پیام فارس

آخرين مطالب

رئیس دفتر منطقه‌ای کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد در آسیا:

اقدامات مدیریت بحران تهران عالی و فراتر از حد انتظار است شهرداری تهران

اقدامات مدیریت بحران تهران عالی و فراتر از حد انتظار است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - نشست بررسی زمینه‌های همکاری مشترک دفتر کاهش خطر بلایای سازمان ملل و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با هدف بررسی زمینه‌های همکاری مشترک برگزار شد.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، در این جلسه که با حضور دکتر علی نصیری رئیس سازمان، مارکو توسکانو ریولتا رئیس دفتر منطقه‌ای کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد در آسیا، دکتر مجتهد شبستری رئیس دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، نماینده اداره کل امور بین‌المللی محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه و جمعی از معاونان و مدیران سازمان برگزار شد، دکتر علی نصیری با اشاره به این که این جلسه به واسطه سطح تخصصی آن یکی از بهترین جلسات مشترک با نمایندگان سازمان ملل است ، بر ضرورت راه‌اندازی دفتر اختصاصی کاهش خطر بلایای سازمان ملل در تهران تاکید کرد و در ادامه به تشریح فعالیت‌های تخصصی سازمان پرداخت.
وی با انتقاد از تحریم‌های غیر انسانی و تاثیر آن بر اقدامات مدیریت بحران ، از دانش بومی متخصصان ایرانی برای ارتقای توانایی‌های تخصصی در این زمینه تقدیرکرد و افزود: ما در چارچوب سند کاهش خطر بلایا یا چارچوب اقدام برای کاهش خطر بلایا معروف به سند سندای خودمان را مکلف به اتخاذ رویکرد مدیریت ریسک به جای مدیریت حادثه می‌دانیم.
وی گفت: ما منطبق بر سند سندای شناخت خطر بلایا، ارتقا و توسعه حکمرانی خطر بلایا ، سرمایه‌گذاری در حوزه‌‎های مدیریت خطر و همینطور آمادگی به منظور پاسخ موثر و بازسازی و بازتوانی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دادیم و در همه اقدامات خود برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد با هماهنگ‌کردن همه ظرفیت‌های سازمانی، دولتی، خصوصی و عمومی در چارچوب سند سندای عمل می‌کنیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به این که نگاه ما به مدیریت بحران، نگاه کاریکاتوری نیست، بر اهمیت توجه به موضوعات مربوط به پیشگیری و جلوگیری از وقوع حادثه تاکید کرد و یادآور شد: سیاست‌هایی دوره جدید مدیریت شهری در دو سال اخیر منطبق بر سیاست‌های مدیریت ریسک بوده است.
دکتر نصیری در ادامه به تشریح وضعیت خطرپذیری شهر تهران پرداخت و خاطرنشان کرد: شهر تهران در جایگاه پایتخت جمهوری اسلامی ایران با جمعیتی که روزانه به 14 میلیون نفر و شبانه به 10 میلیون نفر می‌رسد، با مخاطراتی بزرگ و جدی مواجه است. این شهر در یک پهنه گسلی بنا شده که توان ایجاد زلزله‌هایی با بزرگای بیش از 7 ریشتر را دارند و در مناطق شمالی و جنوبی دو تا از مهمترین گسل‌های جهان را داریم که زلزله‌های مهیب تاریخی هر 160 سال در این دشت رخ داده است.
وی از طوفان، سیل، فرونشست زمین ، فروریزش زمین، تهدیدات و حوادث شیمیایی، آتش‌سوزی، تغییرات آب و هوایی ، طوفان گرد و غبار، کرونا و تجمعات انبوه به عنوان مخاطرات دراری اولویت پایتخت نام برد و گفت: در لیست مفصل مخاطرات این شهر حدود 60 مخاطره قید شده که مخاطرات مورد اشاره دارای اولویت هستند.
دکتر نصیری در ادامه با ذکر تاریخچه‌ای از فعالیت‌های سازمان به معرفی اقدامات انجام گرفته و پروژه‌های این سازمان پرداخت و با اشاره به این که برای مقابله با بحران باید با برنامه‌ریزی‌های لازم حول مراحل چرخه مدیریت بحران شامل پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازتوانی اقدام شود، به بررسی وضعیت گسل‌های تهران، سامانه‌های مورد استفاده در مرکز فرماندهی و اقدامات انجام گرفته برای افزایش هماهنگی بین سازمان‌‎های امدادی پرداخت.
بنابراین گزارش وی در ادامه ضمن معرفی بخش‌های مختلف سازمان ، توضیحاتی در خصوص قوانین موجود، کارگروه‌های تخصصی 15 گانه، نقش و جایگاه این کارگروه‌ها در ستاد مدیریت بحران شهر تهران ، شرح وظایف آنها و دستورالعمل‌های تصویب شده ارائه داد.
دکتر نصیری همچنین به تشریح اقدامات انجام گرفته در قالب پویش جهادی واکسیناسیون در تهران ، تشکیل قرارگاه ایمنی کالبدی شهر تهران و فعالیت‌های حوزه ایمنی، ارتقای سامانه هشدار سریع زلزله، تهیه برنامه پیش‌نشانگری، پهنه‌بندی خطر سیلاب و پیش‌بینی‌کمیت‌های جوی پرداخت.
مروری بر وضعیت پایگاه‌های مدیریت بحران، تمرین مشترک امداد هوایی کلانشهر تهران ، تامین تجهیزات پایگاه‌ها، فرهنگ‌سازی مدیریت بحران و پدافند غیر عامل و اقدامات انجام گرفته در بخش پدافند غیرعامل، بازنگری و بروزرسانی طرح تخلیه اضطراری موضوعات دیگری بود که در این نشست درباره آنها توضیحاتی ارائه شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین به بررسی نقش و اهمیت گروه‌های مردمی و داوطلبان عضو گروه‌های دوام در مقابله با بحران پرداخت و اقدامات سازمان برای احیای این گروه‌ها در سطح تهران، راه‌اندازی گروه دوام مسجدمحور و اقدامات انجام گرفته در خصوص مدارس ایمن و آماده را تشریح کرد.
در ادامه این نشست مارکو توسکانو رئیس دفتر منطقه‌ای کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد در آسیا ضمن تحسین اقدامات انجام گرفته در حوزه مدیریت بحران تهران با اشاره به این که این اقدامات عالی حس خوبی در حوزه حرفه‌ای ایجاد می‌کند، یادآور شد: اقدامات انجام گرفته از سوی مدیریت بحران تهران برای کاهش خطر باورنکردنی، عالی و فراتر از حد انتظار است که از اراده‌ای قوی برای افزایش تاب‌آوری در تهران خبر می‌دهد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت همکاری‌های مشترک بین‌المللی و نیز همکاری کلانشهرها در حوزه مدیریت بحران گفت: با انجام فعالیت‌ها در سطح محلی می‌توان به انتقال دانش به سایر شهرها کمک کرد.
وی در ادامه اقدامات انجام گرفته در حوزه مدیریت بحران برای افراد معلول را واجد اهمیت دانست و اظهار امیدواری کرد که این تجربیات در اختیار سایر شهرها و کشورهای منطقه نیز قرار گیرد.
دفتر کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد با همکاری دولت‌ها در تلاش است تا برای حل چالش‌های مربوط به بلایای طبیعی، مقابله با اثرات ناشی از تغییرات آب و هوایی و در جهت نیل به توسعه پایدار جهانی اقدام نماید و با ترویج فرهنگ پیشگیری و کاهش خطر به ساخت ملل تاب آور و مقاوم کمک کند. قرار است بزودی این دفتر نمایندگی خود را در ایران بازگشایی نماید.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/717911/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش دیابت هم خطرناک است!

مراقبت های پوستی

بعد از دیدن عوارض یائسگی به پزشک مراجعه کنیم؟

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

واکنش فیروز کریمی به اظهارات دونالد ترامپ در مورد خلیج فارس: ما هم به جای آمریکا می‌گوییم سرزمین اولیه سرخ‌پوست‌ها!

عمامه روحانیت ایران همان دستار فردوسی است!

واکنش محسن تنابنده در واکنش به تصمیم احتمالی ترامپ در مورد خلیج فارس + عکس

امام جمعه اصفهان: بی‌حجابی و بی‌عفتی نشانه کم‌حیایی است/ اگر انسان از درون اهل حیا باشد، این ویژگی در پوشش و رفتار او نیز تجلی می‌یابد

«گماش»؛ پایان فیلمبرداری فیلم‌کوتاهی درباره‌ی گنج افسانه‌ای خلیج فارس

پزشکیان خیال مردم را بابت تغییر نام خلیج فارس راحت کرد

هشدار امام جمعه اصفهان درباره پیامدهای بی‌حجابی

خلیج فارس؛ هویت جاودانه ایرانیان در آینه تاریخ و فرهنگ

پتروشیمی بندرامام در نمایشگاه نفت 2 تفاهم‌نامه امضا کرد

واکنش محسن تنابنده به ماجرای نام «خلیج فارس»

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

چشمم خونریزی داره!

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

خلیج فارس؛ آیینه‌ای از عظمت و شجاعت ملت ایران

ترامپ در اندازه‌ای نیست که نام خلیج فارس را تغییر دهد

خلیج فارس حقیقتی تاریخی است؛ دشمنان با تحریف نام آن به دنبال تفرقه‌اند

جزییات عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری مهر در فرابورس

خلیج فارس هویت ملت ایران است

ترامپ بر نام «خلیج فارس» اعتراف کرد

سفر به ایام قدیم سال 1356؛ سفر فرح دیبا با جت شخصی به شیراز برای برپایی جشن هنر

واکنش جالب فیروز کریمی به اقدام ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس + فیلم

نماهنگ بچه‌های خلیج فارس + فیلم

حک شدن نام خلیج فارس در گذرنامه بنیانگذار امارات+ عکس

امام جمعه دیر: نام خلیج فارس تغییرناپذیر است

خلیج فارس نماد مقاومت و مایه افتخاراست

عمامه روحانیت ایران همان دستار فردوسی است | روحانیت کتک خورد و زندان رفت، اما این لباس اصیل ایرانی را حفظ کرد

توسعه انرژی‌های‌ تجدیدپذیر در صنعت پتروشیمی

حقایق تاریخی ایران با سیاست بازی قابل حذف و انکار نیست

انبوه سازان تکالیف خود را در باب مدرسه سازی انجام دهند/ ترک فعل را پیگیری می کنیم

خطرات ماساژ عضلات ناحیه گردن

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

امام جمعه شیراز: نام خلیج فارس تاریخی با قدمت 3 هزار ساله دارد

عرضه مجموعه حدیثی 18 جلدی «جوامع الکلام» اثر علامه سیدمیرزا محمد جزائری

اکثر خودروسازان داخلی حاشیه سود منفی دارند

تاکید بر معیشت مردم در اجلاسیه خبرگان رهبری؛ بسته استانی مسکن در همدان

امام جمعه رودان: خلیج‌فارس فرهنگ، تاریخ و هویت ملی ایرانیان است‌

خلیج فارس، تا ابد به همین نام باقی خواهد ماند

خلیج فارس تا ابد، فارس خواهد بود/ حماقت ترامپ ایرانیان را متحد می‌کند

ترامپ صدای حسن شماعی زاده را هم در آورد

برگزاری همایش بزرگداشت استاد «محمد بهمن‌بیگی» در یاسوج

«خلیج‌ فارس»؛ نامی که حتی در شناسنامه اجداد مقامات عرب ثبت شده

امام جمعه اردبیل: اظهارات ترامپ بر عنوان «خلیج فارس» صحه گذاشت