پیام فارس

آخرين مطالب

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند اقتصادي

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه عمده متقاضیان خانه اولی از وام گران قیمت 1.28 میلیارد تومانی مسکن با نرخ سود 22.5 درصد استقبال نمی‌کنند، گفت: نظام بانکی باید مسئولیت اجتماعی خود را در قبال اقشار متوسط و پایین بپذیرد و وام‌های مسکن طولانی مدت با نرخ سود پایین پرداخت کند.
کیانوش گودرزی درباره اقدام اخیر بانک مسکن در برداشتن دو مورد از محدودیت‌های وام اوراق اظهار کرد: هر نوع برنامه و اقدامی که بتواند در بهبود شرایط بازار مسکن و افزایش توان متقاضیان خرید کمک کند خوب است و باید تقدیر شود. اما سال‌هاست که وام‌های خرید مسکن در ایران اثرگذاری خود را در بازار ملک از دست داده است. علت آن هم بالا رفتن شدید قیمت خانه است که باعث شده تناسب بین میزان تسهیلات و قیمت مسکن از بین برود.
وی افزود: در هشت سال گذشته قیمت مسکن در تهران بیش از 1800 درصد رشد داشته است. اردیبهشت سال 1396 قیمت هر متر خانه در تهران 4.5 میلیون تومان بوده که طبق آخرین آمار رسمی به 88.5 میلیون تومان رسیده است. البته استناد ما به آمار رسمی است که مرداد سال گذشته رقم 88.5 میلیون تومان را نشان داد و برخی برآوردهای غیررسمی نشان می‌دهد که هم‌اکنون قیمت مسکن در تهران به 114 میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است. اگر این عدد درست باشد یعنی قیمت مسکن در پایتخت طی هشت سال گذشته 2400 درصد افزایش داشته است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه منابع مالی همگام با رشد قیمت مسکن افزایش نداشته است گفت: در حال حاضر هیچ یک از وام‌های عرضه شده توسط نظام بانکی به خانه‌دار شدن متقاضیان خرید مسکن منجر نمی‌شود. عملا زوجین خانه اولی نمی‌توانند از طریق تسهیلاتی مثل اوراق تسه، مسکن مورد نیاز خود را خریداری کنند.
گودرزی درباره برداشتن شرط سن بنا و پرداخت وام دو نفره به تمامی افراد خانواده تاکید کرد: هم‌اکنون اوراق تسهیلات مسکن (تسه) بانک مسکن بالاترین سقف را در مقایسه با سایر تسهیلات مسکن مثل مسکن روستایی یا وام نهضت ملی دارد. اما با وام یک میلیارد و 280 میلیون تومانی اوراق نیز تنها می‌توان 11 متر مسکن در شهر تهران خریداری کرد. هر برگ 500 هزار تومانی آن را هم باید بیش از 100 هزار تومان خریداری کرد. از طرف دیگر اقساط این وام ماهیانه حدود 27 میلیون تومان است که باعث شده بسیاری از خانوارها عطای دریافت این وام را لقایش ببخشند.
وی با بیان اینکه سیستم بانکی باید برای افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن ابزارهای متنوعی ارائه دهد گفت: نظام بانکی باید در طراحی الگوی مسئولیت اجتماعی اهتمام بیشتری داشته باشد. لازم است تا ارائه تسهیلات ویژه، خدمات ویژه و حمایت از اقشار پایین در دستور کار نظام بانکی باشد. از طرف دیگر بنگاهداری بانک‌ها و خرید املاک به قصد سودآوری باعث ایجاد اختلال در بازار مسکن شده است. یعنی سیستم بانکی نه تنها کمکی به متقاضیان خانه اولی نمی‌کند بلکه با سوداگری در بازار ملک، به التهابات بازار مسکن دامن می‌زند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در بیان راهکار برای کمک به متقاضیان خرید مسکن گفت: اولین قدم آن است که تورم کنترل شود. تورم مزمن و طولانی تمامی ارکان اقتصاد را از کارکرد می‌اندازد. در گام دوم دولت و مجلس باید در ساخت مسکن برای اقشار متوسط و پایین اقدام کنند. تولید مسکن می‌تواند در هر دو بخش استیجاری یا ملکی باشد. نظام بانکی هم ابزارهای متنوع‌تری را در اختیار متقاضیان قرار دهد.
گودرزی با بیان اینکه ناترازی بانک‌ها از عوامل اصلی ایجاد تورم در ایران است بیان کرد: بانک‌ها نگاه صرف به سطوح اقتصاد ایران را کنار بگذارند. یکی از این بخش‌ها بازار مسکن است که اولا بانک‌ها باید از دخالت خود در این بازار دست بردارند. دوما با ارائه تسهیلات بلندمدت با نرخ سود پایین کمک کنند تا مردم بتوانند خانه‌دار شوند. در حال حاضر برخی کشورهای توسعه‌یافته وام‌های 30 ساله مسکن با سود کمتر از یک درصد به مردم می‌دهند. در حالی که وام اوراق مسکن در ایران 12 ساله و نرخ سود آن 22.5 درصد است. مجموع سود و اصل این وام بعد از 12 سال به سه میلیارد و 900 میلیون تومان می‌رسد. این نوع بانکداری باعث شده تا روز به روز بر تعداد مستاجران افزوده شود و نظام بانکی نه تنها نقش تعدیل کننده وضعیت بازار مسکن را ندارد بلکه همانطور که گفتم به التهابات آن دامن می‌زند.
بنابراین گزارش بانک مسکن در روزهای اخیر اعلام کرد که محدودیت مربوط به سال ساخت ساختمان حذف شده و از این پس، اعطای این تسهیلات فارغ از قدمت بنا امکان‌پذیر است. قبلا تسهیلات صرفا به واحدهای با عمر بنای کمتر از 30 سال تعلق می‌گرفت. در تصمیمی دیگر، امکان پرداخت تسهیلات خرید مسکن تا سقف تسهیلات زوجین به بستگان با مصادیق «پدر و فرزند»، «مادر و فرزند»، «خواهر و برادر»، «خواهر و خواهر» و «برادر و برادر» فراهم شده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلیج فارس، خلیج مکزیک نیست

هلدینگ خلیج‌فارس، صدای اوتیسم شد

صعود یزدانی به فینال تور جهانی تنیس

سفارت آمریکا از به کار بردن نام جعلی خلیج فارس ابراز تاسف کرد + سند تاریخی

حمله کمدین معروف آمریکایی به دونالد ترامپ به خاطر خلیج تا ابد فارس؛ نمی توانی نام چیزی که متعلق به خودت نیست را عوض کنی! +فیلم

واکنش معنادار ولایتی به شایعات در مورد تغییر نام خلیج فارس/ کشوری با سابقه 250ساله نمی‌تواند مستندات ایران 22000 ساله را تغییر دهد

مطابق اسناد بین‌المللی «خلیج فارس» تنها نام پهنه آبی جنوب ایران است

شبکه فیبر نوری باید تا بهمن ماه در بیرجند اجرا شود

تفاهم‌نامه تأمین مالی احداث نیروگاه خورشیدی هلدینگ خلیج‌فارس با 2 بانک

مشاور رهبر انقلاب: تمدن 22هزار ساله ایران، بازیچه ترامپ نیست | نه تنگه هرمز پاناماست، نه خلیج فارس مکزیک!

اظهارات ولایتی به شایعات در مورد تغییر نام خلیج فارس/ کشوری با سابقه 250ساله نمی‌تواند مستندات ایران 22000 ساله را تغییر دهد

مراسم تحلیف 272 کارشناس رسمی دادگستری فارس در شاهچراغ(ع)

دیدار علمای بنگلادشی با مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان گلستان

ببینید| گزارش تصویری تجلیل از سبزبانان شهرداری شیراز

واعظی پیشنهاد داد: ضروری است با مدیران گوگل مذاکره شود/ تحریف عنوان تاریخی یک ناحیه جغرافیایی، مصداق بارز توهین به مردم آن کشور است

بیانیه مقام معظم رهبری نقشه راه رسیدن به تمدن اسلامی است

اسیر اسرائیلی: دستان شما به خون آلوده است، جنگ کافی است+ فیلم

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

آزادی 97 زندانی؛ ارمغان میز خدمت مقامات قضایی فارس در زندان‌های شیراز

ضرورت بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابداری بهای تمام شده در دانشگاه‌ها

منم همون هوادار قدیمی

17 اردیبهشت 1402؛ روز سیاه رانت و اعتمادی که بازنگشت

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

گره خوردن سرنوشت منطقه به مذاکرات ایران و آمریکا

تابوی مذاکره با امریکا شکست

خطر ابتلای کودکان به سرطان از اجاق گاز تقریبا دو برابر بزرگسالان است!

پارس‌جنوبی امسال باید روزانه 722 میلیون متر مکعب گاز تولید کند

تعرفه گمرکی واردات خودرو در 1404 اعلام شد

رسانه ترکیه‌ای: بازار فولاد ایران در آستانه خروج از رکود است

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند

نتایج هجدهمین طرح نیکوکاری کلاب اسنپ / 187 هزار و 500 مرتبه مشارکت کاربران اسنپ در خرید دستگاه ماموگرافی

برای رشد اقتصادی 8 درصدی چه مقدار سرمایه‌گذاری سالانه نیاز داریم؟

روز آرام بازار سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

بازسازی سورئال مت‌گالا 2025 / خلیج همیشه فارس روی شانه‌های مد و تن سلبریتی ها

پانزده نقشه تاریخی از خلیج‌فارس

موزیک احساسی جدید ⁧شادمهر عقیلی⁩ به نام «خلیج فارس»

رئیس اتاق بازرگانی فارس: سرمایه گذاری به امنیت و ثبات اقتصادی نیاز دارد

معجزه در جاده مهر به ملکشاهی؛ پژو 207 له شد، اما هیچ‌کس کشته نشد! + عکس

پهپاد ایرانی 10 ساعت مداوم از ناو آیزنهاور آمریکا فیلم‌برداری کرد و کسی متوجه نشد!‍

افزایش فعالیت شبکه Avax: 280 کیلو آدرس فعال جدید و رشد چشمگیر بازار

هویت خلیج فارس را با ساخت فیلم و رمان تثبیت کنیم

کشف محموله‌های قاچاق 160 میلیارد ریالی در لارستان و کازرون

یک قدم تا تاریخ‌سازی؛ یزدانی به فینال تور جهانی تنیس رسید

زیرساخت‌های گردشگری در زرقان تقویت می‌شود

آغاز عملیات احداث نیروگاه خورشیدی 50 مگاواتی در فیروزآباد

هلدینگ خلیج‌فارس تفاهم‌نامه تأمین مالی نیروگاه تجدیدپذیر امضا کرد

یزدانی به فینال تور جهانی تنیس رسید

ماجرای اورژانس همیشه شلوغ بیمارستان نمازی شیراز

عصبانی و معترض؛ تاثیر قطعی مکرر برق بر زندگی روزمره