پیام فارس

آخرين مطالب

تروریستی که تحریم‌هایش لغو شد سیاسی

تروریستی که تحریم‌هایش لغو شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ترامپ اردیبهشت‌ماه امسال در سفر به عربستان، پس از دیداری که با احمد الشرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه و محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی داشت، از لغو تحریم‌های سوریه خبر داده بود.
رئیس‌جمهور آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی، بخش گسترده‌ای از تحریم‌های اعمال‌شده بر سوریه را لغو کرد. این تحریم‌ها از سال 2004 در دوران جورج‌ بوش پسر، با امضای فرمان اجرایی 13338 و اعلام وضعیت اضطراری ملی درباره سوریه بر این کشور اعمال شده بود. وضعیتی که توسط روسای‌جمهوری بعدی آمریکا هم تمدید شد.
به دنبال این فرمان، تحریم‌هایی بر اشخاص و اکثر نهادهای دولتی ازجمله بانک مرکزی این کشور اعمال شد. بخشی از تحریم‌های مربوط به اشخاص در سوریه همچنان باقی می‌ماند و وضعیت این کشور در فهرست کشورهای خارجی حامی تروریسم (زیرنظر وزارت خارجه آمریکا)، همچنین وضعیت هیئت‌ تحریرالشام که در حال حاضر قدرت در سوریه را به دست گرفته، تحت بررسی قرار می‌گیرد.
ترامپ اردیبهشت‌ماه امسال در سفر به عربستان، پس از دیداری که با احمد الشرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه و محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی داشت، از لغو تحریم‌های سوریه خبر داده بود. ترکیه و عربستان دو کشوری بودند که از آمریکا خواستند در تحریم‌های سوریه تجدیدنظر کنند. زمانی که ترامپ این خبر را اعلام کرد، مردم در خیابان‌های سوریه جشن گرفتند. خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت که ترامپ تحریم‌های سوریه را به‌صورت رسمی لغو کرد و در ازای آن بر عادی‌سازی روابط دمشق و تل‌آویو متمرکز شده است. 
روند لغو تحریم‌ها
تحریم‌هایی که آمریکا طی سال‌های گذشته بر بشار اسد و نزدیکان او اعمال کرده بود، با همین فرمان اجرایی حفظ شدند. مهمترین تحریمی که رفع شده و در حال حاضر موردتوجه قرار گرفته، تحریم مربوط به بانک مرکزی سوریه است. با خروج بانک مرکزی سوریه از ذیل تحریم‌های آمریکا، این کشور می‌تواند از سیستم بانکی بین‌المللی استفاده کند. این موضوعی است که برای دولت مستقر در دمشق اهمیت زیادی دارد. برد اسمیت، مسئول تحریم‌ها در وزارت خزانه‌داری آمریکا، در این باره اظهار داشت که این اقدام «به انزوای این کشور از سیستم مالی بین‌المللی پایان می‌دهد و زمینه را برای تجارت جهانی و جذب سرمایه‌گذاری از همسایگانش در منطقه، همچنین از ایالات‌متحده فراهم می‌کند.»
کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، نیز در این باره به خبرنگاران گفت: «این تلاشی برای ترویج و حمایت از مسیر این کشور به سوی ثبات و صلح است.»
مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات‌متحده نیز در بیانیه‌ای گفت: «این اقدامات منعکس‌کننده دیدگاه رئیس‌جمهور برای ایجاد رابطه‌ای جدید بین ایالات‌متحده و سوریه‌ای است که باثبات، متحد و در صلح با خود و همسایگانش باشد.» او همچنین مطرح کرد که روند احتمالاً طولانی بررسی حذف سوریه از فهرست کشورهای حامی تروریسم را آغاز خواهد کرد، عنوانی که از سال 1979 وجود داشته و به‌شدت مانع سرمایه‌گذاری شده است. به گفته وزیر خارجه آمریکا، حذف طبقه‌بندی تروریستی الشرع و جنبش او، هیئت تحریرالشام (HTS)، که زمانی با القاعده مرتبط بود را بررسی خواهد کرد.
تغییر وضعیت سوریه در این دو دسته‌بندی بسیار مهم است. آمریکا پیش از این، در دی‌ماه سال گذشته جایزه 10 میلیون دلاری برای سر احمد الشرع که در سال 2017 تعیین شده بود را نیز لغو کرد. خروج سوریه از فهرست کشورهای حامی تروریسم در کنار رفع تحریم‌ها، می‌تواند مسیر بازسازی اقتصاد این کشور که به‌دلیل فساد گسترده و تحریم‌های آمریکا فلج شده بود را هموار کند. ترامپ همچنین پس از سفرش به خاورمیانه، بخش دیگری از تحریم‌های سوریه را برداشته بود. اتحادیه اروپا نیز در چندماه گذشته تقریباً تمام تحریم‌های باقی‌مانده سوریه را لغو کرده است. 
تحریم‌هایی که باقی می‌ماند
براساس گزارش یورونیوز، فرمان اجرایی ترامپ، تحریم‌هایی که طی سال‌های گذشته علیه بشار اسد، دستیاران ارشد و خانواده او به همراه مقاماتی که در نقض حقوق بشر، قاچاق مواد مخدر کپتاگون، همچنین برنامه تسلیحات شیمیایی سوریه نقش داشتند را لغو نمی‌کند. این فرمان همچنین قدرت لغو تحریم‌های مصوب کنگره آمریکا که «اعلام می‌کرد، هر کسی با ارتش، سازمان اطلاعات یا سایر نهادهای مشکوک سوریه تجارت یا از آنها حمایت کند، هدف قرار می‌گیرد» را لغو نکرده است. تحریم‌هایی که در کنگره آمریکا تبدیل به قانون می‌شوند، صرفاً توسط همین نهاد قابلیت رفع دارند. تحریم‌های مربوط به گروه‌های تروریستی و شبکه تولید و فروش ماده مخدر کپتاگون که ارتباط گسترده‌ای با حکومت اسد داشتند نیز پابرجا می‌ماند. 
موضوع مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد، قانون سزار است. قانون سزار در سال 2019 به تصویب کنگره آمریکا رسید و حکومت سابق سوریه، ازجمله رئیس‌جمهور، آن را به اتهام «جنایت جنگی علیه مردم سوریه» تحریم می‌کند. این قانون در دسامبر 2019 توسط دونالد ترامپ به امضاء رسید و از 17 ژوئن 2020، لازم‌الاجرا شد. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، پس از امضای فرمان اجرایی توسط ترامپ گفت، تعلیق کامل این قانون نیز بررسی می‌شود. 
مذاکرات امنیتی دمشق - تل‌آویو
گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که با هدایت ترامپ، مذاکراتی امنیتی میان سوریه و اسرائیل انجام شده یا به زودی انجام خواهد شد. درحال‌حاضر متن پیش‌نویسی در رسانه‌ها منتشر شده که گفته می‌شود مربوط به این مذاکرات است. شبکه 12 اسرائیل مدعی شده که این موارد قرار است بین اسرائیل و سوریه به امضاء برسند: «به‌روزرسانی توافقنامه آتش‌بس امضاء‌شده در سال 1974. هماهنگی امنیتی و اطلاعاتی بین سوریه و اسرائیل علیه ایران و حزب‌الله، که آن‌ها ادعا می‌کنند این اقدام به‌دلیل تلاش‌های آنها برای ایجاد هسته‌هایی در جنوب سوریه است.
به‌رسمیت شناختن مزارع شبعا توسط اسرائیل، به‌عنوان سرزمین سوریه. رسیدن به یک توافق سه‌جانبه ازجمله با اردن، در مورد آب‌های حوضه یرموک.» در این گزارش ذکر شده است: «توافق بین سوریه و اسرائیل یک توافقنامه امنیتی برای جلوگیری از حضور حزب‌الله و عناصر تحت حمایت ایران در سوریه و تمدید آتش‌بس امضاء‌شده در سال 1974 خواهد بود، هیچ عادی‌سازی روابطی بین دو کشور وجود نخواهد داشت و مسئله جولان بین دوطرف، مورد بحث قرار نگرفته است.»
توافقنامه مورد اشاره که از آن با عنوان توافقنامه توقف درگیری نیز یاد می‌شود، 31 می ‌1974 میان اسرائیل و سوریه امضاء شد و به جنگ یوم‌کیپور پایان داد. پس از سقوط اسد، اسرائیل اعلام کرد که این توافقنامه باطل شده و مجدد به سوریه حمله کرد. علاوه بر این‌که بخش‌هایی از سوریه توسط اسرائیل اشغال شد، زیرساخت‌های نظامی این کشور نیز توسط رژیم صهیونیستی بمباران شد. وبسایت آمریکایی آکسیوس درباره اهمیت این موضوع برای ترامپ نوشت: «باتوجه به دهه‌ها خصومت بین اسرائیل و سوریه تحت حکومت خانواده اسد، هرگونه پیشرفتی در این مذاکرات، یک دستاورد دیپلماتیک بزرگ برای دولت ترامپ خواهد بود.» 
در قسمت دیگری از گزارش این سایت آمده است: «اکسیوس همچنین می‌نویسد که در اوایل ماه ژوئن، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل به تام باراک، فرستاده ترامپ به سوریه از علاقمندی خود برای انجام مذاکرات با هدف رسیدن به یک توافق امنیتی با دولت جدید سوریه سخن گفته است. پس از سرنگونی دولت اسد و روی کار آمدن دولت موقت سوریه، اسرائیل با آغاز موجی از حملات علیه این کشور ازجمله حمله به مواضع ایران در خاک سوریه، سعی کرد تا امنیت مناطق مرزی خود را تامین کند. اسرائیل درحال‌حاضر کنترل منطقه حائل بین دو کشور را نیز در دست دارد.
تل‌آویو قصد دارد از این مناطق به‌عنوان اهرم اصلی خود در مذاکرات استفاده کند و می‌گوید که اسرائیل تنها در ازای صلح کامل و عادی‌سازی روابط با سوریه، حاضر به عقب‌نشینی از این مناطق است.» تل‌آویو اما حاضر نیست جولان را خالی کند و این طی دهه‌ها، مشکل اصلی برای صلح میان سوریه و اسرائیل بوده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/965520/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ ‎ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی

سرمقاله کیهان/ وعده صادق3 ؛ ضربه بر موجودیت رژیم صهیونیستی

تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ

سیاست‌های حمایتی در بازار سهام فعال می‌شود؛ پایان کابوس بورس؟

طلای جهانی سر به زیر ماند

سرمقاله هم میهن/ دوگانه‌های جعلی

آیا بی دردی وجود دارد؟

آزادشدن واردات خودروهای لوکس پس از یک دهه

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 12 تیرماه

نجات فرد گرفتار در ارتفاعات سپیدان

واژگونی خودروی در جاده سپیدان - شیراز با سه مصدوم

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شطرنج غبارآلود

نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است؛ گران‌فروشی را گزارش دهید

دبیر انجمن صنایع همگن: شورای سیاست‌گذاری خودرو احیا شود

جزئیاتی از چرایی تغییر آبونمان تلفن ثابت

واژگونی خودروی در جاده سپیدان - شیراز با 3 مصدوم

سرمقاله خراسان/ قدرت قلم از موشک‌های دشمن بیشتر است

کارهایی که می‌توان برای بهبود نارسایی قلبی انجام داد

ظرفیت تولید تجدیدپذیر تا پایان تیرماه به 3000 مگاوات می‌رسد

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

انتصاب مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟

تحلیلگران آمریکایی: واشنگتن از مذاکره پس از جنگ چه می‏‌خواهد؟

ترکیب جادویی برای درمان درد زانو

مکان‌ها هم مزاج دارند

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

دستگیری سارق حرفه‌ای باتری خودرو در جهرم

اجاره ملک به اتباع غیرمجاز در آباده ممنوع شد

باغ تاریخی نشاط لار به‌زودی برای استفاده عمومی بازگشایی می‌شود

روان‌های جنگ‌زده در روزهای پس از آتش‌‏بس

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون تکیه به روزنامه‌نگاری تحلیلی میسر نیست

در مغازه ‏ات را ببند و برگرد آفریقای جنوبی

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

اختلال اضطراب اجتماعی؛ از علائم تا بهترین روش‌های درمان

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

شیراز در جنگ 12 روزه

لزوم تعیین‌تکلیف بودجه جذب‌نشده دستگاه‌ها تا دو ماه آینده