پیام فارس

آخرين مطالب

برگزاری شب شعر آیینی «مکتب سیدالشهدا(ع)» در فرهنگسرای خانواده شهرداری تهران

برگزاری شب شعر آیینی «مکتب سیدالشهدا(ع)» در فرهنگسرای خانواده
  بزرگنمايي:

پیام فارس - شب شعر آیینی «مکتب سیدالشهدا(ع)» با حضور شاعران افغانستان و ایران در فرهنگ‌سرای خانواده برگزار شد.

به گزارش شهر و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، شب شعر آیینی «مکتب سیدالشهدا(ع)» با حضور شاعران افغانستان و ایران به همت معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری در فرهنگ‌سرای خانواده برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام عبدالله حسینی نماینده مجمع جهانی تقریب مذاهب در آفریقا ضمن تشکر از عوامل اجرایی برنامه گفت: در ارتباط با رسالت شعر و شاعران، به طور حتم آیه منتسب به شاعران در سوره شعرا را زیاد شنیده ایم اما درک عمیق مفهوم اصلی این آیه هنوز به شاعران ما منتقل نشده است. 
وی گفت: ماموریت اصلی که به شاعران محول شده است فراتر از ماموریت اصلی است که برای انسان ها بصورت مساوی و همگانی تعریف شده است. آنچه روشن است در آیه وَانْتَصَرُوا مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا، خداوند وظیفه شاخصی را بر عهده شاعران گذاشته است و آن انتصار بعد از ظلم است. این همان تکلیفی است که پروردگار از بقیه انسان ها انتظار ندارد زیرا تنها کسانی که میتوانند دادخواه باشند، شاعران هستند. بر همین اساس مسئولیت انتصار بعد از ظلم به عهده شاعران است. 
حسینی ضمن بیان خاطره ای از هدیه امام سجاد(ع) به فرزدق شاعر اموی برای انتصار بعد از ظلم بنی امیه، بیان کرد: ائمه به شاعرانی که در اشعار خود به ظلم اشاره کرده اند، کمک فراوانی می کردند. همه انسان ها وظیفه ای بر عهده دارند و می بایست در طول عمر خود، این وظایف را برای رسیدن به خدا انجام دهند. هر کاری که برای اجر الهی نباشد سواستفاده از عمر است. در همین راستا، شاعر مسئولیتش چند برابر است یعنی می بایست از موهبت شعر در جهت رسیدن به خدا و انتصار بعد از ظلم که جانمایه اصلی شاعری است استفاده کند. چرا که خداوند این استعداد را در نهاد شاعر قرار داده است که در مسیر دادخواهی استفاده کند.
وی ادامه داد: این ظلم به معنای ظلم شخصی نیست که در این حالت باید عفو کرد، ظلم مورد نظر، ظلم سیستماتیک است که در قرآن آمده است، ظلمی که تمام بشریت را تحت تاثیر قرار داده است. ظلم سیستماتیک ظلمی است که فلسطین را اشغال می کند، ظلمی است که امروز در افغانستان شاهدش هستیم. این ظلمی است که اگر شاعران در مقابلش ایستادگی نکنند و سکوت کنند در قیامت باید پاسخگو باشند، چرا که خداوند از او سوال میکند چرا زبان درد مردم نبوده ای و البته تجربه هم نشان داده است شعری که گویای درد مردم است زبان به زبان می چرخد و انتشار پیدا می کند. 
نماینده مجمع جهانی تقریب مذاهب در آفریقا در پایان گفت: فراموش نکنیم که در طول تاریخ افتخار شاعری به این بوده است که شعری در مدح اهل بیت(ع) داشته باشند. مگر می شود وقایع عاشورا را دید، روایت شهادت اباعبدالله(ع) و آنچه بر زنان و کودکان گذشت را شنید و هیچ نگفت. باید در وصف این وقایع آنچنان شعری گفت، گویی این صحنه ها در لحظه در مقابل چشمانمان در حال رخ دادن است و شاعر باید با شعر خود انتقام خون علی اصغرها و علی اکبرها را بگیرد که اتفاقا در این صورت است که از مدافعین کربلا محسوب می شود. 
در ادامه این برنامه محمدمهدی سیار، مهتاب ساحل، زهرا زاهدی، حامد باقری، مهدی ابوالقاسمی، جواد شیخ الاسلامی، شوکت علی محمدی شاری، حمید مبشر، سلمانعلی زکی، محسن سعیدی، کبری حسینی بلخی، زهرا حسین زاده، کامله کیهان و صابر موسوی شاعران آیینی، اشعار خود را قرائت کردند و در پایان، کربلایی حسن راسخ منقبت خوانی کرد.
انتهای پیام 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/273695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت‌الله شیخ علی موحد، دعوت حق را لبیک گفت

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

اجرای مرحله دوم طرح آبخیزداری در فسا

اجرای طرح بهسازی در بلوار نواب شهر آباده

جبران خسارت وارد شده به باغ‌ها در هجوم خرس‌ قهوه‌ای

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

قیمت نان در فارس افزایش یافت

آغاز همکاری بیمه دی و فدراسیون فوتبال از امروز

نوید توسعه زیرساخت تولید برق خورشیدی در فارس

کشف 30 دستگاه لوازم خانگی قاچاق در شهرستان خفر

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

آرامستان تاریخی دارالسلام شیراز؛گورستانی خاموش درسایه بی توجهی مسئولان

تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا دهقانی در کازرون

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

960 میلیون متر مکعب ذخیره آب سدهای فارس تا امروز

برخی از مدیران فارس توجهی به اجرای برنامه هفتم توسعه ندارند

اهدای 250 جلد کتاب به کتابخانه شهر بهمن

برگزاری کلاس‌های اوقات فراغت در آباده

آغاز ثبت نام متقاضیان پیاده روی اربعین حسینی(ع) از پنجشنبه 26 تیرماه

کشف کالای فاقد مجوز در فیروزآباد

اهدای 55 واحد خون به بیماران نیازمند در سروستان

تأکید بر برنامه‌ریزی هدفمند و حکمرانی داده‌محور

🎬 روایتی از دیدار معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست

کاهش 40 درصدی بارش‌ها و افزایش 1.2 درجه‌ای دما از ابتدای سال آبی

🎬 روایتی از بازدید استاندار فارس از مرکز اورژانس استان

برداشت بیش از 231 هزار تن گندم و جو در مرودشت

رهروان واقعی سیره شهدا باشیم

جنبه مردمی انقلاب مردم را پای‌کار ایران نگه‌داشت

تقویت اتحاد و وفاق ملی در کشور نتیجه جنگ 12 روزه

افتتاح 37 شعبه دادگاه صلح در مرکز استان فارس

بررسی میدانی علت ورود خرس‌های قهوه‌ای به باغات مرودشت فارس

بازرسی مداوم از جایگاه های عرضه سوخت مایع در فارس

تغییرات مدیریتی به معنای جدایی از فضای خدمت نیست

معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست با استاندار فارس دیدار کرد

اماکن تاریخی فارس به روی گردشگران بازگشایی شد

روستا می‌توانند محور عدالت اقتصادی و نقطه تقویت دفاع ملی باشد

تغذیه مناسب در شیمی درمانی

ستاره پیشین آبی پوشان ، پیراهن تیم فجر را به تن کرد

انتصاب «سرپرست اداره‌کل امور مشاورین وزرا و روسای دستگاه‌های اجرایی»

آب شرب خرامه ای ها از سد درودزن می آید

آغاز برداشت گوجه فرنگی از هزار هکتار مزارع بیضا

کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در کازرون

شهادت منصورصفرپور؛ پاداش 30 سال خدمت در تامین امنیت مرزهای هوایی ایران

ارفاق قضایی به 53 زندانی در شیراز

7 مصدوم در تصادف محور فیروزآباد - قیروکارزین فارس

تأکید بر نماز اول وقت و حفظ شعائر دینی به ویژه ایام محرم

افزایش دما در راه است؛ هشدار رگبار، طوفان و گردوخاک در 8 استان

افزایش 85 درصدی کشت ذرت در شهرستان رستم

صدور 73 پروانه استاندارد در سه‌ماهه نخست 1404

تأکید بر ایمن‌سازی استخر‌های کشاورزی در نی‌ریز