پیام فارس

آخرين مطالب

هشدار صریح هاشمی طبا درباره حضور پرتعداد مهاجران افغان در ایران/ تصمیماتِ سختی که دولت پزشکیان باید بگیرد، یکی دوتا نیست اجتماعي

هشدار صریح هاشمی طبا درباره حضور پرتعداد مهاجران افغان در ایران/ تصمیماتِ سختی که دولت پزشکیان باید بگیرد، یکی دوتا نیست
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سال 1404 چه سالی خواهد بود؟ دولت پزشکیان با چه دست اندازهایی روبروست و چه تصمیمات سختی را باید در این سال بگیرد؟ 
خبرگزاری خبرآنلاین با فعال سیاسی در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین پاسخ های خود به این سوالات را مطرح کرده و ضمن آن هشدارها و نگرانی های خود را بازگو کرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او نگاهش فراتر از سیاست به چالش ها در حوزه محیط زیست و اجتماع و اقتصاد و ....نیز معطوف است اما معتقد است ریشه همه مشکلات در کشور سیاست است.
هاشمی طبا در این گپ و گفت گریزی به حضور پرتعداد مهاجران افغان در ایران هم زد و گفت؛«در حالی که در تهران دولت تاکنون اجازه مسجد اهل تسنن نداده، در عبدل‌آباد نماز جمعه اهل تسنن افغانستانی با چندین هزار افعانستانی برگزار می‌شود. در شیراز نماز عید فطرشان شاید با 50 هزار نفر برپا می‌شود. الان این موضوع یک تهدید برای کشور شده است.»
مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با مصطفی هاشمی طبا، که سابقه حضور در دولت های هاشمی و خاتمی را داشته، در ادامه بخوانید؛
****
* آقای هاشمی طبا! بسیاری معتقدند سال 1404 هم برای مجموعه کشور و هم دولت را باید سال سخت و سال تصمیمات سخت بدانیم. شما امسال را چگونه می‌بینید؟ این تصمیمات سخت در چه حوزه هایی باید گرفته شود؟
همه تصمیماتی که در کشور گرفته می‌شود، همدیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ما تا کنون از بسیاری چیزها غافل بوده‌ایم؛ یا تصمیماتی را نگرفتیم و یا تصمیمات بدی گرفتیم. همه این‌ها انباشت شده است. من اصلا به سیاست خارجی کاری ندارم چون موضوع دیگری است. اما در مورد مثلا مسائل زیست محیطی یا مواردی که به آینده مرتبط است سال‌ها بد تصمیم‌گیری شده و عقب‌افتادگی پیدا کرده‌ایم. مدام فکر می‌کردیم از همه بهتر هستیم و بهتر از همه کار کرده‌ایم؛ در حالی که اینگونه نیست. بنابراین تصمیمات سخت، یکی دوتا نیست.
هم از نظر زیست محیطی، هم از نظر آب، هم خاک و ... در حال ریزش هستیم. به هرحال این‌ها باعث ایجاد مسائل اجتماعی جدید می‌شود. مثلا الان مسائلی بین یزد و اصفهان و جاهای دیگر وجود دارد. این به خاطر تصمیمات نادرستی بوده که همیشه ما گرفتیم و مردم هم از آن مطلع نبوده‌اند. از سمت دیگر تاسیسات‌مان هم دچار تخریب، کهنگی و فرسودگی شده و به بازسازی آن نپرداخته‌ایم.
تصمیم سخت این است که بپرسیم می‌خواهیم چه کارکنیم؟ همه این‌ها مشکلاتی است که در کشور داریم. بدمصرفی داریم؛ سال‌هاست هم خودرو بنزینی پرمصرف تولید می‌کنیم و هم این که این همه مصرف انرژی در کشور داریم. ما روزانه معادل هشت تا 9 میلیون بشکه نفت داریم، نفت و گاز مصرف می‌کنیم.
خیلی تصمیمات است که باید گرفته شود. علاوه بر این‌ها، مساله سیاست خارجی و مشکلاتی هم دولت هایی چون آمریکا داریم. وقتی هم که به یک موضوع می‌پردازیم از موضوع دیگر غافل می‌شویم. تصمیم سخت این است که بپرسیم می‌خواهیم چه کارکنیم؟ آیا اصلا می‌خواهیم ایران وجود داشته باشد یا نه؟ 
احساس خوبی از حضور چند میلیون مهاجر افغان در ایران ندارم زیرا... * گفتید تصمیات سخت یکی دو تا نیستند. اگر بخواهید، آن‌ها را اولویت‌بندی کنید آن‌ها کدام‌اند؟
ا ولویت این است که ببینیم اصلا می‌خواهیم ایرانی وجود داشته باشد یا نه؟ این مساله تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است.
هم در داخل‌مان مشکلات بسیار زیادی داریم و این مشکلات را ایجاد کرده‌ایم و هم متاسفانه همسایه‌های خوبی نداریم. من با اینکه مهاجرپذیر باشیم و آدم‌هایی بیایند در مملکت ما زندگی کنند، مخالف نیستم اما وقتی طبق آمار چند میلیون افغانستانی پشتون در ایران زندگی می‌کنند؛ احساس خوبی ندارم.
یعنی اگر ما فقط از سمت افغانستان تهدید شویم دچار مشکلات بسیار زیادی در داخل خواهیم بود. این‌ها مسائل ساده‌ای نیست؛ مسائل بسیار سنگینی است و اصلا نیازی نیست که آمریکا به ما حمله کند. این‌ها جزو اولویت‌ها است.
در تهران دولت اجازه مسجد اهل تسنن نمی‌دهد اما در عبدل‌آباد چندین هزار افغانستانی نماز جمعه برگزار می‌کنند چطور مرز را باز می‌گذاریم که این همه پشتون وارد کشور ما شوند؟ در حالی که در تهران دولت تاکنون اجازه مسجد اهل تسنن نداده، در عبدل‌آباد نماز جمعه اهل تسنن افغانستانی با چندین هزار افعانستانی برگزار می‌شود. در شیراز نماز عید فطرشان شاید با 50 هزار نفر برپا می‌شود. الان این موضوع یک تهدید برای کشور شده است.
این مساله فقط از یک سمت مرزی است. ما از سوی مرزهای دیگر هم دچار چنین مشکلاتی هستیم. اما من متوجه نمی‌شوم که چرا دولت یا حکومت نسبت به این مسائل انقدر بی‌توجه است. این‌ها یک سری از مسائل اجتماعی و سیاسی است. خلاصه آن‌که احساس خوبی ندارم، احساس می‌کنم که کشور دچار مشکلات اساسی است.
ناامیدم زیرا... *خیلی ناامیدکننده صحبت کردید، به نظر می‌رسد که اصلا اراده‌ای نمی‌بینید برای حل مسائل.
همین‌طور است که گفتید. چون من الان هفت، هشت سال است که راجع به این مسائل می‌گویم و می‌نویسم اما کوچک‌ترین توجهی نمی‌شود. فقط یک سری از آدم‌ها، دهان‌ خود را باز می‌کنند و حرف‌های بی‌خود می‌زنند.

پیام فارس

در بحث اجتماعی، داخلی، زیر خط فقر بودن، مصرف فوق‌العاده یا بحث هدر دادن ارز یکی دوتا مساله نیست. هرجا دست بگذاریم مساله داریم. چطور ممکن است در طول 15 روز تعطیلات عید نوروز، 600 کشته بدهیم؟ این یعنی ما بلد نیستیم کار مملکت را ساماندهی دهیم.
* چقدر از مسائلی که اشاره کردید به ساحت سیاست برمی‌گردد؟ چون به نظر می‌رسد بخشی از آن هم مربوط به ساحت اجتماعی و ... است.
همه آن‌ها به ساحت سیاست برمی‌گردد. اینکه ما چگونه مملکت را اداره کنیم بحث تصمیمات سیاسی است.
*آیا راه‌حلی در همین سیاست هم وجود دارد؟
بعضی‌وقت‌ها مساله به جایی می‌رسد که راه‌حلی وجود ندارد. مثل این می‌ماند که یک نفر یک چاه 200 متری بکند و سنگی داخل آن بیندازد و به دیگران که از آن‌جا عبور می‌کنند بگوید این سنگ را از چاه در بیاور. اما آن سنگ را به راحتی نمی‌توان درآورد؛ وقتی مسائل باهم انبار می‌شود و برای هیچکدام راه‌حل پیدا نمی‌شود.
متاسفانه تصمیمات، تصمیمات درستی نیست آقای قالیباف دو سال پیش گفتند که باید تصمیمات سخت و محکم بگیریم. خب کجاست!؟ همه تصمیمات در جهت بن‌بست است. مثلا همین قانون راهبردی که بعد از برجام نوشته شد ... نوشتند به شرطی می‌توانیم برجام را تجدید کنیم که حتما برای ما سود اقتصادی داشته باشد. یک وقت می‌گویند که ما این را درست می‌کنیم شما هر توافقی کنید ما قبول داریم. این یعنی دست دولت و مذاکره‌کننده کاملا بسته باشد و معلوم هم نباشد که چطور برویم توافقی کنیم که حتما برای ما سود اقتصادی داشته باشد. از این چیزها زیاد است. دست همه بسته باشد برای اینکه یک قانونی نوشته شود.
بعد هم تصمیمات الکی [گرفته می‌شود]. مثلا فرض کنید سازمان انرژی اتمی بگوید می‌خواهم سه‌تا نیروگاه اتمی با روسیه بزنم و سه ‌تا پنج میلیارد دلار هم هزینه آن است. در حالی که از سوی دیگر مشخص نیست وضعیت نیروگاه اتمی 40-50 ساله مان چطور باشد؟ متاسفانه تصمیمات، تصمیمات درستی نیست. دست ما هم به جایی بند نیست فقط غصه می‌خوریم. 
27211
کد خبر 2046115

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/951871/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ فعالیت سیاستی استادان دانشگاه

سرمقاله جوان/ لزوم هوشمندی مضاعف

فهرست داروهای ممنوعه در سفر حج

باورهای غلط درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

آغاز آزمایشی اصلاح نظام بانکی در یک بانک از فروردین

بانک‌مرکزی: مطالبه بیش از کسری چک تخلف است

ریزش 23 هزار واحدی شاخص بورس

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب، بدون اعلام دلیل، جُرم است

تحلیل درباره «تصوف فرقه‌ای» را باید از حالت کلی بودن خارج کرد/ فرقه‌ها جنبه‌های اجتماعی دارند/ تصوف موجود جنبه تشکیلاتی و شبکه‌ای دارد

بانکداری قرض‌الحسنه، احیای امر ائمه معصومین (ع) در زمینه اقتصاد اسلامی است

نگرشی در عرفان و تصوف و طریقت‌های صوفیه/ فرقه‌ها جنبه‌های اجتماعی دارند/ تصوف موجود جنبه تشکیلاتی و شبکه‌ای دارد

یک معلم دیگر هم رفت!

ماجرای مردی شامی که با معجزه امام باقر(ع) زنده شد!

شاهچراغ؛ کانون نور، ایمان و میراث در قلب شیراز

همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری اول و دوم خردادماه در شیراز برگزار می‌شود

سرمقاله همشهری/ آشفتگی در راهبرد واشنگتن

سرمقاله جام جم/ چند صدایی در آمریکا عامل اخلال در مذاکرات

علت احساس سرمای مداوم در بدن چیست؟

پشت پرده درمان‌های تزریقی مفصلی

صنعتگر سیمان: از فروردین ماه هم هشدار قطع برق را دریافت کردیم و هم قطع گاز!

7 سد کمتر از 10 درصد آب دارند؛ کاهش 33 درصدی بارش‌ها

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: مردم از نظر مسکن در رنج هستند

عطر گل و گلاب در فرهنگسراهای پایتخت

کیش میزبان تورگردانان 33کشور جهان در روز خلیج فارس

قول سخنگوی دولت در خصوص پیگیری طرح انتقال آب خلیج فارس به کرمان و بهبود وضعیت اطلاع رسانی

بانکداری قرض‌الحسنه، احیای امر ائمه در اقتصاد اسلامی است

پیام استاندار فارس به مناسبت روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (علیه‌السلام)

14 اردیبهشت روز شاهچراغ؛ امین ولایت و پناه امن مردم ایران اسلامی

رویداد ملی استارتاپی «نوآفرین» با محوریت ترویج و ارتقای نوآوری‌های اجتماعی برگزار می‌شود/ مهلت ارسال ایده تا 31 خردادماه

حامیان انتخاباتی دولت، نگران بی‌برنامگی و بی‌تحرکی دولت

سرمقاله کیهان/ لیبی، سوریه، اوکراین؛ سه صحنه، یک کارگردان

مجلس در مدار استیضاح

مقایسه قیمت بلیط هواپیما عمان در پروازهای مستقیم با غیرمستقیم

عضو اتاق بازرگانی: ارزش دلار بیش از 75 هزار تومان نیست

بازار مصرف گوشت منقبض شد

استفاده از آلات موسیقی در مجالس ترحیم بدعت است

گریه سقوط: تهران، مسجدسلیمان، شیراز یا رشت!

بر آستانِ ولایت ، گزارش «خبرجنوب» به مناسبت بزرگداشت حضرت احمد بن موسی (ع)

سقوط مرد 37 ساله از ارتفاعات روستای چهارقاش

زمین لرزه شهر اسیر در استان فارس را لرزاند

سرمقاله هم میهن/ آنان که موش می‌دوانند

یادداشت دلاری شریعتمداری: چرا دست روی دست گذاشته‌اید؟!

سرمقاله اعتماد/ سرسختی یا اصلاح؟ کیفیت حفظ خطوط قرمز

دولت غیر از مذاکره چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارد؟

روند نگران‌کننده چاقی در کودکان و نوجوانان

مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ؛ فعلا خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست

اقلام مشمول نرخ محاسباتی 28500 مشخص شدند

روایت رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از اقدام عجیب برخی فروشگاه‌ها برای فروش برنج

بیش از 8 هزار تن برنج در حادثه بندر شهید رجایی دچار آسیب شد