پیام فارس

آخرين مطالب

ایلات، بندر راهبردی متروکه مقالات

ایلات، بندر راهبردی متروکه
  بزرگنمايي:

پیام فارس - آگاه/متن پیش رو در آگاه منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رژیم صهیونیستی برای تقویت موقعیت ژئوپلیتیکی خود، بسیار به بنادرش وابسته است؛ دو بندر حیفا و ایلات، برای صهیونیست‌ها در حکم شاهرگ حیاتی اقتصاد بودند، اما پس از طوفان الاقصی و مجاهدت فلسطینی‌ها و به تبع آن ورود یمن به صحنه نبرد با اشغالگران، معادله تغییر کرد و بندر ایلات واقع در جنوب اراضی اشغالی که نبض اقتصادی اسرائیل بود، به‌طور کامل از کار افتاد.بندر ایلات در نزدیکی خلیج عقبه در دریای سرخ واقع شده است و می‌تواند انواع محموله‌ها را جابه‌جا کند و همچنین خدمات نگهداری و تعمیر کشتی را ارائه می‌دهد.
این بندر در سال 1955 راه‌اندازی شد و عمدتا برای دریافت واردات خودرو از کشورهای خاور دور استفاده می‌شد. ایلات مسیر کشتیرانی کوتاه‌تری را ارائه می‌دهد، زیرا کشتی‌هایی که از رژیم صهیونیستی حرکت می‌کنند، می‌توانند بدون عبور از کانال سوئز، به اقیانوس هند برسند. این بندر در سال 2019 خصوصی شد. بندر ایلات دروازه جنوبی رژیم صهیونیستی و ورودی دریایی آن به خاور دور و استرالیا بود؛ عمده فعالیت بندر ایلات متمرکز به شرق دور و استرالیا است و همه کشتی‌های خروجی از این بندر مجبور به عبور از باب‌المندب (تنگه‌ای که آسیا را از آفریقا جدا می‌کند و در کنار آن یمن قرار دارد) هستند. بندر ایلات تا پیش از طوفان‌الاقصی، اهمیتی همتراز با بنادر مدیترانه‌ای اشکلون و حیفا داشت و تنها روزنه رژیم صهیونیستی به روی دریای سرخ و عامل بی‌نیازی این رژیم به کانال سوئز مصر بود. 
متروکه‌ای به نام ایلات
اما پس از طوفان الاقصی و ورود یمن به نبرد با اشغالگران صهیونیستی، بندر ایلات به یک متروکه تبدیل شد، چراکه شیرمردان یمنی در حمایت از مظلومان غزه، بندر ایلات را آماج حملات موشکی خود قرار دادند.طبق گزارش وب‌سایت کالکالیست، 149 هزار خودرو در سال 2023، از شرق وارد ایلات شد، اما از ابتدای 2024 و پس از حملات یمنی‌ها حتی یک خودرو هم به این بندر وارد نشده است. در مهرماه سال گذشته، یک پایگاه خبری متخصص در حوزه حمل‌ونقل دریایی اذعان کرد که بندر اشغالی ایلات به سمت ورشکستگی کامل پیش می‌رود. پایگاه الشروق مصر در گزارشی به نقل از تارنمای خبریWorld Cargo News (متخصص در حوزه حمل‌ونقل جهانی) اعلام کرد که مقامات بندر ایلات در جنوب اراضی اشغالی پس از کاهش 85 درصدی فعالیت این بندر در پی حملات یمن، اعلام ورشکستگی کرده‌اند. بر پایه این گزارش، حملات نظامی نیروهای مسلح یمنی ضدکشتی‌های باری عازم این بندر اشغالی از طریق دریای سرخ عامل اصلی وضعیت بحرانی و ورشکستگی اقتصادی بندر ایلات است. روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز چندی‌پیش از صفرشدن فعالیت بندر ایلات (ام الرشراش) در جنوب فلسطین اشغالی به دنبال عملیات مداوم نظامی و تنبیهی ارتش یمن در دریای سرخ خبر داد.
اعتراف مقام صهیونیست: ایلات خفه شده است
گدعون گولبر، مدیراجرایی بندر ایلات، معترف است که یمن بندر ایلات و اقتصاد آن را خفه کرد؛ طوری که تجهیزات و کارکنان این بندر اکنون بدون استفاده مانده‌اند. گولبر تصریح کرد: کشتی‌هایی که میان اسرائیل (سرزمین‌های اشغالی) و کشورهای آسیایی در رفت‌وآمد بودند، اکنون باید برای فرار از حملات یمنی‌ها، آفریقا را دور بزنند و این موضوع هزینه و زمان رسیدن محموله‌ها و امکان هدف قرار گرفتن در دیگر مناطق مانند سواحل آفریقای جنوبی یا تنگه جبل‌الطارق را افزایش می‌دهد.
نشریه صهیونیستی گلوبس نیز اذعان کرده که بندر ایلات در اراضی اشغالی همچنان به دلیل عملیات نیروهای مسلح یمن و ممانعت از ورود کشتی‌ها به این بندر متروکه است. گلوبس همچنین اذعان کرد که نیروهای مسلح یمن موفق شدند حرکت کشتی‌ها را در خلیج سوئز متوقف کرده و شرکت‌های دریانوردی را مجبور به تغییر مسیر حرکت کشتی‌های خود کنند.
ایلات؛ نماد ورشکستگی و تعطیلی
رسانه الجزیره نیز گزارشی از ماجرای ایلات منتشر کرده و نوشته که این بندر راهبردی که قرار بود دروازه اسرائیل به‌سوی شرق باشد، اکنون توسط یمنی‌ها به نماد ورشکستگی و تعطیلی تبدیل شده است.
تعطیلی و ورشکستگی بندر ایلات، افول و فروپاشی اقتصادی رژیم صهیونیستی را تسهیل کرده است؛ پیش‌بینی می‌شود نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال 2025 به حدود 69 درصد افزایش یابد. جنگ مداوم منجر به اختلالات اقتصادی قابل‌توجهی در اسرائیل (اراضی اشغالی) ازجمله کاهش 27 درصدی هزینه‌های مصرف‌کننده، کاهش 42 درصدی واردات و کاهش 18 درصدی صادرات شده است.
به‌کارگیری 300 هزار نیروی ذخیره ارتش برای آدمکشی در غزه و تعلیق مجوزهای کار فلسطینیان باعث کمبود شدید نیروی کار، به‌ویژه در ساخت‌وساز و کشاورزی شده و اقتصاد را در اراضی اشغالی بیش از پیش تحت‌فشار قرار داده است.
بندر ایلات به دلیل حملات یمن عملا تعطیل شده است و با کاهش 85 درصدی فعالیت‌های بندری، بندر ایلات اعلام ورشکستگی کرده است. در ماه مه 2025 نیز یمن محاصره دریایی بندر اشغالی حیفا را اعلام کرد و حملات خود را علیه زیرساخت‌های دریایی اسرائیل تشدید کرد. یمن همچنین محاصره هوایی جامع اسرائیل را اعلام کرده و به خطوط هوایی بین‌المللی هشدار داده است که فرودگاه بن گوریون امن نیست. از اواخر ماه مه 2025، ترافیک هوایی اسرائیل کاهش قابل‌توجهی را تجربه کرده است. طبق اعلام وزارت حمل‌ونقل رژیم صهیونیستی، ترافیک هوایی کلی در یک ماه گذشته حدود 34 درصد کاهش یافته است. برآوردهای نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد فشار اقتصادی همچنان در اراضی اشغالی افزایش خواهد یافت و اسرائیل همچنان در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی تضعیف و منزوی‌تر خواهد شد.
یمن پس از حمله موفقیت‌آمیز هوایی به رژیم اسرائیل اعلام کرد که این رژیم را در دریا هم محاصره خواهد کرد. این تصمیم بسیار مهم است که در زمان مناسبی صورت گرفت. سرتیپ یحیی السریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد: صنعا تصمیم گرفته است رژیم اسرائیل را با محاصره دریایی روبه‌رو سازد. این محاصره برای اسرائیل خفه‌کننده خواهد بود و این رژیم را در تنگنا قرار خواهد داد. همه کشتی‌هایی که به‌سوی بندر حیفا می‌روند از سوی نیروهای مسلح یمن هدف گرفته می‌شوند. این امر به‌وضوح نشان می‌دهد انصارالله یمن، رژیم اسرائیل را زیر فشار و محاصره نابودکننده‌ای قرار خواهد داد.
یمن پیش از این‌ سبب ورشکستی بندر ایلات شده بود و اکنون هم بندر حیفا را هدف قرار داده است. اکنون یمن موفق شده است دریای سرخ را ببندند و مانع عبور و مرور کشتی‌های رژیم اسرائیل یا دیگر کشتی هایی شود که به سوی سرزمین‌های اشغال شده کالا حمل می ‌کنند. آنها دریای عرب، دریای سرخ و تنگه باب‌المندب را به پادگانی تبدیل کرده‌اند و می‌گویند اقدامات خود را متوقف نخواهند کرد، مگر اینکه رژیم اسرائیل به جنگ و کشتار در نوار غزه پایان دهد.
رسیدن دایره محاصره یمن علیه رژیم صهیونیستی به حیفا در شرایطی صورت می‌گیرد که آمریکاپیشتر مدعی شده بود که حملات گسترده‌ای به یمن داشته و زیرساخت‌های نظامی و راهبردی آن را نابود کرده است؛ همچنین صهیونیست‌ها در تبلیغات گسترده از نابودسازی فرودگاه صنعا، بندر حدیده و... یمن خبر داده و ادعا داشتند که نابودی انصارالله را رقم زده‌اند. هشدارهای نیروهای مسلح یمن درباره بندر حیفا که دایره عملیات را از بندر ایلات، فرودگاه‌های رژیم ازجمله بن‌گوریون به حیفا رسانده است، نشان می دهد که عملا حملات نظامی آمریکا و صهیونیست‌ها به یمن با شکست مواجه شده و نه روحیه مقاومت یمن تضعیف شده و نه توان نظامی و راهبردی آن. این مهم زمانی آشکارتر می‌شود که از یک سو، ترامپ مجبور می‌شود تا به شجاعت یمنی‌ها اعتراف کند و از سوی دیگر نیز وزیر جنگ آمریکا رسما از شکست در عملیات یمن می‌گوید و ناو ترومن نیز دریای سرخ را با آسیب‌های بسیار ترک می‌کند. اندیشکده‌ها و اتاق فکرهای آمریکایی- صهیونیستی نیز اذعان می‌کنند که هیچکس در جنگ علیه یمن پیروز نخواهد شد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/959940/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 روز تا توافق؟

سرمقاله آرمان ملی/ جمهوری اسلامی در حال عبور از تندروها

روایت «کیهان» از «غلط زیادی رویترز »

چرا قلقلک باعث خنده می‌شود؟

گمرک: تمامی ممنوعیت‌ها برای واردات تلفن همراه برداشته شده است

نرخ طرح ترافیک تهران تغییر کرد

قیمت مرغ در خرده فروشی‌ها افزایش یافت

قطع گاز برخی مشترکان در شیراز

مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات صدرا

کیهان: روزنامه آمریکایی به صحت گزارش ما اعتراف کرد

بازی لو رفته در مذاکرات: بترسون، بگو دیوونه‌اس!

سرمقاله کیهان/ ادعای لغو تحریم‌ها و آینده مبهم سوریه!

عضو انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات: وزارت صمت به ما قول داد برقمان را قطع نکند ولی زیرقولشان زدند

یک‌چهارم متقاضیان خانه‌های 99 ساله از دهک‌های 1 تا 3 هستند

آتش‌سوزی ارتفاعات صدرا مهار شد

سرمقاله ایران/ حج و چشم‌انداز روابط راهبردی تهران – ریاض

ظهوریان: هزینه‌های انحلال بانک آینده باید از اموال شخصی سهامدار متخلف پرداخت شود

لزوم برخورد قاطع با اراذل و اوباش شیراز از سوی فراجا

شریعتمداری نوشت: ما در این میان کجای کاریم؟!

سرمقاله اعتماد/ لنج‌های چوبی، نماد هویت فرهنگی

این خوراکی ترش‌، قلب و کبدتان را نجات می‌دهد

خرید بلیط هواپیما در دقیقه 90 شانس سفر چارتری

بازار داغ فروش نسیه در ایران

طلای جهانی مجال صعود نیافت

ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

سرمقاله هم میهن/ اصلاح‌طلبی راه یا مغازه؟

اطلاعیه بانک مرکزی درباره وضعیت بانک آینده

مناسبت روز/ شنبه، 10 خرداد ماه

خدمت‌رسانی بی‌منت و موثر راهبرد تشکل‌ها و نخبگان ایثارگر کشور است

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نفت، اقتصاد و یک پیشنهاد

کمتر از 8 سال تا خانه‌دار شدن!

پیگیری مطالبات کامیون‌داران توسط وزارت راه

مالیات عایدی سرمایه؛کلیدمهارسوداگری واحیا سرمایه‌گذاری تولید

رکوردشکنی 3 هزار کارگر ایرانی با تیشه و کلنگ

برگزاری برنامه صبحگاهی نشاط و سلامت ویژه بانوان شاغل استانداری فارس

سرمقاله خراسان/ فرصت دوباره جنگ اوکراین برای ایران

چند توصیه درباره تغییرات رژیم غذایی بیماران کلیوی در فصل گرما

چالش‌های نسل بی‌مهارت Z در بازار کار

افشاگری روزنامه اسرائیلی از نشست محرمانه مقامات صهیونیست

خطر خوش‌بینی افراطی در اقتصاد

عملکرد شهرداری شیراز در حوزه میراث فرهنگی قابل تقدیر است

بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسه ساز فارس برگزار شد

بازدید مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی از پروژه 224 واحدی مسکن فرزندان شهدای زنجان

عواملی که ابتلا به کبد چرب را افزایش می‌دهد

پیش ‌بینی بورس شنبه 10 خرداد 1404

قدرت لرزان جمهوری آذربایجان

تخریب شدید دندان‌ها با مصرف این خوراکی ها

توصیه رئیس اتحادیه طلا به مردم: الان وقت خرید طلاست

واقعیت تسهیلات بانکی در سال 1403

دستور تهیه ماسک‌های بی‌نظیر برای صورت