پیام فارس

آخرين مطالب

وقتی تجارت بر سیاست می‌چربد/ چرا خلیج فارس مقصد محبوب ترامپ است؟ سیاسی

وقتی تجارت بر سیاست می‌چربد/ چرا خلیج فارس مقصد محبوب ترامپ است؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرآنلاین هاوارد لافرنچی با انتشار تحلیلی با عنوان«ترامپ در خاورمیانه منطقه امن خود را پیدا می‌کند: اول تجارت، بعد سیاست» در سایت کریستین ساینس مانیتور نوشت:
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین سفر بین‌المللی خود در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش، بخشی از سفر چهار روزه‌اش به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را به مسائل دیپلماتیک اختصاص داد.
او روز چهارشنبه در عربستان سعودی با احمد الشرع، رئیس‌جمهور پس از اسد و رهبر سابق شورشیان اسلام‌گرا، دیدار کرد. این ملاقات یک روز پس از آن انجام شد که ترامپ وعده داد تحریم‌های تنبیهی آمریکا علیه این کشور جنگ‌زده را لغو کند.
ترامپ در سخنرانی یک‌ساعته خود در ریاض با تأکید بر اینکه ایالات متحده «دشمن دائمی ندارد»، از امکان شکوفایی روابط میان واشنگتن و تهران سخن گفت، به شرط آنکه ایران از رفتارهای منطقه‌ای خود دست بردارد.
او همچنین به سیاست آمریکا در خاورمیانه اشاره کرد که شامل کاهش حضور واشنگتن و کاهش فشار بر شرکا برای دستیابی به نتایج دیپلماتیک است. یکی از نکات قابل‌توجه در سخنان او در ریاض، اظهار این دیدگاه بود که عربستان سعودی در «زمان مناسب» روابط خود را با اسرائیل عادی‌سازی خواهد کرد.
با این حال، رئیس‌جمهور تاجر آمریکا در بیشتر بخش‌های سفر خود به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، رویکردی تجاری اتخاذ کرد.
او در راستای سیاست «اول آمریکا»ی خود، از انعقاد صدها میلیارد دلار قرارداد برای صنایع دفاعی ایالات متحده خبر داد و همچنین از سرمایه‌گذاری گسترده کشورهای خلیج فارس در شرکت‌های هوش مصنوعی و میکروچیپ آمریکایی سخن گفت. نکته قابل‌توجه این سفر، حضور ایلان ماسک، مشاور میلیاردر ترامپ در حوزه فناوری‌های نوظهور و یکی از حامیان مالی اصلی او، بود.

پیام فارس

"کاخی در آسمان"
اما ترامپ نیز تجارت آمریکا و تجارت خانوادگی خود را به روش‌هایی که هیچ رئیس‌جمهور آمریکایی دیگری انجام نداده است، در هم آمیخت - و به حدی که حتی زنگ خطر را در میان برخی از سرسخت‌ترین و بانفوذترین حامیانش به صدا درآورده است. اعتراضات گسترده نسبت به پذیرش یک جت 400 میلیون دلاری—«کاخی در آسمان»—به عنوان هدیه‌ای از قطر، همراه با توجیه استفاده از آن به‌عنوان هواپیمای جدید نیروی هوایی، هنگام بازگشت او به کشور در روز جمعه با واکنش‌های فراوان مواجه خواهد شد.
بر اساس تحلیل کارشناسان منطقه‌ای، ترامپ تصمیم گرفته است که همانند دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، خلیج فارس نخستین مقصد بین‌المللی‌اش باشد. دلیل این انتخاب ساده است: ثروت فراوان و سبک تجارت مورد علاقه او در این منطقه متمرکز شده‌اند.
الیزابت دنت، عضو ارشد مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، معتقد است که ترامپ کشورهای خلیج فارس را مناطقی با سرمایه‌های کلان و رهبرانی می‌بیند که آماده‌اند فرش قرمز برای او پهن کنند و در تالارهای طلاکاری‌شده به شیوه‌ای که او مناسب می‌داند، از وی پذیرایی کنند. تمام توافق‌هایی که اعلام می‌کند، با سیاست «اول آمریکا»ی او همخوانی دارند، سرمایه‌گذاری‌های پر زرق و برق را تضمین می‌کنند و به او امکان می‌دهند که این موفقیت‌ها را به پایگاه داخلی‌اش ارائه دهد.
در قطر، ترامپ با افتخار از آنچه «بزرگ‌ترین سفارش هواپیما در تاریخ بوئینگ» نامید، پرده برداشت—توافقی میان قطر ایرویز برای خرید 210 هواپیمای بوئینگ.

پیام فارس

صاحب باشگاه مجلل مار-آ-لاگو در فلوریدا، در دیدار با امیر قطر، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، در کاخ سلطنتی، مرمرهای ساختمان را تحسین کرد و خطاب به امیر گفت: «این یعنی کمال!»
جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، می‌گوید که ترامپ بار دیگر خلیج فارس را انتخاب کرده است «زیرا اینجا مکانی است که برای او خوشایند است.» در نظر رئیس‌جمهور، خلیج فارس دنیایی است که باید باشد—با املاک مجلل متعلق به افرادی که با حاکمان ارتباط دارند.
طرح‌های کلی سیاست خارجی با وجود هیاهوی تجاری، می‌توان خطوط کلی یک سیاست خارجی نوظهور از سوی ترامپ را مشاهده کرد—رویکردی که تعهدات آمریکا را محدود می‌کند، مداخلات نظامی را به حداقل می‌رساند اما در صورت وقوع، با قدرت قاطع اجرا می‌شود و شرکای خارجی را بر اساس میزان سودی که می‌توانند برای ایالات متحده داشته باشند، ارزیابی می‌کند.
دانیل بنایم، معاون سابق دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور شبه‌جزیره عربستان، توضیح می‌دهد: «آنها دامنه مسئولیت‌های آمریکا را محدودتر کرده‌اند اما در اجرای آن‌ها سخت‌گیرانه‌تر عمل می‌کنند. هدفشان این است که اقدامات کمتر اما با نیروی بیشتری انجام دهند و از شرکای خارجی برای پر کردن شکاف‌های موجود بهره بگیرند.»
به‌عنوان نمونه، او به حملات هوایی آمریکا علیه حوثی‌های یمن اشاره می‌کند—مداخله‌ای که ترامپ پس از دریافت تضمین از رهبران حوثی مبنی بر عدم حمله به کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ، متوقف کرد.
بنایم، عضو مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن، سه محور اصلی سیاست‌های ترامپ در خاورمیانه را مشخص می‌کند: مذاکرات هسته‌ای با ایران، تلاش برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل، و دستیابی به آتش‌بس میان اسرائیل و حماس.
به گفته او، برخی از این مسائل از ابتدای دولت ترامپ پیشرفت‌هایی داشته‌اند، مانند مذاکرات اولیه آمریکا و ایران، در حالی که دیگر موارد—مانند وضعیت غزه—هنوز دور از تحقق به نظر می‌رسند.
براساس گزارش‌ها، آمریکا در دیدار روز یکشنبه با نمایندگان ایران، پیشنهاد مکتوبی درباره توافق هسته‌ای ارائه کرده است؛ با این حال، مقامات ایرانی این موضوع را رد کردند. ترامپ روز سه‌شنبه در ریاض اظهار داشت که برای حل این مسئله، پیشنهادی را به ایران ارائه داده است، اما هشدار داد که این فرصت «برای همیشه باقی نخواهد ماند.»
عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل نیز با چالش‌هایی مواجه شده است. برخلاف پیش‌بینی‌های ژانویه که برخی از مشاوران ترامپ از احتمال یک توافق تاریخی سخن می‌گفتند، اکنون این روند به‌دلیل تشدید جنگ در غزه و تیرگی چشم‌انداز راه‌حل دو دولتی فلسطین که عربستان سعودی بر آن تأکید دارد، متوقف شده است.
صلح ساختن، نه تحمیل کردن دونالد ترامپ بارها خود را به‌عنوان یک صلح‌ساز، نه یک تحمیل‌کننده صلح، معرفی کرده و رویکرد پیشینیان خود—چه جمهوری‌خواه و چه دموکرات—را که تلاش داشتند خاورمیانه را مطابق با ارزش‌های غربی بازسازی کنند، رد کرده است.
او در سخنرانی خود در ریاض، ضمن ستایش رهبران سعودی برای تحقق «یک معجزه مدرن به روش عربی»، به انتقاد از «نئوکان‌ها» و «ملت‌سازان» پرداخت که، به گفته او، در «کابل و بغداد» و دیگر مناطق شکست خورده‌اند.
ترامپ تأکید کرد: «جهان باید بداند که این تحول بزرگ حاصل مداخله غرب یا پرواز دادن مردم با هواپیماهای لوکس و سخنرانی درباره چگونگی زندگی و اداره کشورشان نیست.»
برخی از کارشناسان منطقه‌ای معتقدند که رویکرد «همیشه تجارت، همه جا تجارت» ترامپ نسبت به کشورهای خلیج فارس، به‌ویژه عربستان سعودی، در ماه‌های ابتدایی دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش، نشان‌دهنده تغییر از یک مشارکت سنتی‌تر به مدلی متمرکز بر منافع اقتصادی است که در دولت اول او وجود داشت.
بنجامین فریدمن، مدیر سیاست در اندیشکده «دفاع از اولویت‌ها» که سیاست خارجی واقع‌گرایانه ایالات متحده را ترویج می‌کند، می‌گوید: «آمریکا باید روابط عادی با عربستان سعودی داشته باشد. نیازی نیست که با آنها مانند یک کشور مطرود رفتار کنیم، همانطور که رئیس‌جمهور [جو] بایدن در ابتدا در نظر داشت.»
با این حال، او می‌افزاید که ترامپ در دوره اول خود «بیش از حد به سعودی‌ها نزدیک شد و این تصور را ایجاد کرد که آنها متحد اصلی آمریکا هستند و واشنگتن آماده است تا برای دفاع از آنها مداخله کند.» فریدمن در ادامه می‌گوید: «به نظر می‌رسد اکنون رویکرد محتاطانه‌تری در قبال منطقه اتخاذ شده است. این سیاست بدین معناست که: ما با آنها تجارت می‌کنیم، اما برایشان نمی‌جنگیم.»
مسائل اخلاقی با این حال، اگرچه او از آنچه که او رابطه دفاعی واقع‌گرایانه‌تر ترامپ با منطقه می‌داند، حمایت می‌کند، فریدمن از تضعیف دیوار حائل دیرینه بین امور داخلی کشور در روابط بین‌الملل و امور شخصی رئیس جمهور ابراز تاسف می‌کند.
او نه تنها با اشاره به هدیه 400 میلیون دلاری قطر، بلکه با اشاره به میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کشورهای خلیج فارس در ارز دیجیتال خانواده ترامپ، می‌گوید: «شاهد چنین فروپاشی اخلاق و قوانین و هنجارهای ضد فساد بودن، ناامیدکننده است.»
در طول هفته کوتاهی که ترامپ از واشنگتن دور بوده، ماجرای «کاخ آسمانی» به کانون توجه طوفانی از جنجال بر سر معاملات تجاری خانواده ریاست جمهوری تبدیل شده است.
منتقدان خاطرنشان می‌کنند که این جت مجلل نیاز به ارتقاء امنیتی و بازسازی سیستم‌های پرهزینه و زمان‌بر دارد که می‌تواند به این معنی باشد که تنها به مدت یک سال در پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ به عنوان هواپیمای ویژه رئیس جمهور ترامپ (ایر فورس وان) خدمت خواهد کرد - اگر اصلاً چنین امکانی وجود داشته باشد. این بدان معناست که این جت که قطر در واقع به کتابخانه ریاست جمهوری ترامپ هدیه خواهد داد، اساساً به هواپیمای شخصی ترامپ در زندگی خصوصی پس از ریاست جمهوری‌اش تبدیل خواهد شد.
همه اینها حتی برای برخی از سرسخت‌ترین حامیان رئیس جمهور در دنیای MAGA نیز بیش از حد زیاد است.
بنجامین شاپیرو، مفسر محافظه‌کار، در پادکست خود در "دیلی وایر" این هفته، به لکه ننگ قرارداد جت اشاره کرد و از شنوندگانش خواست که صادقانه پیامدهای آن را در نظر بگیرند. او گفت: «فکر می‌کنم اگر نام‌ها را به هانتر بایدن و جو بایدن تغییر می‌دادیم، همه ما وحشت‌زده می‌شدیم.»
*ترجمه: ابوالفضل خدائی
311311
کد خبر 2065065

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/956691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر صبح‌ها اینطوری بلند می‌شوید، فشار خون صبحگاهی تهدیدتان می‌کند

10 مدل لوستر لاکچری که دکوراسیون شما را متحول می‌کند

سهم ناچیز ایران از بازار 600 میلیارد دلاری روسیه

دعوای اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی بر سر تولید نفت ایران

تامین ارز واردات از 6.5 میلیارد دلار عبور کرد

حق بیمه سلامت دهک‌های 6 تا 9 برای امسال اعلام شد

عرضه کامیون کشنده امپاور BD500 بهمن دیزل در بورس کالا

تکمیل و بهره‌برداری از مخزن 2000 متر مکعبی شهر خور تا پایان امسال

شهید رئیسی در سه جبهه به مردم، کشور و اسلام خدمت می کرد

فرماندار شیراز: زنان ایرانی همواره برای اعتلای کشور قدم برداشته‌اند

40 هزار میلیارد تومان اعتبار و حمایت ویژه از شرکت‌های دانش‌بنیان فارس

200 هزار واحد مسکونی نهضت ملی در دست ساخت بنیاد مسکن

پایان بلاتکلیفی در مسکن مهر اسلام‌آبادغرب با ورود مستقیم «خانم وزیر»

مدیران هر حوزه باید از مهارت و تخصص لازم برخوردار باشند

امام جمعه شیراز: تغییر فرهنگ کارآفرینی و شایسته‌سالاری ضرورت پیشرفت در علم و فناوری است

شهید رئیسی خودش را بدهکار جامعه ایثارگری می‌ دانست

روند افزایشی شیوع بیماری‌های تنفسی؛ اُمیکرون دوباره اوج گرفت

7 فایده نوشیدن سرکه سیب قبل از خواب

با این نوشیدنی گرم سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید

اظهارنظر سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه‌ حذف 4 صفر از پول ملی

وزیر اقتصاد بعد از 7 خرداد به مجلس معرفی می‌شود

ریز ارز پرداختی به واردات تا 23 اردیبهشت ماه

پزشکیان: دنبال جنگ نیستیم، اهل مذاکره‌ایم

خطوط قرمز ایران در مذاکرات با دقت رعایت شده است

حمیدیان: همکاری‌های اقتصادی میان بخش خصوصی ایران و آلمان توسعه یابد

برگزاری اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی بی‌کلام خلیج فارس

تاکید بر احیای هویت دینی و ملی در منشور رهبر انقلاب

مقام دولت سیزدهم: شهید رئیسی از اعضای تیم حفاظت برای قرائت دعا دعوت می‌کرد/ تواضع، توسل، نماز اول وقت و گریه‌های شبانه از ویژگی‌های شهید رئیسی بود

خبرگزاری مهر سه جایزه جشنواره منابع طبیعی و رسانه کردستان را کسب کرد

فرنگی کاران جوانان در شیراز

کشف لاستیک‌های قاچاق در آباده

دانشگاه پیام نور فارس میزبان جشنواره ملی دانشجویی زیتون

سه فوتی بر اثر تصادف در جاده اوز به خنج

کشف مزرعه استخراج رمزارز قاچاق در کوار

تصادف تریلی با پراید در جاده لار به جهرم 2 قربانی گرفت

مشاهده روباه معمولی در شمال فارس

استاندار فارس: روابط عمومی‌ها جریان‌ساز و مردم‌نگر باشند

افشین: از پژوهش‌های سلامت زنان با محوریت هوش مصنوعی حمایت می‌کنیم

سرمقاله فرهیختگان/ نظم آمریکایی یا نظم غیرآمریکایی؛ مسئله این است

سرمقاله وطن امروز/ بازگشت گاو شیرده

سرمقاله اطلاعات/ رویکرد آمریکا به اسرائیل تغییر کرده؟

نویسنده مشهور آمریکایی: چرخش ترامپ در برابر ایران ممکن است مهم‌ترین اقدام او باشد

یک‌بار برای همیشه: BMI چگونه محاسبه می‌شود؟

چه کسی می‌تواند به چه کسی خون اهدا کند؟

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

افزایش بیش از 4 هزار واحدی شاخص کل بورس

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران: پارسال در گندم خودکفا شده بودیم، امسال خودکفایی از بین رفت

واردات کدام نوع برنج ممنوع شد؟

جزئیات فروش خردادماه 4 محصول سایپا

مدیرعامل تامین اجتماعی: 400 همت کسری داریم