پیام فارس

آخرين مطالب

پنتاگون در خلیج فارس به دنبال چیست؟ مقالات

پنتاگون در خلیج فارس به دنبال چیست؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس -  المانیتور در گزارشی نوشت: گروهی متشکل از بیش از 3000 پرسنل نیروی دریایی و تفنگداران دریایی آمریکا روز یکشنبه در حالی که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در حال بررسی گزینه‌هایی برای بازدارندگی ایران از توقیف کشتی‌های نفتکش تجاری در منطقه خلیج فارس است، وارد کانال سوئز شدند.
یگان اعزامی دریایی بیست و ششم، همراه با ملوانان و تفنگداران دریایی تازه نفس «انعطاف پذیری و قابلیت دریایی بیشتر» را برای ناوگان نیروی دریایی پنجم مستقر در بحرین فراهم خواهد کرد.
تحولات جدید به چه معناست پنتاگون به طور خاص در مورد چگونگی به کارگیری تفنگداران دریایی خود سکوت کرده اما ورود آنها بخشی از تجمع گسترده‌تر نیروهای آمریکایی در منطقه است که مقامات دفاعیمدعی اند این اقدام پاسخی به تلاش‌های مجدد ایران برای توقیف نفت‌کش‌های تجاری توصیف کردند.
این استقرار هواپیماها، هلیکوپترها و سایر تجهیزات نظامی به مجموعه ای اضافه می شوند که با هدف افزایش گشت زنی مشترک در داخل و اطراف تنگه هرمز در منطقه مستقر شده اند.
ایران در ماه‌های اخیر پس از توقیف نفتکش سوئز راجان با پرچم جزایر مارشال که حامل سوخت ایران به چین بود، تلاش‌های خود را برای توقیف کشتی‌های تجاری در آبراه‌های خلیج فارس در ماه‌های اخیر افزایش داده است. یک کشتی نیروی دریایی ایران ماه گذشته پس از اینکه کشتی غیرنظامی از دستور توقف خودداری کرد، به سمت یک نفتکش کرایه‌شده شرکت نفت و گاز شورون در آب‌های بین‌المللی در سواحل عمان تیراندازی کرد.
بر اساس آمار ناوگان پنجم آمریکا، نیروی دریایی ایران طی دو سال گذشته حداقل نوعی از برخورد را با 20 تانکر کشتیرانی تجاری در منطقه داشته اند. برخوردهایی که یا شامل توقیف این کشتی ها بوده یا نوعی از به اصطلاح سروکله زدن با آنها.
تحرکات ایران در منطقه به نوعی رابطه راهبردی ایالات متحده با کشورهای حاشیه خلیج فارس را هم تحت تاثیر قرارداده زیرا عربستان سعودی و امارات متحده عربی به دنبال کاهش وابستگی دفاعی خود به واشنگتن هستند. یک مقام آمریکایی هفته گذشته به المانیتور گفت: «این مسائل کشور‌های خلیج فارس را به ایران نزدیک‌تر کرده است. این یک سیگنال به شرکای منطقه ای آمریکا می دهد که در غیاب نیروهای آمریکایی، ایالات متحده در مورد تامین امنیت متحدانش جدی نیست.
المانیتور هفته گذشته گزارش داد که مقامات ارشد وزارت دفاع در هماهنگی با کاخ سفید در حال انجام اقدامات تکمیلی بر روی پیشنهادها برای ارائه به مقامات بالاتر هستند تا ارتش را قادر به مداخله مستقیم‌تر برای جلوگیری از توقیف نفت‌کش‌های تجاری توسط ایران کند. از جمله درخواست‌های ارتش مجوز سوار شدن تفنگداران دریایی به کشتی‌های تجاری غیرنظامی با پرچم‌های خارجی است. این طرح که توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده تهیه شده است، ابتدا به موافقت دولت های منطقه ای و شرکت های خصوصی نیاز دارد. به گفته منابع المانیتور، در صورت تایید کامل دولت بایدن، این پیشنهاد می‌تواند از مقامات دفاع شخصی ارتش استفاده کند تا نیروهای دریایی و هوایی آمریکا بتوانند از کشتی‌های نفتکش شخص ثالث در برابر اقدامات ایران محافظت کنند.
صرف نظر از اینکه دولت بایدن چه تصمیمی برای این نیروها بگیرد، برنامه نظامی جدید هشداری نامحسوس به تهران است. یک مقام ارشد سابق عملیات ویژه ایالات متحده که نخواست نامش فاش شود در توضیح نحوه استفاده از تجهیزات و پرسنل نظامی جدید منتقل شده به منطقه به المانیتور گفت که استقرار این تجهیزات الزاما به معنای نیت واشنگتن برای تشدید تنش یا آغاز خصومت با نیروهای ایرانی در منطقه خلیج فارس نیست. به اعتقاد او علیرغم فضاسازی های صورت گرفته این استقرار نیروها در منطقه خلیج فارس غیرمعمول نیست.
دیپلماسی در بن بست تحرکات آمریکا در منطقه با نزدیک شدن به ضرب الاجل ماه اکتبر برای انقضای برخی تحریم های سازمان ملل علیه ایران طبق توافق هسته ای سال 2015 صورت می گیرد. علی واعظ، مدیر ارشد پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران، اواخر گذشته به المانیتور درباره استقرار نیروهای نظامی گفت: در حالی که دو طرف در حال تجربه یک آتش بس هستند همه این تحرکات برای من شبیه نگاه کردن به یک رقص است.
وقت نمایش قدرت واشنگتن مایل است از اقدامات پکن برای نشان دادن خود به عنوان یک میانجی دیپلماتیک و منبع حمایت امنیتی در منطقه جلوگیری کند. در ماه مارس، چین اعتبار میانجیگری برای توافق بین ایران و عربستان سعودی برای بازگرداندن روابط دیپلماتیک برای اولین بار در هفت سال گذشته را به خود اختصاص داد.
اقدامی که بی سابقه نیست در بحبوحه افزایش تنش ها بین ایران و ایالات متحده در سال 1995، فرمانده وقت سنتکام، به یگان اعزامی 15 دریایی دستور داد تا تمرینات فرود را در سواحل عمان و امارات انجام دهند. در ان زمان سیاست بازدارندگی مدنظر امریکا نتیجه معکوس داد و ایران را این مانور نظامی امریکا را به تمرینی برای تهاجم تعبیر کرد.
ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، در ماه مارس به قانون گذاران مجلس نمایندگان گفت: «ایران 2023، ایران 1983 نیست. در واقع، ایران امروز حتی نسبت به پنج سال پیش هم توانایی نظامی بیشتری دارد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت: «حضور نظامی دولت آمریکا در منطقه هرگز امنیت ایجاد نکرده است. ما معتقدیم که کشورهای حوزه خلیج فارس می‌توانند امنیت خود را تضمین کنند.
وزارت دفاع ایران اواخر ماه گذشته اعلام کرده بود که از اولین موشک بالستیک دریایی دوربرد تولید انبوه این کشور رونمایی کرده است که گفته می شود قادر به انهدام ناوهای حامل است. این موشک «ابومهدی» نام دارد.
المانیتور هفته گذشته برای اولین بار گزارش داد که دولت بایدن به پنتاگون چراغ سبز نشان داده است تا با همتایان منطقه ای خود درباره پیشنهاد استقرار تفنگداران دریایی در نفتکش های تجاری گفت و گو کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/736529/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گردان‌های قسام پیام جدیدی از یک اسیر صهیونیست منتشر کرد

انعقاد تفاهمنامه تأمین مالی احداث 5 هزار مگاوات نیروگاه بین هلدینگ خلیج فارس و بانک های ملت و تجارت

مرگ راننده خودرو در تصادف محور بختگان - نی ریز

واکنش حوزه علمیه به یاوه‌گویی تغییر نام خلیج فارس

واکنش تند مهدی رسولی به ادعای ترامپ/ خلیج فارس تا آخرش خلیج فارس می ماند

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

ادعای یک خبرگزاری؛ به توصیه رییس جمهور، احتمال واگذاری مالکیت استقلال توسط هلدینگ خلیج فارس

واکنش کمدین آمریکایی به ادعای جعلی ترامپ در مورد خلیج فارس + فیلم

درخواست هادی چوپان برای عفو تتلو

احداث نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی 5 هزار مگاواتی در دستور کار قرار گرفت

قهرمانی بانوی کاراته‌کای فارس در رقابت‌های انتخابی تیم ملی ناشنوایان

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

سرطان سینه تا حد زیادی قابل درمان است

«اختلال اضطراب پس از سانحه» قابل درمان شد

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

اسیر اسرائیلی: چرا جنگ همچنان ادامه دارد؟+ فیلم

خلیج فارس؛ نامی که در دل مذاهب مختلف ایرانیان جای دارد

احداث نیروگاه تجدید پذیر خورشیدی 5هزار مگاواتی در دستور کار قرار گرفت

نتانیاهو منزوی می شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

پاکستان و افغانستان، کریدورهای جدید در نقشه حمل‌ونقل منطقه‌ای ایران

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

خلیج فارس، خلیج مکزیک نیست

هلدینگ خلیج‌فارس، صدای اوتیسم شد

صعود یزدانی به فینال تور جهانی تنیس

سفارت آمریکا از به کار بردن نام جعلی خلیج فارس ابراز تاسف کرد + سند تاریخی

حمله کمدین معروف آمریکایی به دونالد ترامپ به خاطر خلیج تا ابد فارس؛ نمی توانی نام چیزی که متعلق به خودت نیست را عوض کنی! +فیلم