پیام فارس - خراسان / مواد غذایی خام و پخته هر دو فواید منحصر به فردی برای سلامت دارند. در حالیکه پختن سبزیها میتواند محتوای غذایی آنها را تغییر دهد، اما بعضی سبزیجات، پختهشان پرخاصیتتر از خام آنهاست. با مقالهای از verywellhealth این سبزیها را بیشتر بشناسیم.
 
 1 هویج 
هویج پخته مواد مغذی بیشتری از هویج خام دارد. هویج سرشار از کاروتنوئیدهاست که دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی هستند و با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و برخی سرطانها مرتبط هستند. پختن هویج، باعث میشود بدن شما بتواند مقدار بیشتری از آنها را جذب کند.
 2قارچ 
 بازار ![]()
 قارچ سرشار از آنتیاکسیدان است که هنگام پخت، مواد مغذی بیشتری را فراهم میکند. پخت سریع قارچ، مانند بخارپز کردن یا قرار دادن در مایکروویو، میتواند فعالیت آنتیاکسیدانی آن را افزایش دهد اما پختن آنها برای مدت طولانی میتواند فواید آنها را کاهش دهد.
 3 سیبزمینی 
سیبزمینی یک سبزی نشاستهای حاوی ترکیب سولانین است که میتواند در مقادیر زیاد سمی باشد. پختن سیبزمینی خطر مسمومیت با سولانین را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. سیبزمینی را میتوان با روشهای مختلفی از جمله سرخ کردن، بخارپز کردن، کباب کردن، پختن در مایکروویو یا کباب کردن در فر تهیه کرد.
 4 گوجه فرنگی 
با پختن گوجه فرنگی، بدن میتواند لیکوپن بیشتری نسبت به گوجه فرنگی خام جذب کند. یک مطالعه نشان داد که سطح لیکوپن خون شرکت کنندگان هنگام خوردن گوجه فرنگی تفت داده شده در روغن زیتون، نسبت به خام آن، 80 درصد بیشتر افزایش یافته است.
 بهترین روشهای پخت 
بخارپز کردن| این روش به طور موثری ویتامینها و مواد معدنی را در هنگام پخت سبزی حفظ میکند و روشی بهنسبت سریع است.
تفت دادن| این روش باعث میشود زمان پخت کوتاهتری بدون آب داشته باشید که میتواند محتوای مواد مغذی را بهبود بخشد.
مایکروویو| استفاده از مایکروویو برای پخت سبزیجات، سرعت پخت را بالا میبرد که میتواند به حفظ بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی آن ها کمک کند.
کباب کردن| کباب کردن سبزیجات شامل قرار دادن آن ها در معرض حرارت بالا برای مدت طولانی است که باعث از بین رفتن مواد مغذی بسیاری از انواع سبزیجات میشود.