پیام فارس

آخرين مطالب

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم اقتصادي

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / در پی صدور رأی اخیر شورای رقابت در راستای شکایت دو پلتفرم‌ از اسنپ‌پی درباره‌ نحوه همکاری این شرکت با شرکای تجاری‌اش در حوزه خرید اعتباری، این شورا با صدور رای، اسنپ‌پی را در موقعیت مسلط تشخیص داد که این شرکت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده خواهد کرد.
در پی صدور رأی اخیر شورای رقابت در راستای شکایت پلتفرم‌های «ازکی‌وام» و «دیجی‌پی» از پلتفرم «اسنپ‌پی» درباره‌ نحوه همکاری این شرکت با شرکای تجاری‌اش در حوزه خرید اعتباری، اسنپ‌پی با انتشار بیانیه‌ای، ضمن احترام به رأی صادره، اعلام کرده که از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده خواهد کرد. اما پشت این موضع‌گیری،چه دلایلی نهفته است و بازار چگونه به این تصمیم نگاه می‌کند؟
بازار



اسنپ‌پی؛ توسعه‌گر زیرساخت، نه بازیگر مسلط
اسنپ‌پی در بیانیه‌ خود تأکید کرده که رویکردش از ابتدا ارائه زیرساخت‌هایی برای رشد و تنوع‌بخشی به خدمات مالی بوده است. این شرکت خود را تسهیل‌گر و پیشران نوآوری در بازار می‌داند؛ نه بازیگری با «وضعیت اقتصادی مسلط». استناد اسنپ‌پی به آمارهای مشخص است: همکاری با کمتر از 2000 فروشگاه از مجموع بیش از 270هزار فروشگاه آنلاین کشور. این داده‌ها نشان می‌دهد که حتی از نظر سهم بازار نیز نمی‌توان ادعای سلطه اقتصادی را به‌راحتی اثبات کرد.
خدمات به کاربران یا بازاریابی برای رقبا؟
یکی از نکات کلیدی در بیانیه، نقد اسنپ‌پی به الزام به هدایت کاربران به سمت رقباست. به گفته این شرکت، در مدل همکاری فعلی، اسنپ‌پی کاربر را به سایت اختصاصی فروشگاه هدایت می‌کند و کاربر در صورتی می‌تواند از فروشگاه خرید کند که عضو آن فروشگاه شود. در این بیانیه آمده «شرایط قرارداد نیز بر اساس مقتضیات این مدل طراحی شده است.» بنابراین، رأی شورای رقابت عملاً شرکت را ملزم می‌کند تا برای رقبا بازاریابی رایگان انجام دهد؛ اقدامی که به گفته‌ اسنپ‌پی، نه تنها منصفانه نیست، بلکه خلاف اصول رقابت سالم و تجارت آزاد است.
آیا تجدیدنظر محتمل است؟
با توجه به داده‌های ارائه‌شده و ویژگی‌های بازار خرید اعتباری در ایران، به‌نظر می‌رسد اسنپ‌پی از موضع حقوقی و اقتصادی قابل دفاعی برخوردار است. بازاری که بیش از 10 پلتفرم خدمات اعتباری در آن فعال‌اند و سهم اسنپ‌پی نیز محدود است، به سختی می‌تواند نمونه‌ای از انحصار تلقی شود. به‌ویژه وقتی بدانیم که این پلتفرم نه مستقیماً فروش را انجام می‌دهد و نه کاربران را در محیط خود نگه می‌دارد، بلکه صرفاً «دروازه ورود» به فروشگاه‌هاست.
در این شرایط، تصمیم نهایی شورای رقابت در مرحله تجدیدنظر می‌تواندمسیر مهمی را برای آینده‌ این بازار ترسیم کند: مسیری که در آن هم از رقابت حمایت شود، و هم نوآوری و رشد کسب‌وکارهای نوپا قربانی برداشت‌های سخت‌گیرانه نشود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/956237/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ غائبان همیشگی کلاس تاریخ

مشکلات اقتصادی، میراث شماست اما رئیسی نشان داد راه‌حل دارد

سرمقاله اعتماد/ سفر ترامپ به منطقه: ابعاد و نتایج

قفل پرونده FATF شکست

سرطان‌های سروگردن چقدر کشنده هستند؟

قطع برق صنایع بزرگ برای 2 هفته/ وزیر صمت: جای تاسف دارد

فروش بیش از 10 هزار میلیارد تومان شمش طلا در 11 حراج

نام خلیج فارس بر بازوی سپاهانی‌ها

وام بدون سود بانک مهر ایران؛ شرایط، مبلغ و اقساط در سال 1404

بزرگداشت فردوسی؛ ادای احترام به زبان مادری

عنایت‌ الله آتشی چهره ماندگار ورزش کشور شد

انتخاب «شیراز» به عنوان بخش ویژه «تصویر22»

سرمقاله هم میهن/ دفاع از مجلس؛ چگونه؟

سرمقاله آرمان ملی/ سفر ترامپ به خاورمیانه

پادوهای داخلی آمریکا اهانت‌های ترامپ به ایران را سانسور کردند

60 درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل حقوق دریافت می‌کنند

وزیر کار: در دهک‌بندی‌ها اطلاعات نادرست ارائه شد

طلای جهانی تغییر مسیر داد

فراخوان ثبت نام رایگان در طرح چکاپ سلامت در منزل

سرمربی شهرراز: چند بازیکن ما، بی‌تعهدی کردند

سفر ترامپ به منطقه صرفا دستاورد اقتصای برای او و امریکا در منطقه داشت/ پیگیری طرح ابراهیم در دستور کار رئیس جمهور

به کتاب‌های تأثیرگذار بر همگرایی میان مذاهب اسلامی بهای بیشتری داده شود

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 25 اردیبهشت‌ماه

حافظان میراث زبانی در روزگار فراموشی واژه‌ها

سرمقاله دنیای اقتصاد/ اقتدار مالی، عقب‌نشینی نیست

مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در تهران صادر شد

آغاز آماده سازی فاز دوم قطعه ایثارگران در شهر بوشهر

برگزاری برنامه های متنوع به مناسبت هفته بزرگداشت شهدای خدمت

بزرگداشت شهدای خدمت فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ ایثار است

سرمقاله خراسان/ بازی کثیف ترامپ با روان ملت ایران

عاملی که مغز را کوچک می‌کند

مالیات و جریمه سنگین برای به ‌کارگیری اتباع غیرمجاز!

وزیر کشور: باید فرش قرمز برای سرمایه‌گذار پهن کرد

سوریه‌ای که اهل زانوزدن نیست

وضعیت تالاب های فارس بحرانی و غیر قابل‌ تحمل است

پدر و پسر به هم رسیدند

معاون فرهنگستان زبان و ادب فارسی: عشق کلمه عربی است اما واژه‌های فارسی مانند مهر و دوستی جای ان را نمی‌گیرد

پیام ویژه مهدی رجب‌زاده برای فجری‌ها

خلیج‌ فارس روی پیراهن سپاهانی‌ها (عکس)

حامد راحت سرپرست فولاد غدیر نی‌ریز شد

پیام تبریک شهردار و اعضای شورای شهر نی ریز به سرپرست فولاد غدیر نی ریز

روستای داریان می‌تواند به قطب گردشگری کشور تبدیل شود

احیای تالاب‌های فارس نیازمند تصمیمات سخت و نظارت دقیق

داریان سرشار از ظرفیت‌های رشد است

گام‌های فولاد غدیر نی‌ریز برای تکمیل زنجیره تولید

واکاوی نفوذ اسراییل در آسیای مرکزی

ناکامی پایداری‌ها

ترامپ در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس

هشدار به فیش‌های نجومی

مردن به جای تفریح در خوزستان