پیام فارس

آخرين مطالب

خرید اینترنتی طلا؛ فرصتی نو یا تهدیدی پنهان؟ اقتصادي

خرید اینترنتی طلا؛ فرصتی نو یا تهدیدی پنهان؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تجارت نیوز / بازار خرید اینترنتی طلا در سال‌های اخیر داغ شده است. فروشگاه‌های آنلاین و اینترنتی طلا در ایران با امکان خرید در وزن‌های بسیار اندک، بازار سنتی طلا را هم وارد فضای دیجیتال کرده‌اند. بسیاری از طلافروشان نیز وب‌سایت یا صفحه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی دارند و از طریق آن‌ زیورآلات و حتی طلای خام می‌فروشند. اما این روش نوین در کنار مزایایی که دارد، نگرانی‌ها و شکایاتی در میان فعالان بازار و مصرف‌کنندگان به وجود آورده است. آیا مزایای خرید اینترنتی طلا بر معایب آن می‌چربد؟
خرید آنلاین پدیده‌ای نوظهور است که چند سالی است به صنعت طلا هم سرایت کرده؛ استقبال از خرید آنلاین طلا نه تنها برای راحتی در این نوع سرمایه‌گذاری است، بلکه دلیل اساسی‌تر آن، امکان خرید با مبالغ بسیار ناچیز است.
بازار طلا در میان مردم همواره با حساسیت، اعتماد و اصالت همراه بوده است و حالا وارد بستری شده که در آن شفافیت و نظارت، چندان روشن نیست. این تحول، برای برخی یک فرصت اقتصادی و برای برخی دیگر، تهدیدی جدی به شمار می‌رود.
به گفته فعالان صنف طلا، تعداد افرادی که خرید خود را به ‌صورت آنلاین انجام می‌دهند، به‌ویژه در شهرهای بزرگ، در حال افزایش است.
این نوع خریدها چند نوع متفاوت دارد. برخی امکان فروش طلای نو و دست دوم دارند که بیشتر از طریق اینستاگرام یا واتس‌اپ بدون بازدید حضوری، فقط با دیدن عکس و قیمت انجام‌ می‌شود. نوع دیگر سرمایه‌گذاری در سایت‌های آنلاین خرید طلا با امکان خرید حداقلی چند سوت است.
مزایای خرید اینترنتی طلا چیست؟
مشتریان، خرید اینترنتی طلا را راحت‌تر، سریع‌تر و مقرون‌ به‌صرفه‌تر می‌دانند. امکان مقایسه قیمت‌ها، مشاهده تنوع بالای مدل‌ها، و حتی طراحی سفارشی، از جمله دلایلی است که بسیاری از مردم را به خرید غیرحضوری سوق داده است.
افرادی هم که طلای آبشده یا خام از طریق سایت خرید و فروش می‌کنند، به قصد نوسان‌گیری یا سرمایه‌گذاری، دیگر زحمت حضور در بازار فیزیکی را به جان نمی‌خرند.
روی دیگر سکه چیست؟
با وجود استقبال زیاد مردم از خرید اینترنتی طلا، اتحادیه طلا و جواهر و بسیاری از کارشناسان بارها درباره خرید اینترنتی طلا هشدار داده‌اند. نبود نظارت کافی، احتمال فروش طلای تقلبی یا مغایرت مشخصات فنی با کالای دریافتی و بی‌پشتوانگی فروش آنلاین طلا از جمله نگرانی‌ها و چالش‌هایی است که در این نوع خرید وجود دارد.
در همین زمینه نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، می‌گوید: «برخی از فروشگاه‌های آنلاین حتی مجوز ندارند. ما بارها شاهد شکایت‌هایی بوده‌ایم که خریدار طلای 18 عیار سفارش داده ولی کالای دریافتی کیفیت مطلوبی نداشته است.»
نقش نظارت و قانون کجاست؟
در حال حاضر، فروش اینترنتی طلا تحت قوانین مشخصی قرار ندارد. هرچند برخی از فروشگاه‌ها دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند، اما این نماد لزوماً به ‌معنای مجوز رسمی برای فروش طلا نیست. پلیس فتا نیز بارها درباره خرید از صفحات نامعتبر اینستاگرامی هشدار داده است.
گفتنی است خرید اینترنتی طلا، اگر با دقت و از فروشگاه‌های معتبر انجام شود، می‌تواند تجربه‌ای امن و به‌صرفه باشد. اما نبود نظارت کافی و ضعف در قوانین حمایت از مصرف‌کننده، این مسیر را به انتخابی پرریسک تبدیل کرده است.
به نظر می‌رسد تا زمانی که چارچوبی قانونی و اجرایی برای این شیوه از فروش تعریف نشود، خرید آنلاین طلا همچنان در مرز بین فرصت و تهدید قرار دارد. باید در نظر داشت هر پدیده نوظهوری در ابتدا با چالش‌هایی همراه است و متاسفانه دود خلأهای نظارتی و‌ قانونی آن در چشم مردم می‌رود؛ اما با گذشت زمان می‌توان به امنیت این روش خرید و سرمایه‌گذاری بیشتر اطمینان کرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/959280/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیاه‌بازی جدید: به خاطر مذاکرات با بانک متخلف برخورد نکنید!

تخفیف حق بیمه رانندگان کامیون در آینده نزدیک

پایگاه خبری "خبرداری" گزارش می دهد/ عبداللهی بر نقش کلیدی نمایندگان در تحقق اهداف راهبردی شرکت بیمه تاکید کرد دیجیتال برای تقویت شبکه فروش بیمه دی نه رقیب یا باعث اخراج

پایگاه خبری "خبرداری" گزارش می دهد/ کسب رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی نشان می دهد تحقق خواسته های خانواده شهدا و ایثارگران به همت بیمه دی

مادر شهیدان والامقام «عبدالمحمد و محمدعلی پیمانی» به فرزندان شهیدش پیوست

اصلاح و تجمیع قانون جامع ایثارگران در راستای عدالت و کرامت جامعه ایثارگری است

آزادی در جمهوری اسلامی ایران بستری برای تعالی جامعه است

سنگ‌محک دور پنجم مذاکرات

سرمقاله همشهری/ داستان سقاخانه‌های شهر ما

مبلغ حق بیمه رانندگان تغییر نکرده است

حقوق کارمندان افزایش می یابد؟

زبان‌درازی! واکنش «کیهان» به سخنان اخیر «اسحاق جهانگیری»

ندانم‌کاری‌های اقتصادی دولت شرم‌آور است

سرمقاله کیهان/ فتنه و آشوب ایستگاه پایانی مذاکره از نگاه آمریکا!

روش‌های درمان شایع کبد چرب

2 تصمیم مهم وزارت صمت برای تخصیص ارز صنایع

انقلاب اسلامی، الگویی نوین در مفهوم‌ سازی آزادی ارائه داد

سرمقاله اعتماد/ حقوق قضات حلقه فراموش‌ شده در زنجیره عدالت

امسال پسته ایران به اروپا صادر می‌شود؟

سه نرخی شدن گازوئیل؛ گامی جدید برای کنترل قاچاق یا چالش برای حمل‌ونقل؟

هر دور مذاکره، 2 بسته تحریمی؛ مذاکره برای لغو یا افزایش تحریم‌ها؟

سرمقاله آرمان امروز/ اما و اگرهای مذاکرات

کدام ورزش‌ها ما را باهوش‌تر می‌کنند؟

رژیم‌های دتاکس، فایده یا فریب؟

6 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش کشاورزی انجام می‌شود

راه اندازی آزمایشگاه ارزیابی خدمات حوزه سلامت هوش مصنوعی کشور در شیراز

شیراز میزبان مرحله کشوری مسابقات فوتسال فرهنگیان

سرمقاله هم میهن/ سرمه نکشید، کور می‌کنید

واکنش رئیس مجلس به مشکلات و مطالبات این روزهای کامیون‌داران و رانندگان کامیون‌ها

سالانه 500 هزار خودرو فرسوده در کشور باید اسقاط شود

مناسبت روز/ یکشنبه، 4 خرداد‌ ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ همدلی با فرافکنی

سرمقاله خراسان/ ناترازی و پیشنهادی به رئیس جمهور

تا یک میلیون تومان تخفیف تپسی برای همه

یارانه کالابرگ الکترونیکی در خرداد 1404 واریز می‌شود؟

آیا شکستن قولنج منجر به آرتروز می‌شود؟

کاهش 22 درصدی حجم آب مخازن سدها

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مادر شهید حبیب‌الله صالح‌المؤمنین

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید گلستان از جانباز 70 درصد عملیات فتح خرمشهر

چگونه ترامپ دیپلماسی را به یک ورزش رزمی تبدیل کرده؟

خانه‌نشینی معلولان با گرانی پروتزها

دوم خرداد، جنبش و دولت اصلاحات

خطر اخراج کارگران با ادامه قطعی‌های برق

با مصرف این داروی گیاهی کمتر عصبی شوید

بیمه دانا صدرنشین شکایات مردمی

روغن کم‌یاب شد؛ فروش اجباری رب و تن ماهی ممنوع!

خرید اینترنتی طلا؛ فرصتی نو یا تهدیدی پنهان؟

احتمال افزایش مجدد قیمت گوشت قرمز با حذف ارز ترجیحی!

ادعای نماینده مجلس درباره 2 برابر شدن صف انتظار وام ازدواج

فاجعه خاموش