پیام فارس

آخرين مطالب

همیشه پای خلیج فارس در میان است! سیاسی

همیشه پای خلیج فارس در میان است!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرارو، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا شب گذشته به وقت تهران، در کاخ سفید دیداری با مارک کارنی نخست‌وزیر جدید کانادا داشت. دیداری که به غیر از مسائل و درگیری‌های سیاسی میان آمریکا و کانادا، به خاورمیانه نیز ارتباط پیدا کرد. ترامپ ضمن اعلام خبر سفر خود به خاورمیانه در هفته آینده، مدعی شد که پیش از این سفر، خبر مهم و بسیار مثبتی را اعلام خواهد کرد.
خبری که چند گمانه‌زنی و روایت غیررسمی درباره آن وجود دارد، اما مهم‌ترین آنها، گمانه‌زنی درباره قصد ترامپ برای اعلام تغییر نام خلیج فارس است. دو رسانه آمریکایی و انگلیسی یعنی خبرگزاری آسوشیتدپرس و روزنامه دیلی مِیل به نقل از منابع آگاه دولتی مدعی شدند که خبر مهم و بسیار مثبت ترامپ، در واقع این است که او می‌خواهد در جریان سفر به کشور‌های عربی منطقه خلیج فارس، اعلام کند که ایالات متحده آمریکا از این به بعد خلیج فارس را با نام جعلی خلیج عربی می‌شناسد. ادعایی که با واکنش تند کاربران در شبکه‌های اجتماعی با سلایق و نگاه‌های سیاسی مختلف مواجه شد.
رضا نصری، تحلیلگر سیاست خارجی درباره این ادعا در شبکه ایکس نوشت: «چنانچه ترامپ اعلام کند که از این پس ایالات متحده، خلیج فارس را با نام جعلی «خلیج عربی» خواهد خواند، بی‌تردید این اقدام با موجی از اعتراضات گسترده از سوی میلیون‌ها ایرانی مهاجر، هم در سراسر ایالات متحده و هم در برابر سفارت‌خانه‌های آمریکا در نقاط مختلف جهان، روبه‌رو خواهد شد. هیچ چیز به اندازه استفاده از یک نام جعلی برای خلیج فارس نمی‌تواند ایرانیان با دیدگاه‌های سیاسی گوناگون را این‌گونه علیه آمریکا متحد کند.»
ساسان کریمی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بازنشر این پست، در تکمیل این تحلیل نوشت: «در این صورت مذاکرات هسته‌ای پشتوانه مردمی خود را در داخل ایرانیان از دست خواهد داد.»
چهار گمانه‌زنی درباره خبر مهم ترامپ صابر گل‌عنبری، تحلیلگر مسائل خاورمیانه درباره این خبر ادعایی ترامپ چهار احتمال را مورد نظر قرار داد. او در یادداشتی اظهار داشت: «نخست اینکه این خبر ممکن است اعلام آتش‌بس در جنگ غزه یا پایان آن است. البته اینجا این پرسش مهم مطرح می‌شود که اگر ترامپ می‌خواهد آتش‌بس در غزه و پایان جنگ را اعلام کند، اساسا چرا با حوثی‌ها توافق کرد که خود را در معذوریت آن قرار دهد. چنین توافقی فی‌نفسه نشانگر شکست حملات آمریکا در پایان دادن به حملات یمن است؛ مگر اینکه ولع ترامپ برای توافق و تصویرسازی از آن باعث شده باشد که معذوریت چنین توافقی را به جان بخرد.
اما احتمال دوم درباره خبر ترامپ اینکه ممکن است که درباره مذاکرات با عربستان برای پیوستن آن به توافق ابراهیم و پروژه عادی‌سازی روابط با اسرائیل باشد. اما این اتفاق هم بدون پایان جنگ غزه میسر نیست؛ چون دست‌کم بدون توقف این جنگ به‌عنوان «محملی آبرومندانه» برای ریاض برای این عادی‌سازی پس از عدم تحقق شرط تشکیل کشور فلسطین ضربه سنگینی به وجهه آن می‌زند. کما اینکه اگر ترامپ پایان جنگ غزه را اعلام کند، به احتمال زیاد بخشی از معامله با عربستان و محمل‌سازی برای پیوستن آن به توافق ابراهیم باشد.
احتمال سوم درباره ماهیت «خبر مهم» ترامپ نیز این است که ممکن است در ارتباط با ایران و تحولات مذاکرات با آن باشد. دراین‌صورت، آیا ترامپ می‌خواهد درباره پیشرفت مذاکرات و یا توافق احتمالی مطلب مهمی را اعلام کند؟ به‌هرحال، ایران نظر به روابط با صنعا طرف سوم مذاکرات حوثی‌ها و ویتکاف در مسقط و همچنین توافق دو طرف است و دستکم این توافق بدون نظر موافق یا مساعد آن به دست نیامده است. در کل اگر هم خبر مهم ترامپ ارتباط مستقیمی با ایران نداشته باشد، اما همین توافق دولتش با حوثی‌ها می‌تواند شانس توافق با ایران را نیز افزایش می‌دهد. اما احتمال دیگر هم این که ترامپ چه بسا خبری را اعلام کند که از نظر او مهم باشد، اما عملا از نگاه ناظران چنین نباشد.»
دیدار ترامپ و پزشکیان در ریاض با توجه به این که ترامپ گفت این خبر بسیار مثبت چیزی است که سال‌ها انتظار برای آن وجود داشته، برخی این تحلیل را مطرح کردند که موضوع مربوط به احتمال دیدار او و مسعود پزشکیان یا یکی از مقامات ارشد کشور در ریاض، پایتخت عربستان یا دوحه در قطر باشد.
تحلیل دیگر در همین راستا نیز آن است که خبر فوق مربوط به توافق با ایران است. شبکه سی‌ان‌ان در تحلیلی راجع به توقف درگیری میان آمریکا و انصارالله، مدعی شد که این اتفاق به ایران مربوط می‌شود. سی‌ان‌ان ادعا کرد که هدف از تفاهم یمن و آمریکا با میانجی‌گری عمان، شتاب دادن به مذاکرات هسته‌ای با ایران بوده است. بر اساس اخبار موجود، احتمالاً دور چهارم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا یکشنبه هفته آینده در مسقط برگزار شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/953264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیانیه رهبر انقلاب راهگشای حوزه علمیه خواهد بود

نذری از جنس زندگی

اهتمام ویژه برای بهره برداری از منشور رهبر انقلاب در حوزه علمیه شکل بگیرد

محمد صدر: تغییر نام خلیج فارس یک توطئه اسرائیلی است/این کار بر مذاکرات اثر منفی می گذارد

«خلیج فارس» نامی به بلندای تاریخ و شناسنامه‌ای پرافتخار برای ایران

3000 بار تکرار خلیج فارس در کنگرۀ آمریکا

واکنش حسن روحانی به اقدام ترامپ علیه نام خلیج فارس + فیلم

جهانگیری: اینجا خلیج فارس است

گروگانگیری در شیراز خنثی شد

تغییر نام تور جهانی تنیس 15 هزار دلاری به خلیج فارس

عکس/ واکنش اکانت سپاه به تغییر نام خلیج فارس توسط ترامپ

دستگیری سارق 50 میلیارد ریال طلا و وجه نقد در لارستان

گفتگوی با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در مورد ناترازی گسترده انرژی و فساد در قراردادها

ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریم‌ها

طرح مجلس برای بازنشستگی با 70 سال سن و 10 سال سابقه

دستورالعمل محدودیت ارائه خدمات بانکی برای عدم ایفای تعهد ارزی صادرکنندگان ابلاغ شد

شعر رضوی نیازمند نگاهی تازه و وحدت‌آفرین است

قیمت دلار امروز چند شد؟ | کف قیمت کجاست؟

کیهان: ترامپ، به گور پدرش می‌خندد که اسم جعلی برای خلیج فارس تعیین کند / چرا او را به تیمارستان نمی‌برند؟

گوگل خلیج فارس را به خلیج عربی تغییر نام داد!

واکنش اینستاگرامی عارف به تغییر نام خلیج فارس | دانستن تاریخ و جغرافیا از وظایف رؤسای کشورهاست

واژگونی پژو پارس در جاده جهرم به شیراز با یک فوتی و 7 مصدوم

سرمقاله شرق/ با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟

سرمقاله کیهان/ متهم طلبکار

سرمقاله جوان/ چرا حوزه به قم آمد؟

سیگار چه نقشی در سرطان غدد لنفاوی دارد؟

آیا دارویی برای درمان کبد چرب وجود دارد؟

وزیر کار: دریافت تسهیلات برای مشاغل خانگی آسان تر می‌شود

سکه صعودی شد؛ ورود دلار به کانال 83 هزار تومان

پزشکیان: اتصال شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها یک رویداد برد-برد است

تاخیر در مذاکرات نشان‌دهنده اختلافات جدی طرفین است/ آمریکا حاضر نیست دنباله‌رو اسرائیل در لیبی سازی پرونده هسته‌ ای ایران باشد

با موافقت فدراسیون جهانی تنیس/ تغییر نام بازی های “تور جهانی تنیس” به “تور جهانی خلیج فارس”!

چرا امام رضا(ع) بر یادگیری و آموزش علوم اهل‌بیت تأکید داشت؟

جایگاه حوزه علمیه فارس در یکصدمین سال بازتاسیس حوزه

مراسم گرامیداشت روز المپیک در ایران با نام خلیج همیشگی فارس برگزار می شود

قالیباف: جغرافیا را نمی‌توان فروخت | پاسخی نمادین به تحریف‌ها

آغاز رقابت های بین المللی کشتی در اصفهان/ جام تختی هم نام خلیج فارس گرفت!

گوگل نام خلیج فارس را تغییر داد

امام رضا (ع) الگویی کامل از کرامت و اخلاق است

ترامپ: هنوز در مورد تغییر نام خلیج فارس تصمیمی نگرفته‌ام

شرایط نامساعد جوی‌ و دریایی 2 اسکله گردشگری قشم را تعطیل‌کرد

راوی روزهای بارانی؛ تکریمی برای صدای ماندگار فرهنگ فارس

عارف: هویت تاریخی «خلیج فارس» غیرقابل‌ تحریف است

تاکید عارف بر هویت تاریخی و غیرقابل‌تحریف «خلیج فارس»

گوگل نام «خلیج فارس» را به «خلیج عربی» تغییر داد!

هدف‌گذاری برای دوبرابر شدن اشتغال در پارک‌های علم و فناوری

تغییر نام تور جهانی تنیس به تور جهانی «خلیج فارس»

عطر معنویت در جزیره مقاومت پیچید؛ خارگ میزبان خادمان حرم رضوی

شروط همراه داشتن پاوربانک برای حجاج 1404 اعلام شد ؛ از برند و ظرفیت تا محل نگهداری

آغاز فروش خودرو وارداتی بهمن موتور از امروز + جدول