همایشی برای هویت سازی
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - نخستین همایش ترویجی بازشناسی مفاخر شیراز و فارس همزمان با سالگشت سفر اردیبهشت ماه 1387 رهبر معظم انقلاب به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار میشود.
رییس پژوهشکده تحول در علوم انسانی در نشست با خبرنگاران گفت: رهبر معظم انقلاب در سفر به شیراز فرمودند که در سفرهای استانی خود رسم بر این دارم مفاخر استانها را معرفی کنم تا جوانان متوجه هویت و پیش زمینه فرهنگی و تمدنی خود شوند، به آن ببالند و پیشرفت خود را ادامه راه آن ها ببینند؛ اما مفاخر فارس به اندازهای درخشان هستند که نیاز به معرفی ندارند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سید سعید زاهدزاهدانی با بیان این که این همایش از 13 تا 16 اردیبهشت ماه در تالار فجر شیراز برگزار میشود گفت: در نخستین روز این رویداد چهار روزه، آیتالله لطفالله دژکام، آیتالله ملک حسینی و آیتالله علی اکبر کلانتری به معرفی مفاخر فارس در زمینه فقاهت و اجتهاد با رویکرد سخنرانیهای ترویجی با محوریت هویت می پردازند.
وی ادامه داد: آیتالله احمد بهشتی، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری، حجتالاسلام عبدالرسول بینازاده و اساتید معارف دانشگاه شیراز در روز دوم به معرفی مفاخر فلسفی و عرفانی فارس خواهند پرداخت و محمد مرادی، رییس دانشکده ادبیات و محمد نعمت، استاد هنر دانشگاه شیراز، مفاخر ادبی و هنری فارس را در روز سوم معرفی میکنند. رییس پژوهشکده تحول در علوم انسانی اظهار کرد: در آخرین روز نیز رزمندگان افتخارآفرین استان، از جمله دریادار سیاری و سید وحید حسینی رییس سابق علوم پزشکی شیراز، به معرفی مفاخر مقاومت و انقلاب اسلامی میپردازند.
زاهدزاهدانی تاکید کرد: در پایان نشستهای هر روز، میزگرد و جلسات پرسش و پاسخ با مدیریت دانشجویان برگزار میشود تا فضای پویایی به رویداد بخشیده شود.
استاد جامعه شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به آسیب شناسی علوم انسانی بیان کرد: شاکله نظریههای حاکم بر جامعه امروز ایران آسیب زاست و بخش مهمی از این آسیب ها به دانش علوم انسانی بازمیگردد که کشور را اداره میکند.
او با بیان ضرورت تحول در این حوزه گفت: نمونه روشن این ضرورت، مدیریت جبهههای دفاع مقدس است که با دانش علوم انسانی امروز دانشگاهها اداره نشد، اما به پیروزی رسید. پیشرفت در صنعت هوایی و موشکی کشور نیز از دیگر نمونههای موفق مدیریت با رویکردی متفاوت از علوم انسانی رایج است.
هویت سازی
رییس پژوهشکده تحول علوم انسانی دانشگاه شیراز در حاشیه نشست خبری برگزاری این همایش به «خبرجنوب» گفت: این همایش به مناسبت پاسداشت سالگرد تشریف فرمایی مقام معظم رهبری به شیراز که بر گرامیداشت مفاخر استان فارس تاکید داشتند برگزار می شود.
دکتر زاهد عنوان کرد: هدف ما از برگزاری همایش یادشده، هویت سازی برای جوانان، دانشجویان و طلاب است.
اهمیت افزایش همکاری اساتید دانشگاه های فارس برای تحول در علوم انسانی
رییس پژوهشکده تحول علوم انسانی دانشگاه شیراز در ادامه با بیان اینکه، تحول در علوم انسانی یک کار بنیادی است گفت: دانشگاه شیراز تا کنون همکاری قابل توجهی را با ما داشته است در عین حال افزایش همکاری اساتید دانشگاه های فارس برای تحول در علوم انسانی اهمیت بسزایی دارد و با توجه به پتانسیل موجود انتظار همکاری بیشتری داریم.
دکتر زاهد عنوان کرد: در عین حال برخی اساتید هم به حدی علاقه مند هستند که برای تامین برخی هزینه های پژوهشکده و توسعه تحول در علوم انسانی با انگیزه همکاری می کنند.
او گفت: معتقدم به طور کلی تحول در علوم انسانی به اندازه لازم و ضروی پیش نرفته است، اما فعالیت های قابل توجهی در پژوهشکده تحول علوم انسانی دانشگاه شیراز انجام گرفته و به اندازه ای که از دست مان برآید زمینه توسعه فعالیت ها را فراهم می کنیم، اما به این منظوردر کشور هم باید تلاش ها افزایش یابد.
رییس پژوهشکده تحول علوم انسانی دانشگاه شیراز تصریح کرد: تحول در علوم انسانی بر اساس دستورالعمل های شورای عالی انقلاب فرهنگی شامل 4 محور به روزسازی، بومی سازی، کاربردی سازی و اسلامی سازی است. دکتر زاهد گفت: ما بر روی هر4 محور کار می کنیم و علاوه بر این دستاوردهایی را که داشته ایم به صورت کارگاه آموزشی در اختیار بقیه اساتید قرار می دهیم.
او افزود: همچنین آسیب شناسی اجتماعی و اینکه چگونه علوم انسانی تحول یافته می تواند این آسیب ها را برطرف کند، جزو اولویت های امسال پژوهشکده یادشده در دانشگاه شیراز و استان است.
-
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۸:۵۳
-
۸ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/949739/