پیام فارس

آخرين مطالب

در رم چه گذشت؟ گفتگو

در رم چه گذشت؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وزیر امور خارجه پس از دومین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا که با میانجی‌گری سلطنت عمان در ساختمان دیپلماتیک این کشور در رم برگزار شد، اظهار داشت: نه دلیلی برای بدبینی زیاد وجود دارد و نه دلیلی برای خوش‌بینی زیاد هست. 
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (شنبه 30 فروردین) پس از پایان دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، توضیحاتی را درباره روند این گفت‌وگوها ارائه کرد. 
وی گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا را «رو به جلو» توصیف کرد و گفت: روز چهارشنبه جلسات فنی در سطح کارشناسان برگزار می‌شود و پس از آن، مذاکره‌کنندگان روز شنبه ملاقات خواهند کرد. 
عراقچی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما بیان داشت: حدود چهار ساعت جلسه داشتیم و جلسه خوبی بود و مذاکرات رو به جلو است. این‌بار موفق شدیم در خصوص یک‌سری اصول و اهداف به یک تفاهم بهتری برسیم و نهایتا قرار شد مذاکرات ادامه یابد و وارد مرحله بعدی شود، به این ترتیب که جلسات کارشناسی شروع شود. 
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: از چهارشنبه این هفته مذاکرات فنی در سطح کارشناسان در عمان آغاز خواهد شد. طبیعی است که کارشناسان فرصت بیشتری برای ورود به جزئیات و طراحی یک چارچوب برای توافق شوند و بعد ما شنبه آینده در عمان ملاقات خواهیم کرد تا نتیجه کار کارشناسان را بررسی می‌کنیم تا ببینیم چقدر به اصول یک توافق نزدیک هستیم. 
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سؤال که «شما مذاکرات را سازنده ارزیابی می‌کنید؟»، گفت: همان‌طور که عرض کردم مذاکرات در فضائی سازنده برگزار شد و می‌توانیم بگوییم رو به جلو است و در حال حرکت به جلو 
هستیم. 
وزیر امور خارجه ایران همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در ارتباط با مذاکرات اذعان داشت: گمانه‌زنی و تفسیر و تحلیل همیشه در هر مذاکره‌ای وجود دارد و ممکن است افرادی با اهداف و انگیزه‌های مشخصی گمانه‌زنی‌هایی را انجام دهند که من این گمانه‌زنی‌ها را تایید نمی‌کنم. 
عراقچی با بیان اینکه «آنچه که ملاک است، چیزی است که در پشت میز مذاکرات می‌گذرد»، گفت: مردم و رسانه‌ها به گمانه‌زنی‌ها توجه نکنند و اجازه دهند که این مسیر را در چارچوب یک حرکت معقول ادامه دهیم تا ببینیم چه زمانی به نتیجه می‌رسد. 
بازار
هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است
وزیر امور خارجه همچنین در گفت‌وگو با ایرنا درباره حضور رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رم همزمان با برگزاری گفت‌و‌گوها میان تهران و واشنگتن توضیح داد: طبیعی است که نقش آژانس در یک توافق احتمالی نقش مهمی خواهد بود، چون مسئولیت راستی‌آزمایی و نظارت بر تعهدات ایران در حوزه برنامه هسته‌ای با آژانس است و ما هم هیچ نهاد دیگری را برای راستی‌آزمایی در این خصوص قبول نداریم. 
وی با اشاره به ضرورت در جریان شرایط قرار گرفتن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد. البته گاهی اوقات در حین مذاکرات هم دیدگاه‌های کارشناسی آژانس می‌تواند کمک کند. ما در گذشته هم در زمان مذاکرات بعضاً از کارشناسان آژانس دعوت کردیم یا با خود مدیرکل آژانس مشورت‌هایی را انجام دادیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در این سفر، آقای گروسی به ابتکار خود و برای ملاقات با مقام‌های ایتالیایی به رم آمد و ظاهراً با استیو ویتکاف هم ملاقات داشته است. اینکه ایشان در جریان روند مذاکرات قرار بگیرد، مثبت است و من هم در تهران با ایشان ملاقات داشتم و شاید اگر آن ملاقات در تهران نبود، من هم در رم با ایشان دیدار می‌کردم. 
عراقچی در پایان خاطرنشان کرد: آژانس بخشی از این روند خواهد بود و نقش مهمی هم خواهد داشت. حضور ایشان مفید است، اما در داخل مذاکرات هنوز خیر، چرا که هنوز به مرحله‌ای نرسیدیم که نیاز به این کار باشد. 
به گزارش ایرنا، دومین دور از گفت‌و‌گوهای غیرمستقیم هیئت ایرانی به ریاست سیدعباس عراقچی و هیئت آمریکایی به ریاست استیو ویتکاف به پایان رسید و هیئت‌های دو طرف ساختمان سفارت عمان در رم را ترک کردند. 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، شامگاه جمعه 29 فروردین برای انجام دومین دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا در راس هیئتی سیاسی و حقوقی وارد رم پایتخت ایتالیا شد. دور نخست این مذاکرات شنبه گذشته - 23 فروردین - در مسقط عمان برگزار شده بود. 
آمریکایی‌ها مسئله‌ غیرهسته‌ای مطرح نکرده‌اند
عراقچی همچنین در پاسخ به خبرنگار تسنیم مبنی بر محدودیت موضوع مذاکرات ایران و آمریکا به مسائل هسته‌ای گفت: موضوع مذاکرات از نظر ما هسته‌ای است و ما به این موضوع پایبند هستیم و مسلما چیز دیگری غیر از اعتمادسازی نسبت به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در مقابل رفع تحریم‌ها از نظر ما موضوع مذاکره نیست. 
وزیر خارجه عمان: مذاکرات ایران و آمریکا در حال شتاب گرفتن است
بدر بن حمد بوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان که در دو دور مذاکرات غیرمستقیم برگزار شده میان هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و ایالات متحده در مسقط و رم، مسئولیت انتقال پیام میان سیدعباس عراقچی و استیو ویتکاف، وزیر خارجه ایران و نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا را برعهده داشت نیز پس از پایان دور دوم این مذاکرات در ایتالیا در حساب خود در فضای مجازی نوشت: مایلم از دکتر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و آقای استیو ویتکاف، نماینده ریاست جمهوری آمریکا به دلیل رویکرد بسیار سازنده آنها در مذاکرات تشکر کنم. 
وزیر امور خارجه عمان افزود: این گفت‌وگوها در حال شتاب گرفتن است و در حال حاضر حتی بعید هم ممکن است. 
ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند
خبر دیگر اینکه، وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای رسمی که روز گذشته منتشر شد، از توافق ایران و آمریکا برای انتقال به مرحله بعدی مذاکرات خبر داد و اعلام کرد: گفت‌وگوها که در شهر رم، پایتخت ایتالیا، برگزار شد، در راستای دستیابی به توافقی منصفانه، دائمی و الزام‌آور میان دو کشور دنبال می‌شود. 
بر اساس این بیانیه، توافقی که طرفین در پی آن هستند، دربردارنده چند محور اساسی شامل تضمین خالی بودن ایران از تسلیحات هسته‌ای، رفع تحریم‌های اقتصادی، حفظ حق مشروع جمهوری اسلامی ایران در توسعه انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز و تداوم مسیر دیپلماتیک برای حل‌وفصل اختلافات است. 
دومین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا که با میانجی‌گری سلطنت عمان در ساختمان دیپلماتیک این کشور در رم در جریان بود، روز گذشته طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته به پایان رسید. سومین دور این گفت‌و‌گوها طی هفته آتی برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نکات جالب در مورد بیماری آسم

تاریخ دقیق حذف کارت سوخت اعلام شد

فعالیت ٢4 ایرلاین داخلی در ایران با ١4٠ هواپیمای فعال

خطای تاسف‌بار چگونه رخ داد؟؛ 4 نفر در بازداشت و بازجویی هستند

آغاز عملیات قطعه هفتم آزادراه اصفهان ـ شیراز تا 2 ماه دیگر

کرمان در تکاپوی صید دومین سهمیه هندبال آسیا

استفاده از روش‌های نوین در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت لازم است

واکنش معنادار امام جمعه تهران به توهین اهل سنت در صداوسیما

حق‌آبه دماوند از سدهای ماملو و لار باید تعیین شود

واکنش ابوترابی امام جمعه موقت تهران به توهین به مقدسات اهل‌سنت در برنامه تلویزیون

واکنش امام جمعه تهران به توهین به اهل سنت در صداوسیما

واکنش امام جمعه تهران به توهین به اهل سنت در صداوسیما و درگذشت پاپ/ تضمین های حقوقی مسیر مذاکرات ایران و آمریکا را هموار می کند

تصاویر/ نخستین جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان فارس در سال ١4٠4

آغاز عملیات قطعه هشتم آزادراه اصفهان ـ شیراز تا 2 ماه دیگر

جایگاه دختران در جمهوری اسلامی ایران بی نظیر است

آیا ویتکاف معنای راستی‌آزمایی را می‌داند؟

آلزایمر از پدر به ارث می‌رسد یا مادر؟

قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت؛ ورود محصولات بهاره به بازار

ادامه افزایش قیمت طلای جهانی در سومین هفته متوالی

روایت معاون سیما از پشت‌پرده برنامه جنجالی تفرقه‌افکنانه

دیدار دکتر جبلی با خانواده شهید اهل سنت

گل محمدی میمند در قاب عکس؛ افتتاح نمایشگاه شنبه

جزئیات تعطیلی مدارس استان فارس فردا شنبه 6 اردیبهشت 1404 / آیا مدارس شیراز شنبه ششم اردیبهشت 1404 تعطیل است؟

خانواده شهیده کرباسی، مفتخر به دریافت نشان شهید شاخص سال

کلسیم و پتاسیم، جلوگیری از پوکی استخوان

سقوط قیمت دلار ادامه دارد

مقاومت بازار خودرو در برابر ریزش نرخ ارز

عقب‌ماندگی دستمزد از دلار؛ دستمزد 34 درصد دیر افزایش یابد

معامله 119 میلیون دلار در بازار ارز تجاری

اهدای نشان شهید شاخص سال به خانواده شهیده کرباسی

زمان قطعی برق شیراز امروز جمعه 5 اردیبهشت 1404

پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره موسیقی نواحی

واکنش رسایی به توهین به مقدسات اهل سنت در صداوسیما

مراسم گرامیداشت شهید مدافع حرم، صادق شیبک برگزار شد

بازار دروازه کازرون شیراز در کش و قوس جابجایی

چرا حضور محسن افشانی در تلویزیون خسارت محض است؟

میوه‌هایی که بیشترین میزان آهن را دارند

صادرات ایران به ازبکستان کاهش یافت؛ تجارت ترجیحی در دستور کار

جدیدترین آمار تورم استانی در سال 1404 منتشر شد

تجهیز 250 هزار چاه کشاورزی به کنتور هوشمند

قطعی برق فارس فردا شنبه 6 اردیبهشت ماه 1404 | ساعت خاموشی برق فارس 6 اردیبهشت + قطعی برق شیراز

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، جمعه 5 اردیبهشت +ساعت اکران دایناسور در تهران

جدی ترین گزینه‌های وزارت اقتصاد

برنامه محفل، نماد وحدت و یکدلی مسلمانان

مهمترین رویدادهای خبری فارس طی هفته گذشته

معرفی شهیده کرباسی به عنوان یکی از شهدای شاخص جهان اسلام

درخشش نوجوان گراشی در تنیس روی میز کشور

شهید کرباسی و شهید عواضه، شهدای شاخص جهان اسلام معرفی شدند

شهیده کرباسی و شهید عواضه، شهدای شاخص جهان اسلام معرفی شدند

تولیدکنندگان تخم مرغ یکی یکی از نفس می‌افتند؛ هشدار به وزارت جهاد کشاورزی