پیام فارس

آخرين مطالب

توصیه مهم به خانواده‌ها: از تکرار مکرر خبر پرهیز کنید علمي

توصیه مهم به خانواده‌ها: از تکرار مکرر خبر پرهیز کنید
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / یک متخصص روانشناسی سلامت با بیان اینکه خانواده‌ها از تکرار مکرر خبر جلوگیری کنند، گفت: در شرایط کنونی باید اضطراب را مدیریت کنیم.
روح‌الله عباسی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با راهکارهای جلوگیری از ایجاد استرس و تشویش در خانواده‌ها، کودکان و نوجوانان در زمان‌های بحرانی، با اشاره به اینکه در شرایط اینچنینی مهمترین راهکار این است که خانواده‌ها از تکرار مکرر خبر جلوگیری کنند، اظهار کرد: از بازگو کردن اخبار و شاید تحلیل آن و اینکه هر فردی نظراتی می‌دهد، در محیط خانواده به ویژه در کنار کودکان و نوجوانان و حتی افراد سالخورده باید پیشگیری شود.
وی ادامه داد: همچنین یک سری افراد در جامعه هستند که آنها نیز ممکن است نظر و دیدگاهی داشته باشند که باید این افراد را به کودکان و حتی بزرگسالان معرفی کرده و بگوییم که نظرات آنها غیرتخصصی بوده و ممکن است همراه با آسیب باشد.
بازار
عباسی افزود: راهکار دیگر این است که از اخبار کنار بکشیم و برای کودکان سرگرمی‌هایی را در خانه به وجود بیاوریم، چراکه الان خبرهای درست و غلط از فضای مجازی و تلویزیون منتشر می‌شود، بنابراین باید کودکان، نوجوانان و بزرگسالان را سرگرم و از این اخبار دور کنیم. می‌توانیم کودکان را به کارهایی مانند نقاشی و به صورت موقت بازی‌های رایانه‌ای سرگرم کنیم که می‌تواند کودکان و حتی نوجوانان را از این فضا دور کند.
این متخصص روانشناسی سلامت با اشاره به اینکه یک سری تمرین‌ها داریم که می‌توانیم به جای خواندن مکرر اخبار آنها را انجام دهیم، تصریح کرد: به عنوان نمونه یک تمرین، تحت عنوان 9 ثانیه‌ای یعنی 9 ثانیه چشم‌ها بسته می‌شود، 9 ثانیه بدن و ماهیچه و عضله‌های بدن ریلکس می‌شود و 9 ثانیه تنفس عمیق دم و بازدم داشته باشیم و 9 ثانیه دیگر شل سازی تمام عضلات بدن است که در طول روز و در جاهای مختلف می‌توانیم از این تکنیک استفاده کنیم، به این شرط که تمرین شود و نگذاریم برای مواردی که بحران و خطر است.
وی ادامه داد: از دیگر راهکارها می‌توانیم جا بندازیم که خود سیاستمداران بهتر می‌توانند نظر و راهکار بدهند و ما از نظر روانی و فکری مدیریت کنیم، ما مردم عادی که نمی‌توانیم جلوی پرتابه و شلیک دشمن را بگیریم ولی می‌توانیم مدیریت ذهن داشته باشیم که این راهکارهای ضمنی بوده یعنی باید آموزش داده شده و گفته شود تا به آن عمل شود.
عباسی بیان کرد: از دیگر موارد اینکه در زمان پرتاب‌ها و دیدن و شنیدن اخبار والدین از ترس هجمه‌ها واکنش خاصی نشان ندهند چون آن لحظه برای کودکان ماندگار است و حتی بعد از جنگ نیز این لحظات باقی می‌ماند، باید سعی کنیم با آرامش و صحبت در یک جای ایمن مستقر شویم.
وی با اشاره به اینکه تفکیک‌سازی که کدام خبر دروغ و کدام خبر راست است به عهده والدین است و یاد دهیم که از یک نفر تبعیت شود، تصریح کرد: اینکه در زمانی که هیچ خبری نیست چون حوصله‌ها کم است، یاد بگیریم با آرامش و تن صدای آرام به دور از خشم صحبت کنیم، یک راهکار بسیار مهم است که ذهن عادت کرده و می‌تواند خودش را مهار کند. ابزار دیگر محبت کردن است که باعث ترشح هورمون‌هایی در بدن می‌شود که باعث ایجاد آرامش در انسان می‌شود.
او بیان کرد: از دیگر راهکارها این است که افراد به وِیژه افراد متأهل رابطه عاطفی خود را باید محکم‌تر و قوی‌تر کنند، چون همین هورمون‌ها باعث می‌شود آرامش در کل بدن تزریق شود و این آرامش والدین معمولاً به دیگران منتقل می‌شود.
عباسی افزود: به کسانی که وسواس دارند آموزش دهیم که دنبال خبر نباشند، لازم است که یک سری اخبار کلی را بدانیم اما تفسیر و تحلیل خبر و زوم شدن روی آنها درست نیست، چیزی که در جنگ مردم را اذیت می‌کند و از ترکش بمب، تیر و خمپاره بیشتر اثر دارد همین حالت برزخ بودن است که نمی‌دانی چه اتفاقی می‌افتد، این حالت برزخ بودن با آنالیز خبرها بیشتر ملتهب می‌شود.
این متخصص روانشناسی سلامت ادامه داد: در جنگ ایران و عراق فضای مجازی نداشتیم و شاید همین امر باعث آرامش بیشتر مردم شده بود، چون رسانه ما برای دریافت اخبار تلویزیون بود که هر چند ساعت خبررسانی انجام می‌شد و در عین حال خبرها آنالیز نمی‌شد.
وی تأکید کرد: باید یاد بگیریم هر چیزی را نباید به خورد ذهن بدهیم و این موضوع را باید به افراد خانواده آموزش دهیم، الان بین گزینه‌ها گیر کردیم و باید گزینه عالی‌تر انتخاب شود. همه اینها باعث می‌شود حال ما بهتر و خوب‌تر شود.
عباسی بیان کرد: با حالت‌های طنزگونه می‌توانیم مسائل را به کودکان آموزش دهیم، موضوع ما صرفاً فقط آگاهی دادن نیست، رادیو و تلویزیون به ما آگاهی می‌دهد اما همراه با اضطراب و دلهره و این هنر و خلاقیت ماست که بتوانیم این آگاهی‌ها را خرد کرده و با عدم تکرار و عدم مکرر گویی آگاهی همراه با آرامش را داشته باشیم.
وی تأکید کرد: در شرایط کنونی باید اضطراب را مدیریت کنیم، چون زمان درمان نیست، می‌خواهیم به بهترین نحو مدیریت ذهن داشته باشیم و بدانیم که ذهن را چگونه مدیریت کنیم که تمام خانواده‌ها باید این نوع مدیریت را رعایت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/963648/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چه میزان احساس خستگی و درد، طبیعی است؟

عدم درک خواب؛ شما هم دچارش هستید؟

انواع روش های درمان لکنت زبان در کودکان

علائم و نشانه‌های اولیه دیابت

ادامه نزول دلار در معاملات جهانی

قیمت جدید محصولات پارس خودرو اعلام شد

خبر خوش برای خانوارهای دهک‌های 4 تا 7؛ منابع کالابرگ تامین شد

هشدار رشد قابل‌توجه مصرف برق طی روزهای آینده

آمادگی کامل کشور برای تأمین کالاهای اساسی

فرزین: از امروز حضور در بازار سرمایه تقویت می‌شود

پاک‌نژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد

کارگاه مدیریت عملیات در بحران در قم برگزار شد

عضویت رایگان کودکان و نوجوانان در مراکز کانون پرورش فکری

حیوانات انسان نما!

تاثیر داروهای کاهش وزن در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌

هشدار درباره بلیت‌های جعلی؛ پروازها فقط محدود به شرق کشور است

رکورد تاریخی ارزش معاملات خرد سهام شکسته شد

کدام بهتر است؟ سرمایه گذاری در بورس یا املاک و مستغلات؟

فیلترشکن‌ها دروازه‌ای به روی‌ها بدافزارها و تهدیدات سایبری

تخصیص هزار میلیارد تومان برای اسکان موقت خانواده‌های آسیب دیده از جنگ

مکاتبه اتاق اصناف ایران با فرزین درباره رفع انسداد پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا

خبر خوش 60 همتی برای بورس؛ حمایت‌های بانکی و دولتی ادامه دارد

توقیف ژنراتور 54 میلیارد ریالی قاچاق در کازرون

اجتماع «احلی من العسل» در حرم مطهر شاهچراغ (ع)

سرمقاله فرهیختگان/ هنر جنگ روایت‌ها

سرمقاله وطن امروز/ کاسبان اتاق بیضی

سمت مردم، سپر ایران در برابر بحران

سبزیجاتی که جزو عالی رتبه‌ترین سبزیجات هستند

تولید، پاشنه آشیل اقتصاد کشور

خاموشی‌ها در تابستان چگونه خواهد بود؟ وزیر نیرو پاسخ می‌دهد

افزایش 20 برابری صادرات ایران به چین از سال 2007

دسترسی به سایت وزارت راه به‌طور موقت مسدود شد

ریزش 42 هزار واحدی شاخص بورس

کامبک قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار کاهش یافت

افزایش صادرات به عراق بعد شروع جنگ!

افزایش دما رکورد پیک مصرف برق شیراز را شکست

حمله کیهان به عبدی: فرار به جلو پس از همکاری با عملیات فریب دشمن

گاردین: نتانیاهو دشمن صلح است

سرمقاله همشهری/ وحدت‌آفرینی در هیئت‌ها

تروریستی که تحریم‌هایش لغو شد

سرمقاله جوان/ ایران پسا بشارت فتح

همه چیز درباره زنبور گزیدگی؛ از علائم تا اقدامات اولیه

طلای جهانی از صعود بازماند

تکذیب صدور فیش معوقات فروردین بازنشستگان کارگری؛ زمان پرداخت مشخص نیست

شوک ترامپ به دلار؛ سقوط تاریخی دلار رقم خورد

از وعده بازگشایی نماد‌های استانی سهام عدالت تا چشم انتظاری برای تصمیم شورای عالی بورس

تعلیق یک ماهه چک‌های برگشتی بانک سپه

«مذاکره» عملیات فریب بود، «موشک» دشمن را زمینگیر کرد

سرمقاله اعتماد/ پدیده عجیب این تجاوز

سرمقاله ایران/ تعیین تکلیف برای نهادهای بالادستی!