پیام فارس

آخرين مطالب

صادرات فارس، 103 درصد از واردات پیشی گرفت اجتماعي

صادرات فارس، 103 درصد از واردات پیشی گرفت
  بزرگنمايي:

پیام فارس - مدیرکل گمرکات فارس گفت: واردات استان فارس در سال گذشته 175 هزار و 726 تن کالا به ارزش 297 میلیون و 348 هزار و 430 دلار و صادرات آن 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار بوده است که این اختلاف، تراز تجاری مثبت 103 درصدی را برای استان رقم زده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، ایوب زارعی امروز _چهارشنبه سوم فروردین در نشست خبری با تأکید بر نقش کلیدی گمرک به‌عنوان مرزبان اقتصادی کشور در اجرای سیاست‌های بازرگانی و برنامه‌های اقتصادی دولت و تشریح وظایف گمرک اظهار کرد: عبور و مرور کالا، کنترل و نظارت بر آن، آموزش کارکنان، بازرسی‌ها، کشف تخلفات و کسب درآمد برای دولت از طریق دریافت حقوق و عوارض کالاهای وارداتی و صادراتی از جمله وظایف گمرک است.
وی با تاکید بر اهمیت تأمین امنیت و سلامت جامعه در این زمینه افزود: گمرکات فارس شامل مناطق ویژه اقتصادی شیراز، فرودگاه‌های شیراز و لامرد و مناطق ویژه اقتصادی لارستان، جهرم و کازرون است. تمام رویه‌های گمرکی از جمله ورود موقت، ورود قطعی، پردازش، مرجوعی، و عبور خارجی و داخلی، در منطقه ویژه اقتصادی شیراز انجام می‌شود.
مدیرکل گمرکات فارس گفت: گمرک فرودگاه شیراز علاوه بر فعالیت‌های مسافری در حوزه صادرات و واردات نیز فعال است؛ گمرک لارستان که از 33 سال پیش راه‌اندازی شده و تا پیش از آبان 1401 صرفاً در حوزه مسافری فعالیت می‌کرد، اکنون رویه‌های تجاری را نیز پوشش می‌دهد.
زارعی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه لامرد و همچنین منطقه ویژه اقتصادی کازرون تمام رویه‌های گمرکی را ارائه می‌دهند، افزود: منطقه ویژه اقتصادی جهرم نیز که دو سال پیش افتتاح شده است، خدمات گمرکی عمومی ارائه می‌دهد و سال گذشته حدود پنج میلیون دلار صادرات از آن انجام شده است. همچنین، گمرک امانات پستی شیراز، در همکاری با اداره کل پست استان، مسئولیت پردازش مرسولات پستی را بر عهده دارد.
وی در ادامه با اشاره به آمار صادرات سال گذشته گمرک استان گفت: در این مدت، 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار از استان فارس صادر شده است.
مدیرکل گمرکات فارس عمده کالاهای صادراتی را به شمش آلومینیوم با 20 همت به ترکیه، شمش فولادی با چهار همت به عراق، سرامیک به عمان، رزین به چین، شیرین بیان به امارات، خرما به پاکستان و کود اوره به هند اعلام کرد.
به گفته زارعی، 175 هزار و 726 تن کالا به ارزش 297 میلیون و 348 هزار و 430 دلار وارد استان شده و 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار صادر شده است. این امر منجر به تراز تجاری مثبت 103 درصدی برای استان شده است. پودر آلومینیوم از چین و کشنده از چین مهمترین کالاهای وارداتی بودند، در حالی که صادرات شامل کالاهایی مانند شمش آلومینیوم، شمش فولادی، سرامیک، رزین، شیرین بیان، خرما و کود اوره به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، عراق، عمان، چین، امارات، پاکستان و هند بوده است.
وی گفت: فعالیت گمرکات فارس در حوزه مسافری نیز قابل توجه بوده است. در سال گذشته، 268 هزار مسافر ایرانی و 61 هزار مسافر خارجی وارد استان شده و 284 هزار مسافر ایرانی و 62 هزار مسافر خارجی از استان خارج شده‌اند. همچنین، گمرک فارس در سال 1402 مجوز ترخیص طلا و جواهرات را دریافت کرد.
زارعی گفت: درآمد حاصل از فعالیت‌های گمرکی استان در سال گذشته نزدیک به دو هزار میلیارد تومان بوده و حجم کل تجاری (صادرات و واردات) به 900 میلیون و 427 هزار و 532 دلار رسیده است.
مرکز آموزش گمرک فارس که به عنوان مرکز آموزش گمرکات جنوب کشور شناخته می‌شود، سال گذشته 60 هزار نفر ساعت آموزش ارائه داده است.
زارعی به چالش‌هایی مانند عوارض صادراتی، نرخ پایه صادراتی، مشکلات لجستیکی و حمل و نقل، تعلل در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات گمرکی اشاره کرد که مانع از توسعه بیشتر صادرات می‌شوند.
کد خبر 860259

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران از لحاظ بحران فرونشست در رتبه سوم جهانی قرار دارد

توافقنامه هجدهمین کمیسیون همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه امضا شد

واژگونی مرگبار خودروی سواری در جاده خاوران/ 2 نفر فوت شدند

با کارت سوخت خداحافظی کنید | تاریخ دقیق اعلام شد + جزئیات

اهانت به مقدسات اهل سنت خلاف سیره ائمه است

45 پروژه عمرانی و 4 میلیارد تومان کمک‌های بنیاد برکت به نیازمندان فارس

واکنش تند امام جمعه اهواز به توهین صدا و سیما به اهل سنت

واکنش تند امام جمعه تهران به توهین به مقدسات اهل‌ تسنن در صداوسیما/ ماجرا چه بود؟

محرومیت‌زدایی در فارس با پروژه‌های عمرانی و بسته‌های معیشتی

ابوترابی: راهبرد ما در مذاکره شفافیت هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست

جسارت و توهین به مقدسات اهل سنت بهانه ای برای سوءاستفاده دشمنان اسلام است

اهانت اخیر به مقدسات اهل سنت،ابعاد پیچیده تری دارد که نیاز بررسی دارد

«شیراز جونیور» الگویی برای ترویج اسکواش در غرب آسیا

نکات جالب در مورد بیماری آسم

تاریخ دقیق حذف کارت سوخت اعلام شد

فعالیت ٢4 ایرلاین داخلی در ایران با ١4٠ هواپیمای فعال

خطای تاسف‌بار چگونه رخ داد؟؛ 4 نفر در بازداشت و بازجویی هستند

آغاز عملیات قطعه هفتم آزادراه اصفهان ـ شیراز تا 2 ماه دیگر

کرمان در تکاپوی صید دومین سهمیه هندبال آسیا

استفاده از روش‌های نوین در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت لازم است

واکنش معنادار امام جمعه تهران به توهین اهل سنت در صداوسیما

حق‌آبه دماوند از سدهای ماملو و لار باید تعیین شود

واکنش ابوترابی امام جمعه موقت تهران به توهین به مقدسات اهل‌سنت در برنامه تلویزیون

واکنش امام جمعه تهران به توهین به اهل سنت در صداوسیما

واکنش امام جمعه تهران به توهین به اهل سنت در صداوسیما و درگذشت پاپ/ تضمین های حقوقی مسیر مذاکرات ایران و آمریکا را هموار می کند

تصاویر/ نخستین جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان فارس در سال ١4٠4

آغاز عملیات قطعه هشتم آزادراه اصفهان ـ شیراز تا 2 ماه دیگر

جایگاه دختران در جمهوری اسلامی ایران بی نظیر است

آیا ویتکاف معنای راستی‌آزمایی را می‌داند؟

آلزایمر از پدر به ارث می‌رسد یا مادر؟

قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت؛ ورود محصولات بهاره به بازار

ادامه افزایش قیمت طلای جهانی در سومین هفته متوالی

روایت معاون سیما از پشت‌پرده برنامه جنجالی تفرقه‌افکنانه

دیدار دکتر جبلی با خانواده شهید اهل سنت

گل محمدی میمند در قاب عکس؛ افتتاح نمایشگاه شنبه

جزئیات تعطیلی مدارس استان فارس فردا شنبه 6 اردیبهشت 1404 / آیا مدارس شیراز شنبه ششم اردیبهشت 1404 تعطیل است؟

خانواده شهیده کرباسی، مفتخر به دریافت نشان شهید شاخص سال

کلسیم و پتاسیم، جلوگیری از پوکی استخوان

سقوط قیمت دلار ادامه دارد

مقاومت بازار خودرو در برابر ریزش نرخ ارز

عقب‌ماندگی دستمزد از دلار؛ دستمزد 34 درصد دیر افزایش یابد

معامله 119 میلیون دلار در بازار ارز تجاری

اهدای نشان شهید شاخص سال به خانواده شهیده کرباسی

زمان قطعی برق شیراز امروز جمعه 5 اردیبهشت 1404

پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره موسیقی نواحی

واکنش رسایی به توهین به مقدسات اهل سنت در صداوسیما

مراسم گرامیداشت شهید مدافع حرم، صادق شیبک برگزار شد

بازار دروازه کازرون شیراز در کش و قوس جابجایی

چرا حضور محسن افشانی در تلویزیون خسارت محض است؟

میوه‌هایی که بیشترین میزان آهن را دارند