این شهر بوی نارنج می دهد
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش همشهری آنلاین، امروز، روز شیراز است؛ شهر بهارنارنج. عطر بهارنارنج از میانه فروردین از همه جای شیراز به مشام میرسد. اصلا شیراز است و بهار نارنجهایش. «سعید صیادی» باغبان 55 سالهای است که در نارنجستانهای شیراز و میان همین بهارنارنجها کار میکند؛ از باغ «جهاننما» تا «دلگشا» و «باغگلها». او متود 1349 است و از 20 ساله پیش در شهرداری شیراز مشغول به کار شده و حالا سر و کارش بیش از هر چیز با درختهای بهارنارنج است.
شیرازیهای خونسرد
سعید صیادی، باغبان 55 ساله شیرازی البته قبلتر هم کار باغبانی و گل و گیاه میکرده، اما حالا همه زندگیاش شده نارنجهایی که عطرشان از نیمه فروردین در شیراز میپیچد و به ویژه در روز شیراز که این شهر میزبان گردشگران است عطر و بوی دیگری به شهر شعر و ادب میبخشد.
این باغبان به همشهری میگوید: عطر بهار نارنج یک تسکیندهنده اعصاب است. علاوه بر آن برای پاکیزگی هوای شیراز هم مفید است. اصلا هیچ وقت به این فکر کردهاید که شیرازیها چرا خونسرد هستند و با همین خونسردی مشهور شدهاند؟ به خاطر همین بهارنارنج است.
او البته تاکید میکند شیوه نگهداری بهارنارنج و دیگر گیاهان با هم تفاوتی ندارد، اما آنچه این گیاه را متفاوت کرده همین عطر و بوست که موجب شده شیراز، شهری برای عاشقان و گردشگران باشد.
همه جای شیراز از قدیم بهارنارنج میکاشتند، از حیاط خانهها گرفته تا کوچه و خیابان و حالا هم حاشیه بلوارها و فضای سبز. سعید صیادی توضیح میدهد: اگر این نارنجها نبودند با این همه گرفتاریهای اقتصادی حتما دچار مشکلاتی روحی و روانی میشدم اما از صبح تا شب که سر کار هستم و به درختان بهارنارنج رسیدگی میکنم انگار نه خسته میشوم و نه فشاری احساس میکنم.
او معتقد است اگر بهارنارنجی نبود، شیراز هم شیراز نبود.
نارنج، بومی شیراز
مسئول پارکها و بوستانهای شیراز هم با بیان اینکه درخت نارنج از گونه مرکبات بومی بخشی از استان فارس است و با آب و هوای معتدل شیراز با بارندگی متوسط بالای 300 میلیمتر سازگار است به همشهری میگوید: بقیه ارقام شاید به سرما حساستر باشند، اما نارنج مقاومت بیشتری دارد. به ویژه در سالهای اخیر با توجه به تغییرات آب و هوایی نارنج در شیراز جواب میدهد.
فرهاد دهقانپور با بیان اینکه کشت بهارنارنج از دورههای گذشته رواج داشته است، میافزاید: باغهای نارنج شیراز حداقل عمر 300 ساله دارند. البته قبل از آن هم بهارنارنج کشت میشده است.
او با تاکید بر اینکه عطر بهار نارنج شیراز زبانزد و یکی از جاذبه های شیراز است، توضیح میدهد: علاوه بر عطر و بو خانوادههای شیرازی از همه چیز بهارنارنج استفاده میکنند. عرقیات، مربا، میوه نارنج، عصاره و شربت و ... به دلیل همین فرهنگ استقبال زیادی از بهارنارنج میشود.
او با اشاره به سرسبزی دائمی بهارنارنج، از ویژگیهایی چون نیاز آبی متوسط، منظر زیبا، قابلیت هرس و فرمدهی و سازگاری با اقلیم شیراز یاد میکند که موجب محبوبیت بهارنارنج حتی در توسعه بوستانها و فضای سبزی هم شده است.
خواص نارنج
نارنج، میوهای است سرشار از خصوصیتهای غذایی که به واسطه طعم و بوی بینظیرش، همواره در سفره ایرانیها و خصوصاً شیرازیها ایفای نقش میکند به طوری که شیرازیها در کنار اغلب غذاها از افشره آن استفاده میکنند.
نارنج به علت سرشار بودن از ویتامین سی، در مقابله با کمبود این ویتامین و تقویت بدن در پیشگیری از سرماخوردگی و درمان سرفههای خشک، موثر است.
بهار نارنج، شکوفهای که در انتها به نارنج بدل میشود هم خود مملو از خاصیت است. همه قسمتهای میوه نارنج در شیراز کاربرد خوراکی دارد، آبمیوه، پوست میوه و گلهای آن، میوه که دارای ترکیبات مختلفی از جمله املاح، ویتامینها، فلاونوئیدها، اسیدهای گیاهی و اسانس و آثار محرک هضم، ضد یبوست، انرژیزا، خلطآور، ضدسرفه، آرامبخش، برطرف کردن بد خوابی و تسکین شوک است.
کد خبر 943500 برچسبها استان فارس خبر مهم سمفونى - ارکستر سمفونیک
-
دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۴:۱۱
-
۸ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/952382/