پیام فارس

آخرين مطالب

آیا بعد از کووید احساس فراموشی می‌کنیم؟ مقالات

آیا بعد از کووید احساس فراموشی می‌کنیم؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس- در مقاله ای که توسط برخی از دانشمندان بخش اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه هال یورک انگلستان منتشر شده، آمده است: اگرچه به خوبی شناخته شده است که کووید به صورت مستقیم بر سیستم تنفسی تأثیر می گذارد، اما شاید کمتر شناخته شده باشد که این ویروس می تواند بر عملکرد شناختی نیز تأثیر بگذارد.

بسیاری از افراد مبتلا به کووید، پدیده‌ای را تجربه می‌کنند که معمولاً «مه مغزی» نامیده می‌شود، که می‌تواند شامل مشکلات در یادآوری، تمرکز و انجام کارهای روزانه باشد. «مه مغزی» همچنین می‌تواند نشانه‌ای از کووید طولانی باشد، که در آن افراد ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از عفونت از علائم مداوم کووید رنج می‌برند.

در یک مطالعه اخیر، ما دریافته ایم که کووید بر عملکرد حافظه فعال تأثیر منفی می‌گذارد، (فقط در بزرگسالان 25 سال به بالا) اما نتایج ما نشان می‌دهد که عملکرد حافظه می‌تواند در طول زمان پس از عفونت کووید بهبود یابد، اما افرادی که علائم مداوم دارند ممکن است همچنان در «حافظه کاری» خود مشکل داشته باشند.

«حافظه کاری»، شکلی از حافظه کوتاه مدت بوده که به ما اجازه می دهد تا در حین انجام کارهایی مانند حل مسئله، خواندن یا گفتگو و ... اطلاعات را ذخیره و بازیابی کنیم. بنابراین اختلال در عملکرد «حافظه کاری» می تواند تأثیر قابل توجهی بر زندگی روزمره فرد داشته باشد.

در مطالعات قبلی رابطه بین کووید و عملکرد شناختی نشان داده‌ شده است اما آنها معمولاً شامل نظرسنجی‌های طولانی با وظایف متعدد بوده‌ و اغلب تنها بر روی مواردی تمرکز داشته که شدیداً تحت تأثیر عفونت کووید قرار گرفته‌ بودند اما در این تحقیق به دنبال آن بودیم که چیزی ساده‌تری را ارائه دهیم که تا حد امکان مخاطبان گسترده‌ای را درگیر کند و به ما اجازه دهد تا به‌ سرعت تأثیر کووید را بر عملکرد «حافظه فعال» ارزیابی کنیم. بنابراین ما یک نظرسنجی آنلاین ناشناس و مسابقه حافظه با عناصر گیمیفیکیشن طراحی کردیم که می‌توان آن را به سرعت از طریق پلتفرم‌های مختلف از جمله گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌های شخصی تکمیل کرد.

این نظرسنجی شامل سؤالاتی در مورد وضعیت کووید شرکت کنندگان و هرگونه علائم مداوم در صورت وجود، بود. همچنین از آنها خواسته شد تا مشکلات شناختی خود را ارزیابی کنند. به عنوان مثال در مورد توانایی آنها در به خاطر سپردن چیزها یا تمرکز بر روی وظایف. مسابقه یک بازی حافظه کاری تصویری بود که در آن شرکت کنندگان باید تصاویر میوه ها، حیوانات، اعداد یا اشیاء را به خاطر سپرده و به یاد بیاورند.

بیش از 5400 نفر در این مطالعه بین دسامبر 2020 و ژوئیه 2021 در طیفی از گروه های سنی مختلف از 18 تا 24 سال، تا 85 سال به بالا، شرکت کردند که حدود 31.4 درصد از شرکت کنندگان مبتلا به کووید و 68.6 درصد نیز مبتلا نبودند.

نمرات حافظه برای گروه کووید در مقایسه با گروه غیر کووید در هر رده سنی به جز جوانترین گروه، (18 تا 24 سال)، به طور قابل توجهی کمتر بود. در این مطالعه یک همبستگی مثبت بین تعداد ماه هایی که از ابتلا به کووید (کمتر از یک تا 17) می گذرد و نمرات حافظه مشاهده شده که نشان می دهد عملکرد حافظه می تواند در طول زمان پس از عفونت کووید بهبود یابد.

تقریباً 50 درصد از گروه کووید گزارش کردند که علائم کووید مداوم داشته و این شرکت کنندگان در مقایسه با کسانی که به کووید مبتلا اما علائم مداوم نداشتند احتمال بیشتری داشته که نمرات حافظه پایین تری داشته باشند.

اگرچه نمی‌دانیم شرکت‌کنندگان در این تحقیق به کدام گونه‌های کووید آلوده شده‌ بودند، اما این مطالعه در زمانی انجام شد که سویه های آلفا و دلتا به صورت برجسته در دنیا در حال گردش بود و هنوز خبری از سویه امیکرون نبود ضمن آنکه برای تعیین تأثیر انواع امیکرون بر عملکرد «حافظه فعال» و همچنین اینکه آیا واکسیناسیون ممکن است نقش محافظتی داشته باشد، یا خیر به تحقیقات بیشتری نیاز است.

همچنین این مطالعه نمی تواند نشان دهد که عفونت کووید چیست که باعث نقص حافظه و مه مغزی می شود ولی مطالعات آینده بر روی اندازه گیری فعالیت مغز در افراد مبتلا به کووید و بدون کووید طولانی در حالی که آنها وظایف «حافظه کاری» را انجام می دهند، با استفاده از تکنیک هایی مانند الکتروانسفالوگرافی و تصویربرداری تشدید مغناطیسی می تواند انجام شود که امیدواریم این رویکرد بینش جدیدی را در مورد چگونگی تأثیر کووید بر مغز افراد مبتلا به کووید طولانی مدت به ما ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، در پایان این مقاله آمده است: یافته‌های این تحقیق مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد «حافظه فعال» در طول زمان بهبود می‌یابد، می‌تواند نقطه امیدواری باشد. اما از آنجایی که عملکرد «حافظه فعال» ممکن است در افرادی که علائم کووید مداوم دارند همچنان مختل شود، پیشنهاد می شود که یک رویکرد جامع برای درمان بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت بر روی حافظه تمرکز کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/283634/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقبال ترامپ از تصمیم حماس برای آزادی اسیر آمریکایی

دلیل اینکه ترامپ نمیتواند نام خلیج فارس را عوض کند

شیراز یک‌صدا فریاد می‌زند: برگشتیم!

آزادی گروگان‌ اهل رودبار جنوب پس از ٨٠ روز در پاکستان

افتتاح تقاطع جام جم در شیراز؛ گشایش یک گره 16 ساله شهری

تلویزیون العربی: حماس اسیر آمریکایی‌اسرائیلی را آزاد می‌کند

بهبود وضعیت معلمان و ارتقای کیفی آموزش و پرورش در اولویت است

غدیر؛ تجلی عدالت و امید به هدایت الهی

عملیات ویژه ارتش در خلیج فارس/ حمله بعثی ها به کشتی های تجاری و نفتکش های ایرانی چطور خنثی شد؟

پرونده امیر تتلو ابعاد جدیدی گرفت: افشاگری از علت اصلی بازگشت خواننده پرحاشیه به ایران! (ویدیو)

اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

بیانیه حماس درباره آزادی اسیر آمریکایی-صهیونیستی

رواق اهل قلم با حضور نویسندگان حوزوی برگزار می‌شود

هوش مصنوعی؛ ابزاری نوین برای انتقال فرهنگ ایثار

تقدیر آیت الله اعرافی از رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام و برگزارکنندگان همایش سده

بازدید رئیس کل دادگستری فارس از مجتمع آلومینیوم جنوب

تیم امید فولاد خوزستان قهرمان لیگ برتر شد

حماس از آزادی قریب‌الوقوع اسیر اسرائیلی-آمریکایی خبر داد

قهرمانی یزدانی در تور جهانی تنیس خلیج فارس

خاموشی‌های هفتگی شیراز اعلام می‌شود+ جدول

معامله 1.3 میلیون تن محصول در بورس کالای ایران

حماس: اسیر صهیونیست – آمریکایی را آزاد خواهیم کرد

«حامد راحت» سرپرست فولاد غدیر نی‌ریز شد

فینال مسابقات تور جهانی تنیس خلیج فارس

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

پک‌های آرایشی در پوشش اسباب‌بازی؛ تهدید جدی برای سلامت کودکان

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

94 پروژه عمرانی شهرداری شیراز به ارزش 75 هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید

شرایط فروش محصولات تجاری گروه بهمن با تسهیلات لیزینگی

ناشر لبنانی: «خلیج‌فارس» یک نام رسمی بین‌المللی است

دکتر محمدحسن اسدی؛ شهرداری که ورزش را با مدیریت گره زد

ترامپ به دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

الزام به فارسی صحبت کردن ناو آمریکایی توسط نیروهای ایرانی : در خلیج فارس باید فارسی صحبت کنید + فیلم

5 کشته در تصادف هولناک دلفان

درِ «باغ اوتیسم»به روی مبتلایان در شیراز باز شد