پیام فارس

آخرين مطالب

معاون وزیر جهاد کشاورزی: بازار برنج متعادل می‌شود گفتگو

معاون وزیر جهاد کشاورزی: بازار برنج متعادل می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام فارس - صدا و سیما /معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با افزایش عرضه برنج خارجی و فرا رسیدن فصل برداشت برنج ایرانی، بازار این محصول به تعادل می رسد.
اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با قدردانی از عملکرد همه بخش‌های فعال در تامین و عرضه مایحتاج غذایی مردم به ویژه تولیدکنندگان و عرضه کنندگان محصولات کشاورزی طی دفاع مقدس 12 روزه، آنها را سربازان امنیت غذایی کشور توصیف کرد و گفت: از همان ساعات نخست تجاوزگری دشمن صهیونیستی، وزارت جهاد کشاورزی بر اساس تکلیف ذاتی خود اقدام به تشکیل ستاد مدیریت بحران کرد و با همکاری همه بخش‌های دولتی و خصوصی و فعالان این عرضه، تامین و عرضه محصولات اساسی کشاورزی به شکل مطلوبی انجام شد.
وی با بیان اینکه در این مدت همه بخش‌ها و قشرهای مختلف فعال در بخش کشاورزی، از کشاورزان روستایی گرفته تا مدیران کشوری و استانی با جان و دل و گاهی بصورت خودجوش وارد میدان شدند، تصریح کرد: در بخش‌های حمل و نقل و توزیع نیز فعالیت‌ها کاملا جهادی بود و در همه مدت، بخش‌های مختلف با رصد مداوم مدیران استانی، تحت نظر ستاد مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی برای تامین مایحتاج عمومی فعالیت داشتند.
بازار
فتحی با اشاره به ایمان قلبی و روحیه ملی هموطنانمان در شرایط حساس، اظهار داشت: طی این 12 روز دفاع مقدس شاهد بودیم که تکالیف و وظایف بخش‌های مختلف در موارد متعددی بهتر از گذشته انجام شده و عملکرد‌ها بسیار موفق‌تر و سریع‌تر از سال‌های قبل و در شرایط عادی بوده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی افزود: یکی از نکات مهم در تصمیم گیری‌ها و برنامه ریزی‌ها این بود که هم در حوزه تولید و هم در حوزه تامین این موضوع مورد توجه قرار گیرد که در ماه‌های بعدی نیز ما به مشکل برنخوریم و روند تولید و تامین بدون ایجاد مشکل برای تولیدکنندگان یا مصرف کنندگان پیش برود.
فتحی با تاکید بر اینکه تامین محصولات کشاورزی و غذایی مردم طی 12 روز دفاع مقدس متکی بر روند تولید داخلی بود، تصریح کرد: در این مدت مطلقا از ذخایر راهبردی استفاده نکردیم و همان جریان عادی تامین اتفاق افتاد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی عمده‌ترین عامل تامین بودن مایحتاج غذایی را خودکفا بودن کشور در تامین بسیاری از محصولات دانست و افزود: اینکه ما شاهد خرید‌های هیجانی و هجوم گسترده به فروشگاه‌ها همانند آنچه که در کشور‌های دیگر رخ می‌دهد، نبودیم یک دلیلش رفتار مناسب هموطنانمان بود که یک رفتار معمولی در شرایط جنگ داشتند و با اعتماد به سخنان مسئولان مبنی بر اینکه کمبودی نداریم، فقط به اندازه نیاز روزانه خرید می‌کردند.
وی افزود: علاوه بر این، ما در اکثر محصولات متکی به داخل هستیم و در اقلامی مانند گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ، مواد لبنی و پروتئینی، گندم، آرد برای نان و بسیاری دیگر از محصولات خودکفا هستیم و کشاورزان و دامداران زحمت می‌کشند و این تولیدات را به بازار می‌رسانند.
فتحی با اشاره به اهمیت مدیریت مناسب عرصه‌های تولید و تامین محصولات غذایی اظهار داشت: در مورد بعضی از اقلام که تولید داخلمان کافی نیست و از طریق واردات تامین می‌کنیم، از قبل برنامه ریزی شده بود و بخش خصوصی و وارد کنندگان ما به اندازه کافی این اقلام را وارد کردند که قسمتی در بنادر و قسمتی هم در استان‌ها بود که با مدیریت درست و توزیع در بازار‌های مختلف در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره نگرانی‌هایی که در روز‌های ابتدایی تجاوزگری دشمن در مورد نان و روغن ایجاد شد و در مواردی شاهد صف‌های شلوغتر از روز‌های عادی بودیم، اظهار داشت: روغن به انداز کافی وارد شده بود، اما در روند اداری و قانونی کار، مواردی مانند تعیین ارزش افزوده هنوز انجام نشده بود و چون تعیین تکلیف نشده بود و اختلاف نظر‌هایی با واردکنندگان و عرضه کنندگان وجود داشت، عرضه صورت نگرفته بود و مصادف شد با تجاوزگری وحشیانه دشمن.
فتحی اضافه کرد: از سوی دیگر صد هزار تن روغنی که به کارخانجات عرضه شد، روغن خام بود که روند تبدیل آن به روغن خوراکی و عرضه به فروشگاه‌ها زمان بر است و یکی دو روزی طول کشید تا شرایط به وضعیت عادی برگردد.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره مدیریت عرضه نان طی دفاع مقدس 12 روزه نیز گفت: در خصوص آرد هر استانی سهیمه خودش را دارد و ما خوشبختانه ذخایر خوبی داریم، اما در استان‌های مسافر پذیر ما وقتی بصورت ناگهانی با شمار فراوانی مسافر رو‌به‌رو می‌شوند بطور مقطعی مشکلاتی رخ می‌دهد و لازم است که استانداران برآورد کرده و میزان مورد نیاز مشخص شود که این هم مدتی زمان می‌برد ولی با چهل هزارتن آردی که در اختیار استان‌ها قرار گرفت و استانداران انصافا خوب مدیریت کردند بعد از مدتی این مشکل نیز رفع شد.
وی تصریح کرد: ما سعی کردیم که کمترین دخالت در امور استان‌ها را داشته باشیم و وزیر جهاد کشاورزی اختیاری به استانداران داده بودند که هر چه قدر آرد نیاز باشد به ویژه در استان‌های مسافرپذیر و زیارتی به فوریت تامین شود.
فتحی درباره برنامه ریزی‌های انجام شده برای تامین امنیت غذایی در آینده نیز گفت: خدمت مردم عزیزمان عرض می‌کنم که ما برای هر شرایطی آمادگی داریم و فراوانی کالاهایمان به اندازه‌ای است که بتوانیم در تامین غذای مورد نیاز جامعه در آینده نیز پاسخگو باشیم.
وی افزود: حتی بدون تجاوزگری دشمن و شرایطی جنگی نیز ما باید فعالیت‌ها را برای مواردی مانند مسافرت‌های مردم و تامین نیاز‌ها در استات‌های مسافرپذیر ادامه دهیم.
فتحی در ادامه برنامه میز اقتصاد عصر دوشنبه 9 تیرماه 1404 شبکه خبر، در پاسخ به سوالی درباره سطح توجه مدیران جهاد کشاورزی به موضوع خودکفایی و کاهش وابستگی در تامین برخی از محصولات به واردات، اظهار داشت: این که 20 درصد از محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود، به معنی ناتوانی در تولید داخل آن محصول نیست، بلکه بخشی از این واردات برای تنظیم بازار صورت می‌گیرد.
وی افزود: در حوزه مواد پروتئینی و مواد لبنی وارداتی که انجام می‌شود به منظور تکمیل این مواد نیست، بلکه در راستای تعدیل قیمت انجام می‌شود، چراکه گاهی به دلایلی مانند تغییر فصل‌ها و شرایط اقلیمی و یا مناسبت‌هایی مانند نوروز یا ماه مبارک رمضان و یا اتفاقات و نوسانات بازار، لازم است که از قبل برنامه ریزی کرد و با واردات مقطعی و محدود، بازار را متعادل نگه داشت.
فتحی درباره تولید یا واردات گوشت نیز گفت: ما در حوزه گوشت قرمز چیزی حدود 930 هزار تن تولید سالانه داریم و میزان مصرف هم حدود 900 هزار تن برآورد می‌شود که یعنی اگر مصرف سرانه را ده کیلوگرم بگیرید چیزی حدود 30 هزارتن هم تولید مازاد داریم ولی برای تعدیل قیمت‌ها و برای اینکه قیمت تمام شده ما با توجه به شرایط آب و هوایی که ما داریم چیزی حدود 70 هزار تن تا 100 هزار تن واردات گوشت انجام می‌گیرد.
وی با بیان اینکه روند توزیع گوشت تنظیم بازاری طبق روال ادامه دارد، اظهار داشت: خوشبختانه تمامی این موارد به روند خودش ادامه می‌دهد و حتی سیاست‌های ارزی ما هم تغییر نکرده است؛ یعنی سیاست‌های ارزی که سال 1403 داشتیم برای تامین اقلام اساسی، برای سال 1404 نیز ادامه می‌یابد.
فتحی با تاکید بر اینکه روند واردات محصولات مورد نیاز نیز طبق روال انجام می‌شود، افزود: نه تنها در امر واردات خللی وارد نشد بلکه یک تسهیل گری هم در امر واردات اتفاق افتاد و علاوه بر دستورالعمل گمرکات برای تسهیل در امور، در ثبت سفارش نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شد و کالا‌هایی که روی آب و در کشتی‌ها بودند برایشان ثبت سفارش انجام شد.
معاون وزیر ئجهاد کشاورزی تصریح کرد: بر اساس اعلام وزیر اقتصاد و دارایی، ما چیزی حدود 70 درصد در این ایام نسبت به مدت مشابه، ترخیص کالای بیشتری در حوزه محصولات پروتئینی داشتیم.
فتحی درباره وضعیت بازار برنج نیز گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل برداشت برنج، انشاالله به مرور و با ورود برنج‌های داخلی، افزایش قیمتی که در مورد برنج ایرانی رخ داده، متعادل می‌شود.
وی افزود: اخیرا حدود 210 هزار تن برنج به بازار عرضه شده و انشاالله با افزایش عرضه، قیمت‌ها متعادل خواهد شد.
فتحی با بیان اینکه برنج وارداتی هندی و پاکستانی با قیمت حدود 60 الی 70 هزار تومان عرضه می‌شود، افزود: در مورد برنج داخلی، ما یک برنج کم محصول داریم که همیشه گرانتر از سایر برنج‌ها بوده‌اند و یک قسمت هم برنج پرمحصول داخلی داریم که پارسال قیمت 130 هزار تومان برای هر کیلو قیمت گذاری شده بود، اما انشاالله در جلسه روز چهارشنبه قیمت جدیدی را برای برنج مشخص خواهیم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/965490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ ‎ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی

سرمقاله کیهان/ وعده صادق3 ؛ ضربه بر موجودیت رژیم صهیونیستی

تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ

سیاست‌های حمایتی در بازار سهام فعال می‌شود؛ پایان کابوس بورس؟

طلای جهانی سر به زیر ماند

سرمقاله هم میهن/ دوگانه‌های جعلی

آیا بی دردی وجود دارد؟

آزادشدن واردات خودروهای لوکس پس از یک دهه

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 12 تیرماه

نجات فرد گرفتار در ارتفاعات سپیدان

واژگونی خودروی در جاده سپیدان - شیراز با سه مصدوم

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شطرنج غبارآلود

نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است؛ گران‌فروشی را گزارش دهید

دبیر انجمن صنایع همگن: شورای سیاست‌گذاری خودرو احیا شود

جزئیاتی از چرایی تغییر آبونمان تلفن ثابت

واژگونی خودروی در جاده سپیدان - شیراز با 3 مصدوم

سرمقاله خراسان/ قدرت قلم از موشک‌های دشمن بیشتر است

کارهایی که می‌توان برای بهبود نارسایی قلبی انجام داد

ظرفیت تولید تجدیدپذیر تا پایان تیرماه به 3000 مگاوات می‌رسد

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

انتصاب مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟

تحلیلگران آمریکایی: واشنگتن از مذاکره پس از جنگ چه می‏‌خواهد؟

ترکیب جادویی برای درمان درد زانو

مکان‌ها هم مزاج دارند

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

دستگیری سارق حرفه‌ای باتری خودرو در جهرم

اجاره ملک به اتباع غیرمجاز در آباده ممنوع شد

باغ تاریخی نشاط لار به‌زودی برای استفاده عمومی بازگشایی می‌شود

روان‌های جنگ‌زده در روزهای پس از آتش‌‏بس

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون تکیه به روزنامه‌نگاری تحلیلی میسر نیست

در مغازه ‏ات را ببند و برگرد آفریقای جنوبی

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

اختلال اضطراب اجتماعی؛ از علائم تا بهترین روش‌های درمان

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

شیراز در جنگ 12 روزه

لزوم تعیین‌تکلیف بودجه جذب‌نشده دستگاه‌ها تا دو ماه آینده