معرفی ایران به عنوان نماد صلح، با تکیه بر میراث سعدی
فرهنگي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرنگار دفاعپرس از شیراز، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در مراسم یادروز سعدی در شیراز، این شهر را مهد تمدن و ادب خواند و بر ضرورت الگوبرداری از بزرگان ادب فارسی مانند سعدی، حافظ و مولانا در جامعه امروز تأکید کرد.
وی با بیان اینکه هویت ایرانی مرهون تلاش این بزرگان است، افزود: نسل جوان امروز بیش از هر زمان به آموزههای اخلاقی و انسانی سعدی نیازمند است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به خشونتهای جهانی، فقدان فرهنگ صلح در جهان را ناشی از عدم بهرهمندی از آموزههای سعدی دانست.
وی بر ضرورت معرفی ایران به عنوان مهد صلح و همزیستی مسالمتآمیز از طریق میراث فرهنگی غنی خود، بهویژه آثار سعدی، تأکید کرد و ابراز تأسف کرد که جهان ایران را بیشتر از طریق منابع طبیعی و نه از طریق فرهنگ و ادبیات غنی اش می شناسد.
صالحی امیری با تأکید بر اهمیت آموزههای سعدی در عصر کنونی، گفت: نسل جوان امروز بیش از پیش به فضیلت، معرفت، عرفان، صلح و اخلاق سعدی نیازمند است. بزرگانی چون سعدی هستند که ایران را به عنوان نمادی از نور و حرارت در جهان معرفی میکنند.
وی با اشاره به جنگ و خونریزی در جهان، فقدان چنین فرهنگ و اخلاقی را علت اصلی این مصائب دانست و بر ضرورت احیای پیام صلح و همزیستی مسالمتآمیز از ایران، به ویژه از شیراز، تأکید کرد.
وزیر میراث فرهنگی گفت: جهان ایران را با نفت میشناسد، نه با حافظ و سعدی. در دنیایی که خشونت بر آن حاکم است، ما نتوانستهایم از ظرفیت فرهنگ غنی خود برای گسترش صلح و تفاهم استفاده کنیم. اینکه در کنار اقیانوس دانش باشیم و تشنه بمانیم، بسیار تأسفبار است.
وی با معرفی فرهنگ سعدی به عنوان ستون هویت ایرانی، بر اهمیت جهانی اندیشههای او در عصر حاضر تأکید کرد.
به اعتقاد وزیر میزاث فرهنگی، آموزههای سعدی و حافظ کلید نجات بشر از مشکلات کنونی است و نهادهای فرهنگی وظیفه دارند این میراث گرانبها را به جهانیان بشناسانند. شیراز، به عنوان خاستگاه این فرهنگ غنی، نمادی از تمدن و فرهنگ ایران زمین است.
صالحی امیری، سعدی را نه میراثی کهنه، بلکه نقشه راهی برای ماندگاری توصیف کرد و گفت: ماندگاری سعدی در حکمت و زبان اوست که همچون چشمهای جوشان، انسانها را سیراب میکند. در دنیای امروز بیش از پیش به عقلانیت، عاطفه، اخلاق و زیباییشناسی سعدی نیازمندیم.
وی، سعدی را نه تنها شاعری بزرگ، بلکه گفتمانساز اخلاقمحور و تمدنساز خواند و بر ضرورت توجه به آموزههای او در جامعه امروز ایران تأکید کرد و با اشاره به محبوبیت اماکن تاریخی و مذهبی همچون آرامگاه سعدی و حافظیه در تعطیلات نوروز، این اماکن را کانون جذب گردشگران داخلی و نمادی از قدرت نرم فرهنگی ایران دانست.
صالحی امیری گفت: ایران سرزمینی غنی از رمز و رازهای کشف نشده است که نسلهای آینده نیز به کشف آن خواهند پرداخت.
وی، شعر سعدی را ابزاری قدرتمند در دیپلماسی فرهنگی ایران دانست و گفت: در حالی که دیپلماسی سیاسی به دنبال قدرت و منافع است، دیپلماسی فرهنگی مبتنی بر تعقل، اخلاق و مدارا، به دنبال همزیستی مسالمتآمیز با جهان است؛ میراثی که در آثار سعدی و حافظ جلوهگر است و رمز ماندگاری فرهنگ ایرانی را تشکیل میدهد.
صالحی امیری با رد ادعای ایرانهراسی، بر قدرت نرم غنی فرهنگ ایران و ماندگاری آن تاکید کرد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط شهید کسایی جهادگر عرصه تبیین بود ضرورت هنر اصیل برای پیشرفت و تعالی هفته فرهنگی و هنری سعدی در شیراز برگزار میشود
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۲:۱۱
-
۲۰ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946802/