پیام فارس

آخرين مطالب

خنده مصنوعی بر درد بی درمان دوا نیست! اجتماعي

خنده مصنوعی بر درد بی درمان دوا نیست!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اگر چه می گویند خنده بر هر درد بی درمان دوا است، اما متخصصان معتقدند خنده غیر واقعی و ساختگی تاثیری که باید را بر سلامت روان نمی گذارد و فقط چیزی در حد هیجان لحظه ای است و به سرعت فرد را به همان وضعیت قبلی بر می گرداند.
مسوول دفتر مرکز مطالعات رفتاری اعتیاد و روانپزشک شیرازی در این خصوص و به مناسبت روز جهانی «خنده » به «خبرجنوب» می گوید: اینکه بگوییم مردم فارس و یا شیراز از نظر خنده در چه جایگاهی قرار دارند، به پژوهشی دقیق نیاز دارد که تا کنون انجام نشده است؛ اگر چه معتقدم وضعیت فارس و شیراز در این خصوص نسبت به بسیاری از مناطق کشور بهتر است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دکتر رابرت فرنام اضافه می کند: اما از آنجا که خنده شامل خنده مصنوعی و واقعی است انتظار می رود به دنبال راهکارهایی اساسی و نه مقطعی باشیم؛ بطوریکه تعداد خنده های واقعی حاصل رضایت درونی را بیشتر و بیشتر کند وگرنه یک سری لبخندهای ساختگی و مصنوعی که برای حفظ ظاهر در افرادی دیده می شود، تاثیری در بهبود سلامت روان ندارد که ندارد. این روانپزشک تصریح می کند: در عین حال به نظر می رسد فشار شرایط اجتماعی و اقتصادی با توجه به تاثیر بر روحیه مردم، تعداد لبخندهای واقعی را کاهش داده است.
دکتر فرنام می گوید: مسوولان در فارس باید زمینه انجام فعالیت هایی را بر اساس علایق مردم فراهم کنند و در این زمینه مثلا شهرداری ها در شیراز و فارس باید به دنبال ایجاد فضاهایی مانند زمین والیبال، بسکتبال، جایی برای کشیدن نقاشی و از این دست باشند.
او اضافه می کند: یکی از راهکارهای مهمی که می تواند روحیه افراد را برای کسب رضایت، شادی و افزایش لبخندهای واقعی بهبود دهد، گام برداشتن افراد در زمینه علایق خود و پرداختن به آن حتی به صورت محدود و ساعاتی در هفته است که به نوعی مفید بودن، احساس هویت و رضایت درونی را در آنها ایجاد کند.
در عین حال مسوولان هم می بایست در این راستا زیر ساختها را فراهم نمایند و مثلا در محلات و مناطق مختلف شیراز و سایر شهرستانهای فارس فضاهایی را هر چند کوچک برای دورهمی های ساده و مفید تامین کنند. ادای شاد بودن را در نیاورید
این روانپزشک در ادامه با اشاره به اهمیت ایجاد شادی واقعی در افراد می گوید: یک سری پژوهش ها قبلا انجام می شده که اگر خودتان را شاد بگیرید باعث می شود روحیه تان بهتر شود؛ اما پژوهش های جدید نشان می دهد حتی اگر ادای شاد بودن را در بیاورید کمکی به بهبود سلامت روان تان نمی کند. آموزش تکنیک هایی برای بالا بردن تاب آوری
دکتر فرنام تصریح می کند: در عین حال شاید بهتر باشد به مردم بگوییم چه تکنیک هایی رایاد بگیرند که با وجود شرایط بیرونی پر استرس بتوانند سلامت روان شان را حفظ کنند و تاب آوری شان را بالا ببرند. اما اینکه بگوییم کسانی وجود داشته باشند که بتوانند به فرد کمک کنند تا بخندند، صرفا به بهبود هیجانی و لحظه ای حال آنها می انجامد و خلق را بهتر می کند.
او می گوید: اما راهکار اصولی برای رسیدن به خنده واقعی حاصل رضایت درونی، ایجاد انگیزه و انجام فعالیت هایی توسط افراد است که به آن علاقه دارند، مثلا شرکت در امور خیری که از آن لذت می برند.
دکتر فرنام اضافه می کند: در عین حال از مسوولان انتظار می رود زمینه این قبیل فعالیت ها را فراهم کنند و تا در افراد احساس شور واشتیاق بیشتری ایجاد گردد.
این روانپزشک در خصوص خنده درمانی و از این دست فعالیتها برای خندیدن نیز می گوید: معتقدم خنده درمانی یک فعالیت در حوزه روانشناسی زرد است که دنبال بازار خودش می گردد! اما شادی واقعی به آن احساس کارآمدی و تسلط روی کارها و احساس اینکه شما عامل هستید و قدرت انتخاب دارید و می توانید برای زندگی تان تصمیم گیری کنید، ربط دارد.

پیام فارس

مسوول دفتر مرکز مطالعات رفتاری اعتیاد همچنین می گوید: بعضی وقتها ما خنده را با شادی اشتباه می گیریم، چون خندیدن صرفا نشانه شادی نیست. خیلی وقتها هیجانی که به طور بیرونی تجربه می کنید، با احساس درونی همخوان نیست . باید روی شادی سرمایه گذاری کرد
عضو نظام روانشناسی و مشاوره فارس نیز در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: باید روی شادی سرمایه گذاری کنیم چرا که شادی ایجاد انگیزه
می کند و یک انسان شاد، انگیزه فعالیت، کار و قدرت تصمیم گیری دارد و مسوولان باید بیشتر این مسئله را جدی بگیرند.
کاظم احمدیان تصریح می کند: برخی خنده و شادی را کالایی لوکس می دانند، در حالیکه با راهکارها و تکنیک هایی می توان به آن دست یافت.
او می گوید: با وجود اهمیت آموزش این تکنیک ها، اما مدارس و دیگر محیط های آموزشی فعالیت لازم را نمی کنند و معتقدم با خلا بزرگی در این باره در کشور و استان مواجه هستیم.
این مشاور خانواده بر اهمیت مثبت اندیشی نیز تاکید می کند و می گوید: معتقدم نیمه پر لیوان را دیدن شعار نیست؛ شعور است و این دیدگاه نیز می تواند کمک کننده باشد.
احمدیان اضافه می کند: معتقدم مردم شیراز و استان فارس نسبت به سایر کشور از نظر خندیدن واقعی و شاد بودن وضعیت بهتری دارند، اما جای کار بسیاری دارد و در عین حال مسوولان استان باید به دنبال راهکارهای اصولی برای ارتقای سلامت روان و داشتن حس درونی شادی بین مردم باشند.
او می گوید: مراکز خصوصی و دولتی نیز باید به دنبال آموزش تکنیک هایی برای افزایش تاب آوری کارکنان در زندگی شخصی و اجتماعی و دستیابی به رضایت درونی بیشتر باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/951705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله سازندگی/ تیغ در دست زنگی مست

سرمقاله فرهیختگان/ هوشیاری تیم ایران در برابرِ «فهرست مطالبات» آمریکا

هشدار درباره مونجارو؛ داروی لاغری 50 میلیونی!

افزایش مزد کارگران کمتر از تورم در 7 سال اخیر

تعرفه‌های جدید آب اعلام شد؛ رشد 28 درصدی برای بدمصرف‌ها

شیراز، میزبان سفیران و همایش اقتصادی/اشتغال‌زایی برای 70 زن سرپرست خانوار

هشدار صریح هاشمی طبا درباره حضور پرتعداد مهاجران افغان در ایران/ تصمیماتِ سختی که دولت پزشکیان باید بگیرد، یکی دوتا نیست

بازدید کیم جونگ اون از کارخانه «کلیدی» ساخت تانک کره‌ای

تنش با هند؛وزیر پاکستانی را راهی کشورهای عربی کرد

مناسبت روز/ یکشنبه، 14 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله خراسان/ کمک یمن به امنیت ملی ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ زیان‏‏‌دیدگان چالش‏‏‌های موجود در بازار داروی ایران

قیمت مرغ منجمد تعیین شد

7 ریسک بازار سرمایه و راهکارهای پیشنهادی

مهاجم کره‌ای در پاریس ناپدید شد

بازدید سرپرست اداره کل امور مشاورین در دستگاههای اجرایی از بیمارستان صدر

دیدار مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با خانواده‌ شهید آیت‌الله آل‌ هاشم

اینفوگرافی/ سرطان، سومین عامل مرگ ایرانیان

کارخانه فعال تولید شرکت های صوری

عزت ملت ایران در مذاکرات باید حفظ شود

توجه به شرق و آفریقا از سیاست های دولت چهاردهم است

لطیفی: رمز موفقیت آبی‌پوشان در یک چیز بود/ استقلال شانس اول قهرمانی در جام حذفی است

لطیفی: رمز موفقیت آبی‌پوشان در یک چیز بود/ شانس اول قهرمانی جام حذفی استقلال است

برخی افراد با سخنان خود جوانان را نسبت به اعتقاداتشان منحرف می‌ کنند

«ولایت اجتماعی» زمینه‌ ساز ظهور امام عصر(عج) است

اسکوچیچ برف تبریز که هیچ، اردیبهشت شیراز را دید!

صبح جمعه با جولانی

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

صد روز تکان‌دهنده در سیاست خارجی آمریکا

عطر رضوی در کردستان؛ استقبال گرم از خادمان حرم مطهر

بازدید شبانه مسئولان شهری شیراز از پروژه‌های محرومیت‌زدایی

شکار بزرگ پرسپولیس از سپاهان؟

فارس نیازمند نقشه راه توسعه مبتنی بر سرمایه‌گذاری است

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

زندگی یا نمایش زندگی!؟

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

دلایل سندروم تخمدان پلی کیستیک در فرد چیست؟

چاقی چه نقشی در سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد؟

سیگار الکترونیکی یا سیگار معمولی؛ کدام‌یک کم‌خطرتر است؟

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد

اعطای تسهیلات تا سقف 4 میلیارد تومان به مشاغل خانگی

مهر تایید بر جنون قهرمان بوکس و قاتل مقیم آمریکا

سخنگوی باشگاه استقلال: من استقلالی نیستم!

پیشنهاد ویژه مشاور رهبری علیه اعراب حاشیه خلیج همیشه فارس

تجمع خانواده مفقودان حادثه بندر شهید رجایی

عملاً دیگر دولت نداریم بلکه فقط یک فرد است که با تمام قدرت به صندلی‌اش چسبیده است

تولیت حرم شاهچراغ (ع): تقویت جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) مستلزم همکاری مسئولان و ائمه جمعه است