پیام فارس

آخرين مطالب

مهر تایید مرکز پژوهش‌های مجلس به بحران گاز/ باید به سمت بهینه‌سازی برویم اقتصادي

مهر تایید مرکز پژوهش‌های مجلس به بحران گاز/ باید به سمت بهینه‌سازی برویم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - در سال 1420، میزان کل عرضه گاز طبیعی به 898.7 میلیون مترمکعب در روز می‌رسد . میزان مصرف همه بخش‌ها برابر با 1410.8 خواهد بود که نشان از ناترازی 512 میلیون مترمکعبی در روز دارد.
  ایران با دارا بودن بیش از 32.1 تریلیون متر مکعب از ذخایر گاز طبیعی، بعد از روسیه، دومین کشور بزرگ دارنده ذخایر گازی در دنیا شناخته می‌شود و از کل ذخایر اثبات شده گاز طبیعی در دنیا دارای سهم 17.
1 درصد است.
بر اساس تقسیم بندی‌های بین المللی، خاورمیانه 75.8 تریلیون متر مکعب و کشورهای مستقل مشترک المنافع 56.6 تریلیون متر مکعب از ذخایر گازی دارا هستند و مناطق آسیا-اقیانوسیه، آمریکای شمالی، جنونی و مرکزی، آفریقا و اروپا جمعاا 55.8 تریلیون متر مکعب از ذخایر گازی را به خود اختصاص داده‌اند.
همچنین طبق آمار ذخایر گازی ایران دو برابر ذخایرگازی آسیا-اقیانوسیه و آمریکای شمالی، 2.5 برابر آفریقا، بیش از 4 برابر آمریکای مرکزی و جنوبی و 10 برابر ذخایر اروپاست. از طرفی ایران در کنار روسیه و قطر، بیش از 50 درصد از کل ذخایر گازی جهان را دارا هستند.
با این حال ایران دومین دارنده ذخایر گازی جهان و سومین تولیدکننده بزرگ گاز است اما با توجه به عدم مدیریت صحیح مصرف این کشور در سال‌های آینده با بحران انرژی روبرو خواهد شد. چنانچه طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در صورت ادامه روند موجود، وضعیت کنونی بدون انجام هیچ گونه اصلاحی در بخش‌های مختلف تداوم می‌یابد و موارد مطرح شده در ناترازی فصلی تشدید نیز خواهد شد.
با توجه به فرضیات ادامه روند موجود، براساس سند تراز تولید و مصرف گاز طبیعی مصرف گاز طبیعی در کشور به صورت متوسط سالیانه تا سال 1410 به میزان 4.6 درصد و بین سالهای 1410 تا 1420 نیز به صورت متوسط سالیانه میزان 3.2 درصد افزایش یابد.
همچنین در حوزه عرضه نیز، تا سال 1410 به صورت متوسط سالیانه به میزان 4.3 درصد افزایش و پس از آن به صورت متوسط سالیانه 3.2 کاهش می‌یابد. براساس موارد ذکر شده و فرضیات مرتبط به میزان مصرف در بخش‌های مختلف، براساس این سند در سال 1420، میزان کل عرضه گاز طبیعی به 898.7 میلیون مترمکعب در روز برسد، این درحالی است که میزان مصرف همه بخش ها برابر با 1410.8 خواهد بود که نشان از ناترازی 512 میلیون مترمکعبی در روز دارد.
به عبارتی میزان مصرف از تولید به شدت فاصله می‌گیرد. ازسوی دیگر، حداکثر اختلاف مصرف در ماه‌های سرد و گرم سال تا سال 1410 به صورت متوسط سالیانه 4.6 درصد رشد می‌کند و در سال 1410 به 453 میلیون مترمکعب در روز می‌رسد. همچنین این حداکثر اختلاف با متوسط رشد سالیانه 2.5 درصدی در بازه زمانی 1410 الی 1420، به 579 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید که مدیریت گازرسانی در بخش‌های مختلف را با چالش جدی روبه‌رو می‌کند.
نمودار زیر وضعیت عرضه و تقاضا در سال 1420 و همچنین وضعیت حداکثر اختلاف مصرف در ماه‌های مختلف را تا سال 1420 پیش‌بینی کرده است.
لذا باید پذیرفت که کشور در آستانه ورود به بحران انرژی روبرو بوده و اگر متناسب با این موضوع اقداماتی صورت نگیرد در نتیجه با مشکلات امنیتی و اقتصادی مختلف روبرو خواهد شد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/716592/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ دستاورد‌های نامتوازن

حق غنی‌سازی حداکثری ایران و بحث انحرافی 3/67 درصد

سرمقاله آرمان امروز/ ماحصل دور چهارم مذاکرات

حمله «کیهان» به «هم میهن»: می گویند درباره نام خلیج‌ فارس غیرتی نشویم

اجاق گازهای خانگی؛ خطر خاموش سرطان‌زا برای کودکان و بزرگسالان

چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟

فرزین: بانک‌ها تخصصی می شوند

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

طلای جهانی کاهش یافت

سفر نماینده ترامپ و مادر اسیر آمریکایی به اسرائیل

از پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی تا تغییر نام تور جهانی تنیس به تور جهانی «خلیج فارس»

برنامه هفتگی خاموشی‌ها و قطعی برق در شیراز اعلام شد + جدول

تحریف نام خلیج‌فارس تلاشی هدفمند برای تضعیف جایگاه ایران در منطقه

هم‌میهن: مثل زلنسکی باشیم درباره نام خلیج‌ فارس غیرتی نشویم!

زمان قطعی برق شیراز امروز 22 اردیبهشت 1404

مذاکره با آمریکا اگر ادامه پیدا نکند هم هیچ اتفاقی نمی‌افتد

رییس هیات مدیره باشگاه چادرملو: بابایی بهترین گزینه مدیرعاملی است/ استعفای عطایی به موقع بود

فلاحت پیشه: ترامپ دنبال جنگ به ایران نیست/ اولویت ترامپ سفر موفقیت آمیز به جنوب خلیج فارس است

صفحه اول روزنامه‌های دوشنبه 22 اردیبهشت

حدیث روز | معجزه احترام به فرزندان

واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی فارس

نرم‌افزار «بُشری» در کافه بازار منتشر شد

سرمقاله سازندگی/ گامی به سوی عدالت واقعی

مغز انسان موسیقی را به صورت فیزیکی تجسم می‌کند

تداوم رکود شدید در بازار مسکن 1404؛ نه خریدار هست، نه فروشنده

زمان قطعی برق امروز دوشنبه 22 اردیبهشت (خاموشی برق)

مناسبت روز/ دوشنبه، 22 اردیبهشت‌ماه

استاندار فارس: بدنبال جذب حداکثری تفکرات و اندیشه‌های متکثر هستیم

سرمقاله دنیای اقتصاد/ معضل قوانین زائد در اقتصاد ملی

پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خردادماه آغاز شد

تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور

نام خلیج‌فارس با معامله یا توطئه تغییر نمی‌کند

مرگ یک نفر بر اثر واژگونی خودرو در اتوبان مرودشت - شیراز

ترامپ از بمب خبری خود رونمایی کرد

تصادف زنجیره ای در محور فیروزآباد- فراشبند با ٣ مصدوم و یک فوتی

وفاق یعنی رسیدن به درک مشترک از بحران‌ها و حرکت برای حل آن ها

سرمقاله خراسان/ غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

خلیج فارس ناموس ما است/ حرف‌های چرند ترامپ و ویتکاف میز مذاکره را برهم می‌زند

مطرح کردن تغییر نام خلیج‌فارس نشانه خوی استبدادی آمریکا است

استقبال ترامپ از تصمیم حماس برای آزادی اسیر آمریکایی

دلیل اینکه ترامپ نمیتواند نام خلیج فارس را عوض کند

شیراز یک‌صدا فریاد می‌زند: برگشتیم!

آزادی گروگان‌ اهل رودبار جنوب پس از ٨٠ روز در پاکستان

افتتاح تقاطع جام جم در شیراز؛ گشایش یک گره 16 ساله شهری

تلویزیون العربی: حماس اسیر آمریکایی‌اسرائیلی را آزاد می‌کند

بهبود وضعیت معلمان و ارتقای کیفی آموزش و پرورش در اولویت است

غدیر؛ تجلی عدالت و امید به هدایت الهی

عملیات ویژه ارتش در خلیج فارس/ حمله بعثی ها به کشتی های تجاری و نفتکش های ایرانی چطور خنثی شد؟

پرونده امیر تتلو ابعاد جدیدی گرفت: افشاگری از علت اصلی بازگشت خواننده پرحاشیه به ایران! (ویدیو)