پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ سیاست‌گذاری علیه جریان رودخانه مقالات

سرمقاله هم میهن/ سیاست‌گذاری علیه جریان رودخانه
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن / «سیاست‌گذاری علیه جریان رودخانه» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
شاید یکی از مهمترین ویژگی‌های سیاست‌گذاران در ایران نه‌تنها انتزاعی، بلکه در لجاجت آشکار آنان با واقعیت است. در حقیقت، خیلی دوست دارند که سیاست‌گذاری را دقیقاً مخالف جریان جامعه انجام دهند.
جامعه‌ای که در مسیری معین حرکت می‌کند را می‌خواهند با ضرب و زور سیاست‌گذاری به حرکت در سوی مخالف آن رهنمون یا مجبور کنند. درحالی‌که قادر نیستند مردم را ترغیب به این مسیر رسمی نمایند.
بازار
به تعبیر دیگر، سیاست‌گذار ایرانی دقیقاً برخلاف مسیر رودخانه شنا می‌کند‌، با هزینه‌های ‌ فراوان خود را خسته کرده و در پایان چند متر حرکت می‌کند. درحالی‌که متوجه نیست چندین برابر آن در مسیر رودخانه جابه‌جا شده است.
ماجرای توقیف سریال سووشون و فیلتر شدن نماوا فقط یکی از آخرین مصادیق این ادعاست. گویا به‌خاطر 60 ثانیه که ظاهراً با معیارهای امروزی هیچ منعی از انتشار ندارد؛ ولی با معیارهای رسمی همچنان خط قرمز محسوب می‌شود. معیارهای عرفی گام‌های بلندی جلوتر از این خطوط هستند.
اینجاست که میان معیارهای رسمی و عرفی شکاف و ناترازی‌ بزرگی به‌وجود می‌آید. این ناترازی حتی بدتر از ناترازی انرژی است؛ چون آثار آن غیرمستقیم است و به‌صورت غیرمنتظره دیده خواهد شد. جالب است که سیاستگذاران هم می‌دانند که این شنا کردن در مسیر مخالف جریان تند آب رودخانه است؛ ولی باز هم ادامه می‌دهند. 
روزنامه کیهان به‌طور ضمنی به این واقعیت اذعان کرده و درباره توقیف این سریال نوشته است که: «تهیه‌کنندگان این سریال عجب کلکی سوار کرده‌اند! آنها می‌دانستند که این سریال با وجود صحنه‌های فسادانگیز و ضداخلاقی توقیف می‌شود، و خبر توقیف آن همه جا پخش خواهد شد و بعد با حذف صحنه‌های ضداخلاقی به این سریال اجازه نمایش می‌دهند! یعنی با سوءاستفاده از سادگی مسئولان، خبر توقیف سریال به یک آگهی تبلیغاتی برای آن تبدیل شده و با برانگیختن کنجکاوی‌ها، بسیاری را به دیدن آن ترغیب می‌کند. مثل نمونه‌های مشابه قبلی! صحنه‌های حذف‌شده را هم که در فضای مجازی نشان داده‌اند.»
خُب معنای این جملات بسیار روشن است. در واقع، سیاست و مقرراتی گذاشته شده است که اطلاع مردم از عبور از آن موجب جذابیت آن فیلم برای دیدن بیشتر می‌شود. البته، شاید بگویند که تقاضا برای چنین صحنه‌هایی زیاد است؛ ولی واقعیت این نیست. چون صحنه‌هایی به‌مراتب و صدهابار حادتر از این صحنه را در فضای مجازی و ماهواره می‌بینند و اصولاً کسی به این موارد توجهی ندارد.
مسئله اصلی سیاست‌گذار در ایران این است که، ما نمی‌خواهیم این موارد را به رسمیت بشناسیم و پای آن هم می‌ایستیم. این رویکرد دو ایراد دارد.
اول اینکه، خواسته یا ناخواسته خود را متمایز از مردم و جامعه تعریف می‌کنند و شکاف بزرگی میان خود و دیگران ایجاد می‌کنند. مردم را با خود بیگانه کرده و نه‌تنها حس تعلق خاطر را از میان می‌برند، بلکه حس نفرت را جایگزین و تقویت می‌کنند.
دوم و بدتر اینکه، تجربه نشان داده مردم راه خود را می‌روند و این سیاست‌ها هیچ اثری ندارد و حتی شاید اثر منفی هم داشته باشد؛ زیرا مطابق قاعده مشهور مردم از هر چیزی که منع شوند، به آن راغب‌تر می‌شوند.
این نوع سیاستگذاری در گزینش‌ها و اجتماعیات و فرهنگ فراوان دیده می‌شود و هر ناظری حیران می‌شود از این همه سیاست‌گذاری غیرمتعارف و با نتایج معکوس و نیز اصرار بر تداوم بی‌اثر آنها.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/960334/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این میوه گرمسیری را در رژیم غذایی‌تان فراموش نکنید

ناترازی برق در میانه خرداد به 12 هزار مگاوات رسید

طرح 2 فوریتی مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران

پشت پرده چرخش بن سلمان در برابر تهران

مراقب ترکیبات پنهان در بستنی‌های غیر مجاز باشید

صدور 160 مجوز پرواز فوق‌العاده به مشهد همزمان با عید قربان

کاهش صادرات نفت ایران به چین

15تیر آخرین مهلت خروج قانونی اتباع افغانستانی دارای برگ بازگشت ازکشور

15 تیر آخرین مهلت خروج قانونی اتباع افغانستانی از کشور

هشدار «نماد بدمصرفی انرژی» بر سر در اصناف پرمصرف

مواد تحریک‌کننده دود سیگار ساعت‌ها در بازدم باقی می‌ماند

قیمت شیرینی عید قربان تغییری ندارد

اوپک زیر تیغ امارات

شناسایی 112 مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در واحدهای صنعتی

آتش سوزی مراتع اطراف رودخانه قره آغاج شیراز مهار شد

اسرائیلیات هندو؛ واکاوی همگرایی سیاست‏‌های دهلی نو و تل آویو

فتق کشاله ران در کودکان؛ لزوم مراجعه سریع به جراح

آغاز گام‌های اجرایی برنامه مهار گازهای مشعل(فلر)

قیمت گوسفند زنده در آستانه عید قربان

تعطیلی کارخانه آب معدنی در سپیدان فارس

سازوکار جدید دولت برای تسهیل در جذب سرمایه‌گذاری خارجی

صفحه اقتصاد گزارش می دهد/ مدیریت بیماری با بیمه درمان تکمیلی بیمه دی

تحلیلگر آمریکایی: چرا تهدید ایران دیگر کارساز نیست؟

گرمای هوا و کم‌آبی بدن، خطری خاموش برای کلیه ها

واریز بیش از 8000 میلیارد ریال سود به حساب اعضای بازنشسته صندوق ذخیره فرهنگیان

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)

وداع با پیکر جانباز شهید زیبنده با حضور مدیر کل بنیاد مازندران

توسعه مشارکت و همکاری های بنیاد شهید و رسانه ملی برای تولید آثار فاخر هنری

ادامه راه امام خمینی(ره) با مجهز شدن به 2 سلاح ایمان و امید

زنان مبتلا به بیماری خودایمنی در معرض خطر بیشتر مرگ‌های قلبی

ناترازی برق در میانه خرداد به 12000 مگاوات رسید

خط دفاعی پوست در برابر آفتاب

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: سازمان توسعه تجارت 14 تا 15 سال است که منفجر شده است

مسعود نیلی: مدیریت در کشور ما دیمی است

پیام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره)

روایت «فارن پالیسی» از سریع‌ترین راه برای نابودی فرصت توافق با ایران

خطر مصرف بیش از حد زردچوبه را جدی بگیرید

طلای جهانی افزایشی شد

جهاد کشاورزی: کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

قیمت دام زنده در آستانه عید قربان 1404 واقعا چقدر است؟

مناسبت روز/ چهارشنبه 14 خرداد ماه

بینش الهی امام خمینی(ره)؛ نگاهی که جهان را دگرگون ساخت

بازخوانی مفهوم عدالت اجتماعی از دیدگاه امام خمینی (ره)

قاتل خاموش در انرژی‌زاها

توقف 5 ساعته تمامی پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام خمینی

توجه ویژه به جایگاه معلمان یک ضرورت انکارناپذیر است

پیام استاندار فارس به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره)

چگونه اوکراینی‌ها حمله پهپادی هولناک به روسیه را رقم زدند؟

امام راحل(ره) احیاگر هویت اسلامی ملت بود

گره توافق ایران و آمریکا کجاست؟