بزرگنمايي:
پیام فارس - شیراز-شهید آیتالله رئیسی درکمتر از سه سال اقدامات گستردهای در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم فارس انجام داد و دستاوردهای بی نظیری از دولت سیزدهم در فارس به یادگار مانده است.
خبرگزاری مهر ، گروه استانها- مرضیه جوانمردی: استان فارس همواره و به عقیده بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران بیش از آنکه محروم و توسعه نیافته و فاقد شاخصهای توسعهای قلمداد شود از عدم توازن منطقهای رنج میبرد و این عدم تعادل و ناهمگنی در توزیع و توسعه امکانات و شاخصهای توسعهای در سطح شهرهای مختلف استان قابل مشهود است.
فاصله بین مناطق برخوردار با مناطق کمتر برخوردار آن بسیار فاحش است و مردمانش بیش از آنکه به رفع کمبودها و دغدغهها و مشکلات بیندیشند خواستار رفع برخی نگاههای تبعیضآمیز در حوزههای گوناگون هستند.

شهید جمهور با اشراف کامل به فارس دنبال شکوفایی استان بود
آیت الله رئیسی با برنامه و شناخت و اشراف کامل بر مشکلات و چالشهای فراروی و متناسب با استان فارس به دنبال شکوفایی ظرفیتها و استعدادهای نهفته و البته کاهش دردها و معضلات انباشت شده در این استان از گذشتههای دور بود.
در مدت زمان خدمت آیتالله رئیسی در سمت ریاست جمهوری، فارس به سهم خود دستاوردها و فرصتهای زیادی به دست آورد، با وجودی که اذعان میشود شیراز، شهرستان برخورداری است اما در این کلانشهر مشکلات رفاهی و زیرساختی بسیاری وجود دارد.
در روستاهای شهرستان شیراز هر سال تنش آبی وجود داشت، اما در سه سال دوران خدمت شهید جمهور تنش آبی بسیاری از روستاها با حفر چاه، ایجاد مخزن و شبکه انتقال آب حل شد. البته هنوز هم روستاهایی وجود دارند که نیازشان مرتفع نشده و بعضاً با تنش آبی مواجه هستند.
یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم توجه به بحث بهسازی و آسفالت معابر روستایی است و شاید یکی از شاخصترین پروژهها در شیراز بهرهبرداری آزادراه شیراز اصفهان یا حضرت شاهچراغ (ع) و خط دوم آبرسانی به شیراز بود.
اصلاح زیرساختها در کشور شروع شد و طرحهای بزرگ آبرسانی و نیروگاهی و بخش نفت و گاز در دستور کار دولت قرار گرفت و در بخش اصلاح ساختارهای اقتصادی برای مهار تورم نیز گامهای مؤثری برداشته شد.

اتخاذ 114 مصوبه برای رونق دوباره فارس
دستاورد سفر شهید جمهور به فارس 114 مصوبه در حوزههای عمرانی، اشتغالزایی، صنعتی، فرهنگی، ورزشی و زیربنایی بود. این مصوبات یا تعریف پروژه جدید یا تکمیل طرحهای نیمهتمام بود.
رفع مشکل کم آبی، رونق بخشی به اقتصاد گردشگری، سرمایهگذاری، اقتصاد مقاومتی، حمایت از صنایع استان، ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان، دیدار با نخبگان، ورزشکاران، سران عشایر، اصحاب رسانه، خانواده شهدا و ایثارگران و… عمده برنامههای سفر آیتالله رئیسی به فارس را تشکیل داد.
تکمیل راه آهن شیراز - بوشهر - عسلویه، تکمیل بزرگراه دشت ارژن - قائمیه، تکمیل 50 کیلومتر از محور جهرم – لار، احداث باند دوم محور کوار – فیروزآباد-جم، تأمین زمین مورد نیاز و پرداخت تسهیلات احداث 10 هزار واحد مسکن شهری و 12 هزار واحد مسکن روستایی و رفع نقاط حادثهخیز استان فارس از جمله طرحهای عمرانی و راه و شهرسازی مصوب شده است.
تکمیل سد نرگسی و کوار، تکمیل خط دوم آبرسانی شیراز، تکمیل فاضلاب 6 شهر شامل شامل داراب، فیروزآباد، نیریز، فسا، سپیدان، آباده، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب کازرون، آبرسانی به شهرهای ارسنجان، زریندشت، رودبال، جنت شهر، سرچهان، قیر، جهرم، شرق مرودشت، استهبان و نیریز نیز از طرحهای مهم آبرسانی به شمار میرود.
اختصاص مبلغ 30 میلیارد تومان جهت تکمیل موزه دفاع مقدس، تأمین مالی و تکمیل بهرهبرداری از آزادراه شیراز - اصفهان و تکمیل برج فناوری پارک علم و فناوری فارس، توسعه غربی خط یک و تکمیل خط دوم قطار شهری شیراز، تقویت ناوگان اتوبوسرانی شیراز، تسریع در تکمیل کمربندی شمال شرق این کلانشهر، مشارکت جهت بازآفرینی بافت قدیم اطراف حرم حضرت احمد بن موسی (ع) و تکمیل تالار مرکزی شیراز از جمله طرحهای مصوب شده سفر رئیس جمهور، در حوزه مدیریت شهری شیراز است.

تکلیف به وزارت نفت برای اجرای وظایف مسئولیت اجتماعی خود در فارس
گاز رسانی به 100 روستا، 6 شهر و 440 واحد صنعتی استان، اختصاص مبلغ 250 میلیارد تومان از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت برای کمک به اجرا و تکمیل 249 پروژه در زمینه پروژههای آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی و طرحهای هادی روستایی و خدماتی به نحوی که 20 میلیارد تومان آن برای طرحهای موردنظر و اختصاص مبلغ 57 میلیارد تومان برای کمک به تکمیل بیمارستان حضرت زینب (س) شیراز از محل اعتبارات مسئولیت اجتماعی وزارت نفت از دیگر طرحهای مصوب در بخش نفت و گاز فارس است.
یکی از پیامهای مهم رئیسجمهور در سفر به استان فارس ضرورت نگاه تحولی مدیران برای پیشبرد امور کشور و استان بود؛ پیامی که به منظور پیگیری هر چه بهتر مصوبات این سفر صادر شد و آغازگر تحول در خدمترسانی بیشتر به مردمی بود.
ایجاد بازارچه خوداشتغالی صنایع دستی، کمک به برند سازی گردشگری استان فارس در ذیل برنامههای اقدامات گردشگری در سفر شهید آیتالله ابراهیم رئیسی محسوب میشود.
اینها تنها بخشی از دستاوردهای سفر شهید آیتالله ابراهیم رئیسی به استان فارس بود. در آخرین روز از حضور ایشان در این استان پهناور در نشست شورای اداری بارها بر داشتن نگاه تحولی برای پیشبرد امور کشور تأکید کرد و خطاب به مدیران تحول در فرآیندها را بسیار مهم دانست.
ایشان معتقد بود که مدیران فارس میتوانند شرایط را به نفع مردم تغییر داده و وضعیت روستاها و شهرها را در جهترضایتمندی مردم و افزایش سرمایه اجتماعی ساماندهی کنند.