پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟! مقالات

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اعتماد / «ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم سید عطاءالله مهاجرانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بُخت‌النصر (مرگ، 562 پیش از میلاد) امپراتور بابل شبیه ترامپ روزگار ما بود! گمان می‌کرد بر همه عالم و آدم سیطره دارد و همه باید از او تبعیت کنند و برده او باشند. بخت‌النصر به جنگ خدا هم رفته بود.برج بابل را ساخت و بالای برج رفت و تیری انداخت و گفت من خدا را کشتم! شبیه این داستان از جهاتی درباره رامسس دوم فرعون زمان موسی علیه‌السلام تکرار شده است. به هامان گفته بود برایش برجی بسازد تا ببیند خدا کجاست؟
بخت‌النصر در اواخر عمر به مصیبتی دچار شده بود. هر تیری که می‌انداخت، تیر کمانه می‌کرد به سویش باز می‌گشت و به او اصابت می‌کرد. حتی گفته شده است در اواخر عمر به شکل گاو مسخ شده بود! این مقدمه را نوشتم تا بگویم ترامپ هم شباهت، بلکه شباهت‌هایی به بخت‌النصر دارد! خودش را امپراتور عالم و آدم می‌داند. در این صد روز اول صد تا وعده و وعید داد. آخرینش همین تغییر نام خلیج‌فارس است. وعده‌های پیشین بر هم زدن جغرافیا بود مانند الحاق کانادا و گرینلند به امریکا، تغییر نام‌های تاریخی- جغرافیایی مانند تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج امریکا، جنگ تعرفه‌ها با چین و کانادا، تهدید و تحقیر بی‌سابقه زلنسکی بود. تهدید دانشگاه‌های امریکایی از جمله هاروارد بود. تهدید ایران به جنگ بود و بمباران ایران. آخرین دسته گلی که به آب داده تغییر نام خلیج‌فارس است. به نظرم باید به ترامپ جایزه ویژه داد. تا به حال هیچ رییس جمهوری در امریکا این‌گونه برهنه و بی‌پرده و بدون روتوش ماهیت امریکا را نشان نداده بود و نقاب حقوق بشر و دموکراسی و رویای امریکایی را از چهره نینداخته و ندریده بود. نام‌های تاریخی و جغرافیایی در جهان شناخته شده و به رسمیت شناخته شده‌اند. نام خلیج‌فارس چند هزار سال پیش از شکل‌گیری امریکا و کشورهای عربی منطقه وجود داشته است. تمامی اسناد تاریخی و جغرافیایی به زبان‌های لاتین و یونانی و آرامی و سانسکریت و اوستایی و پارسی باستان و ارمنی و سغدی و... به روشنی روایت می‌کنند که نام خلیج‌فارس، خلیج‌فارس بوده است. امروزه که دسترسی به نقشه‌های تاریخی از طریق اینترنت یا مراکز تحقیقاتی به آسانی میسر است، می‌توان دریافت که پیشنهاد ترامپ تا چه حد مضحک و مبتذل است.
بازار
تنها می‌توان حدس زد همان‌طور که او از ایلان ماسک حق دلالی گرفت تا ارزش سهام کمپانی تسلا بالا برود، احتمالا برای سفر به کشورهای عربی منطقه حق دلالی ویژه پیشنهاد کرده است. اعلان تغییر نام خلیج‌فارس را باید به حساب هویت و ماهیت دلال‌منش ترامپ گذاشت. منتها تاریخ و جغرافیا را دلال‌ها تغییر نمی‌دهند. سه سال دیگر ترامپ برای همیشه می‌رود و مدتی بعد می‌میرد، اما خلیج‌فارس برای همیشه خلیج‌فارس می‌ماند.
اعلام تغییر نام خلیج‌فارس به همه ایرانیان با هر رنگ و نشان و گروه و گرایش نشان داد که دولت امریکا نه تنها دشمن نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ بلکه دشمن ملت ایران و کشور ایران است. دشمن تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران است. شاید در این موضع ترامپ این نکته مثبت وجود داشته باشد، آنانی که به ترامپ دلبسته بودند و همه تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد ترامپ چیده بودند، به روشنی ببینند که ترامپ در کدام سمت تاریخ ایستاده است! خودشان در کدام سمت تاریخند؟! در سمت خلیج‌فارس!

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954172/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

انتصاب مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟

تحلیلگران آمریکایی: واشنگتن از مذاکره پس از جنگ چه می‏‌خواهد؟

ترکیب جادویی برای درمان درد زانو

مکان‌ها هم مزاج دارند

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

دستگیری سارق حرفه‌ای باتری خودرو در جهرم

اجاره ملک به اتباع غیرمجاز در آباده ممنوع شد

باغ تاریخی نشاط لار به‌زودی برای استفاده عمومی بازگشایی می‌شود

روان‌های جنگ‌زده در روزهای پس از آتش‌‏بس

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون تکیه به روزنامه‌نگاری تحلیلی میسر نیست

در مغازه ‏ات را ببند و برگرد آفریقای جنوبی

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

اختلال اضطراب اجتماعی؛ از علائم تا بهترین روش‌های درمان

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

شیراز در جنگ 12 روزه

لزوم تعیین‌تکلیف بودجه جذب‌نشده دستگاه‌ها تا دو ماه آینده

70 هزار طرح نیمه‌تمام در کشور و ضرورت ورود بخش خصوصی

آری، درست عمل شد

مذاکرات مشروط؟!

پژوهشگر فلسطینی: ایران، آخرین سنگر ملت‌های خاورمیانه است

عملیات موفق فریب

آیا پیام تهران به باکو شنیده خواهد شد؟

به آهی گنبد خضرا بسوزان

همچنان مسیر مذاکرات

عینک آفتابی فقط برای زیبایی نیست

وزن شما چه ارتباطی با مغزتان دارد؟

این نوشیدنی‌ها برای قلب خطرناک هستند

بلایی که دندان‌ها سر دستگاه گوارش می‌آوردند

آسیب‌های دستگاه‌های الکترونیکی برای سلامت انسان

سازمان ملی استاندارد: این نام تجاری جعلی است

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور دوباره بر روی پروازهای عبوری بین‌المللی بسته شد

آیین نامه اجرایی واردات خودروها برای سال 1404 به گمرکات کشور ابلاغ شد

جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه اعلام شد

محدودیت‌های جدید خرید و فروش اوراق تسهیلات مسکن اعلام شد

سود دو نفره در صرافی تبدیل: دعوتی که به نفع هر دو طرف تمام می‌شود!