ساعت کاری طولانی بر سلامت احساسی افراد اثر میگذارد
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - مهر / ساعات کاری طولانی ساختار مغز به خصوص نواحی مرتبط با تنظیم احساسی و عملکرد اجرایی مانند حافظه فعال و حل مشکل را تغییر میدهد.
به گزارش فیز، این یافته جدید طی تحقیقی در نشریه آنلاین Occupational & Environmental Medicine منتشر شده است. به گفته محققان کار کردن بیش از حد «تغییرات عصبی تطبیقی» ( neuroadaptive changes) ایجاد می کند که احتمالا روی سلامت شناختی و احساسی فرد تاثیر می گذارد.
پیش از این مشخص شده بود ساعات کاری طولانی با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، اختلالات متابولیکی و چالش های سلامت ذهنی مرتبط است. سازمان بین المللی کار نیز تخمین می زند کار کردن بیش از حد عامل مرگ بیش از 800 هزار نفر در سال است.
هرچند پیامدهای رفتاری و روانشناختی کارکردن بیش از حد قابل درک است، مکانیسم های عصبی زیربنایی و تغییرات آناتومیکی آن تاکنون در ک نشده اند.
برای این منظور محققان تجزیه و تحلیل ساختاری حجم مغز را برای مقایسه تاثیر کارکردن بیش از حد روی نواحی خاصی از مغز کارمندان بخش خدمات درمانی که به طور عادی بیش از 52 ساعت در هفته کار می کنند، به کار گرفتند.
آنها داده های مورد نظرشان را از تحقیقGROCS و اسکن های ام آر آی که برای بررسی تاثیر شرایط کاری روی ساختار مغز انجام شده بود، جمع آوری کردند. از شرکت کنندگان در پژوهش GROCS خواسته شد تا اسکن های ام آر آی اضافی نیز ثبت کنند و تحلیل نهایی شامل 110 فرد بود. بیشتر این افراد در بخش خدمات درمانی فعالیت می کردند و به طور دقیق تر 32 شرکت کننده در هفته اضافه کاری داشتند و 78 نفر فقط ساعات معمول کار کردند.
افرادی که هر هفته ساعات طولانی تری کارکردند، به طور قابل توجهی جوان تر بودند، مدت زمان کمتری را صرف کار می کردند و تحصیلکرده تر از افرادی بودند که فقط در ساعات استاندارد فعالیت می کردند. تمایز در حجم مغز افراد با استفاده از یک تکنیک تصویرداری عصبی به نام VBM که تفاوت ناحیه های مختلف مغز را در سطح ماده خاکستری بررسی می کند، ارزیابی و پس از آن بر مبنای اطلس که از منابع از پیش تعریف شده برای شناسایی و برچسب زدن ساختارها در عکس های مغز استفاده می کندف تحلیل شد.
تحلیل مقایسه ای یافته ها نشان داد در بخش های مرتبط با عملکرد اجرایی و تنظیم احساسی مغز افرادی که در هفته 52 ساعت یا بیشتر کار کردند، تغییرات بیشتری نسبت به افرادی که در ساعات استاندارد کار می کنند، وجود دارد.
به عنوان مثال تحلیل مبتنی بر اطلس نشان دهنده 19 درصد افزایش در حجم ژیرای وسط پیشانی در افرادی با ساعات کاری طولانی در مقایسه با افرادی بود که در ساعات عادی فعالیت میکردند. این بخش از مغز نقش مهمی در عملکردهای مختلف شناختی دارد. این بخش با توجه کردن به موضوعات، حافظه فعال و پردازش زبانی مرتبط است.
-
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۸:۰۸
-
۳ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/956165/