آمریکا تشنه مذاکره با ایران شد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام فارس - محمدحسین عادلی در این همایش با اشاره به آگاهی کشورهای حاشیه خلیجفارس از تغییرات در قدرتهای جهانی، اظهار داشت: این تغییرات بهطور پایدار بر اقتصاد تأثیر میگذارد و این کشورها به خوبی این موضوع را درک کردهاند. تمامی این کشورها برای آیندهای خاص برنامهریزی و چشماندازهایی ویژه دارند. استراتژیهای آینده آنها دوگانه است؛ بخشی بر نفت، گاز و انرژیهای فسیلی تمرکز دارد و بخش دیگر به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و تنوعبخشی به اقتصاد میپردازد.
در عین حال، آنها در حال توسعه برنامههای مربوط به میادین نفتی و گازی خود نیز هستند. عادلی افزود: کشورهای منطقه در حالی ظرفیتهای نفت و گاز خود را افزایش میدهند که در ایران، با وجود شعار تنوعبخشی به اقتصاد، توجه کافی به نفت و تولید و استخراج آن نمیشود. بزرگترین تهدیدی که نفت ایران را در معرض خطر قرار میدهد، افت فشار و کاهش تولید است.
وی با اشاره به برنامههای جدید کشورهای حاشیه خلیج فارس در زمینه انرژی گفت: آنها با شعار کربنکم درصدد تولید و صادرات هیدروژن سبز و آبی هستند. این کشورها همچنین سرمایهگذاری بالایی در حوزه پتروشیمی دارند و چین در امارات متحده عربی سرمایهگذاری کلان در حوزه پتروشیمی دارد. کشورهای حاشیه خلیج فارس درصدد تامین 30 درصد انرژی خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر هستند و عربستان سعودی 5 هزار و دویست مگاوات برق خورشیدی تولید میکند و درصدد است آن را به 42 هزار مگاوات تا سال 2030 ارتقا دهد.
این دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه آسیبشناسی گذشته بسیار مهم است، گفت: باید بدانیم که از کجا ضربه خوردیم و در تولید ناخالص داخلی از کشورهای همسایه عقب ماندیم. اگر در پی داشتن امنیت درونزا هستیم، باید قدرت اقتصادی را افزایش دهیم، روی پای خود بایستیم و این الگویی است که همه کشورها انجام میدهند.
عادلی با اشاره به اینکه در حال حاضر آمریکا به شدت نیازمند گفتوگو و مذاکره با ایران است، گفت: اگر ما از این فرصت استفاده کنیم، راه ما به منطقه باز خواهد شد. ایران باید با عربستان سعودی هم پیمان جامع ببندد. این کشورها با بسیاری از قدرتهای جهانی پیمانهای تجاری مهم دارند و ما باید با این کشورها سرمایهگذاری مستقیم خارجی آغاز کنیم و بهترین نمونه آن میتواند سرمایهگذاری عربستان در انرژیهای تجدیدپذیر ایران است. ایران باید برقراری و احداث خطوط انرژی اعم از برق و گاز را باید این کشورها در اولویت قرار دهد و از رقابت موجود در میان این کشورها به نفع خود استفاده کند.
وی ادامه داد: میتوان به مصر و عربستان برای ایستادن در برابر اسرائیل کمک کرد. اگر بتوانیم مذاکرات با آمریکا را همگام با مذاکرات با عربستان و امارات و دیگر کشورهای منطقه پیش ببریم، میتوانیم رشد اقتصادی خود را به منطقه پیوند بزنیم. نقطه حساس این منطقه رشد اقتصادی آن است و این کشورها مصمم هستند که در سال 2030 به رشد بالای اقتصادی دست یابند و این رشد به رشد ایران گره خورده است و بنابراین باید پیوندهای اقتصادی خود با این کشورها را تقویت و نوعی رفتار کنیم که بازیگر مخرب منطقه رژیم اسرائیل معرفی شود.
او در پایان گفت: آمار رشد منفی اقتصادی کشورهای حاشیه خلیج فارس در زمان جنگ ایران، و رشد بالای آنها در زمان رشد ایران یک پیام روشنی برای آنها دارد. اینکه این منطقه با هم و در کنار هم می توانند رشد کنند. گزینه دیگری وجود ندارد، پس بیاییم همه با هم همکاری کنیم. امروز فضا برای همکاری با عربستان سعودی بسیار مناسب است. موفقیت مذاکرات جاری ایران و آمریکا حتما به فضای همکاری ایران و عربستان و کشورهای خلیج فارس کمک شایانی می کند.
-
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۶:۰۴
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954713/