رسانه ترکیهای: بازار فولاد ایران در آستانه خروج از رکود است
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام فارس - ایرنا / یک تارنمای تحلیلی فولاد در گزارشی نوشت که گرچه بازار فولاد ایران هماکنون با چالشهایی روبهرو شده اما کارشناسان بر این باورند که این شرایط موقتی است.
به ادعای تارنمای تحلیلی «استیلرادار» ترکیه، «بازار فولاد ایران در حال حاضر با دو چالش بزرگ یعنی ابهام درباره نتیجه مذاکرات هستهای با آمریکا و کمبود نقدینگی» دست و پنجه نرم میکند اما این شرایط موقتی است و ظرف دو ماه آینده احتمالا شرایط واضحتر خواهد شد.
در گزارش کوتاه این تارنمای تحلیلی میخوانیم:
بازیگران بازار فولاد با نگاهی واقعگرایانه، خود را برای تصمیمات فوری بلافاصله پس از روشن شدن نتیجه مذاکرات، آماده میکنند. این آمادگی میتواند جرقه حرکت ناگهانی بازار باشد و حجم تجاری را افزایش دهد، به ویژه در صورتی که تحریمها تعدیل یا کانالهای بانکی بازگشایی شود.
در این بین، با توجه به تاثیر رکود بر بازارهای رقیب همچون املاک و طلا، انتظار میرود که برخی از سرمایههای خاموش به بخش فولاد بازگردند به ویژه اگر بازار سهام دچار نوسان شود.
برخی تحلیلگران بر این باورند که قیمت شمش فولاد در حال نزدیک شدن به سطح حمایت است و حتی تغییر جزئی در سیاست کلان اقتصادی، میتواند به احیای قیمتها منجر شود. این موضوع میتواند پنجرهای جذاب برای خرید و سرمایهگذاری در این صنعت راهبردی بگشاید.
بازار ![]()
در پایان این گزارش آمده است: با توجه به شاخصهای کنونی، به نظر میرسد که دوره رکود بازار فولاد در حال نزدیک شدن به روزهای پایانی است و این صنعت در آستانه ورود به مرحله جدیدی از پویایی قرار دارد.
برپایه گزارش انجمن فولاد ایران، با وجود کاهش 13 درصدی صادرات صنعت فولاد ایران در 1403، صادرات میلگرد با افزایش 13 درصدی به 2 میلیون و 872 هزار تن و صادرات نبشی، ناودانی و سایر مقاطع طویل فولادی به استثنا تیرآهن نیز با 25 درصد رشد به 286 هزار تن و صادرات تیرآهن نیز با افزایش 10 درصدی به 213 هزار تن رسید.
این میزان افزایش حجمی صادرات مقاطع طویل فولادی منجر به آن شد که صادرات فولاد ساختمانی ایران سال 1403 را با رشد حجمی 14 درصدی به پایان ببرد که منجر به افزایش 9 درصدی در ارزش صادرات شد.
سال گذشته افزایش صادرات میلگرد، نبشی، ناودانی، تیر آهن و سایر مقاطع طویل فولادی که همگی جزو محصولات فولاد ساختمانی هستند در شرایطی رقم خورد که تولید میلگرد با 0.5 درصد کاهش به سه میلیون و 967 هزار تن رسید.
میلگرد مهمترین محصول فولاد ساختمانی در داخل کشور است که تولید 12 ماه آن کاهش 0.5 درصدی داشته و این امر در کنار نوسانات قیمت ارز باعث ورود میلگرد به کانال 40 هزار تومان در آهن فروشی ها شده است.
افزایش صادرات محصولات فولاد ساختمانی در کنار کاهش تولید این محصولات در داخل میتواند بر صنعت ساختمان ایران که در گام(فاز) رکود قرار دارد، تاثیر نامطلوبی بگذارد و زمینهساز افزایش هزینههای ساخت خانه در کشور شود.
صادرات تیرآهن نیز که یکی دیگر از محصولات مهم در گروه فولاد ساختمانی است، پارسال افزایشی بوده و دلیل اصلی این افزایش، تغییر قوانین وارداتی عراق برای تسهیل ورود این محصول به آن کشور است.
-
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۳:۰۲
-
۷ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954443/