سیاهبازی جدید: به خاطر مذاکرات با بانک متخلف برخورد نکنید!
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که فعالان هر دو طیف سیاسی، بر خسارتبار بودن بانک آینده اتفاقنظر دارند و کارشناسان معتقدند این بانک زیانده و تورمساز هرچه زودتر باید تعیین تکلیف شود، روزنامه اعتماد در اقدامی عجیب، سهچهارم صفحه اقتصادی خود را به دفاع از این بانک متخلف اختصاص داد و مدعی شد برخورد با تخلفات این بانک خصوصی، موجب تضعیف موضع ایران در مذاکرات با آمریکا میشود!!
بازار ![]()
اعتماد در این شبهگزارش سفارشی با عنوان «پوست خربزه زیر پای دولت چهاردهم/ پروژه چندلایه مخالفان دولت در پوشش حمله به برخی بانکها»، به سیاسی کردن انتقادها علیه زیاندهی بانک مذکور پرداخته و مینویسد: «در سایه جدال سیاسی و فشار طیفی از مخالفان دولت برای انحلال بانکهای خصوصی، هشدارها درخصوص تبعات این فشار بالا گرفته، چراکه میتواند در شرایط سخت مذاکره، آرامش بازار پولی کشور را با لغزش، بیاعتمادی و التهاب تازهای روبهرو کند.
... با توجه به اینکه تعداد سپردهگذاران و حجم سرمایههای موجود در بانکهای خصوصی، صدها و بلکه هزاران برابر مؤسسات اعتباری منحلشده است، هرگونه تلاطم و رفتار سلبی، ضمن از بین بردن اعتماد مردم به سایر بانکهای خصوصی و حتی دولتی، احتمال ایجاد تمایل شدید دوباره به بازارهای موازی همچون طلا و دلار را که طی دو ماه اخیر در آرامش به سر میبرند، بالا میبرد. به نظر میرسد، حتی اگر مخالفان سیاسی دولت چهاردهم، چنین انگیزه و برنامهای برای به چالش کشیدن روند فعالیتهای دولت و سپردهگذاران بانکها را ندارند، اما غایت و نهایت چنین هجمه و تبلیغاتی، بیاعتمادی مردم به نظام بانکی و خارج کردن دولت از ریلگذاری ایجاد آرامش و ثبات در فضای اقتصادی به ویژه پولی و بانکی باشد. بنابراین نیازمند مداقه بیشتر دولت و بانک مرکزی است، زیرا غیر از تبعات احتمالی برشمرده شده در بالا، این تحرکات انحلال در شرایطی است که مذاکره بین ایران و آمریکا در جریان بوده و اکنون به هسته سخت مواضع طرفین نزدیک شدهایم و هرگونه تصمیمی در این ابعاد میتواند مواضع ایران را تضعیف کند که این موضوع تنها آرزو و آمال یک جریان کوچک سیاسی است (که حیات و شریان اقتصادیاش در تحریم و کاسبی با تحریم تعریف شده) نه مردم!».
دفاع روزنامه اعتماد از بانک آینده و تلاش برای سیاسی کردن مطالبات کارشناسان در حالی است که روزنامه اصلاحطلب هممیهن چندی قبل درباره بانک آینده نوشت: «خصوصیسازی واقعی رؤیایی است که بعید است به این سادگی حل شود. از سوی دیگر، حتی اگر مواردی هم انجام شود، میتوانند اقتصاد را بدهکار خود کنند و زیان بدهی آنان را از طرف مردم بدهند. همان کاری که در جریان مؤسسات اعتباری انجام شد و حدود 30هزار میلیارد تومان به قیمت سال 1396 نقدینگی روی دست دولت گذاشتند که در واقع، از جیب مردم رفت. نمونه کنونی هم بانک آینده است که اغلب اعتبارات خود را به مالک و مالکین خود و ایرانمال وام داده و نقدینگی زیادی را روی دست حکومت گذاشته است».
همچنین وبسایت اصلاحطلب «عصر ایران» معتقد است: بانک آینده، در حال تباه کردن آینده ایرانیهاست. بانک آینده در هر 24ساعت بیش از 360میلیارد تومان زیان خالص تولید و به مردم ایران تحمیل میکند، یعنی هر ساعت 15میلیارد تومان، هر دقیقه 250میلیون تومان و هر ثانیه 4میلیون و 166هزار تومان.
یادآور میشود نمایندگان متعدد مردم در مجلس هم، خواستار تعیین تکلیف بانک متخلف آینده هستند از جمله، روحالله ایزدخواه میگوید: ما در یک شب، 8 بانک را ادغام کردیم، چطور بانک متخلف آینده را نمیتوانیم جمع کنیم؟ شکلگیری بانک خصوصی امری اشتباه بود که در دوران آقای خاتمی شکل گرفت.
میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم معتقد است: بانک آینده با فاصله زیاد در نظام بانکی، متخلفترین بانک است و جرایم آن نیز صرفاً تخلف ساده نیست و جرایم سازمانیافته در آن وجود دارد. نامهای را بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در اردیبهشت 1403 به شورای سران قوا میزنند که تنها راهحل مواجهه با مسئله بانک آینده، لغو مجوز و توقف کامل فعالیت این بانک است. از نامه اردیبهشت سال 1403 تا به امروز 110 همت زیان انباشته این بانک زیاد شده. مهمترین مانع حل مسئله بانک آینده، شبکه ذینفعان آن است.
امیرحسین ثابتی نماینده تهران در این زمینه گفته است: طبق گزارش کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس، ادامه فعالیت بانک آینده هر ماه 11هزار میلیارد تومان زیان تولید میکند. با 11هزار میلیارد تومان، صدها پروژه عمرانی کوچک و متوسط را میشود به اتمام رساند و مشکلات مهم برخی استانها را حل کرد. وقتی بیانیه مطالبه انحلال بانک آینده در صحن چرخید 140 نماینده امضا کردند که این خیلی امیدوارکننده بود.
محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم تاکید کرده: مجلس در صورت جمعبندی نهائی بانک مرکزی مبنی بر انحلال بانک آینده، بدون مماشات از اجرای قانون حمایت خواهد کرد. بانک آینده که سالهاست با چالشهای سنگین مالی و انبوهی از داراییهای قفلشده روبهروست، حالا در آستانه یکی از جدیترین مراحل تعیین تکلیف خود قرار دارد.
محمدجواد شریفزاده، معاون بانک و بیمه وزیر اسبق اقتصاد خبر داده است: شهید رئیسی یک هفته قبل از شهادتش دستور تعیین تکلیف بانک آینده را به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی داده بود. نامه تعیین تکلیف با امضای خاندوزی و فرزین آماده شد و قرار بود شهید رئیسی آن را به جلسه سران قوا ببرد که قبل آن به شهادت رسید. شهید رئیسی گفته بود دیگر وضع بانک آینده را تحمل نخواهد کرد.
رسول بخشی دستجردی اقتصاددان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است: زمین ایرانمال سند ندارد و قابل فروش نیست. پزشکیان موافق انحلال بانک آینده نیست و معتقد است رویه این بانک باید اصلاح شود. آقای رئیسجمهور! مردم دیگر نباید بیش از این برای بانک آینده هزینه بپردازند.
-
يکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵:۴۹
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/959335/