پیام فارس

آخرين مطالب

خلیج فارس میراث مشترک ایرانیان اجتماعي

خلیج فارس میراث مشترک ایرانیان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - مخاطب24، احمد شریف، دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران، نام "خلیج فارس" برای ایرانیان از اهمیت تاریخی، فرهنگی، ملی و حقوقی بالایی برخوردار است به طوری که در مقابل هرگونه تحریف آن یکپارچه واکنش نشان می دهند. برخی از دلایل اهمیت آن برای شهروندان ایرانی به این شرح است:
1. هویت تاریخی و تمدنی خلیج فارس از هزاران سال پیش با این نام شناخته شده و در اسناد تاریخی، نقشه‌های جغرافیایی و متون کهن (یونانی، رومی، اسلامی و غربی) به نام **"سینوس پرسیکوس"** (Persian Gulf) ثبت شده است.
این نام نشان‌دهنده پیوند دیرینه این آبراه با تمدن سرزمینی ایران است. 2. حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این نام بیانگر حاکمیت تاریخی کشور ایران بر این منطقه است. تغییر نام آن به هر شکل ، به‌منزله تحریف تاریخ و تهدیدی نمادین برای تمامیت ارضی ایران محسوب می‌شود که مورد قبول هیچ شهروند ساکن این آب و خاک کهن نخواهدبود .
3. مسئله ملی و غرور ایرانی خلیج فارس بخشی از هویت ملی ما ایرانیان است و هرگونه تلاش برای تغییر نام آن، به‌ویژه از سوی برخی کشورهای عربی و غربی، با واکنش شدید مردم فارغ از هر نوع گرایش فکری، سیاسی و حتی عقیدتی و دولت ایران روبه‌رو خواهدشد. این موضوع به یک **نماد وحدت ملی** تبدیل شده است.
4. اسناد بین‌المللی و رسمیت حقوقی سازمان ملل متحد و نهادهای معتبر جهانی بارها تأکید کرده‌اند که نام رسمی این آبراه **"خلیج فارس"** (Persian Gulf) است. حتی برخی مؤسسات بین‌المللی استفاده از نام‌های جعلی را رد کرده‌اند هرچند تعداد بسیار اندکی از نام مجعول (خلیج ع ر ب ی) استفاده می نمایند که هیچگونه سندیت بین المللی و اعتبار حقوقی ندارد.
5. منافع اقتصادی و ژئوپلیتیک خلیج فارس یکی از مهم‌ترین مناطق عبور و مرور انرژی جهان است و ایران به‌عنوان یکی از قدرت‌های تأثیرگذار در این منطقه، حفظ نام تاریخی آن را برای تأمین منافع راهبردی خود ضروری می‌داند و همواره حافظ امنیت تجارت بین المللی در این آبراه راهبردی است.
چرا برخی کشورها نام خلیج فارس را تغییر می‌دهند؟
برخی کشورهای عربی و برخی سران دولت های غربی به‌دلایل سیاسی و با انگیزه‌های قوم‌گرایانه و سودجویانه سعی کرده‌اند نام جعلی **"خلیج ع ر ب ی"** را رواج دهند، اما این ادعاها پایه تاریخی و حقوقی ندارد و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
واکنش ایران به تغییر نام خلیج فارس ایران همواره با اقدامات دیپلماتیک، فرهنگی و رسانه‌ای از نام خلیج فارس دفاع کرده است. حتی "روز ملی خلیج فارس (10 اردیبهشت)" به‌مناسبت اخراج پرتغالی‌ها از این منطقه در سال 1622 میلادی گرامی داشته شده و در تقویم ملی کشور ثبت شده است.
جمع‌بندی
برای ایرانیان، نام "خلیج فارس" تنها یک عنوان جغرافیایی نیست، بلکه نماد تاریخ، هویت و حاکمیت ملی آنهاست و هرگونه تحریف در آن را به‌عنوان یک تهدید فرهنگی و سیاسی می‌دانند و با تمام توان به مقابله با هرگونه تحریف در این نماد ملی برخواهند خاست.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/953638/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

8 دلیل خستگی همیشگی

قند یا قندهای الکلی؟ کدام برای شما بهتر است؟

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

امام رضا (ع) مورد احترام اهل سنت است

مرگ یک نفر بر اثر ریزش آوار در داراب

مانور بزرگ امداد و نجات هلال احمر در دریاچه شهدای خلیج فارس+عکس

گرارش تصویری از المان های شهری شیراز

لیست قیمت شاسی بلندهای چینی زیر 1 میلیارد / این شاسی بلند فقط 700 میلیون تومان! + جدول اردیبهشت 1404

اعتراض شادمهر عقیلی به اقدام ترامپ علیه خلیج فارس (تصویر)

امام رضا الگوی بی‌بدیل بندگی و ساده‌زیستی در برابر تجمل‌گرایی خلفا بود

پسندیده : بازی در خور و شأن خوزستان را انجام دادیم

ساعت فعالیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی شیراز تغییر کرد

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

ربع‌قرن در قدرت

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

زوال عقل یا فراموشی طبیعی؛ تفاوتشان چیست؟

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

استقلال تهران 0-0 چادرملو اردکان؛ نیمه اول

ربیعی در شیراز: هنوز به نظریه جامع جایگاه زنان در سیاست نرسیده‌ایم

پاپ جدید انتخاب شد

قدرت پهپادی سپاه در رهگیری شناورهای فرامنطقه‌ای خلیج فارس

هیچ منعی برای قضاوت دانشجویان اهل تسنن وجود ندارد

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

وقتی تاریخ بازیچه سیاست می‌شود

تکرار مواضع و کارشکنی های ادامه دار

سناریوهای حضور ترامپ در خاورمیانه

رفراندوم علیه پاپ فرانسیس

تکلیف خانواده قربانیان مفقود چیست؟

تأثیرات فریاد زدن بر سلامت روانی و عاطفی کودکان

سکه با افزایش قیمت به استقبال پایان هفته رفت، طلا و سکه گران شدند

تعرفه ارزیابی خسارت وسایل نقلیه در سال 1404 ابلاغ شد

صادرات سیب زمینی آزاد شد

هولدر موبایل خودرو؛ راه‌حل ساده برای رانندگی ایمن و راحت!

افزایش استفاده از تجهیزات ایرانی در طرح‌های پتروشیمی

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس