واکسن گارداسیل ، بوتاکس و ژل ها بیشترین داروهایی است که اینترنتی به مردم فارس فروخته می شود
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - گزارش «خبرجنوب» در خصوص فروش غیر مجاز دارو به شکل اینترنتی در فارس
رییس انجمن داروسازان فارس در گفت وگو با «خبرجنوب»: داروهای یخچالی را به هیچ عنوان اینترنتی و از طریق فضای مجازی نخرید
اگر چه بارها از سوی وزارت بهداشت ، سازمان غذا و دارو و انجمن داروسازان بر عدم خرید دارو از طریق فضای مجازی تاکید شده و هشدار داده اند ، اما کمبودها باعث رونق کار برخی از این سودجویان شده و در عین حال مردم تنها کسانی هستند که در این جریان ضرر می کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رییس انجمن داروسازان فارس در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: بیشترین دارویی که فروش اینترنتی آن در استان گزارش شده واکسن گارداسیل است که با توجه به یخچالی بودن، به هیچ عنوان این نحوه تهیه و خرید توصیه نمی شود. دکتر محمد منفرد اضافه می کند: هر گونه فروش دارو در فضای اینترنتی و مجازی در کشور و استان ممنوع است و حتی در کشورهایی که ساز و کار این نحوه ارایه دارو به مردم تعریف شده، به هیچ عنوان داروی یخچالی در این رده قرار ندارد. فقط مکمل ها و کالاهای آرایشی بهداشتی
رییس انجمن داروسازان فارس در ادامه می گوید: آن چیزی که ارایه به مردم بصورت اینترنتی توسط داروخانه ها مجاز است، فقط و فقط فروش مکمل ها و کالاهای آرایشی و بهداشتی است ؛ اما به علت عدم نظارت کافی توسط سازمان های دولتی و مراکزی که این قضیه به آنها مربوط است ، هر کسی در فضای مجازی تحت عنوان بلاگر با کلاهبرداری و سودجویی به مردم دارو می فروشد.
دکتر منفرد تصریح می کند: نمونه آن فروش اینترنتی و حتی اینستاگرامی واکسن گارداسیل است که به منظور جلوگیری از بیماری زگیل تناسلی به کار برده می شود.او می گوید: با توجه به کمبود واکسن یادشده در کشور و استان، عده ای سودجو وکلاه بردار از این فضا سوء استفاده می کنند. این قبیل داروها از جمله واکسن گارداسیل یخچالی است و زنجیره سرد دارد و باید حتما در یخچال نگهداری شود و فرآیند تحویل آن هم به بیمار با پک یخ باشد.
رییس انجمن داروسازان فارس اضافه می کند: اما فرد کلاه بردار و یا بلاگری که فقط قصد کسب سود دارد، هزینه نگهداری و یا انتقال این داروها را در فضای یخچالی نمی دهد، چون چیزی غیر از زدن پول به جیب برای او اهمیت ندارد. دکتر منفرد می گوید: در عین حال فرد مصرف کننده این واکسن، تصورش
پس از تزریق ایجاد ایمنی بوده و ممکن است با همین ذهنیت دچار رفتار پر خطر جنسی گردد؛ غافل از اینکه از دارویی استفاده کرده که اثر خود را از دست داده و حتی فاسد شده است .
او تصریح می کند: از سوی دیگر اتفاق بالا در حالی می افتد که مبنا را برا این بگذاریم که دارو اصلی است؛ در حالیکه اکثر داروهای پیشنهادی فضای مجازی واینترنتی فاقد اصالت و تقلبی اند.
این داروساز می گوید: توصیه مان به مردم فارس این است که تحت هیچ شرایطی از داروهایی که در فضای مجازی و اینترنتی توسط افرادیکه هیچ مدرک شناسایی و شناسنامه ای ندارند ، خریداری نشود.
دکتر منفرد اضافه می کند: در عین حال مردم فارس می توانند متخلفان دارویی فضای مجازی را به دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سازمان غذا وداروی استان به منظور پیگیری معرفی کنند.
او می گوید: با توجه به تقاضای بالا برای تهیه واکسن گارداسیل بین جوانان در استان، این دارو بیشترین قلمی است که در فضای مجازی توسط سودجویان ایتنرنتی به فروش می رسد، اما از مردم خواستاریم که با این نحوه خرید دارو، سلامتی خود را به خطر نیاندازند.
در این روند نه تنها پول و هزینه ای که صرف می کنند هدر می رود، ممکن است سلامت آنها هم به خطر بیفتد. دکتر منفرد اضافه می کند: با توجه به بازاری که ژل وبوتاکس در حال حاضر دارد ، این داروها هم در فضای مجازی به فروش می رسد که البته هم غیر قانونی و هم ممکن است تقلبی باشد و می تواند عوارض جبران ناپذیری را برای افراد به همراه داشته باشد.
او می گوید: بی توجهی به این قضیه، یعنی عوارض خرید داروی اینترنتی ممکن است گران تمام شود و بنابراین مردم باید قضیه را جدی بگیرند.
-
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۶:۵۲
-
۸ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/949760/