پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله اطلاعات/ عادت به تکرار حادثه‌ها مقالات

سرمقاله اطلاعات/ عادت به تکرار حادثه‌ها
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اطلاعات / «عادت به تکرار حادثه‌ها» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم فتح الله جوادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
این گزاره که آنچه در بندر شهید رجایی اتفاق افتاد،‌ عمدی بود یا حمله تروریستی یا شیطنت اسرائیل یا آمریکا یا هر که و هر چه، فعلاً محلی از اعراب ندارد؛ پس نباید موضوع بحث باشد تا همه ابعاد حادثه و علل ایجابی آن معلوم شود. تا اینجای کار هم هیچ نشانه‌ای از صحت آن در دست نیست. اینکه چرا در همین سه روزی که از ماجرا می‌گذرد نحوه اطلاع‌رسانی قطره چکانی است و چرا بررسی و تحلیل مناسب توسط رسانه‌ها و از جمله رسانه ملی درباره آن صورت نمی‌گیرد تا گمانه زنی‌های مخالفان و شایعه پراکنی‌های عناصر ضدانقلاب اذهان را مغشوش نکند هم چندان انتقاد بجایی نیست. در چنین مواقعی و در مواجهه با چنین حوادثی در همه جای دنیا تا حصول نتایج و علل اصلی و دست‌یابی به حقیقت ماجرا، شتابزده عمل نمی‌شود و اجازه داده می‌شود تا تیم‌های بررسی تحقیقات لازم را صورت دهند. اما آنچه که قبل از هر بررسی و تحقیق و مطالعه‌ای می‌توان و باید درباره آن بحث کرد و مطالبه جدی داشت مصیبتی است که متأسفانه در کشور ما به تکرار، هر چند وقت بر سر ملک و ملت می‌آید در حالی که می‌توانست نیاید و آن غفلت‌ها و کوتاهی‌های ما در پیشگیری و عدم برنامه‌ریزی برای به حداقل رساندن حوادثی از این دست است. یادم می‌آید همین چندماه پیش بود که رئیس دستگاه قضا دیداری از همین بندر و کالاهای دپو شده در آن داشت و با تعجب وقتی با کالاهای فاسد شده در این بندر روبرو شد پرسید که به چه دلیل این کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم ماه‌ها در بندر می‌مانند و تخلیه نمی‌شوند تا فاسد نشوند؟ که مسئولان امر البته توجیهاتی داشتند از جمله این که سهمیه ارزی‌شان مشخص نیست یا هنوز ارز آن را تسویه نکرده‌اند یا حقوق گمرک آن را نپرداخته‌اند و از این دست توجیهات.
بسیاری از مقامات و حتی رؤسای جمهوری و از جمله مقاماتی در همین دولت هم این معضل را شناسایی و دستوراتی برای حل آن صادر کردند اما ظاهراً باید فاجعه‌ای در این حد اتفاق می‌افتاد تا همه مقامات و همه مسئولان در هر 3 قوه به فکر راهکارهایی برای آن بیفتند. روندی که در ایران متاسفانه به عادت بدل شده و ضرب‌المثل علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد، چندان در دستور کار نیست. 
چون شوربختانه در نظام اجرایی و اصولا در نظام حکمرانی همواره به امر موقت پرداخته‌ایم و به جای از میان برداشتن زمینه‌های پیدایی مشکل و خطر، پس از وقوع حادثه و خسارات گاه بسیار سنگین، همه انرژی خود را به کار می‌گیریم تا آن را برطرف کنیم اما با صرف چندین برابر انرژی و با صرف صدها برابر هزینه... رئیس‌جمهوری پزشکیان در همین سفر اخیر به بندر بعد از بروز فاجعه و دیدن ابعاد خسارات گله می‌کند که چرا باید اجازه داد. 120 تا 140 هزار کانتینر ماه‌ها در اینجا دپو شود در حالی که با برنامه‌ریزی و ایجاد ساختار مناسب می‌توان این رقم را 90 درصد کاهش داد. 
و البته حتماً رئیس‌جمهوری و مقامات کشور می‌دانند که زمان دپوی کالا در بنادر معروف جهان و کشورهای پیشرفته، بین 2 روز تا حداکثر یک هفته است اما این مدت در کشور ما گاه به چند ماه هم می‌رسد.
بازار
نکته تأسف‌بار دیگر ماجرا را رئیس آتش‌نشانی در محل می‌گوید «علت اینکه نتوانستیم از گسترش آتش به اندازه مناسب جلوگیری و زودتر آتش را مهار کنیم تنوع محموله‌های درون کانتینرها و از آن بدتر عدم اطلاع از جنس کالاهای درون آنهاست که هر کدام در برابر آتش واکنش‌های جداگانه‌ای بروز می‌دهند...» بگذریم و بیش از این تلخ نگوییم و ذائقه شما را هم تلخ نکنیم و امیدوار باشیم که حداقل این بار با درس گرفتن از این حادثه تلخ و غمبار که جدای خسارات قابل توجه مادی، جمعی از هموطنان عزیزمان را در آتش خود از ما گرفت (که خساراتی جبران‌ناپذیر است) به فکر چاره‌ای اساسی و از بین بردن زمینه‌های تکرار آن بیفتیم. 
با اغتنام از فرصت، برای همه عزیزانی که در این حادثه تلخ جان باختند طلب مغفرت داریم و به همه خانواده‌های داغدار تسلیت می‌گوییم و برای مجروحان آرزوی شفای عاجل داریم. 
همچنین به همه عوامل و زحمت‌کشانی که به کمک شتافتند از واحدهای امدادی، هلال احمر و آتش‌نشانی و ... نیز مردمی که برای اهدای خون صف کشیدند و همه آنان که همدردی کردند و دست یاری دادند خدا قوت و خسته نباشید می‌گوییم.
درود بر آنان که در روز حادثه دست مهر دراز می‌کنند و آغوش محبت باز می‌کنند و اهل ایثارند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/950435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس | سند واضح از خلیج فارس در نقشه شبه جزیره عربستان مربوط به سال 1952 میلادی

پوستر باشگاه استقلال برای روز ملی خلیج فارس

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

در یک قدمی جنگ

این داروی گیاهی خواص ضد سرطان دارد

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

خبر خوش برای مالکان اراضی فاز دوم شهرک خاوران

بازخوانی خطبه‌های نهج‌البلاغه امیرمؤمنان (ع)/ مرگ، شکارچی شماست

محفل؛ نمایانگر وحدت شیعه و اهل سنت بر پایه معارف قرآن

استاندار تهران از مرکز دخترانه مهر فخر صادق در پاکدشت بازدید کرد

پیام استاندار خوزستان به مناسبت فرا رسیدن دهه کرامت

هند ساز جنگ را کوک کرد

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

سلامت ریه‌ت رو تست کن

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

تولیدکنندگان بخش کشاورزی در شیراز گرد هم آمدند

توقیف شناور حامل 401 هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس

2 تن از کارکنان برق‌منطقه‌ای فارس حین مأموریت در سانحه‌ جان‌باختند

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

ماجرای دپوی کانتینرها

تقابل زودهنگام بهارستان‌نشینان علیه پاستور

راز سلامت کبد

سه تا نباید مهم درباره زانو

پهلوگیری 35 فروند کشتی در بندر شهید رجایی

120 هزار متقاضی نهضت ملی تا پایان سال صاحب‌خانه می‌شوند

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

سپاه یک شناور را در آب‌های خلیج فارس را توقیف کرد/ این شناور حامل چه بود؟

دود بدون آتش؛ روایتی از سومین روز پس از انفجار بندرعباس

بی‌درنگ پاسخ می‌دهیم

احساس سوختن به تماشا نمی‌‏شود؛ گزارشی از اسکله بندرعباس

تغییر؛ از شایعه تا واقعیت

این بیماری‌ها باعث جمع شدن آب در ریه می‌شوند!

رازهای پیشگیری از آلزایمر از زبان متخصصان

نماینده مجلس: نرخ ارز پایین آمد اما قیمت کالاهای اساسی تغییری نکرد

سکه همچنان در سراشیبی کاهش، دلار در کانال 80 هزار تومان آرام گرفت

فضل الله اکبری دبیر انجمن تولیدکنندگان قند ایران : تقاضای کاهش ارزش افزوده قند و شکر از ده درصد به یک درصد از جناب دکتر قالیباف و دولت محترم و وزیر محترم جهاد

افزایش حقوق بازنشستگان به حساب‌هایشان نشست