پیام فارس

آخرين مطالب

خنده مصنوعی بر درد بی درمان دوا نیست! اجتماعي

خنده مصنوعی بر درد بی درمان دوا نیست!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اگر چه می گویند خنده بر هر درد بی درمان دوا است، اما متخصصان معتقدند خنده غیر واقعی و ساختگی تاثیری که باید را بر سلامت روان نمی گذارد و فقط چیزی در حد هیجان لحظه ای است و به سرعت فرد را به همان وضعیت قبلی بر می گرداند.
مسوول دفتر مرکز مطالعات رفتاری اعتیاد و روانپزشک شیرازی در این خصوص و به مناسبت روز جهانی «خنده » به «خبرجنوب» می گوید: اینکه بگوییم مردم فارس و یا شیراز از نظر خنده در چه جایگاهی قرار دارند، به پژوهشی دقیق نیاز دارد که تا کنون انجام نشده است؛ اگر چه معتقدم وضعیت فارس و شیراز در این خصوص نسبت به بسیاری از مناطق کشور بهتر است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دکتر رابرت فرنام اضافه می کند: اما از آنجا که خنده شامل خنده مصنوعی و واقعی است انتظار می رود به دنبال راهکارهایی اساسی و نه مقطعی باشیم؛ بطوریکه تعداد خنده های واقعی حاصل رضایت درونی را بیشتر و بیشتر کند وگرنه یک سری لبخندهای ساختگی و مصنوعی که برای حفظ ظاهر در افرادی دیده می شود، تاثیری در بهبود سلامت روان ندارد که ندارد. این روانپزشک تصریح می کند: در عین حال به نظر می رسد فشار شرایط اجتماعی و اقتصادی با توجه به تاثیر بر روحیه مردم، تعداد لبخندهای واقعی را کاهش داده است.
دکتر فرنام می گوید: مسوولان در فارس باید زمینه انجام فعالیت هایی را بر اساس علایق مردم فراهم کنند و در این زمینه مثلا شهرداری ها در شیراز و فارس باید به دنبال ایجاد فضاهایی مانند زمین والیبال، بسکتبال، جایی برای کشیدن نقاشی و از این دست باشند.
او اضافه می کند: یکی از راهکارهای مهمی که می تواند روحیه افراد را برای کسب رضایت، شادی و افزایش لبخندهای واقعی بهبود دهد، گام برداشتن افراد در زمینه علایق خود و پرداختن به آن حتی به صورت محدود و ساعاتی در هفته است که به نوعی مفید بودن، احساس هویت و رضایت درونی را در آنها ایجاد کند.
در عین حال مسوولان هم می بایست در این راستا زیر ساختها را فراهم نمایند و مثلا در محلات و مناطق مختلف شیراز و سایر شهرستانهای فارس فضاهایی را هر چند کوچک برای دورهمی های ساده و مفید تامین کنند. ادای شاد بودن را در نیاورید
این روانپزشک در ادامه با اشاره به اهمیت ایجاد شادی واقعی در افراد می گوید: یک سری پژوهش ها قبلا انجام می شده که اگر خودتان را شاد بگیرید باعث می شود روحیه تان بهتر شود؛ اما پژوهش های جدید نشان می دهد حتی اگر ادای شاد بودن را در بیاورید کمکی به بهبود سلامت روان تان نمی کند. آموزش تکنیک هایی برای بالا بردن تاب آوری
دکتر فرنام تصریح می کند: در عین حال شاید بهتر باشد به مردم بگوییم چه تکنیک هایی رایاد بگیرند که با وجود شرایط بیرونی پر استرس بتوانند سلامت روان شان را حفظ کنند و تاب آوری شان را بالا ببرند. اما اینکه بگوییم کسانی وجود داشته باشند که بتوانند به فرد کمک کنند تا بخندند، صرفا به بهبود هیجانی و لحظه ای حال آنها می انجامد و خلق را بهتر می کند.
او می گوید: اما راهکار اصولی برای رسیدن به خنده واقعی حاصل رضایت درونی، ایجاد انگیزه و انجام فعالیت هایی توسط افراد است که به آن علاقه دارند، مثلا شرکت در امور خیری که از آن لذت می برند.
دکتر فرنام اضافه می کند: در عین حال از مسوولان انتظار می رود زمینه این قبیل فعالیت ها را فراهم کنند و تا در افراد احساس شور واشتیاق بیشتری ایجاد گردد.
این روانپزشک در خصوص خنده درمانی و از این دست فعالیتها برای خندیدن نیز می گوید: معتقدم خنده درمانی یک فعالیت در حوزه روانشناسی زرد است که دنبال بازار خودش می گردد! اما شادی واقعی به آن احساس کارآمدی و تسلط روی کارها و احساس اینکه شما عامل هستید و قدرت انتخاب دارید و می توانید برای زندگی تان تصمیم گیری کنید، ربط دارد.

پیام فارس

مسوول دفتر مرکز مطالعات رفتاری اعتیاد همچنین می گوید: بعضی وقتها ما خنده را با شادی اشتباه می گیریم، چون خندیدن صرفا نشانه شادی نیست. خیلی وقتها هیجانی که به طور بیرونی تجربه می کنید، با احساس درونی همخوان نیست . باید روی شادی سرمایه گذاری کرد
عضو نظام روانشناسی و مشاوره فارس نیز در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: باید روی شادی سرمایه گذاری کنیم چرا که شادی ایجاد انگیزه
می کند و یک انسان شاد، انگیزه فعالیت، کار و قدرت تصمیم گیری دارد و مسوولان باید بیشتر این مسئله را جدی بگیرند.
کاظم احمدیان تصریح می کند: برخی خنده و شادی را کالایی لوکس می دانند، در حالیکه با راهکارها و تکنیک هایی می توان به آن دست یافت.
او می گوید: با وجود اهمیت آموزش این تکنیک ها، اما مدارس و دیگر محیط های آموزشی فعالیت لازم را نمی کنند و معتقدم با خلا بزرگی در این باره در کشور و استان مواجه هستیم.
این مشاور خانواده بر اهمیت مثبت اندیشی نیز تاکید می کند و می گوید: معتقدم نیمه پر لیوان را دیدن شعار نیست؛ شعور است و این دیدگاه نیز می تواند کمک کننده باشد.
احمدیان اضافه می کند: معتقدم مردم شیراز و استان فارس نسبت به سایر کشور از نظر خندیدن واقعی و شاد بودن وضعیت بهتری دارند، اما جای کار بسیاری دارد و در عین حال مسوولان استان باید به دنبال راهکارهای اصولی برای ارتقای سلامت روان و داشتن حس درونی شادی بین مردم باشند.
او می گوید: مراکز خصوصی و دولتی نیز باید به دنبال آموزش تکنیک هایی برای افزایش تاب آوری کارکنان در زندگی شخصی و اجتماعی و دستیابی به رضایت درونی بیشتر باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/951705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ فعالیت سیاستی استادان دانشگاه

سرمقاله جوان/ لزوم هوشمندی مضاعف

فهرست داروهای ممنوعه در سفر حج

باورهای غلط درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

آغاز آزمایشی اصلاح نظام بانکی در یک بانک از فروردین

بانک‌مرکزی: مطالبه بیش از کسری چک تخلف است

ریزش 23 هزار واحدی شاخص بورس

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب، بدون اعلام دلیل، جُرم است

تحلیل درباره «تصوف فرقه‌ای» را باید از حالت کلی بودن خارج کرد/ فرقه‌ها جنبه‌های اجتماعی دارند/ تصوف موجود جنبه تشکیلاتی و شبکه‌ای دارد

بانکداری قرض‌الحسنه، احیای امر ائمه معصومین (ع) در زمینه اقتصاد اسلامی است

نگرشی در عرفان و تصوف و طریقت‌های صوفیه/ فرقه‌ها جنبه‌های اجتماعی دارند/ تصوف موجود جنبه تشکیلاتی و شبکه‌ای دارد

یک معلم دیگر هم رفت!

ماجرای مردی شامی که با معجزه امام باقر(ع) زنده شد!

شاهچراغ؛ کانون نور، ایمان و میراث در قلب شیراز

همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری اول و دوم خردادماه در شیراز برگزار می‌شود

سرمقاله همشهری/ آشفتگی در راهبرد واشنگتن

سرمقاله جام جم/ چند صدایی در آمریکا عامل اخلال در مذاکرات

علت احساس سرمای مداوم در بدن چیست؟

پشت پرده درمان‌های تزریقی مفصلی

صنعتگر سیمان: از فروردین ماه هم هشدار قطع برق را دریافت کردیم و هم قطع گاز!

7 سد کمتر از 10 درصد آب دارند؛ کاهش 33 درصدی بارش‌ها

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: مردم از نظر مسکن در رنج هستند

عطر گل و گلاب در فرهنگسراهای پایتخت

کیش میزبان تورگردانان 33کشور جهان در روز خلیج فارس

قول سخنگوی دولت در خصوص پیگیری طرح انتقال آب خلیج فارس به کرمان و بهبود وضعیت اطلاع رسانی

بانکداری قرض‌الحسنه، احیای امر ائمه در اقتصاد اسلامی است

پیام استاندار فارس به مناسبت روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (علیه‌السلام)

14 اردیبهشت روز شاهچراغ؛ امین ولایت و پناه امن مردم ایران اسلامی

رویداد ملی استارتاپی «نوآفرین» با محوریت ترویج و ارتقای نوآوری‌های اجتماعی برگزار می‌شود/ مهلت ارسال ایده تا 31 خردادماه

حامیان انتخاباتی دولت، نگران بی‌برنامگی و بی‌تحرکی دولت

سرمقاله کیهان/ لیبی، سوریه، اوکراین؛ سه صحنه، یک کارگردان

مجلس در مدار استیضاح

مقایسه قیمت بلیط هواپیما عمان در پروازهای مستقیم با غیرمستقیم

عضو اتاق بازرگانی: ارزش دلار بیش از 75 هزار تومان نیست

بازار مصرف گوشت منقبض شد

استفاده از آلات موسیقی در مجالس ترحیم بدعت است

گریه سقوط: تهران، مسجدسلیمان، شیراز یا رشت!

بر آستانِ ولایت ، گزارش «خبرجنوب» به مناسبت بزرگداشت حضرت احمد بن موسی (ع)

سقوط مرد 37 ساله از ارتفاعات روستای چهارقاش

زمین لرزه شهر اسیر در استان فارس را لرزاند

سرمقاله هم میهن/ آنان که موش می‌دوانند

یادداشت دلاری شریعتمداری: چرا دست روی دست گذاشته‌اید؟!

سرمقاله اعتماد/ سرسختی یا اصلاح؟ کیفیت حفظ خطوط قرمز

دولت غیر از مذاکره چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارد؟

روند نگران‌کننده چاقی در کودکان و نوجوانان

مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ؛ فعلا خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست

اقلام مشمول نرخ محاسباتی 28500 مشخص شدند

روایت رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از اقدام عجیب برخی فروشگاه‌ها برای فروش برنج

بیش از 8 هزار تن برنج در حادثه بندر شهید رجایی دچار آسیب شد