پیام فارس

آخرين مطالب

اجاق گازهای خانگی؛ خطر خاموش سرطان‌زا برای کودکان و بزرگسالان علمي

اجاق گازهای خانگی؛ خطر خاموش سرطان‌زا برای کودکان و بزرگسالان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - زومیت / تحقیقات نشان می‌دهد کودکان در خانه‌هایی کم‌تهویه و با اجاق گاز آلوده، تا دو برابر بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.
طبق مطالعه‌‌ای جدید، اجاق گاز پخت‌و‌پز در خانه‌ی شما ممکن است مواد شیمیایی سمی را در سطوحی که قادر به ایجاد سرطان هستند آزاد کند. این مطالعه روی بنزن تمرکز دارد که از احتراق گاز طبیعی یا پروپان تولید می‌شود و پیش‌تر ثابت شده که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.
محققان به رهبری تیمی از دانشگاه استنفورد، میزان انتشار بنزن از اجاق‌های گاز در 87 خانه را اندازه گرفتند، همچنین جابه‌جایی گاز در تعدادی از مکان‌های دیگر را نیز تجزیه‌و‌تحلیل و مدل‌های کامپیوتری از نحوه‌ی گسترش بنزن را اجرا کردند.
بازار


داده‌ها نشان داد که برای خانه‌هایی که اجاق‌های گازشان بیشترین میزان بنزن را آزاد می‌کنند و تهویه کمی دارند، خطر ابتلا به سرطان ناشی از بنزن به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته؛ به ویژه برای کودکان که خطر ابتلا در آن‌ها 1٫85 برابر بیشتر از بزرگسالان است.
در خانه‌های با اجاق‌های پرخطر و تهویه‌ی ضعیف، ریسک سرطان ناشی از بنزن به‌شکل چشمگیری بالا است
محققان در مقاله‌ی خود می‌نویسند: «اجاق‌های گازسوز با سوخت گاز طبیعی و پروپان ازطریق احتراق، بنزن منتشر می‌کنند؛ ماده‌ای که به‌عنوان عاملی سرطان‌زا شناخته شده است.» این مطالعه، میزان مواجهه جمعیتی با بنزن و خطرات سلامت مرتبط با آن را در میان 6٫3 میلیون نفر از ساکنان ایالات متحده که در معرض 5 درصد از آلوده‌ترین اجاق‌های گاز از نظر انتشار بنزن قرار دارند، ارزیابی می‌کند.
مطالعه‌ی جدید داده‌های زیادی تولید کرد. همان‌طور که انتظار می‌رفت خطرات سرطان برای آپارتمان‌ها و خانه‌های کوچک بیشتر بود. بنزن اغلب به اندازه‌ای پخش می‌شود که به اتاق خواب‌ها برسد و این امر، خطر را بیشتر می‌کند؛ زیرا ما بیشتر وقت خود را در آن‌جا می‌گذرانیم.


در تحقیق، میزان بنزن در اتاق‌های مختلف خانه مورد اندازه‌گیری قرار گرفته است.

پیام فارس

غلظت بنزن در طول زمان در بخش‌های مختلف خانه اندازه‌گیری شده است؛ از جمله در آشپزخانه (بالا سمت چپ)، اتاق نشیمن (بالا سمت راست) و دو اتاق‌خواب (پایین سمت چپ و راست).
براساس معیارهای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سطح خطر قابل‌قبولِ سرطان دراثر مواجه با بنزن، یک در میلیون درنظر گرفته می‌شود؛ یعنی اگر یک میلیون نفر در معرض چنین سطحی از ماده قرار گیرند، احتمال می‌رود فقط یک نفر در طول عمرش به سرطان مبتلا شود.
مطالعه‌ی اخیر نشان داد که برای مواجهه با بنزن در اتاق خواب از بدترین اجاق‌های گاز منتشر‌کننده‌ی بنزن، ریسک سرطان در طول عمر برای کودکان بین 1٫92 تا 12٫03 در میلیون و برای بزرگسالان بین 0٫94 تا 5٫89 در میلیون بود. این آمار به‌طور چشمگیری از سطوح توصیه‌شده از سوی WHO بالاتر است.
باید درنظر داشت که یافته‌ها‌ی جدید مربوط به بدترین حالت ممکن هستند؛ یعنی بالاترین میزان انتشار بنزن همراه با کمترین سطح تهویه؛ اما خطرات بالقوه، به‌ویژه برای کودکان را که وزن بدن کمتر و سرعت تنفس سریع‌تر دارند، برجسته می‌کنند. محققان می‌نویسند: «این مقادیر ممکن است بسته به اندازه‌ی خانه، شرایط جوی، استفاده از هود، تهویه در خانه و سایر عوامل مسکونی، همچنین تعداد دفعات و مدت زمان استفاده از اجاق‌ها و شعله‌ها و ویژگی‌های متابولیکی و فیزیولوژیکی هر فرد متفاوت باشد.»
خبر امیدبخش مطالعه آن است که افزایش تهویه، حتی به سادگی باز‌کردن پنجره و کاهش میزان استفاده از اجاق‌های گاز می‌تواند تأثیر چشمگیری در کاهش خطرات داشته باشد؛ مسئله‌ای که پژوهشگران به‌طور جدی در پی افزایش آگاهی عمومی نسبت به آن هستند.
همچنین، پژوهشگران یافته‌های خود را در بستری کاربردی‌تر مطرح کرده‌اند؛ در ایالات متحده، افراد به‌طور متوسط 90 درصد از زمان خود را در فضاهای داخلی سپری می‌کنند و با افزایش روند دورکاری، نیاز به انجام مطالعات گسترده‌تر در زمینه‌ی آلودگی هوای داخل ساختمان‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. پژوهشگران در پایان تأکید می‌کنند: «این مطالعه اهمیت رسیدگی به آلاینده‌های حاصل از احتراق در محیط‌های داخلی را برای حفظ سلامت عمومی، به‌ویژه در منازل دارای تهویه محدود، برجسته می‌کند.»
مطالعه در مجله مواد خطرناک منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/955014/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسیر صهیونیست با تابعیت آمریکایی را آزاد می‌کنیم

تسخیر صفحه اینستاگرام اینتر با رمز «خلیج‌فارس»؛ 13300 کامنت برای MT99

سخنگوی دولت، مدرسه خیرساز مهر اعظام را در منطقه محروم رشت افتتاح کرد

کاربرد قیر در صنایع کشور  + عکس

واکنش شروین حاجی پور به اقدام ترامپ علیه خلیج فارس: نام آمریکا از این به بعد رباط کریم است! (استوری)

خلیج فارس، نماد ایران اسلامی است

توقف موقت تجاوز به غزه با هدف تسهیل آزادی اسیر آمریکایی

تسخیر اینستاگرام تیم اروپایی با رمز «خلیج‌فارس»

ترامپ دوست دارد مانند سگ‌ها قلمرو خود را علامت‌گذاری کند/ دلایل جعل نام خلیج فارس توسط رئیس جمهور آمریکا

عکس | حمایت از مهدی طارمی در اینستاگرام باشگاه اینتر با کلید واژه خلیج فارس

بحث ناموس ماست‌ باید جلوی کشتی ها گرفته شود

مشاور رئیس جمهور: افراد مزاحم و موانع رشد بخش خصوصی را کنار می زنیم

استقبال بی‌نظیر از «انسان 250 ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» در ترکیه

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

معاونین دانشگاه شیراز منصوب شدند

رفع مشکلات 200 واحد تولیدی در استان فارس

تیم فوتبال فجر شهید سپاسی شیراز قهرمان پرور است

به روزرسانی ضوابط گزینش کشور

برگزاری مرحله اول آزمون طرح اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در فارس

سرمقاله ایران/ سامانه «فواد 128»؛ نسخه اصلاح نظام اداری برپایه نظر مردم

سرمقاله کیهان/ سرمایه امید و تاجران یأس و ترس

آواز صلح از زبان پوتین

آیا روغن زیتون هم می‌تواند باعث چاقی شود؟

چند باور نادرست درباره ریزش مو

گزارش دیوان محاسبات کشور از آخرین وضعیت تعهدات دولت بابت اوراق مالی اسلامی

فرزین: امسال حذف 4 صفر از پول ملی را دنبال می‌کنیم

آگهی مناقصه عمومی دو مرحله‌ای "احداث جاده بلوار خلیج فارس، ورودی‌های انبار اسفنجی و جاده غرب کارگاه ساخت مرکزی شرکت جهان فولاد سیرجان به صورت PC" - شماره مناقصه: 14-04-خ-م

آیا بورس همچنان اسیر هیجانات سیاسی است؟

ریشه مشکلات گمرکی در وزارت‌خانه‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر است

بازدید یگان حفاظت محیط زیست از سایت گوزن زرد استان فارس

خلیج فارس مواج و متلاطم پیش بینی می‌شود

جزئیات جدید از آزادی اسیرآمریکایی؛ نتانیاهو ومعمای «روزهای سرنوشت ساز»

خلیج فارس؛ درسی که مردم می‌دهند و مسئولان باید بگیرند

هیچ تحریف رسانه‌ای قادر به تغییر نام خلیج‌فارس نیست

امام رضا (ع) متعلق به همه ادیان است

هم‌اندیشی کمیته امداد گلستان با علمای بنگلادش

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

چند بار دیگر می‌خواهید خود را درباره آمریکا و اسرائیل گول بزنید؟!

سرمقاله آرمان ملی/ پیشنهاد روشن به آقای عراقچی

آمریکا چه می‌خواهد؟

تاکید روزنامه دولت بر لزوم «تغییر ساعت رسمی کشور»

سرمقاله اعتماد/ ایران و امریکا: پایان نیم قرن دشمنی؟

فوت سالانه 2.7 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث کار

پورمحمدی: هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند

میانگین دوره انتظار خانه‌دار شدن در کشور به 27 سال رسید

ایران سالانه 9 میلیارد دلار برای گاز فلر ضرر می‌دهد؟

نماینده مجلس: بیش از 2 و نیم میلیون کارمند در کشور داریم!

عدم تعهد اسرائیل به آتش‌بس با حماس در بحبوحه تلاش برای آزادی اسیر آمریکایی