند. استفاده از دوغ و نوشابههای مفید در فصل گرما میتواند برای بدن مفید بوده و همچنین ماست از خوراکیهایی است که به ندرت فاسد میشود.
شاهدی باغ خندان در مصاحبه با رادیو گفتگو نسبت به مصرف نمک در این نوشیدنی سنتی هشدار داد و خاطر نشان کرد: اصولاً در فصل تابستان هوا گرم بوده و میکرو ارگانیسمها به سرعت در مواد غذایی رشد میکنند؛ بنابراین مواد غذایی را نباید خارجِ یخچال نگهداری کرد چون به محض سرد شدن، برای فساد آماده میشود.
-
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸:۱۶
-
۵ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/957220/