پیام فارس

آخرين مطالب

صدای امید در جراحی سرطان اجتماعي

صدای امید در جراحی سرطان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرگزاری مهر، «عبدالرسول طالعی»، متولد سال 1329 در شهر لار، پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی در دانشگاه فردوسی مشهد و تخصص جراحی عمومی در دانشگاه شیراز، برای گذراندن دوره فلوشیپ جراحی سرطان راهی دانشگاه «مک‌گیل» کانادا شد و پس از بازگشت، بنیان‌گذار خدمات نوین و مراکز پیشگیری و درمان سرطان در استان فارس شد.
در این گفت‌وگو، با فراز و نشیب‌های زندگی حرفه‌ای این استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیشتر آشنا می‌شویم.
«عبدالرسول طالعی»، فلوشیپ جراحی سرطان و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با مرور خاطرات دوران دانشجویی و سال‌های نخستین طبابت در بیمارستان لار در بحبوحه جنگ تحمیلی، از تأثیر عمیق مشاهده تلاش‌های جراحان در درمان مجروحان جنگی سخن گفت و این تجربه را نقطه عطفی در زندگی حرفه‌ای خود دانست و اظهار کرد: در اواخر دوره پزشکی عمومی‌ام بود که متأسفانه جنگ آغاز شد. ما شاهد بودیم که چگونه گروه جراحی به درمان بیماران مجروح جنگی می‌پرداختند. به ویژه برای خود من که چندین بار در دوران عمومی پزشکی به جبهه اعزام شدم، دیدن صحنه‌های ایثار و توانمندی جراحان در درمان آن عزیزان بسیار تأثیرگذار بود.
او می‌گوید: همین تجربه مستقیم و مشاهده اینکه جراحان چقدر می‌توانند در درمان بیماران مؤثر باشند، نخستین جرقه‌ای بود که علاقه مرا به سمت رشته جراحی سوق داد. پیش از این می‌خواستم گرایش داخلی را دنبال کنم، اما دیدن التیام مجروحان و تأثیر شگفت‌انگیز جراحی در نجات جان انسان‌ها، چنان تأثیری بر من گذاشت که مرا به سمت این رشته کشاند.
این استاد پیشکسوت، پس از اخذ مدرک تخصصی جراحی عمومی و مدتی تصدی ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مسئولیت‌های متعدد آموزشی و اجرایی، در سال 1371 برای گذراندن دوره فلوشیپ جراحی سرطان به کانادا عزیمت کرد.
او با اشاره به دلیل انتخاب این رشته افزود: با بررسی‌هایی که انجام دادم، متوجه شدم در آن زمان استان فارس به شدت به متخصص جراحی سرطان نیاز دارد و هیچ فردی به طور اختصاصی در این حوزه فعالیت نمی‌کند.احساس کردم که ادامه تحصیل در این رشته و بازگشت به میهن می‌تواند خدمت بزرگی به مردم باشد.
تأسیس بزرگترین مرکز پیشگیری از سرطان پستان در فارس
یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دکتر طالعی پس از بازگشت از کانادا به ایران، تأسیس مرکز پیشگیری از سرطان پستان در شیراز بود.
او در این خصوص می‌گوید: پیشگیری از سرطان‌ها به ویژه سرطان سینه، یکی از اولویت‌هایی که در مراکز علمی و تحقیقاتی کشورهای پیشرفته مشاهده کردم، بیماران به طور منظم و بر اساس میزان خطر ابتلاء، سالانه یک بار یا هر شش ماه یک بار به آنجا مراجعه می‌کردند، به ویژه در رابطه با سرطان سینه و همین امر مرا تشویق کرد تا به فکر ایجاد یک مرکز پیشگیری از این بیماری در استان فارس باشم.
این استاد پیشکسوت، با بیان اینکه برای فعال کردن این مرکز، ابتدا لازم بود تحقیقاتی در زمینه سرطان سینه انجام دهیم، ادامه داد: بنابراین با چند تن از اساتید دیگر که در این زمینه در شهر شیراز تجربه داشتند، صحبت کردیم و جلساتی برگزار شد و به این نتیجه رسیدیم که باید یک تحقیق جامع در زمینه سرطان پستان بر روی ده هزار نفر از بانوان ساکن در شهر شیراز انجام شود. از این تعداد، هزار نفر ماموگرافی انجام دادند و پس از تحلیل کامل نتایج این مطالعات، به این نتیجه رسیدیم که در شهر شیراز و استان فارس، نیاز مبرمی به ایجاد یک مرکز پیشگیری از سرطان پستان وجود دارد.
طالعی همچنین به راه‌اندازی بزرگترین مرکز پیگیری بیماران سرطان سینه در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: بیش از 12 هزار بیمار که تحت عمل جراحی سرطان سینه قرار گرفته‌اند، در این مرکز تحت پیگیری دقیق قرار دارند و تمامی اطلاعات آنها به صورت رایانه‌ای ثبت شده است که این مرکز، یک دستاورد بزرگ در حوزه درمان سرطان در منطقه ما محسوب می‌شود.
ب ه دانشجویان توصیه می‌کنم با علاقه وارد رشته پزشکی شوید
طالعی در پاسخ به سوالی در خصوص مهم‌ترین توصیه به دانشجویان رشته‌های پزشکی اظهار کرد: مهم‌ترین نکته به کسانی که وارد این رشته می‌شوند توصیه می‌کنم، باید به این رشته علاقه‌مند باشند و بدون علاقه، موفقیت دلخواه در آن رشته ممکن نمی‌شود؛ بنابراین، اولویت اول، علاقه فرد است و پس از آن، ادامه تحصیل و تلاش می‌تواند او را به فردی موفق تبدیل کند.
تمام دوران آموزش و معلمی‌ام برایم خاطره‌انگیز است
استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به خاطرات ماندگار دوران تدریس افزود: بدون شک، برای هر معلم و استادی لحظات زیادی در زمان تدریس و آموزش وجود دارد که برای سال‌ها در ذهن باقی می‌ماند. این موضوع منحصر به یک یا دو صحنه نیست، بلکه روزانه، چه در آموزش‌های عملی و چه در آموزش‌های تئوری می‌تواند اتفاق بیفتد، به ویژه اگر استاد به آن موضوع علاقه داشته باشد. بنابراین، من نمی‌توانم بگویم یک مورد خاص برایم خاطره ساز شده است؛ بلکه تمام دوران آموزش و معلمی‌ام برایم خاطره‌انگیز بوده و صحنه‌های آموزش به دانشجویان و دستیاران برایم مهم و یادآور گذشته است.
نقش اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهبود سیستم سلامت
او در خصوص نقش اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهبود سیستم سلامت و آگاهی جامعه گفت: یکی از وظایف اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی این است که در رشته خود نقش مهمی در بهبود سیستم سلامت و آگاهی داشته باشند. استاد دانشگاه می‌تواند هم از طریق آموزش به دانشجویان و هم از طریق آموزش به جامعه، همچنین به عنوان یک مدیر در رأس سیستم آموزشی، درمانی و بهداشتی، در جامعه‌ای که زندگی می‌کند مؤثر باشد و به سیستم آموزشی آن جامعه کمک کند.
«طالعی» در گرامیداشت روز استاد بیان کرد: روز استاد، مانند روز پرستار و ماما، یک مناسبت نمادین است که به ما یادآوری می‌کند در چه جایگاهی قرار داریم و چه مسؤولیتی در جامعه داریم. روز استاد که الگو گرفته از شخصیت بزرگ شهید آیت الله مطهری است، فرصتی است تا نقش خود را در جامعه به یاد آوریم و تلاش کنیم همانند ایشان و دیگر اساتید برجسته، در جامعه مؤثر باشیم.
کد خبر 6455084

پیام فارس

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/951668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لطیفی: رمز موفقیت آبی‌پوشان در یک چیز بود/ شانس اول قهرمانی جام حذفی استقلال است

برخی افراد با سخنان خود جوانان را نسبت به اعتقاداتشان منحرف می‌ کنند

«ولایت اجتماعی» زمینه‌ ساز ظهور امام عصر(عج) است

اسکوچیچ برف تبریز که هیچ، اردیبهشت شیراز را دید!

صبح جمعه با جولانی

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

صد روز تکان‌دهنده در سیاست خارجی آمریکا

عطر رضوی در کردستان؛ استقبال گرم از خادمان حرم مطهر

بازدید شبانه مسئولان شهری شیراز از پروژه‌های محرومیت‌زدایی

شکار بزرگ پرسپولیس از سپاهان؟

فارس نیازمند نقشه راه توسعه مبتنی بر سرمایه‌گذاری است

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

زندگی یا نمایش زندگی!؟

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

دلایل سندروم تخمدان پلی کیستیک در فرد چیست؟

چاقی چه نقشی در سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد؟

سیگار الکترونیکی یا سیگار معمولی؛ کدام‌یک کم‌خطرتر است؟

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد

اعطای تسهیلات تا سقف 4 میلیارد تومان به مشاغل خانگی

مهر تایید بر جنون قهرمان بوکس و قاتل مقیم آمریکا

سخنگوی باشگاه استقلال: من استقلالی نیستم!

پیشنهاد ویژه مشاور رهبری علیه اعراب حاشیه خلیج همیشه فارس

تجمع خانواده مفقودان حادثه بندر شهید رجایی

عملاً دیگر دولت نداریم بلکه فقط یک فرد است که با تمام قدرت به صندلی‌اش چسبیده است

تولیت حرم شاهچراغ (ع): تقویت جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) مستلزم همکاری مسئولان و ائمه جمعه است

تربیت انسان ها حلقه اتصال حادثه عاشورا و ظهور است

آغاز تحول بنیادین در کلاس‌های درس ابتدایی با مشارکت 320 هزار معلم

دو سناریوی تعویق مذاکرات

تدارکات تندروها برای حذف دومین وزیر

مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟

مصوباتی که در دولت رئیسی، پوچ از آب در آمد!

بابک زنجانی در راه جاده مخصوص

مهم ترین علامت در تشخیص سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

قیمت سهام باارزش‌ترین شرکت جهان 4 درصد سقوط کرد

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب بدون اعلام دلیل، جرم است

بانک‌هایی که چوب لای چرخ پرداخت تسهیلات قانونی می‌گذارند؛ دادگاهی می‌شوند

حراج شمش طلای مرکز مبادله فردا برگزار می‌شود

نان گران می‌شود؟

تعویق در پرداخت وام ودیعه مسکن؛ تا شنبه امکان ثبت‌نام وجود ندارد

بزرگترین گام بهمن موتور در برقی سازی

اسیر صهیونیست: شاید این آخرین پیامی باشد که از من می‌بینید+ فیلم

درخواست خانواده‌های اسرای اسرائیلی برای سرنگون‌سازی نتانیاهو

آخرین وداع با پدر، فوتبال گیلان گریست

اختلاف بر سر مسدودسازی جاده منتهی به بیمارستان پیوند اعضای صدرا و پیامدهای آن

گردان‌های قسام ویدئویی از یک اسیر اسرائیلی منتشر کرد

آتش‌سوزی تنگ چوگان کازرون در کنترل نیروهای امدادی قرار دارد

بی‌سوادی در زندان‌های فارس ریشه‌کن شده است