پیام فارس

آخرين مطالب

اتحاد شرقی سیاسی

اتحاد شرقی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
فرشاد گلزاری| سفر چهار روزه شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین به روسیه و دیدار وی با ولادیمیر پوتین، همتای روسی وی ازجمله تحولاتی است که زیر ذره‌بین رسانه‌ها و ناظران سیاسی، اقتصادی و امنیتی غرب قرار گرفت؛ چراکه رهبران این دو قدرت نیم‌کره‌شرقی درحالی با هم در کرملین دیدار کردند که از یک‌سو ایالات‌متحده پس از روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ به جنگ تعرفه‌ای با پکن رفته و از سوی دیگر در پرونده اوکراین سعی دارد تا روسیه را با ارائه امتیازات مختلف اولاً به سمت ختم جنگ با اوکراین هدایت کند، دوماً با این اقدام درصدد است تا میان روسیه و چین یک فاصله معنادار به وجود بیاورد. کشورهای اروپایی هم در این میان به این سفر به‌ گونه‌ای دیگر نگاه می‌کنند؛ چراکه آنها از یک‌سو با چین پیمان‌های تجاری مهمی منعقد کرده‌اند و حالا برای خنثی‌سازی پیامدهای تعرفه‌های ترامپ به ‌نوعی به چین نیاز دارند اما در عین حال با روسیه بر سر پرونده اوکراین یک تقابل همه‌جانبه را به راه انداخته‌اند و در این مسیر حالا نظاره‌گر نزدیک شدن پکن و چین هستند. در چنین فضایی، دیدار شی و پوتین در کرملین نه‌ تنها حائز اهمیت خواهد بود بلکه می‌تواند، اروپا و آمریکا را نگران کند. ‌با گذر از این تفاسیر، رئیس‌جمهور چین (پنج‌شنبه) در میانه مراسم استقبال رسمی وارد کاخ کرملین شد و با ولادیمیر پوتین همتای روس خود دیدار کرد. پوتین خطاب به شی گفت که آماده است دوباره از چین دیدار رسمی داشته باشد. به گفته ولادیمیر پوتین، روسیه و چین درحال‌ توسعه روابط به‌ نفع مردم خود و نه علیه سایر کشورها هستند. رئیس‌جمهور روسیه گفت: «روسیه و چین با هم از حقیقت تاریخی جنگ بزرگ میهنی محافظت کرده و با مظاهر نازیسم مقابله می‌کنند. روابط بین روسیه و چین به طور متقابل سودمند است. دولت‌های روسیه و چین بر روی اجرای طیف وسیعی از توافقات دوجانبه کار می‌کنند. سفر شی جین‌پینگ به مسکو برای روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است». از سوی دیگر، رئیس‌جمهور چین هم از شرکت در جشن‌های هشتادمین سالگرد پیروزی بر آلمان نازی ابراز خوشحالی کرد. شی جین‌پینگ می‌گوید، چین و روسیه آماده دفاع از حقیقت تاریخ جنگ جهانی دوم هستند. رئیس‌جمهور چین در مسکو گفت: «اعتماد سیاسی متقابل بین چین و روسیه در حال عمیق‌تر شدن است. ما همچنین قاطعانه از منافع چین، روسیه و کشورهای درحال‌ توسعه دفاع خواهیم کرد».
همکاری در حوزه اقتصاد و امنیت
بخشی از سفر شی به روسیه و دیدار هیات‌های چینی و روسی به مسائل اقتصادی و امنیتی اختصاص پیدا کرد؛ چراکه براساس گزارش‌‌های منتشر شده، چین بزرگ‌ترین شریک تجاری روسیه است و به مسکو یک شاهراه اقتصادی داده که به آن کمک کرده است تا از تحریم‌های غرب عبور کند از سوی دیگر چین بیش از هر کشور دیگری نفت و گاز روسیه را خریداری می‌کند. در این راستا، رسانه‌های روسیه اعلام کردند که مسکو و پکن در مرحله فعال مذاکرات درباره خط لوله گازی «قدرت سیبری 2» هستند که گاز روسیه را از طریق مغولستان به چین منتقل می‌کند اما بعید است ظرف چند روز آینده قراردادی امضا کنند. این درحالی است که روسیه سال‌هاست که به دنبال توافق با پکن برای ساخت خط لوله گازی «قدرت سیبری 2» برای انتقال 50 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سال از منطقه یامال در شمال روسیه از طریق مغولستان به چین بوده است. اما تاکنون طرفین نتوانسته‌اند در مورد شرایط تحویل گاز به توافق برسند.‌ از سوی دیگر وزارت خارجه چین در بیانیه خود اعلام کرده که «دو رئیس‌جمهور دیدگاه‌های خود را درباره بحران اوکراین و سایر موضوعات مطرح کردند. شی تاکید کرد که چین در ارتباط با بحران اوکراین از مفهوم امنیت جهانی مشترک، جامع، مشارکتی و پایدار حمایت می‌کند».
پرونده هسته‌ای ایران
آنچه در این میان حائز اهمیت بود، تاکید بر ایفای نقش فعال از سوی چین و روسیه در پرونده هسته‌ای است. در بیانیه‌ مشترک شی و پوتین، آمده است: «روسیه و چین قصد دارند، نقش فعالی در حل‌وفصل موضوع هسته‌ای ایران ایفا کنند و حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران باید نگرانی‌های معقول همه طرف‌ها را در نظر بگیرد. روسیه و چین همچنین خواستار اجتناب از تشدید تنش بر سر برنامه هسته‌ای ایران و عدم توسل به اقدامات نظامی ناموجه شدند». در بیانیه مشترک مذکور آمده است: «روسیه و چین از طرف‌های درگیر (در حل مساله هسته‌ای ایران) می‌خواهند که اختلافات را به صورت مسالمت‌آمیز از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل کنند ضمن حفظ اعتبار عملی پیمان منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) و با هدایت اهداف عدم اشاعه هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای از طریق گفت‌وگو و مذاکره‌ای که نگرانی‌های معقول همه طرف‌ها در این فرآیند را در نظر می‌گیرد به راه‌حلی برسند». در این بیانیه تاکید شده است که روسیه و چین متقاعد شده‌اند که طرف‌های درگیر نباید اجازه تشدید تنش و توسل به اقدامات نظامی ناموجه و اقدامات قهری یک‌جانبه نامشروع را بدهند. هر دو طرف قصد دارند نقشی فعال و سازنده در حل‌وفصل برنامه هسته‌ای ایران ایفا کنند و تاکید می‌کنند که این امر به حفظ رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای و صلح و ثبات در خاورمیانه کمک خواهد کرد».
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954404/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

ادعای یک خبرگزاری؛ به توصیه رییس جمهور، احتمال واگذاری مالکیت استقلال توسط هلدینگ خلیج فارس

واکنش کمدین آمریکایی به ادعای جعلی ترامپ در مورد خلیج فارس + فیلم

درخواست هادی چوپان برای عفو تتلو

احداث نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی 5 هزار مگاواتی در دستور کار قرار گرفت

قهرمانی بانوی کاراته‌کای فارس در رقابت‌های انتخابی تیم ملی ناشنوایان

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

سرطان سینه تا حد زیادی قابل درمان است

«اختلال اضطراب پس از سانحه» قابل درمان شد

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

اسیر اسرائیلی: چرا جنگ همچنان ادامه دارد؟+ فیلم

خلیج فارس؛ نامی که در دل مذاهب مختلف ایرانیان جای دارد

احداث نیروگاه تجدید پذیر خورشیدی 5هزار مگاواتی در دستور کار قرار گرفت

نتانیاهو منزوی می شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

پاکستان و افغانستان، کریدورهای جدید در نقشه حمل‌ونقل منطقه‌ای ایران

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

خلیج فارس، خلیج مکزیک نیست

هلدینگ خلیج‌فارس، صدای اوتیسم شد

صعود یزدانی به فینال تور جهانی تنیس

سفارت آمریکا از به کار بردن نام جعلی خلیج فارس ابراز تاسف کرد + سند تاریخی

حمله کمدین معروف آمریکایی به دونالد ترامپ به خاطر خلیج تا ابد فارس؛ نمی توانی نام چیزی که متعلق به خودت نیست را عوض کنی! +فیلم

واکنش معنادار ولایتی به شایعات در مورد تغییر نام خلیج فارس/ کشوری با سابقه 250ساله نمی‌تواند مستندات ایران 22000 ساله را تغییر دهد

مطابق اسناد بین‌المللی «خلیج فارس» تنها نام پهنه آبی جنوب ایران است

شبکه فیبر نوری باید تا بهمن ماه در بیرجند اجرا شود

تفاهم‌نامه تأمین مالی احداث نیروگاه خورشیدی هلدینگ خلیج‌فارس با 2 بانک

مشاور رهبر انقلاب: تمدن 22هزار ساله ایران، بازیچه ترامپ نیست | نه تنگه هرمز پاناماست، نه خلیج فارس مکزیک!