پیام فارس

آخرين مطالب

تحلیل نشریه معاونت سیاسی سپاه از مذاکرات ایران و آمریکا سیاسی

تحلیل نشریه معاونت سیاسی سپاه از مذاکرات ایران و آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نباید انتظار داشت مذاکرات با این اهمیت، فراز و فرود و بررسی‌های دقیق نداشته باشد. به هر حال طرفین باید با دقت خواسته‌های طرف مقابل را بررسی کنند و پاسخ بدهند و این موضوع یک فرآیند کاملا طبیعی است. در حقیقت شکل‌گیری انتظار توافق سریع غیر طبیعی است.
 نشریه معاونت سیاسی سپاه در یادداشتی پیرامون تعویق مذاکرات ایران و آمریکا نوشت: طرفین باید با دقت خواسته‌های طرف مقابل را بررسی کنند و پاسخ بدهند و این موضوع یک فرآیند کاملا طبیعی است.
در یادداشت نشریه خبرها و تحلیل‌ها متعلق به معاونت سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران آمده است:
«در دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا و پس از گفتگوهای غیرمستقیم نماینده‌های دو کشور در مسقط، رم و مجدداً مسقط، شاهد به تعویق افتادن چند روزه آن هستیم. این تأخیر در شرایطی رخ داده است که خبرهای مثبت در نشست‌های اول و دوم و سوم، انتظار دستیابی به یک توافق سریع را بسیار بالا برده بود. در دور دوم و سوم مذاکرات، علاوه بر اینکه چارچوب مذاکرات تعیین شده بود پیشنهادهایی نیز مطرح می‌شود که نماینده‌های دو کشور برای اتخاذ تصمیم نیاز به مشورت با سران کشورها در پایتخت‌ها داشتند. در ابتدا فاصله دو هفته‌ای بین مذاکرات سوم و چهارم تعیین شد ولی در ادامه مقرر شد که مثل دو دور گذشته بعد از یک هفته دور چهارم مذاکرات شروع شود ولیکن اعلام شد که مذاکرات با چند روز تأخیر در روز چهارشنبه انجام خواهد شد. اینکه طولانی شدن این فرآیند به چه دلیل است و بازنده و برنده این وضعیت کدام طرف است موضوعی است که باید به ابعاد مختلف آن پرداخت.
1- نباید انتظار داشت مذاکرات با این اهمیت، فراز و فرود و بررسی‌های دقیق نداشته باشد. به هر حال طرفین باید با دقت خواسته‌های طرف مقابل را بررسی کنند و پاسخ بدهند و این موضوع یک فرآیند کاملا طبیعی است. در حقیقت شکل‌گیری انتظار توافق سریع غیر طبیعی است.
2- ایران با یک منطق مستحکم در عرصه مذاکرات وارد شده است و به آن منطق پایبند است؛ منطق ایران مبتنی بر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت است؛ به توانمندی‌های خود ایمان دارد و اعتمادی به دشمن ندارد و مذاکراتی را ادامه می‌دهد که فایده داشته باشد. از خطوط قرمز خود عدول نمی‌کند ولیکن انعطاف و ابتکار عمل را لازمه مذاکرات موفق می‌داند. این منطق باعث شده است که آمریکا نتواند خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کند.
3- دولت آمریکا به جای پاسخگویی روشن به خواسته‌های قانونی ایران، همچنان در دام تعلل و فشار حداکثری گیر کرده است. برخی جناح‌های تندرو در واشنگتن با وجود شکست سیاست فشار حداکثری، هنوز به دنبال تأخیر در مذاکرات برای حفظ اهرم‌های فشار هستند. لابی صهیونیستی، فشار کشورهای اروپایی و برخی سازمان‌ها بین‌المللی نیز بر تیم مذاکره کننده آمریکایی وجود دارد. لذا این آمریکاست که باید بتواند زیاده خواهی‌های همپیمانان خود را مدیریت کند.
سخن پایانی اینکه در عرصه بین الملل و دیپلماسی آشکار و پنهان، جمهوری اسلامی ایران توانسته است بسیار هوشمندانه و فعال در مذاکرات حضور داشته باشد و حتی می‌توان گفت که در مقطع فعلی توپ در زمین آمریکاست و این آمریکاست که باید گام موثری برای پیشبرد مذاکرات بردارد ولیکن در عرصه دیپلماسی عمومی و مدیریت افکار عمومی نیازمند آن هستیم که دستگاه سیاست خارجی بیشتر و دقیق‌تر با مردم و رسانه‌ها سخن بگوید و اجازه ندهد که رسانه‌ها غیرهمسو از طریق انتشار فرضیات غیرواقعی با افکار عمومی ایران بازی کنند.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/952500/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ چشم‌انداز مذاکرات ایران و آمریکا

سرمقاله هم میهن/ تجلی روح ملی در بندرعباس

خوراکی‌هایی که قلب را به درد می‌آورد

سایه سنگین 3 میلیون خودروی فرسوده بر سر ایران؛ چه باید کرد؟

توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز، کارخانه‌های ماکارونی و قنادی‌ها

سرمقاله خراسان/ آن روی دیوار را هم کاهگل کنید

افسانه «شکم کورتیزولی»

عصیان ناترازی؛ واکنش لاک پشتی

عرضه کالای استوک و بنجل قاچاق همچنان پابرجا؛ آیا ابلاغ دستورالعمل جدید قاچاق پوشاک را متوقف می‌کند؟

3 برنامه دولت چهاردهم برای کاهش بیکاری

کارنامه درخشان بانک صادرات ایران در استان فارس

زوجین شیرازی در صف انتظار پرداخت وام ازدواج

دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران بوشهر با سرپرست معاونت شورای حل اختلاف دادگستری

استقبال از کاروان زیر سایه خورشید در جوار امامزادگان سید محمد و سید امیر نظام الدین(ع) حاجی آباد

دانش آموزان تهرانی مهمان مکتب قرآنی پیروان حضرت مهدی عجل الله

جولان خفت‌گیرها

علیرضا دبیر: اصلا اهل ریاکاری نیستم

اهدای نشان شهروند افتخاری شیراز به علی نصیریان + فیلم

گزینه‌‏های سخت

مشاور امنیت ملیِ جدید ترامپ کیست؟

بازی تهران و ترامپ عوض می‌شود؟

برکناری والتز می‌تواند یکی از دلایل به تعوق افتادن رایزنی‌ها باشد

تحریم ایران؛ تیغی که دیگر کند شده است

چه کسی جایگزین مشاور امنیت ملیِ ایران ستیز ترامپ می‌شود؟

زلزله کرج، گسل تهران را فعال می‌کند

تحلیل نشریه معاونت سیاسی سپاه از مذاکرات ایران و آمریکا

ایران باج نمی‌دهد

تشنج‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

1.5 میلیارد دلار کالای اساسی، کشاورزی و دارو وارد کشور شد

عملکرد خودروسازان در فروردین امسال چگونه بود؟

بخریم یا صبر کنیم؟ پیش‌بینی قیمت طلا فردا سه‌شنبه 16 اردیبهشت

مراسم تکریم اساتید پیشکسوت و نمونه مدارس علوم دینی اهل سنت استان کرمانشاه

غارت ذخایر خلیج فارس در سایه نبود نظارت؛ صیادان قانون‌مدار منتظر حمایت

رئیس اتاق بازرگانی فارس: استانداردهای ملی با نیاز روز منطبق شوند

برای شیراز و احساس شاعرانه‌اش

شهدای خدمت، نماد اخلاص، صداقت و روحیه جهادی در نظام جمهوری اسلامی هستند

مشترک مورد نظر اجازه صحبت ندارد

تهران پایین می‌‏رود؟

از شریان تا حلقه جلیلی؛ تهران شهر بی‌دفاع

فصل ترمیم کابینه؟

بایدها و نبایدهای مراقبتی بیماری آسم

آیا تشنج کشنده است؟

پیش بینی بیماری کبد چرب

اصطلاح شبه تشنج به چه معناست؟

مصرف برق در تابستان از 85 هزار مگاوات عبور خواهد کرد

بحران به یک قدمی صندوق‎‌های خالی بازنشستگی رسید

اقساط وام مسکن چقدر است؟

هوشمندسازی آرد و نان چرا به تخلف و قاچاق پایان نداد؟

پیش‌ بینی بورس سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

کمیسیون مسکن دولت تعطیل شد