پیام فارس

آخرين مطالب

عروسک هایی که عروس می شوند! اجتماعي

عروسک هایی که عروس می شوند!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - چندی پیش نرخ ازدواج دختران زیر 15 سال کشور در فضای مجازی منتشر شد و این میزان در فارس بیش از 3 درصد بود. در این آمار اگر چه فارس رتبه بیستم را داشت، اما همین میزان هم نگران کننده است و فرهنگ سازی به منظور آگاهی خانواده ها و جلوگیری از هدر رفتن کودکی، نوجوانی و در پی آن بزرگسالی فرد اهمیت بسزایی دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رییس اداره اورژانس اجتماعی و بازتوانی اعتیاد بهزیستی فارس در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: میزان مواردی که به اورژانس اجتماعی ارجاع می شود، آنچنان در استان بالا نیست و شاید افراد نمی دانند که اگر یک دختر 12 ساله ای بخواهد ازدواج نماید، کودک همسری به حساب می آید و باید آن را به عنوان کودک آزاری به اورژانس اجتماعی اطلاع دهند.
او می گوید: اما هر دختر زیر 18 ساله ای که قرار است ازدواج کند به ما ارجاع شود به عنوان کودک آزاری قلمداد می گردد و طبق پروتکل هایی که در این زمینه وجود دارد پیگیری برای جلوگیری از این ازدواج انجام می گیرد.
رییس اداره اورژانس اجتماعی و بازتوانی اعتیاد بهزیستی فارس عنوان می کند: در مرحله اول همکاران مددکار و روانشناس ما این موارد ارجاعی را بررسی نموده و در صورت نیازدر مراحل بعدی با کمک سیستم قضایی پیگیریمی شود، تا از آن اقدام جلوگیری گردد.
فرمانی می گوید: در مرحله اول از خانواده می خواهیم که مانع ازدواج دختر شود اما در مواردی که خانواده همکاری نمی کند و خطری در این جا وجود دارد، بخصوص در مواردی که دختر بنا به فقر مجبور به ازدواج می شود به دادگستری ارجاع می گردد تا از نظر قانونی پیگیری و از عقد آنها در دفترخانه جلوگیری شود.
این دکترای روانشناسی اضافه می کند: فقر فرهنگی یکی از دلایل این ازدواج ها است که در برخی مناطق استان بیشتر شایع می باشد و خانواده ها هنوز بر این باور هستند که دختر باید زود به خانه بخت برود. این وضعیت در مورد پسرها هم گاهی دیده می شود . فقر مالی از دلایل دیگر
فرمانی می گوید: در عین حال عوامل اقتصادی و فقر مالی نیز از دیگر دلایل معضل یادشده است و برخی خانواده ها به این دلیل که نمی توانند هزینه های تحصیل ، مدرسه و امرار معاش فرندان خود را متقبل شوند آنها را شوهر داده و یا به سمت یک زندگی مستقل سوق می دهند .

پیام فارس

این دکترای روانشناسی در ادامه با اشاره به دلایل دیگرکودک همسری اضافه می کند: آشنایی ها و ارتباطات دختر و پسر زیر سن 18 سال نیز یکی دیگر از مواردی است که باعث می شود برخی خانواده ها در فضای فرهنگی محدود و از ترس آبرو و حاشیه های زندگی اجتماعی آنها را مجبور به ازدواج با هم نمایند؛ و بالعکس گاهی هم دختر و پسر خانواده ها را در فشار می گذارند و ازدواج می کنند.
فرمانی می گوید: پدیده کودک همسری به غیر از اینکه یک کودک آزاری به حساب می آید اما آسیب های دیگری هم با خود به همراه می آورد، از جمله اینکه تجربه و تحقیقات نشان داده، ازدواج افراد زیر 18 سال پس از چند سال منجر به طلاق عاطفی و یا طلاق رسمی می شود.
رییس اداره اورژانس اجتماعی و بازتوانی اعتیاد بهزیستی فارس عنوان می کند: چرا که بدون بلوغ روانی و اجتماعی وارد یک زندگی مشترک می گردند که وظایفی برایشان تعریف شده که نمی توانند از پس نقش های خود بر آیند.
از طرف دیگر چون مهارت های ارتباط موثر بین اینها ضعیف است وقتی زیریک سقف می روند هیجانی برخورد می کنند و عدم صبوری و قدرت تحمل پایین منجر به مشاجرات زیاد، نارضایتی زناشویی، طلاق عاطفی و گاهی هم رسمی می گردد.
فرمانی می گوید: فرزندانی که در این شرایط زندگی می کنند نیز تحت تاثیر قرار می گیرند چون والدین آمادگی لازم را برای فرزند دار شدن ندارند و چنین بچه هایی هم به نحوی مورد کودک آزاری حداقل از نوع غفلت قرار می گیرند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/952404/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشترک مورد نظر اجازه صحبت ندارد

تهران پایین می‌‏رود؟

از شریان تا حلقه جلیلی؛ تهران شهر بی‌دفاع

فصل ترمیم کابینه؟

بایدها و نبایدهای مراقبتی بیماری آسم

آیا تشنج کشنده است؟

پیش بینی بیماری کبد چرب

اصطلاح شبه تشنج به چه معناست؟

مصرف برق در تابستان از 85 هزار مگاوات عبور خواهد کرد

بحران به یک قدمی صندوق‎‌های خالی بازنشستگی رسید

اقساط وام مسکن چقدر است؟

هوشمندسازی آرد و نان چرا به تخلف و قاچاق پایان نداد؟

پیش‌ بینی بورس سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

کمیسیون مسکن دولت تعطیل شد

کاهش 37 درصدی آورد سالانه آب تجدیدپذیر در کشور

میانگین قیمت نفت امسال چند دلار خواهد بود؟

تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران میهمان سپیدان

دیدار شورای علمای شیعیان افغانستان با مقامات طالبان

افزایش تسهیلات ودیعه مسکن در فارس

بزرگترین انفجار تاریخ ایران با 352 کشته و 469 زخمی + عکس

372 میلیون تن انواع محصول عرضه می‌شود

معامله 246 هزار تن محصول در بورس کالا

رونمایی از مستند و کتاب پیرغلام حسینی در قم

توقیف پراید حامل 126 کیلو شیشه در لارستان

تشکیل جلسه هماهنگی بزرگداشت شهدای خدمت در بنیاد سمنان

سفر مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان به تهران برای پیگیری ویژه پروژه‌های عمرانی

اجلاس کمیسیون مشترک زمینه‌ساز احیای پیوند هزارساله ایران و تاجیکستان است

اجماع ملی، پایه استواری جمهوری اسلامی در برابر دشمنان است

اشتراکات متعدد زمینه‌ساز تعمیق روابط ایران و تاجیکستان است

وظیفه آموزش و پرورش ارتقای دانش و دانایی است

زاکانی بر لبه تیغ

چگونه می‌توان بر مساله مهاجرت غلبه کرد؟

«هیالورونیک اسید» چیست و برای کدام گروه سنی مناسب است؟

آیا داروهای درمان تشنج برای خانوم‌های باردار ضرر دارد؟

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا؛ دلار 84 تومان شد

قیمت امروز خودروها؛ یک خودرو 80 میلیون تومان گران شد

کی گفته خرید بیت کوین سخته؟

با تغییر ساعت ادارات در تابستان چه مقدار صرفه‌جویی خواهیم داشت؟

رقم قابل توجه حجم کل معاملات بازار ارز تجاری

پیش بینی قیمت دلار 16 اردیبهشت 1404، دلار به امید مذاکرات، عقب نشست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 16 اردیبهشت 1404

فدامی آبشاری شگفت‌انگیز در دل بیابان

شهردار مطرح کرد: آمادگی شیراز برای میزبانی جشن صدمین سال روابط دیپلماتیک ایران و مجارستان

زندگی ساحلی در غرب تهران

تلاش پرسپولیس برای حفظ کنعانی‌ زادگان؛ احتمال ماندن بیشتر است

انتقال 23 مصدوم حادثه بندر شهید رجایی به شیراز

اولین نشست اتاق فکر نخبگان شاهد و ایثارگر برگزار شد

خط قرمز حریم خصوصی با پیامک رد شد

توافق ساده است

اگر امروز توافق کنیم بهتر از فرداست