پیام فارس

آخرين مطالب

تکرار کن ترامپ، «خلیج فارس»! سیاسی

تکرار کن ترامپ، «خلیج فارس»!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - مجله - فاطمه برزویی: ظاهراً «دونالد ترامپ» باز هم لقمه‌ای بزرگ‌تر از دهانش برداشته است. مردی که انگار فکر می‌کند هر چیزی را که در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید بگوید، به قانون و تاریخ تبدیل می‌شود. به گزارش «آسوشیتدپرس»، بزرگ‌ترین خبرگزاری آمریکا (که خودش به اندازه کافی برای دردسرهای ترامپ گزارش نوشته)، دو مقام آمریکایی گفته‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد در جریان سفر به عربستان سعودی اعلام کند که ایالات متحده از این پس «خلیج فارس» را «خلیج عربی» یا «خلیج عربستان» می‌نامد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حالا یکی نیست به این مرد متوهم و جاهل بگوید واقعاً چه فکری کرده مگر ایران و ایرانی اجازه می‌دهد همین‌طور راحت و بدون دردسر، هر اسمی که دلش خواست برای این آب‌های کهن انتخاب کند؟ اصلاً مگر دفعه قبل که در سال 2017 همین تصمیم را گرفته بود، توانست عملی کند که حالا باز دوباره همان شعار را تکرار می‌کند! جالب اینجاست که کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا هم به درخواست آسوشیتدپرس برای اظهارنظر درباره این ماجرا هیچ پاسخی نداده‌اند؛ شاید چون خوب می‌دانند که تاریخ با مصاحبه و سخنرانی تغییر نمی‌کند.
این اولین بار هم نیست که آمریکایی‌ها به چنین ایده‌های عجیبی فکر می‌کنند. در سال 2012، ایران به گوگل هشدار داده بود که اگر نام «خلیج فارس» را از نقشه‌هایش حذف کند، با شکایت رسمی مواجه خواهد شد. هرچند گوگل در آن زمان کمی جسورانه‌تر عمل کرد و اسم را حذف کرد، ولی فشارها باعث شد سرانجام نام «خلیج فارس» را دوباره به نقشه‌هایش برگرداند.

پیام فارس

تاریخ به نفع مهمان‌های ناخوانده نیست
خلیج فارس همیشه فارس بوده و فارس می‌ماند. هفت روز پیش، روز ملی خلیج فارس بود؛ روزی که یادمان بیاید بعضی اسم‌ها نه تغییر می‌کنند و نه فراموش می‌شوند. جالب است بدانید که داستان روز ملی خلیج فارس برمی‌گردد به حدود پنج قرن پیش. در زمان «شاه اسماعیل یکم»، وقتی امپراتوری پرتغال به فرمانده‌ای ناخدا «آلفونسو آلبوکرک» پا به خلیج فارس گذاشت و فکر کرد با چند کشتی و توپ می‌تواند این پهنه آبی را تصرف کند. شاه اسماعیل هم که انگار کمی حوصله درگیری نداشت، تصمیم گرفت به جای مقاومت، با پرتغالی‌ها همکاری کند. نتیجه آن این شد که پرتغالی‌ها نه تنها خلیج فارس، بلکه مناطق اطراف آن را هم تصرف کردند. 116 سال در این آب‌ها ماندند، انگار که خلیج فارس خانه خودشان باشد.
اما تاریخ همیشه به نفع مهمان‌های ناخوانده نیست. 21 آوریل 1622، سپاه شاه عباس صفوی به رهبری «امام قلی خان» هرمز را پس گرفت و کل منطقه خلیج فارس را آزاد کرد. به پاس این رشادت‌ها، نام بندر گمبرون هم به «بندرعباس» تغییر کرد؛ چون اگر کسی قرار است نامش روی یک بندر باشد، بهتر است کسی باشد که برای آن جنگیده است.
ماجرا به همین‌جا ختم نشد. در سال 1384، شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اینکه دیگر کسی هوس نکند با نام این پهنه آبی بازی کند، روز 10 اردیبهشت را به عنوان «روز ملی خلیج فارس» در تقویم ایران ثبت کرد. این روز در سال 1389 هم به عنوان میراث معنوی در فهرست ملی قرار گرفت، تا تاریخ دوباره تکرار نشود و هر از گاهی کسی ادعای مالکیت نکند.
هنوز هم بودند کسانی که فکر می‌کردند می‌توانند با چند نقشه و یک سری خط و نشان، نام این دریا را تغییر دهند. برای همین، 30 مهر 1397، سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) نام «خلیج فارس» را با پیشوند مروارید به نام ایران ثبت جهانی کرد. حالا دیگر هیچ دولت، کشور یا سازمانی نمی‌تواند به این راحتی‌ها دست به تغییر نام بزند.

پیام فارس

«خلیج فارس»، اسمی که از عمر کشورهایتان بیشتر است!
هرچه در کتاب‌های تاریخی بگردید، از اولین کتیبه‌ها تا دست‌نوشته‌های کهن، همه جا از «خلیج فارس» نام برده شده است. ایرانی‌ها هم از همان ابتدا همین را گفته‌اند و پایش ایستاده‌اند. اما خب، بعضی از همسایگان جنوبی از چند دهه پیش به این فکر افتادند که شاید بتوانند با چند خط قلم و کمی لج‌بازی، اسم این پهنه آبی را تغییر دهند. ماجرا از سال 1955 شروع شد، وقتی یک دیپلمات انگلیسی در مقاله‌ای برای یک مجله عرب‌زبان نوشت: «خلیج فارس که اعراب آن را خلیج عربی می‌گویند…». همین یک جمله کافی بود تا این اسم جعلی به گوش اعراب برسد و ماجرای تغییر نام خلیج فارس کلید بخورد. انگار تاریخ عظیم و غنی را می‌شود با یک مقاله جعلی دوباره نوشت!
اما یکی نیست به این‌ها بگوید که اسنادی که نام «خلیج فارس» را ثبت کرده‌اند، نه تنها از عمر کشورهایتان، بلکه از بیشتر کتاب‌های تاریخی شما هم قدیمی‌ترند. این فقط حرف ایرانی‌ها نیست؛ همین تاریخ‌نگاران یونانی و رومی هم همین را گفته‌اند.
از دوران پیش از امپراطوری پارس شاید سند مکتوب زیادی نمانده باشد، اما در فرهنگ شفاهی، ایرانی‌ها این آب‌ها را «دریای ایران» و البته «دریای پارس» می‌خواندند. همین‌طور که امپراطوری پارس قدرت می‌گرفت و کل خاورمیانه و بخش‌هایی از شبه‌جزیره عربستان را در بر می‌گرفت، نام «دریای پارس» در متون بسیاری ثبت شد.

پیام فارس

عرب «خلیج» ندارد
طبیعتاً کاربران فضای مجازی ایرانی هم مثل همیشه بی‌کار ننشستند. همین که خبر تصمیم ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس به گوششان رسید، فضای مجازی پر شد از هشتگ خلیج همیشه فارس. عده‌ای دست به شوخی زدند و نوشتند: «ترامپ مدرسه رفتی؟ چی بهت یاد دادند؟ خلیج فارس! آفرین تکرار کن، خلیج فارس!» در میان این واکنش‌ها، بعضی‌ها با لحن تندتر پاسخ دادند. یکی از کاربران باچند زبان نوشته بود: «خلیج فارس یعنی وطن من؛ یعنی شناسنامه من.» کاربر دیگری گفته بود: «هر بار که به آسمان این خاک نگاه می‌کنم، هزار بار بوسه می‌زنم. نفسم از رود سپید، آسمان خزر و خلیج همیشه فارس می‌آید.»

پیام فارس

یکی از کاربران، حرف جالبی زد: «وقتی تاریخ و هویتت را از دست بدهی، دیگر هیچ چیز مهم نیست. خلیج فارس، اسم کوچک این سرزمین نیست. این خاک، دنیایی است از اجداد و خون ما. هر کس بخواهد آن را تغییر دهد، با ما طرف است. این خاک مال ماست و تا نفس داریم، نمی‌گذاریم کسی به آن دست بزند.» کاربر دیگری هم با لحنی تند نوشت: «نام خلیج فارس قدمتی 2500 ساله دارد؛ یعنی زمانی که آمریکا هنوز وجود نداشت، خلیج فارس، خلیج فارس بود. ترامپ، این موجود قلدر و دیکتاتور، خیال می‌کند می‌تواند با زور، خواسته خود را به مردم دنیا تحمیل کند. اما با قدمت و پیشینه یک سرزمین کهن که نمی‌شود جنگید!»

پیام فارس

این بار هم کاربران ایرانی به سبک خودشان جواب دادند؛ وطن‌دوستی. چون یک چیز واضح است؛ هرکس خیال کند می‌تواند با یک تصمیم سیاسی، اسم خلیج فارس را تغییر دهد، بهتر است اول تاریخ را یک دور بخواند.
کد خبر 6459901

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/953120/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وفاق ملی و یوسف فرزند پزشکیان

سرطان حنجره ربطی به غدد لنفاوی دارد؟

تعیین تکلیف بانک آینده؛  تصمیمی سیاسی یا ضرورتی اقتصادی؟

88 درصد از ارزش بازار سهام در دست 10 صنعت بزرگ

اعتراض نماینده ایرانی‌تبار آمریکا به تصمیم ترامپ درباره نام خلیج فارس

کیهان: ترامپ، به گور پدرش که در آلمان خانه فحشا داشت می خندد که اسم جعلی برای خلیج فارس تعیین کند

دریافت نیم میلیارد تومان تسهیلات در قالب طرح ارکیده بانک مهر ایران

یخبندان بهاری در دشت نمدان اقلید

رخِ سعدی، صدایی از دل شیراز

بهمن موتور از فیدلیتی اِلیت جدید خود رونمایی کرد +جزئیات

گزارش تصویری از مراسم تجلیل از 60 استاد سرآمد آموزشی و فرهنگی دانشگاه شیراز با حضور وزیر علوم

«اولویت مردم تهران در نظرسنجی» و «تداوم اخبار جعلی از مذاکرات»

ترامپ: باید درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم/ درباره غنی‌سازی ایران هنوز تصمیم نگرفتم!

حوزه علمیه برای اهل مجاهدت است

برپایی محافل جشن و موکب‌های کانون‌های مساجد فارس در ولادت امام مهربانی ها

ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران و تغییر نام خلیج فارس نگرفته‌ایم

بیانیه رهبر انقلاب در صدمین سال تاسیس حوزه علمیه قم حکمیانه و پرمحتوا بود

شهر راز یک گام دیگر رو به جلو رفت

ترامپ: هنوز تصمیمی درباره تغییر نام خلیج فارس نگرفته‌ام

ترامپ بالاخره درباره خلیج فارس صحبت کرد

پوستر جذاب تراکتور؛ خلیج فارس، همیشه جاودان + عکس

گزارش تصویری از آیین بازگشایی مرکز شیراز شناسی و رونمایی از دانشنامه شیراز

امام رضا(ع) اقدامات بزرگی را برای عزت و استقلال امت اسلام انجام داد

رهبر معظم انقلاب: آمریکا چه‌کاره است که بیاید درباره‌ خلیج فارس اظهار نظر کند

واکنش ترامپ به گزارش‌ها درباره تلاش وی برای جعل نام خلیج‌فارس

فرزندآوری معکوس؛ بررسی رشد منفی موالید در سال 1403

پیشنهادهای بی‌شرمانه!

اشغالگری در روز روشن

چرا ترامپ تغییر نام خلیج فارس را مطرح کرد؟

توافقِ در سایه آمریکا و یمن با تسهیل‌گری ایران

محمد جواد ظریف به یک کارزار مهم پیوست + عکس

جزئیات دستگیری خواستگار مسلح در فارس

خلیج فارس

اظهارات ترامپ درباره تغییر نام «خلیج فارس»: تصمیم‌گیری خواهم کرد

فوری/ اولین اظهارات رسمی ترامپ درباره تغییر نام خلیج فارس

حریق کارخانه رنگ و مواد شیمیایی در شهرک صنعتی شیراز مهار شد

اولین واکنش ترامپ به احتمال تغییر نام خلیج فارس

وضعیت ورزشگاه 50000 نفری پارس شیراز

لق‌لقه دهان ترامپ

هند جنگ به پا کرد

روایت پاکستان از سرنگون ساختن جنگنده‌های هندی (زیرنویس فارسی)

واقعیت پزشکی درباره بیماری مزمن پسوریازیس

آنچه باید درباره «آسم» بدانیم؛ از باورهای غلط تا علائم بیماری

سناریوهای پیش روی قیمت دلار؛ آیا 60 هزار تومان می‌شود؟

سازمان بورس درباره عملکرد صندوق های سرمایه گذاری شفاف سازی کرد

هندوانه بخوریم یا نه؟!

وعده‌های سرخرمن یک خودروساز مونتاژی

توییت وزیرفرهنگ به ادعای آمریکایی‌ها؛ خلیج فارس همچنان فارس خواهد ماند

دستگیری خواستگار مسلح در شیراز؛ تیراندازی به دختر مورد علاقه و خواهرش!

فعالیت مرز ماهیرود تا فردا به حالت عادی باز می‌گردد