پیام فارس

آخرين مطالب

یادداشت دلاری شریعتمداری: چرا دست روی دست گذاشته‌اید؟! مقالات

یادداشت دلاری شریعتمداری: چرا دست روی دست گذاشته‌اید؟!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
1- در ضرب‌المثل معروفی آمده است: «بعضی‌ها آن‌قدر بی‌عرضه هستند که اگر سوار شتر هم بشوند، باز هم سگ، پاچه آنها را گاز می‌گیرد‌»! خدای نخواسته قصد اهانت به برخی از مسئولان، مخصوصاً مسئولان محترم اقتصادی و امنیتی و اطلاعاتی در میان نیست، ولی با اشاره به ضرب‌المثل دیگری باید گفت: «‌چیزی که عیان است، چه حاجت به بیان است»؟! سخن درباره نرخ دلار و نوسانات پی‌در‌پی آن است که برخلاف آنچه در همه کشورها دیده می‌شود، کمترین ارتباطی با روند جاری مسائل اقتصادی کشور ندارد و سؤال این است که نرخ ارز را چه کسانی تعیین می‌کنند؟! و چه کسانی با افزایش بی‌حساب و افسار‌گسیخته نرخ ارز، معیشت مردم را گرو گرفته‌اند؟! 
بازار
2- روز دهم دی ماه سال گذشته، آقای فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود: «‌یک کانال تلگرامی که سرور آن در آمریکا ثبت شده است، ساعت 9 صبح هر روز برای دلار نرخ تعیین می‌کند و همه صرافی‌ها نیز از روی آن برای دلار نرخ می‌گذارند»‌! این سخن صادقانه آقای فرزین از واقعیتی تلخ نیز حکایت می‌کند و آن، این که، مدیریت اقتصادی کشور، اقتدار ملی و برنامه‌ریزی برای معیشت مردم را در اختیار دشمن قرار داده‌ایم! آیا غیر از این است؟! اظهارات افشاگرانه رئیس کل بانک مرکزی - حتی اگر خود ایشان هم ندانند و نخواهند- گلایه‌ای سخت از مسئولان اقتصادی، اطلاعاتی، امنیتی و قضائی را نیز در خود دارد و این پرسش همراه با اعتراض جدی را پیش می‌کشد که چرا مسئولان یاد شده در مقابل این پدیده پلشت و خانمان‌سوز‌، دست روی دست گذاشته و کاری نمی‌کنند؟! و اگر دست به اقدامی زده‌اند، چرا کمترین نشانه‌ای از آن دیده نمی‌شود؟! 
3- ممکن است گفته شود که سرور کانال تلگرامی مورد اشاره در آمریکاست و جلوگیری از «خط‌دهندگی» و «نرخ‌گذاری» این کانال بیرون از دسترس مسئولان است! که باید پرسید؛ آیا برخورد سخت و پشیمان‌کننده با صرافی‌هایی که دستورالعمل صادر شده از سوی این کانال (بخوانید دستورالعمل دشمن تابلو‌دار مردم و نظام‌) را دریافت کرده و به اجرا درمی‌آورند نیز ناممکن است؟! به یقین این‌گونه نیست و در این زمینه کوتاهی و «ترک فعل‌» غیر‌قابل بخشش صورت پذیرفته
 و می‌پذیرد. 
4- فرض کنید که یکی از قاچاقچیان کلان مواد مخدر از نقطه‌ای بیرون از کشور مواد مخدر را به داخل می‌فرستد و از طریق عوامل خود در سطح کشور توزیع می‌کند. آیا برخورد با توزیع‌کنندگان داخلی مواد مخدر وظیفه دستگاه‌های مسئول نیست؟! و آیا توزیع‌کنندگان داخلی، سرانگشتان قاچاقچی کلان بیرونی نیستند؟! اگر با آن تعداد از صرافی‌هایی که دستورالعمل صادر شده از سوی فلان کانال تلگرامی آمریکا را به اجرا درمی‌آورند برخورد سخت و پشیمان‌کننده صورت بپذیرد،کانال آمریکایی مورد اشاره زمینه‌ای برای اخلال در اقتصاد کشورمان را نخواهد داشت. نصیحت‌کردن و برخوردهای روشنگرانه جای خود را دارد و باید انجام پذیرد ولی اگر کارساز نبود، نباید از برخوردهای پشیمان‌کننده غافل بود. 
5- و بالاخره گفتنی است که این نوشته بر پایه و اساس واقعیت‌های غیر‌قابل انکاری است که به وضوح قابل دیدن است و فهم آن به برخورداری از تخصص‌های کلاسیک اقتصادی نیازی ندارد. این مختصر را با اشاره به سخنی از «‌برنارد شاو‌» نمایشنامه‌نویس برجسته ایرلندی به پایان می‌بریم. برنارد شاو که به شوخ‌طبعی‌های عالمانه شهرت دارد در محفلی از یک تابلوی نقاشی ایراد گرفته و آن را نقد کرد. نقاشی که تابلو از آثار او بود از نقد برنارد ‌شاو برآشفت و به او گفت: شما که در همه عمرتان حتی یک تابلوی نقاشی هم خلق نکرده‌اید، چگونه به خودتان اجازه می‌دهید تابلوی مرا نقد کنید؟! برنارد شاو در پاسخ گفت: من طعم و مزه اُملت را خیلی بهتر از مرغ درک می‌کنم درحالی که تخم‌ها را مرغ گذاشته است!
حسین شریعتمداری

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/951899/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قالیباف و نقد حکمرانی از درون

پشت پرده ارسال پیامک‌های حجاب

سرباز وفادار ترامپ در سیاست خارجی

درمان قطعی هپاتیت چیست؟

هپاتیت چه علائمی دارد و انواع مختلف آن چیست؟

تخلیه و بارگیری بیش از 3300 کامیون از گمرک رجایی طی 2 روز

متهم ردیف اول کمبود روغن مشخص شد

بانک مرکزی: سرمایه بانک‌ها نباید کمتر از 20 هزار میلیارد تومان باشد

وزیر صمت: سالانه 7 درصد تقاضای مصرف برق کشور بالا می‌رود

بیشترین مقاصد صادرات ایران چه کشورهایی هستند؟

3 کشته و مصدوم بر اثر انفجار منزل مسکونی در شیراز

سکانس سینمایی وداع با پدر ملوان از روی پل غازیان +فیلم

انفجار یک منزل‌ مسکونی در شیراز با یک فوتی و 2 مصدوم

قتل فرزندان در همدان و دستگیری قاتل در فارس

محیط‌بانان کازرون 6 توله گراز را از مرگ حتمی نجات دادند

رونمایی از صلوات خاصه حضرت احمدبن موسی الکاظم(ع)

با وفاق می توانیم نظام تعلیم و تربیتی طراحی کنیم که پاسخگوی نیازهای امروز و فردای ایران عزیز باشد

مدارس باید بستری برای تحقق آموزش باکیفیت، هدف‌محور و مؤثر باشند

پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز سمپاد

سومین نشست شورای طرح و برنامه شاهد و ایثارگر برگزار شد

معاون استاندار فارس: تنها عامل مقاومت در برابر دشمنان همبستگی ملی است

ضربان قلب نامنظم و علل آن

راه های درمان گرفتگی عروق قلب

پودر سنجد مفیدتره یا خود سنجد؟

تعریف دقیق هپاتیت چیست؟

ارتباط چاقی با مشکلات ریوی

رد آتش از بندر شهید رجایی پاک شد

تأمین حداکثری زیرساخت‌ها اولویت مخابرات است

بانک سپه برای دومین سال به سودآوری رسید

پیشنهاد 40 میلیاردی تراکتور به استقلال برای جشن در تبریز؟

تحقیق و تفحص مجلس از پتروشیمی خلیج فارس به‌دلیل سو مدیریت و فلرهای گازی

بی‌توجهی به توافق پرداخت عوارض آلایندگی زرقان + فیلم

یک کشته و دو مصدوم در انفجار منزلی مسکونی

قرارداد احداث نیروگاه «شهید دکتر معصومی» لامرد امضا شد

دستگیری عامل قطع درختان در جهرم

قتل فرزندان در همدان و دستگیری قاتل در استان فارس

در آستانه بازگشت فجر به لیگ برتر: وضعیت عجیب ورزشگاه پارس شیراز (ویدیو)

مسیر موفقیت و تحول فروش خودروهای تجاری با تایید رضایتمندی مشتریان

ممنوعیت کشت برنج با استفاده از آب چاه در فارس؛ رهاسازی حقابه بختگان به خرداد موکول شد

از جنوب تا جنوب در خانه آسودن؛ روز شیراز در اهواز

نقص فنی منجر برگشت پرواز شیراز به مشهد شد

نقص فنی منجر به برگشت پرواز شیراز به مشهد شد

سقوط مشاور امنیت ملی‌ای که شدیدا به دنبال حمله به ایران بود

مادران باردار خودسرانه مکمل مصرف نکنند

سالمندی چگونه بروز پیدا می‌کند؟

مشکل توقف عرضه آرد مرتفع شد

بلیت پرواز تهران - مشهد در آستانه ولادت امام رضا(ع)

نفت مسجدسلیمان برای بقا می‌جنگد، فجر سپاسی در آستانه جشن صعود

پروژه‌های شهری و رفاهی با مسائل فرهنگی و معرفتی گره بخورد

سرپرست فرمانداری زرقان: توسعه پایدار با شایسته‌سالاری محقق می‌شود