پیام فارس - ایسنا / فشار خون بالا اغلب هیچ علائم واضحی ندارد اما میتواند به تدریج، صدمات جدی به بدن وارد کند و زندگی فرد را به خطر بیندازد.
این عارضه موجب از کار افتادگی قلب و صدمه به دیوارههای رگها میشود. میلیونها نفر در سراسر جهان به فشارخون بالا مبتلا هستند و این بیماری بدون کنترل و مدیریت مناسب میتواند با خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی همراه شود.
بازار ![]()
علاوه بر داروهایی که پزشک ممکن است برایتان تجویز کند، بسیاری از تغییرات در سبک زندگی و برنامه غذایی میتوانند به کاهش فشار خونتان کمک کنند. این تغییرات شامل مواردی چون پیروی از یک رژیم غذایی سالم، حفظ تمرین و ورزش منظم، ترک دخانیات و پرهیز از مصرف الکل است.
بسیاری از مطالعات نشان میدهند که برخی انتخابهای غذایی میتوانند در کاهش فشار خون تاثیر چشمگیر داشته باشند.
در ادامه به 3 عامل تغذیهای موثر در کنترل فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق میپردازیم:
* مکمل منیزیم
به گفته متخصصان سلامت، مصرف مقدار کافی از ماده معدنی منیزیم میتواند برای کنترل فشارخون مناسب باشد. منیزیم باعث باز شدن رگها شده و در نتیجه فشارخون را کاهش میدهد. علاوه بر این، افزایش سطح منیزیم با بهبود جریان خون همراه است که فاکتور موثر دیگر در کاهش فشارخون به حساب میآید.
به گزارش هلث دی نیوز، خوراکیهایی چون مواد غذایی سبوس دار، لوبیا، مغزها و گیاهانی با برگهای سبز، حاوی منیزیم هستند.
* رژیم غذایی مدیترانهای
نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانهای در کاهش فشار خون موثر است. همچنین چند ماده غذایی که در رژیم مدیترانهای به خوردن آنها توصیه میشود عبارتند از گردو، ماهی ساردین کنسروی، گیلاس، نخود، جعفری (سبزی خوراکی)، ماهی خال خالی و گوجه فرنگی.
* اسفناج
یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای قلب، اسفناج است که بهعنوان یک منبع غنی از نیترات و پتاسیم شناخته میشود و میتواند به کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب کمک کند.
پزشکان و متخصصان تغذیه بر این باورند که اسفناج میتواند از طریق شل کردن رگهای خونی و کمک به تنظیم سطح سدیم در بدن، فشار وارده بر سیستم قلبیعروقی را کاهش دهد. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که مصرف سبزیجات برگ سبزدار مانند اسفناج میتواند در کنترل فشار خون هم موثر باشد.
دکتر «چنگــهان چن»، متخصص قلب میگوید اسفناج از طریق محتوای نیترات خود به افزایش سطح اکسید نیتریک در بدن کمک میکند؛ ترکیبی که باعث میشود رگهای خونی شل شوند که نتیجه آن کاهش فشار خون است. این فرآیند، عملکرد سیستم قلبیعروقی را هم بهتر میکند.
علاوه بر این، اسفناج یک منبع غنی از پتاسیم است که به تنظیم سطح سدیم در بدن کمک میکند و میتواند فشار وارد بر سیستم قلبیعروقی را کاهش میدهد.
خوردن اسفناج به روشهای مختلف از جمله در سوپ، سالاد یا بهصورت پخته توصیه میشود. به گفته متخصصان، مصرف یک تا دو پیمانه اسفناج خام یا نصف تا یک پیمانه اسفناج پخته، چهار تا پنج بار در هفته میتواند مفید باشد.
البته «میشل روتنشتاین»، متخصص تغذیه در زمینه قلب، توضیح میدهد که هیچ غذایی به طور مستقل و بهتنهایی قادر به بهبود فشار خون نیست بلکه یک الگوی غذایی کلی و انتخاب غذاهای مناسب در کنار هم برای حفظ سلامت قلب و فشار خون بسیار مهم هستند. او پیشنهاد میکند که افراد به جای تمرکز روی مصرف یک غذای خاص، به یک الگوی غذایی سالم و متعادل توجه کنند.
به گزارش ایندیپندنت، بدون شک در کنار تغییرات رژیم غذایی، ورزش منظم، کنترل وزن، خواب کافی، کاهش استرس و اجتناب از مصرف الکل و دخانیات نیز اهمیت بالایی دارد. از طرفی متخصصان قلب توصیه میکنند افراد برای ارزیابی و کنترل فشار خون خود حتما با پزشک مشورت کنند.