شنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۴
فرهنگی

استان فارس به دنبال گسترش روابط فرهنگی و تجاری با ازبکستان

استان فارس به دنبال گسترش روابط فرهنگی و تجاری با ازبکستان
پیام فارس - شیراز- استاندار فارس با اشاره به اشتراکات فراوان با کشور ازبکستان، بر گسترش روابط فرهنگی و تجاری با این کشور تاکید کرد و گفت: بستر این کار مهم در استان فارس فراهم است.
  بزرگنمايي:

پیام فارس - شیراز- استاندار فارس با اشاره به اشتراکات فراوان با کشور ازبکستان، بر گسترش روابط فرهنگی و تجاری با این کشور تاکید کرد و گفت: بستر این کار مهم در استان فارس فراهم است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، حسینعلی امیری صبخ شنبه در دیدار با فرید الدین نصریف سفیر ازبکستان در تهران خواستار توجه بیشتر هر دو کشور به افزایش ارتباطات شد و گفت: باید نسبت به افزایش تعاملات فرهنگی و تجاری ایران و ازبکستان عنایت ویژه شود.
وی ادامه داد: ایران بهترین مسیر ترانزیتی و ارزان برای ترانزیت کالاهای ازبکستان به بازارهای جهانی است؛ توجه به این ظرفیت ایران برای افزایش ارتباطات تجاری و تعاملات دو کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.
استاندار فارس همچنین به موضوع لغو روادید گردشگران ازبکستانی اشاره کرد و افزود: دولت ایران برای گردشگران ازبکستان لغو روادید را اعلام کرده و این انتظار می‌رود که این رویکرد برای گردشگران ما جهت سفر به ازبکستان نیز دنبال شود و این تقاضا به عنوان یک تقاضای ملی و عمومی با وزارت خارجه ازبکستان مطرح شود.
امیری گفت: با توجه به زمینه‌های همکاری دو کشور که بسیار زیاد است، ضروری است شرایط مطلوبی برای حل دغدغه بخش‌هایی که نیاز به واردات از ازبکستان داریم و صادراتی که نمی‌توانیم به ازبکستان داشته باشیم فراهم شود؛ بسترهای این کار در فارس مهیا است.
وی بر صادرات مصالح ساختمانی تاکید کرد و ادامه داد: صادرات کاشی و سرامیک با کیفیت بالا می‌تواند یکی از زمینه‌های همکاری باشد یا مثلاً یکی از نیازهای وارداتی ازبکستان پسته و خرماست؛ این در حالیست که در فارس انواع خرماها با کیفیت بسیار عالی وجود دارد و این استان از مزارع پسته خوب بهره می‌برد و می‌تواند مستقیماً به ازبکستان پسته صادر کند.
استاندار فارس تصریح کرد: بحث دیپلماسی استانی یکی از سیاست‌های راهبردی دولت چهاردهم است و می‌توانیم اقدامات و کارهای بسیار مفیدی در رابطه با تعاملات و ارتباطات‌مان با کشورهای دیگر و به ویژه ازبکستان انجام دهیم‌.


نظرات شما