پیام فارس

آخرين مطالب

افشاگری درباره برج‌سازی برخی از نمایندگان مجلس سیاسی

افشاگری درباره برج‌سازی برخی از نمایندگان مجلس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
“محمد منان”، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با “سازندگی” از ثروت‌اندوزی برخی از نمایندگان ادوار مجلس گفت
بازار
اقلیتی هستند که از جایگاه خود برای انباشت ثروت سوءاستفاده کرده‌اند. برخی از نمایندگان با پای برهنه به مجلس آمدند و الان صاحب 50 ملک شده‌اند!
امسال حقوق نمایندگان به بیش از 40میلیون تومان در ماه رسیده است، اما این مبلغ نمی‌تواند توجیه‌کننده زندگی‌های لاکچری اقلیتی از نمایندگان مجلس باشد
هدا احمدی| خانه‌ای که باید مأمن قانون باشد، گاه از سوی کسانی زیر سوال می‌رود تا شفافیت قربانی شود. در روزهایی که برخی در مجلس مانور عدالت می‌دهند و شعارهای دهان‌ پرکن سر داده‌اند، یک صدای متفاوت از درون خانه ملت برخاسته است. صدایی که نه از دل افشاگری‌های رسانه‌ای بلکه از میان خود بهارستانی‌ها به گوش رسید. محمد منان رئیسی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون عمران در گفت‌وگویی با روزنامه سازندگی، دوباره و اتفاقا این بار مصمم‌تر سخنانش را درخصوص زخم رانت، ثروت‌های بادآورده و سوالاتی بی‌پاسخ پیرامون شفافیت مالی نمایندگان مجلس تکرار کرد. مصاحبه‌ روزنامه سازندگی با منان رئیسی که همزمان با بازدید او از بندر رجایی انجام می‌شد، هرچند بارها به دلیل قطعی تماس مختل شد اما محتوای آن در همان لحظات کوتاه نیز کافی بود تا گوشه‌ای از واقعیت تکرار شود. او گفت: «اقلیتی در مجلس هستند که از جایگاه خود برای انباشت ثروت سوءاستفاده کرده‌اند. آن‌ها با رانت قدرت به امتیازاتی رسیدند که هیچ توجیه قانونی یا اخلاقی ندارد.» نماینده قم ولی اصرار داشت که به دلیل ناراحتی برخی از همکارانش باید این توضیح را بدهد که منظورش نمایندگان فعلی نیست و نمایندگان ادوار را می‌گوید که بهتر است، اسم آنها را نیاورد. در ادامه، وقتی از او درباره دستمزد نمایندگان پرسیده شد، گفت: «شخصا حقوق خود را فقط از هیات علمی دانشگاه می‌گیرم. شنیده‌ام امسال حقوق نمایندگان به حدود 40 میلیون و خرده‌ای تومان در ماه رسیده است. اما این مبلغ نمی‌تواند، توجیه‌کننده‌ زندگی‌های لاکچری اقلیت از همکاران باشد. قبل از عید اما حقوق نمایندگان 30 و خرده‌ای بود.» منان رئیسی معتقد است که اقلیتی از نمایندگان حتی یکی از دلایل رد صلاحیتشان برای ورود به مجلس دوازدهم همین مورد بوده است.
اما ماجرا از جایی آغاز شده بود که منان رئیسی در برنامه تلویزیونی «خانه اقتصاد» به‌ صراحت گفت: «اقلیتی از نمایندگان یا خودشان ریگی در کفش دارند یا برج ساز هستند و خانه خالی دارند و ذی نفع این وضع هستند. مجلس واقعا فضای عجیب و غریبی است. یک کار بخواهید انجام دهید 10 نفر تماس می گیرند ، تهدید می کنند و فشار می آورند و سفارش می کنند. نماینده‌ای که مجموع حقوق 4 سالش 2.5 میلیارد تومان است، چگونه می‌تواند در دوران تبلیغات انتخاباتی 60 میلیارد هزینه کند؟» سوالی که نه ‌تنها پاسخ نداشت بلکه سکوت پیرامون آن نیز پرسش‌برانگیزتر شد. این اظهارنظر مانند جرقه‌ای در انبار باروت، بحث قدیمی و ریشه‌دار رانت‌خواری در مجلس را دوباره به صدر رسانه‌ها و فضای عمومی آورد. او بی‌پرده گفت: «عده‌ای از همکاران من با پای برهنه وارد مجلس شدند و حالا صاحب 50 ملک شده‌اند. من که از مجلس جدید دفاع می‌کنم، می‌گویم این پدیده مربوط به ادوار گذشته است اما آیا مردم هم این تفکیک را قائل می‌شوند؟»
واکنش‌ها در صحن علنی: دفاع یا انکار؟
اما آیا همین اعلام دارایی‌ها برای ایجاد شفافیت کافی ا‌ست؟ پرسشی است که سال‌هاست، بی‌پاسخ مانده و حالا با صدای بلندتری تکرار می‌شود. بلافاصله پس از این اظهارات، موجی از واکنش‌ها در مجلس به راه افتاد. محمدسادات ابراهیمی، نماینده خوزستان به ‌شدت نسبت به این سخنان واکنش نشان داد و گفت: «مردم آگاه‌اند که این فرد دائما از دولت و مسئولان اجرایی ایراد می‌گیرد و حالا به مجلس تاخته است. همه نمایندگان فعلی در ابتدای دوره، اموال خود را به قوه قضاییه اعلام کرده‌اند.»
در پی انتشار ویدئویی از سخنان رئیسی، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان وارد عمل شد. فرشاد ابراهیم‌پور، سخنگوی این هیأت، اعلام کرد که موضوع به‌ صورت دقیق بررسی شده است» اما این «بررسی» چقدر می‌تواند به شفاف‌سازی واقعی منجر شود؟ یا صرفاً بخشی از یک نمایش نظارتی بدون اثر خواهد بود؟ آنچه منان رئیسی گفت، ریشه در امروز ندارد. سال 1396 محمد دهقان، نماینده ادوار هفتم تا نهم با صراحتی مشابه گفته بود: «مطمئن باشید کسی با حقوق وزارت یا نمایندگی ثروتمند نمی‌شود، مگر آنکه از رانت استفاده کرده باشد.» دو سال بعد، محمود شکری، نماینده مردم تالش از هزینه‌های 3 تا 5 میلیاردی برخی کاندیداها در انتخابات گفت و هشدار داد:«چنین مبالغی نمی‌تواند بدون پشتوانه‌ رانت وارد رقابت‌های انتخاباتی شود.»
شاید سخنان منان رئیسی برای برخی در مجلس خوشایند نباشد اما این سخنان آینه‌ای است که جامعه به آن نگاه می‌کند. در دوره‌ای که سرمایه اجتماعی نهادهای حاکمیتی بیش از پیش در معرض تهدید است، شفافیت، نه‌تنها یک مطالبه عمومی بلکه یک ضرورت استراتژیک برای بقای اعتماد عمومی است. اگر مجلس می‌خواهد که جایگاه خود را حفظ کند باید به جای واکنش‌های تدافعی، مسیر پاسخگویی و شفاف‌سازی را انتخاب کند. ماجراهایی مانند سخنان منان رئیسی، نه تهدید بلکه فرصتی است برای بازسازی اعتماد. و در نهایت، این داستانی است که نه به پایان رسیده، نه می‌توان آن را نادیده گرفت. پرسش‌ها هنوز باقی‌اند و چشم‌های جامعه، بیش از همیشه به خانه ملت دوخته شده‌اند.
هرچند این روایت‌ها، همه از درون خود مجلس است. از کسانی که روزی بخشی از این ساختار بودند یا هنوز هستند. پس نمی‌توان آن‌ها را صرفاً «ادعا» خواند. مجلس، به‌ عنوان نهاد قانون‌گذار و ناظر بر اجرای قانون قرار است، مظهر شفافیت و عدالت باشد. اما زمانی که خود این نهاد با ابهامات مالی و فساد احتمالی مواجه می‌شود، کارکردش در نگاه افکار عمومی دچار تزلزل می‌شود.
درست است که منان رئیسی در گفت‌وگو با سازندگی با تاکید بر اینکه «اقلیتی» چنین وضعیتی دارند، سعی داشت دیگر نمایندگان را از این اتهامات مبرا کند. اما آیا مردم چنین تفکیکی قائل می‌شوند؟ آیا افکار عمومی «اقلیت» و «اکثریت» را در موضوعاتی مانند رانت و ویژه‌خواری تفکیک می‌کند؟ یا صرفاً کلیت مجلس را زیر سوال می‌برد؟
در سال‌های گذشته، بارها موضوع شفافیت آراء نمایندگان، اموال و درآمدهای آن‌ها در قالب طرح‌هایی در مجلس مطرح شده اما هر بار به نوعی مسکوت مانده است. حالا با اظهارات نماینده‌ای که از درون سیستم برخاسته، بار دیگر افکار عمومی مطالبه‌گر شده‌اند.
مطالبه‌ اصلی مردم چیست؟ پاسخ ساده است: شفافیت. مردم می‌خواهند بدانند چگونه نماینده‌ای که با شعار عدالت‌خواهی و ساده‌زیستی وارد مجلس شده در پایان دوره صاحب املاک و دارایی‌هایی شده که با حقوق قانونی‌اش تناسب ندارد.
تمرکز بر صدایی متفاوتی
در روزهایی که مساله شفافیت مالی مسئولان و نمایندگان مجلس به یکی از دغدغه‌های اصلی افکار عمومی تبدیل شده، اظهارات صریح محمد منان رئیسی، عضو کمیسیون عمران مجلس، موجی تازه از واکنش‌ها و پرسش‌ها درباره رانت، فساد و ثروت‌اندوزی برخی چهره‌های پارلمانی ایجاد کرده است. افشاگری‌های اخیر، بازتابی از ابهام عمومی درباره نبود نظارت مؤثر، هزینه‌های مشکوک در انتخابات و احتمال سوءاستفاده از قدرت برای منافع شخصی است. هرچند این نگرانی‌ها پیش از این نیز توسط برخی نمایندگان ادوار مطرح شده بود. در شرایطی که سرمایه اجتماعی نهاد قانون‌گذار در معرض تضعیف قرار دارد، چنین سخنانی می‌تواند یا آغازی برای اصلاحات باشد؟ یا به بحرانی عمیق‌تر بینجامد؟ مسیری که به ‌روشنی نیازمند شفافیت، پاسخ‌گویی و اراده‌ای واقعی برای مبارزه با فساد در درون ساختارهای قدرت است.
در انتها شاید خالی از لطف نباشد که بگوییم، یکی از نکات کلیدی گزارش، تمرکز بر صدای متفاوتی است که از درون مجلس برخاسته؛ یعنی محمد منان رئیسی. این مساله اهمیت دارد چراکه برخلاف مواردی که منتقدان بیرونی درباره فساد حرف می‌زنند، وقتی انتقاد از درون ساختار بیان می‌شود، وزن و اعتبار بیشتری پیدا می‌کند. به همین دلیل در این گزارش سعی کرده‌ایم از او چهره‌ای ترسیم کنیم که گرچه تنهاست اما حرف‌هایش پژواکی گسترده در جامعه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/951734/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ کمک یمن به امنیت ملی ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ زیان‏‏‌دیدگان چالش‏‏‌های موجود در بازار داروی ایران

قیمت مرغ منجمد تعیین شد

7 ریسک بازار سرمایه و راهکارهای پیشنهادی

مهاجم کره‌ای در پاریس ناپدید شد

بازدید سرپرست اداره کل امور مشاورین در دستگاههای اجرایی از بیمارستان صدر

دیدار مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با خانواده‌ شهید آیت‌الله آل‌ هاشم

اینفوگرافی/ سرطان، سومین عامل مرگ ایرانیان

کارخانه فعال تولید شرکت های صوری

عزت ملت ایران در مذاکرات باید حفظ شود

توجه به شرق و آفریقا از سیاست های دولت چهاردهم است

لطیفی: رمز موفقیت آبی‌پوشان در یک چیز بود/ استقلال شانس اول قهرمانی در جام حذفی است

لطیفی: رمز موفقیت آبی‌پوشان در یک چیز بود/ شانس اول قهرمانی جام حذفی استقلال است

برخی افراد با سخنان خود جوانان را نسبت به اعتقاداتشان منحرف می‌ کنند

«ولایت اجتماعی» زمینه‌ ساز ظهور امام عصر(عج) است

اسکوچیچ برف تبریز که هیچ، اردیبهشت شیراز را دید!

صبح جمعه با جولانی

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

صد روز تکان‌دهنده در سیاست خارجی آمریکا

عطر رضوی در کردستان؛ استقبال گرم از خادمان حرم مطهر

بازدید شبانه مسئولان شهری شیراز از پروژه‌های محرومیت‌زدایی

شکار بزرگ پرسپولیس از سپاهان؟

فارس نیازمند نقشه راه توسعه مبتنی بر سرمایه‌گذاری است

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

زندگی یا نمایش زندگی!؟

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

دلایل سندروم تخمدان پلی کیستیک در فرد چیست؟

چاقی چه نقشی در سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد؟

سیگار الکترونیکی یا سیگار معمولی؛ کدام‌یک کم‌خطرتر است؟

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد

اعطای تسهیلات تا سقف 4 میلیارد تومان به مشاغل خانگی

مهر تایید بر جنون قهرمان بوکس و قاتل مقیم آمریکا

سخنگوی باشگاه استقلال: من استقلالی نیستم!

پیشنهاد ویژه مشاور رهبری علیه اعراب حاشیه خلیج همیشه فارس

تجمع خانواده مفقودان حادثه بندر شهید رجایی

عملاً دیگر دولت نداریم بلکه فقط یک فرد است که با تمام قدرت به صندلی‌اش چسبیده است

تولیت حرم شاهچراغ (ع): تقویت جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) مستلزم همکاری مسئولان و ائمه جمعه است

تربیت انسان ها حلقه اتصال حادثه عاشورا و ظهور است

آغاز تحول بنیادین در کلاس‌های درس ابتدایی با مشارکت 320 هزار معلم

دو سناریوی تعویق مذاکرات

تدارکات تندروها برای حذف دومین وزیر

مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟

مصوباتی که در دولت رئیسی، پوچ از آب در آمد!

بابک زنجانی در راه جاده مخصوص

مهم ترین علامت در تشخیص سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

قیمت سهام باارزش‌ترین شرکت جهان 4 درصد سقوط کرد

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب بدون اعلام دلیل، جرم است