چالشهای مالی آموزش عالی در اجلاس شیراز بررسی میشود
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - - معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم صبح امروز در این اجلاس اظهارداشت: آموزش عالی به عنوان محور پیشرفت و توسعه پایدار، نقش کلیدی در تربیت نیروی انسانی، تولید دانش، گسترش نوآوری و فناوری به عهده دارد.
مهدی پندار تصریح کرد: پیشرفتهای خوبی در سالهای گذشته در حوزه شفاف سازی مابی و توسعه زیرساختهای دانشگاهی علیرغم محدودیتهای مالی ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او تاکید کرد: رشد هزینه آموزشی، رقابت دانشگاهها، نیاز به نوسازی آزمایشگاهها و …ما را ناگریز به اتخاذ راهکارهایی خلاق برای درآمد پایدار کرده است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم همچنین تنوع بخشی به منابع درآمدی از طریق درامدهای غیر شهریهای، بهینه سازی املاک دانشگاهها، تقویت همکاریهای بینالمللی و جذب دانشجویان خارجی و .. را از مواردی عنوان کرد که منجر به منابع پایدار مالی دانشگاهها میشود.
پندار تصریح کرد: آینده روشن دانشگاهها، در گرو همدلی است.
او در ادامه سه محور اساسی هدایت خردمندانه منابع، ارائه راهکارهای تقویت منابع پایدار، تقویت شبکههای مالی، برگزاری دورههای توانمند سازی و …را نیز برای کسب درآمدهای پایدار ضروری دانست.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با تصریح بر این نکته که آرمان ما شکل دهی به اکوسیستمی پویاست، گفت: هماهنگی نظاممند باید بر ضوابط حاکم شود.
پندار تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد تا با همکاری و مشارکت در سه پنل تخصصی ضمن بهره مندی از نظرات اساتید، مسیر تحقق اهداف ذکر شده هموار شود.
سرپرست دانشگاه شیراز نیز در این اجلاس با اشاره به این موضوع که آموزش عالی با مشکلات و چالشهای متعددی رو به رو است، تصریح کرد: ناکافی بودن اعتبارات دولتی، ساختار مالی ناکارآمد و تمرکز گرا، تعدد مراکز آموزش عالی.
حقوق و مزایای اعضای هیات علمی و پژوهشگران از جمله این چالشهاست.
علیرضا افشاری فر با تاکید بر این نکته که نیازمند بازنگری نظام بودجهریزی در وزارت علوم هستیم، گفت: ساماندهی نیروی انسانی و انگیزش کارکنان برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان و افت علمی باید به جد دنبال شود.
او تصریح کرد: بخشی از ناخرسندی از تخصیص دولتی به این مهم بر میگردد که در برنامههای توسعهای کشور باید دو درصد درآمد ناخالص ملی صرف امور پژوهشی شود که این امر محقق نمیشود.
سرپرست دانشگاه شیراز عنوان کرد: دانشگاهها برای انجام وظایف ذاتی به شدت با کمبود اعتبار مواجه هستند.
به گفته افشاریفر، طی سالهای اخیر با افت جایگاه علمی در دانشگاهها و کشور مواجه بودهایم که قابل قبول نیست؛ جایگاه اول به ترکیه رسیده و در بین کشورهای اسلامی هم رتبه سوم پس از ترکیه و عربستان داریم.
او همچنین خواستار تمرکز بر ماموریتهای منطقهای و هدایت دانشگاهها به سمت دانشگاههای کارآمد و بین رشتهای شد.
سرپرست دانشگاه شیراز ضرورت تامین مسکن ویژه اساتید و کارکنان را از حداقل انتظاراتی عنوان کرد که باید در استان فارس دنبال شود.
افشاریفر در خصوص چالشهای دانشگاه شیراز هم گفت: پراکندگی واحدهای مختلف و فرسودگی بعض از خوابگاهها از مهمترین چالشهاست.
او در خاتمه سخنانش ابراز امیدواری کرد که این خروجی این اجلاس به ارتقا و پایداری نظام آموزش عالی کشور منجر شود.
-
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۹:۰۵
-
۶ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/952962/