پیام فارس

آخرين مطالب

ترامپ عقب‌نشینی کرد؛ خلیج فارس همچنان «فارس» سیاسی

ترامپ عقب‌نشینی کرد؛ خلیج فارس همچنان «فارس»
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش نبض بازار، دونالد ترامپ ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واکنش به سوالی در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج فارس افزود که هنوز تصمیم نهایی در این‌باره نگرفته است و نمی‌خواهد احساسات کسی را جریحه‌دار کند.
رئیس جمهوری آمریکا با یادآوری سفر هفته آینده خود به منطقه خاورمیانه گفت: «وقتی برسم، قرار است از من درباره‌ آن سوال کنند و من باید تصمیم بگیرم.
» ترامپ در عین حال تصریح کرد: «نمی‌خواهم احساسات کسی را جریحه‌دار کنم. نمی‌دانم آیا اصلا کسی ناراحت خواهد شد یا نه.»
رئیس جمهوری آمریکا همچنین با اشاره به فرمان اجرایی قبلی خود برای تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» گفت: «ببینید، من همین‌جا یک پرونده دارم. اسمش خلیج آمریکا است. فکر می‌کنم خیلی‌ها از ما ایده می‌گیرند. اما خلیج آمریکا چیزی بود که فکر می‌کردم باید خیلی وقت پیش این اسم را برایش انتخاب می‌کردند.»
ترامپ در ادامه گفت که قرار است نشست خبری درباره این موضوع برگزار کند.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در شبکه ایکس درباره برخی شایعات مطرح شده درباره احتمال جعل نام خلیج فارس از سوی رئیس‌جمهور آمریکا نوشت: همه باید در مقابل تحریف واقعیت بپا خیزند. فهم تاریخ و جغرافیا لازمه حکمرانی است، و واقعیت‌ها با تصمیمات در اتاق بیضی تغییر نمی‌کنند.
پیش از این، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه در شبکه ایکس درباره برخی شایعات مطرح شده درباره احتمال جعل نام خلیج فارس از سوی رئیس‌جمهور آمریکا نوشت: خلیج فارس مانند بسیاری از نام‌های جغرافیایی، ریشه عمیق در تاریخ بشر دارد. ایران هرگز به استفاده از نام‌هایی مانند دریای عمان، اقیانوس هند، دریای عرب یا دریای سرخ اعتراضی نداشته است. استفاده از این نام‌ها به معنای مالکیت هیچ ملت خاصی نیست، بلکه نشان‌دهنده احترام مشترک به میراث جمعی بشریت است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در مقابل، اغراض سیاسی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس، نشان‌دهنده نیت خصمانه علیه ایران و مردم آن است و به شدت محکوم می‌شود. چنین اقدامات مغرضانه‌ای، توهین به همه ایرانیان، صرف نظر از پیشینه یا محل اقامت آنها، است.
وی ابراز امیدوار کرد که شایعات مضحکی که در مورد نام خلیج فارس وجود دارد، چیزی بیش از یک کمپین دروغ‌پراکنی توسط افراد «همیشه جنگ‌طلب» برای خشمگین کردن ایرانیان در سراسر جهان و تحریک آنها نباشد.
عراقچی تاکید کرد: مطمئنم که رئیس جمهور آمریکا می‌داند که نام خلیج فارس قرن‌ها قدمت دارد و توسط همه نقشه‌نگاران و نهادهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و حتی تا همین اواخر دهه 1960 توسط همه رهبران منطقه در مکاتبات رسمی خود استفاده می‌شد.
وی با بیان اینکه هرگونه اقدام کوته‌بینانه در این زمینه هیچ اعتبار یا اثر قانونی یا جغرافیایی نخواهد داشت، گفت: این اقدام جز آنکه خشم همه ایرانیان از هر قشر و عقیده سیاسی در ایران، ایالات متحده و سراسر جهان را به دنبال خواهد آورد.
منبع: همشهری ورزشی

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/953469/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وقتی بدن می‌میرد و ذهن زنده می‌ماند؛ همچنان پای «امید» در میان است

علائمی که زنان نادیده می‌گیرند؛ نشانه‌های پنهان سکته قلبی

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران

نخستین پالایشگاه دیجیتال کشور تا سال 1405 در قشم به بهره برداری می رسد

فوری؛ حادثه امنیتی سخت برای نظامیان اسرائیلی در رفح + جزئیات

خلیج فارس ریشه در دل تاریخ دارد/ آقای ترامپ به هیچ عنوان نمی‌توانی با تاریخ جدل کنی!

بازی سیاسی ترامپ در قبال ایران؛ از برنامه هسته‌ای تا نام خلیج فارس

واکنش تند المیرا شریفی مقدم به اظهارات اخیر ترامپ درباره "خلیج فارس" + فیلم

مرد شماره یک خلیج فارس+ عکس

صعود نماینده ایران به یک‌چهارم نهایی تورجهانی تنیس خلیج فارس

خلیج فارس نمادی از هویت تاریخی و انسجام فرهنگی ایرانیان است

نام خلیج‌فارس بر نقشه‌های تاریخی جهان

اشکنان فارس بوی امام رضا گرفت

واژگونی پژوپارس در جاده جهرم یک فوتی و 7 مصدوم داشت

ولادت فراموش نشدنی امام رضا(ع) در خاوران فراموش شد!

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کم‌خونی‌های بی‌نشانه در درازمدت دردسرساز می‌شود

عکس/ کاربرد نام خلیج فارس توسط رئیس آل‌سعود در دوره قاجار

کشف دارو‌های 29 میلیارد ریالی قاچاق در نی ریز

عکس/ نام خلیج‌فارس بر نقشه‌های تاریخی جهان

عدالت، وقتی عشق تمام می‌شود

ماتزاری دوباره دبه کرد؟

اتحاد باشگاه‌های لیگ برتری با اسم رمز خلیج فارس

سواری‌ سازان داخلی و معضلی به نام زیان انباشه

عارف به ادعای تغییر نام خلیج فارس واکنش نشان داد/ دفاع از نام خلیج فارس، دفاع از علم، تاریخ و هویت ملی است

اهمیت فوق العاده خلیج فارس برای ایران / چرا ترامپ قصد دارد نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

اهل سنت گلستان ارادت ویژه ای به امام رضا (ع) دارند

تاریخ‌نگار بریتانیایی: صحبت‌های ترامپ درباره خلیج فارس احمقانه است و ارزش بحث ندارد!

واکنش عارف به ادعای تغییر نام خلیج فارس

گور به گور شد؛ آخرین فردی که می‌خواست نام شهرهای ایران را عوض کند! + ویدئو | دشمن احمق نعمت است

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

سرمقاله وطن امروز/ قلق‌گیری صبورانه، نقطه‌زنی دردناک

هند خط قرمزها را رد کرد

مهم ترین دلایل سنگ صفرا چیست؟

گفتگو با سخنگوی کمیسیون انرژی: ثابت کردن فساد دشوار است؛ در برخوردها مصلحت وجود دارد؟

بانک‌ها مجاز به خرید شمش طلا شدند

رئیس اتحادیه خواربار: حبوبات را دپو کردند و قطره‌چکانی به بازار فرستادند تا قیمت بالا برود

وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است

«جنی کیم» کره‌ای محبوب با صدایی خاص+عکس

روستایی در پاکستان؛ نمونه ای کم نظیر از زندگی مسالمت آمیز بین شیعیان و اهل سنت

نامگذاری بوستان(پارک)شکوفه سابق بنام پهلوان خلیل عقاب

بیانیه رهبر انقلاب راهگشای حوزه علمیه خواهد بود

نذری از جنس زندگی

اهتمام ویژه برای بهره برداری از منشور رهبر انقلاب در حوزه علمیه شکل بگیرد

محمد صدر: تغییر نام خلیج فارس یک توطئه اسرائیلی است/این کار بر مذاکرات اثر منفی می گذارد

«خلیج فارس» نامی به بلندای تاریخ و شناسنامه‌ای پرافتخار برای ایران

3000 بار تکرار خلیج فارس در کنگرۀ آمریکا

واکنش حسن روحانی به اقدام ترامپ علیه نام خلیج فارس + فیلم