پیام فارس

آخرين مطالب

ماجرای صف‌های نانوایی و پشت پرده افزایش قیمت اقتصادي

ماجرای صف‌های نانوایی و پشت پرده افزایش قیمت
  بزرگنمايي:

پیام فارس - فارس / افزایش 48 درصدی قیمت سنگک آزادپز که از سوی رئیس اتحادیه صنف نانوایان مطرح شد،‌ سرو صدای زیادی را در فضای مجازی و رسانه‌ها ایجاد کرد اما آیا قیمت‌ها افزایش یافته است؟
در روزهای اخیر، اخباری مبنی بر افزایش قیمت نان سنتی در برخی مناطق کشور، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی داشته است. این در حالی است که مسئولان دولتی بارها تأکید کرده‌اند که هنوز هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان یارانه‌ای اتخاذ نشده و قیمت‌های مصوب همچنان پابرجاست. با این حال، زمزمه‌هایی از احتمال تغییر در نحوه پرداخت یارانه و اصلاح نظام عرضه شنیده می‌شود. آیا قیمت نان گران شده است؟محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران اعلام کرد: «قیمت نان سنگک آزادپز به 25 هزار تومان افزایش یافته است، اما درباره نان یارانه‌ای تصمیمی گرفته نشده است.» وی افزود: «افزایش قیمت گندم برای نانوایان آزادپز، از 12 هزار تومان به 21 هزار و 700 تومان، باعث شد که قیمت نان سنگک آزادپز از 17 هزار تومان به 25 هزار تومان برسد.» گرچه هنوز قیمت آزادپزها هم به صورت رسمی اعلام نشده اما برخی نانوایی‌های آزادپز در تهران، قم، شیراز و مشهد قیمت های خود را افزایش داده‌اند اما نانوایی‌های دولتی همچنان مطابق قیمت مصوب به فروش نان یارانه‌ای ادامه می‌دهند که این مسئله موجب افزایش صف‌های طولانی در این نانوایی‌ها شده است.سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز اعلام کرده که هیچ مجوزی برای افزایش قیمت نان یارانه‌ای صادر نشده و با هرگونه تخلف در این زمینه برخورد خواهد شد.
نانوایان چه می‌گویند؟برخی نانوایان در این باره می‌گویند: «افزایش هزینه‌های جاری مانند دستمزد، انرژی، اجاره مغازه و مواد اولیه، به ویژه افزایش قیمت گندم، ما را به مرز زیان‌دهی رسانده است. نانوایان آزادپز مجبور به افزایش قیمت شده‌اند تا بتوانند سرپا بمانند.» او تاکید کرد: «بیش از یک سال است که قیمت مصوب نان تغییر نکرده، در حالی که تورم همه هزینه‌ها را چند برابر کرده است.» کارشناسان چه نظری دارند؟برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که تداوم یارانه مستقیم به نان در شرایط فعلی، منجر به اتلاف منابع و فساد در زنجیره توزیع می‌شود. سهراب جلالی، استاد اقتصاددر گفت‌وگو با فارس گفت: «حذف یارانه نان به صورت یک‌باره ممکن نیست، اما دولت باید به سمت پرداخت یارانه به مصرف‌کننده و استفاده از ابزارهایی مثل کارت نان حرکت کند.» او افزود: «در بلندمدت، نظام چندنرخی نه‌تنها ناکارآمد است بلکه عدالت را نیز خدشه‌دار می‌کند.»
راهکار چیست؟ دولت در حال بررسی طرح‌هایی مانند کارت نان، پرداخت یارانه به‌صورت دیجیتال و تقویت نظارت هوشمند بر نانوایی‌ها است. بر اساس اعلام سخنگوی وزارت اقتصاد، تا پایان تابستان امسال قرار است فاز اول سامانه هوشمند یارانه نان به‌طور سراسری اجرایی شود. در این سامانه، قیمت نان آزاد می‌شود ولی یارانه مستقیماً به حساب خانوار واریز خواهد شد. این اقدام قرار است هم به حذف فساد و هم به شناسایی دقیق مصرف نان در کشور کمک کند. هرچند هنوز قیمت نان یارانه‌ای رسمی افزایش نیافته، اما فشار اقتصادی بر نانوایان آزادپز و افزایش قیمت گندم، زمینه‌ساز گرانی نان آزاد شده است. ناکارآمدی نظام فعلی عرضه، دولت را به‌سمت اصلاح سازوکارهای یارانه‌ای سوق داده است. آینده نان در ایران، به‌نظر می‌رسد نه در افزایش قیمت یارانه‌ای، بلکه در تغییر شیوه پرداخت یارانه رقم خواهد خورد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/960120/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جوان/ امام احیاگر نقش تاریخی و اجتماعی روحانیت

برق سیزدهمین اجلاس اکو در تهران رفت!

پورابراهیمی: بهترین وزیر اقتصاد دنیا را هم بیاورید با این ساختار کاری نمی‌تواند بکند

دبیر انجمن خودروسازان: مواد اولیه را به قیمت روز می‌خریم ولی اجازه نداریم محصولمان را به قیمت روز بفروشیم

نوسان محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 81 هزار تومان بازگشت

رشد 18 هزار واحدی شاخص کل بورس

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «ابدام»

ویژه برنامه حرم شاهچراغ درایام شهادت امام باقر(ع)و رحلت امام خمینی(ره)

مادر شهیدان «ابدام» به فرزندان شهیدش پیوست

سرمقاله آرمان ملی/ اهمیت زمان در پرونده هسته‌ای

سرمقاله شرق/ کنش پزشکی؛ اقتصادی یا دارای جهت اقتصادی

مدیرعامل مخابرات: امیدواریم قیمت اینترنت افزایش یابد

اسامی کارگران جانباخته در حادثه پالایشگاه زرقان شیراز

تکذیب افزایش قیمت مرغ در شیراز

خط جدید برق شهرستان داراب وارد مدار بهره برداری شد

سرمقاله همشهری/ دیپلماسی خدمت

قیمت نجومی کالاهای آموزشی؛ اجاره لپ تاپ به دانشجویان ساعتی چند؟

وزیر راه: ترانزیت ایران به 40 میلیون تن خواهد رسید

سرمقاله کیهان/ مافیای معارضه با انقلاب چگونه تأمین مالی می‌شود؟

دکان دو نبش اصلاح‌طلبی!

چهره جدید اقتصاد ایران

شایع‌ترین دلایل درد دست چپ و روش درمان آن

ساخت مسکن تدریجی در کشور کلید خورد

عرضه محصولات ایران‌خودرو در بورس کالا

واردات کشنده بدون انتقال ارز مجاز شد

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

اضافه شدن 11 رشته جدید کارشناسی ارشد به مراکز دانشگاه پیام نور فارس

سرمقاله ایران/ در طرح آمریکایی برای توزیع غذا در غزه چه می‌گذرد؟

غنی‌سازی بومی ستون فقرات توسعه اقتصادی کشور است

جزئیات دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای مدیریت ارز در کشور

قالیباف قانون پرداخت فوق العاده خاص کارکنان دولت را ابلاغ کرد

سرمقاله اعتماد/ توقف سووشون به سود کیست؟

کیهان: کوه مذاکرات موش زایید، پیشنهاد آمریکا تله است

هشدارهای جدی درباره ذبح دام در عید قربان

تسنیم: سامانه پرداخت کالابرگ مختل شد

قیمت شکر بسته بندی شده اعلام شد

حق رای ایران در فائو پس از 15 سال احیا شد

رقابت پنهان بانک‌ها بر سر نرخ سود تا 30 درصد

1300 کانون فرهنگی مساجد فارس میزبان مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

سرمقاله هم میهن/ نتایج عجیب یک انتخابات

رئیس اسبق بانک مرکزی: خطر خلق پول کنترل‌نشده کشور را تهدید می‌کند

مناسبت روز/ دوشنبه، 12 خرداد ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پنجره‌ای رو به آینده!

زنی که به سندرم لهجه خارجی مبتلا شد

ابهام نرخ رسمی اجاره در فصل جابه‌جایی؛ مستاجران بلاتکلیف‌اند

فروش اجباری روغن در سایه نظارت ضعیف؛ حلقه مفقوده تنظیم بازار چیست؟

قیمت رب گوجه فرنگی افزایش یافت

جذب 100 درصدی تسهیلات مسکن جامعه ایثارگران در استان ایلام

نشست شورای مدیران معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید برگزار شد/ ضرورت نوآوری در خلق آثار فرهنگی و قالب‌های نوین رسانه‌ای

سرمقاله خراسان/ کنسرسیوم، مکمل صنعت هسته ای و نه جایگزین