کارنامه دوری ایران و آمریکا/ نفوذ با هزار ترفند/ نکتهای درباره نام بزرگ خلیج فارس
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - - سرمقالهها و یادداشتهای سیاسی روزنامههای امروز (پنجشنبه، 11 اردیبهشت) به موضوعاتی ازجمله مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، روز کارگر، انفجار در بندر شهید رجایی و برخی مسائل دیگر پرداختهاند.
کیهان
حسین شریعمتداری در بخشی از سرمقاله روزنامه کیهان با عنوان «مکانیسم ماشه تفنگ بیفشنگ است فریب نخورید!» نوشته است تهدید اروپا به استفاده از مکانیسم بازگشت سریع تحریمها-Snapback- یک تهدید تو خالی است چرا که برجام بعد از خروج آمریکا از اعتبار افتاده است و دیگر وجود خارجی ندارد تا استفاده از مکانیسم ماشه که یکی از مواد آن است، قابلیت اجرا داشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بخوانید! مدیرمسئل کیهان در پایان سرمقاله خود نوشته است:اکنون از برادران عزیز و محترم تیم مذاکرهکننده کشورمان که قرار است با تروئیکای اروپایی نیز مذاکره کنند و بعضاً در اظهارات خود به احتمال استفاده حریف از مکانیسم ماشه (snapback) نیز اشارهای داشتهاند، میپرسیم که اولاً؛ مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟! ثانیاً و با عرض پوزش مگر نمیدانید که اروپا از خود اختیاری ندارد و بار دیگر، برای فریب ما، در نقش «پلیس بد»! ظاهر شده است؟! و...
آرمان امروز
روزنامه آرمان امروز در بخشی از سرمقاله خود به قلم فردین قریشی با عنوان «کارنامه دوری ایران و آمریکا» آورده است: اگر آمریکا تلاش کند اراده خود را به صورت یکجانبه تحمیل کند، نتیجهاش چیزی جز شکست مذاکرات نخواهد بود. امروز، آنچه هر دو طرف نیاز دارند، دستیابی به یک چشمانداز مشترک و واقعگرایانه است.
دعوت از ویتکاف به تهران نه نشانه ضعف، بلکه نمایشی از بلوغ سیاسی و فرصتسازی در زمانه تنگناهاست. سرنوشت کشور و بویژه آینده نسل جوان بسیار مهمتر از موانع ذهنی و یا رتوریکال خودساخته است. امروز امید کشور به آینده، با درک بالاتر دولتمردان از جهان، کاهش تحریم، تعامل سازنده در صحنه بینالمللی، جذب سرمایه و توسعه همهجانبه گره خورده است. درنیافتن فرصتهای این عرصه، بیتفاوتی به فردای ایران است.
اعتماد
علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیسجمهور در بخشی از یادداشتی با عنوان «کار و اشتغال ابربحران نه چندان دور» در روزنامه اعتماد نوشت: طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال 2024، تا سال 2030 حدود 170 میلیون شغل جدید در جهان ایجاد و 92 میلیون شغل حذف خواهد شد. این تحول ساختاری، نیازمند مهارتهای نوین مبتنی بر فناوری، نوآوری و تفکر خلاق است. با اینحال، در ایران چالشهای سیاستگذاری و عدم آمادگی ساختارهای موجود، گذار به این دنیای جدید را با مخاطرات جدی همراه کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم در پایان نوشت: کشور ما نیازمند سیاستگذاریهای کار مبتنی بر تغییرات اجتماعی، تحولات عصر پساصنعتی، و پاسخگویی به نیازهای دانشی جدید است در غیر اینصورت موضوع نیروی کار و نیز اشتغال، ابربحرانی در آینده نه چندان دور خواهد بود.
فرهیختگان
زهرا طیبی در گزارشی در روزنامه فرهیختگان با عنوان «مهرۀ CFT را قبل از توافق نسوزانیم» نوشت مجمع همچنان درگیر تصویب سیافتی و پالرمو است. بعد از رفت و برگشتها و بحث و بررسیهایی که دولتیها و اعضای مجمع در این جلسات داشتند، این گزاره تقویت شد که بررسی دو لایحه در مجمع به ایستگاههای پایانی رسیده است. گمانهزنیها بیشتر براین محور استوار بود که قرار است تعیین تکلیف در مورد این لوایح تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات به تعویق بیفتد.
فارغ از بحثهای کارشناسی، در شرایط فعلی که پرونده مذاکرات ایران و آمریکا همچنان مفتوح و در حال بررسی است، تصمیم هوشمندانه آن است که تا تعیین تکلیف نتیجه مذاکرات، تصویب دو کنوانسیون هم به تعویق بیفتد؛ چراکه احتمال آنکه هرتصمیمی در میز مذاکرات سایه بیندازد وجود دارد. علاوه بر این تصویب سیافتی و پالرمو عملاً دست ایران را در مذاکرات خالی میکند.
وطن امروز
در گزارش روزنامه وطن امروز با عنوان «نفوذ با هزار ترفند» آمده است: طی سالهای گذشته پس از عملیاتهای ترور و خرابکاری گسترده صهیونیستها در ایران، این تصور در اذهان شکل گرفت که رژیم صهیونیستی دست برتر کامل را در مقابل جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مقاومت دارد؛ ادعایی که رسانههای عبری، عربی و حتی فارسیزبان خارجی بسیار روی آن مانور داده و مدعی این گزاره هستند، اما عملیات 7 اکتبر شوک بزرگی به رژیم اشغالگر و حامیان آن وارد کرد. 7 اکتبر و توفان الاقصی ضربهای بود که منجر به فرو ریختن تصویر هالیوودی رژیم صهیونیستی شد و واقعیت ضعفهای دستگاههای امنیتی متعدد مجهز و ثروتمند صهیونیستها را برملا کرد. شکست در 7 اکتبر، اما تمام ماجرا نبود و ضربات امنیتی متعدد به صهیونیستها از سالها قبل آغاز شده است. با جستوجو در اخبار براحتی متوجه بالا رفتن آمار جاسوسانی میشویم که در سرزمینهای اشغالی به استخدام دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی ایران درآمده و علیه رژیم اشغالگر دست به اقدامات متنوعی زدهاند. جاسوسان و عناصر نفوذی که از سالها قبل اخبار مربوط به بازداشت و کشف اقدامات آنها جامعه صهیونیستها را در شوک فرو برده است، اما اخیرا پس از گذشت بیش از یک سال از شروع جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، آمار آنها به شکل چشمگیری افزایش داشته است. پیش از این اخباری مبنی بر بازداشت یک تاجر عرب اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران یا بازداشت 3 زن مهاجر یهودی ایرانی در رسانههای عبری جلب توجه کرده بود، اما اخیرا این اخبار بسیار متنوعتر شده است. رژیم صهیونیستی اخیرا آماری را منتشر کرد مبنی بر اینکه شمار بازداشتیهای متهم به جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران 4 برابر شده است. طبق این آمار تنها در سال 2024 میلادی سازمان امنیت داخلی رژیم اشغالگر در 13 عملیات جداگانه 27 نفر از شهرکنشینان صهیونیست را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرده است. همچنین طبق آمار منتشر شده 20 نفر از افراد بازداشتی در سال 2024 شهروندان یهودی، عمدتا از مهاجران روسیه و قفقاز و 7 نفر فلسطینیان شرق اورشلیم هستند؛ آماری نگرانکننده برای صهیونیستها که نشاندهنده گسترده شدن طیف ملیت جاسوسانی است که به استخدام دستگاههای امنیتی ایران درآمدهاند. همین مساله نیز وحشت مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی را برانگیخته است.
جمهوری اسلامی
روزنامه جمهوری اسلامی در بخشی از تحلیل سیاسی هفته درباره حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس نوشته است: آنچه در ماجرای انفجار بندر شهید رجائی مهم است، اقدامات مسئولان ذیربط برای برطرف ساختن ضعفهای ایمنی و قصورها یا تقصیرهای امنیتی است. این اقدام باید برای تمام بنادر کشور صورت بگیرد و نباید اجازه تکرار چنین فاجعهای داده شود.
جوان
روزنامه جوان در یادداشتی با عنوان «زبان تهدید ترامپ در تهران» نوشته است: در حادثه تلخ بندر شهید رجایی، آنگونه که مراجع رسمی مسئول (کمیته ستاد بحران و هیئت ویژه مجلس) میگویند، علت حادثه قطعاً ریشه خارجی و خرابکاری ندارد. وزیر کشور و رئیس شورای امنیت کشور هم بارها از مردم خواسته است «به شایعات و برخی خبرسازیهای رسانهای توجه نکنند». در این میانه ناگهان یاسر هاشمی رفسنجانی به یک کشف شهودی میرسد و دریادداشتی جانبدارانه و ضد ایرانی که شاید نمونه آن را در روزنامههای امریکایی و بلکه صهیونیستی بتوان سراغ گرفت، مدعی میشود: کار کار امریکاست.
در ادامه این مطلب آمده است: باید این پرسش اساسی را مطرح کرد که در کوران مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا که با حمایت همهجانبه ارکان نظام از تیم مذاکراتی در جریان است، این همنوایی و همداستانی با ترامپ - که در قالب یکی به میخ و یکی به نعل برای تأثیرگذاری بر روند مذاکرات و دریافت امتیاز از طرف مقابل، روی ندای مذاکره سر میدهد و روز دیگر تهدید- چه نسبتی دارد؟
قدس
روزنامه قدس در یادداشتی با عنوان «نکتهای درباره نام بزرگ خلیج فارس» نوشته است اردیبهشت ماه در تقویم کشورمان به نام خلیج فارس مزین شده است، اما همزمان با این مناسبت تاریخی، جسارت دوباره گوگل علیه حاکمیت تاریخی کشورمان درباره این پهنه آبی مورد توجه قرار گرفته است. سرویس نقشه شرکت گوگل در اقدامی بحثبرانگیز با اعمال فشارهای سیاسی، در چند روز اخیر دوباره عنوان جعلی «خلیج عربی» را به نقشه خود بازگردانده، اما در داخل پرانتز و کنار نام «خلیج فارس!».
ماجرای حذف شدن نام خلیج همیشه فارس و قرار گرفتن عنوان ساختگی مذکور در کنار آن نخستین بار نیست که اتفاق میافتد. گوگل در مقطعی از دو نام خلیج فارس و نام جعلی دیگر آن در نقشه خود استفاده میکرد، اما در ماه می 2012 این شرکت هر دو نام را با ادعای بیطرفی برداشت. همچنین در سال 2004 میلادی، نشریه نشنال جئوگرافیک نام خلیج فارس را در نقشههای خود به نام مجعول آن تغییر داد ولی با اعتراضهای گسترده ایرانیان و سپس واکنش وزارت خارجه وقت، سرانجام نشنال جئوگرافیک رسماً پوزش خواست و نام خلیج فارس را بار دیگر برگرداند.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: اگر اعراب همسایه کمی وجدان داشته باشند به جای لجبازی سری به کتابهای تاریخی همین 50 سال پیش خود میزنند تا نام واقعی این پهنه آبی را به درستی بفهمند. نقشههایی که بیش از 130 سال پیش به دستور وزیر امور خارجه وقت بریتانیا تهیه و همین چند روز پیش منتشر شده هم نشان میدهد بریتانیا مالکیت سه جزیره راهبردی در ورودی آبراه حیاتی تنگه هرمز را از آن ایران میدانسته و طبیعتاً پهنه آبی اطرافشان هم «خلیج فارس» است، نه چیز دیگری.
-
پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۶:۱۲
-
۸ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/951073/