پیام فارس

آخرين مطالب

ایران و روسیه در کریدور شمال-جنوب همکاری می‌کنند سیاسی

ایران و روسیه در کریدور شمال-جنوب همکاری می‌کنند
  بزرگنمايي:

پیام فارس - مهر / سفیر ایران در روسیه از عزم ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف از جمله کریدور شمال-جنوب، پروژه‌های ترانزیتی و انتقال گاز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، سیدکاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، در نشست با اعضای ایرانی شرکت‌کننده در هجدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه گفت: روابط ایران و روسیه رو به افزایش و راه‌های همکاری باز است و اکنون دوران طلایی خود را سپری می‌کند.
وی با اشاره به عنصر همسایگی به‌عنوان یکی از عوامل تقویت مناسبات، اظهار کرد: با توجه به همسایگی ایران و روسیه، توسعه روابط میان دو کشور یک ضرورت است. به تعبیر مقام معظم رهبری که در نامه اخیر خود به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، نیز بر این موضوع تأکید کرده‌اند که ما به‌دنبال یک روسیه مقتدر با نقش‌آفرینی در عرصه جهانی و در عین حال، یک ایران مستقل و بزرگ هستیم.
سفیر ایران در روسیه نزدیکی رویکردهای مشترک ایران و روسیه در مسائل منطقه‌ای و ساختار قدرت در عرصه بین‌المللی را دومین عنصر نزدیکی روابط دو کشور و تصمیم آن‌ها برای توسعه مناسبات دوجانبه دانست و تصریح کرد: روسیه نیز در عرصه بین‌الملل به گفتمانی که جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده، پیوسته است؛ نمونه آن گفتمان بریکس است.
بازار
نیاز متقابل ایران و روسیه به یکدیگر
جلالی با اشاره به تصویب معاهده جامع راهبردی همکاری ایران و روسیه در شورای فدراسیون و مجلس دومای این کشور اظهار کرد: روس‌ها امروز به ایران نیاز دارند و ما نیز در برخی زمینه‌ها به روسیه نیازمندیم، باید با درکی صحیح از نیازهای متقابل، در مسیر پیشبرد روابط دوجانبه گام برداریم.
وی با بیان اینکه روسیه به‌دنبال گشودن مسیرهایی برای صادرات کالا، فراتر از مسیر دریای سیاه است، اظهار کرد: تخصیص بودجه‌ای 500 میلیارد دلاری به پروژه کریدور شمال - جنوب، نشان‌دهنده عزم جدی این کشور برای فعال‌سازی گذرگاه شمالی واقع در مناطق شمالی است.
سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه هم‌اکنون انتقال کالا از طریق گذرگاه‌های شمالی در حال انجام است، افزود: در سال 2022 میلادی حدود 3 میلیون و 700 هزار تن کالا از این مسیر عبور کرد که این رقم در سال 2023 به حدود 33 میلیون تن افزایش یافت.
ایران می‌تواند به دومین کانال سوئز جهان تبدیل شود، اگر...
جلالی با اشاره به گفته‌ای از پوتین مبنی بر اینکه باز کردن راه‌های دیگر برای ما ورای هزینه و فایده، راهبردی است، گفت: روسیه مصمم به باز کردن کریدور شمال - جنوب است و ما باید از این فرصت بهره ببریم.
وی با اشاره به اینکه کریدور شمال - جنوب دارای سه شاخه است و شاخه شرقی آن راه‌اندازی شده، تصریح کرد: در سال 2023 میلادی، 600 هزار تن کالا از طریق شاخه شرقی این کریدور جابه‌جا شد که این رقم در سال 2024 به یک میلیون و 800 هزار تن افزایش یافت. این در حالی است که هدف‌گذاری ما برای آن سال، 2 میلیون تن بود. برای ابتدای امسال نیز هدف 3 میلیون تن را تعریف کرده‌ایم، در حالی که ظرفیت کل این شاخه 15 میلیون تن است.
سفیر ایران در روسیه با تأکید بر اینکه کریدور شمال - جنوب برای ایران یک مزیت و برای روسیه یک ضرورت است، اظهار کرد: با راه‌اندازی آزمایشی این کریدور، در صورتی که مسیر به اروپا باز شود، ایران می‌تواند به دومین کانال سوئز جهان و حتی به مهم‌ترین و نخستین مسیر ترانزیتی در جهان تبدیل شود، تکمیل کریدور شمال - جنوب از مسیر ایران، سبب افزایش ضریب امنیتی کشور در سطح بین‌المللی می‌شود.
ضرورت ارتقای سطح مبادلات تجاری ایران با روسیه
جلالی پیشنهاد روسیه برای انتقال گاز از مسیر ایران را مطلوب ارزیابی و تأکید کرد: باید هرچه سریع‌تر از اجرای این طرح استقبال کنیم و بدون تأخیر و با شتاب آن را به‌پیش ببریم.
وی با بیان اینکه اقتصاد روسیه به واردات کالاهای ایرانی نیاز دارد، اعلام کرد: بر اساس گزارش گمرک روسیه، سطح مبادلات تجاری دو کشور به 5 میلیارد دلار رسیده که نسبت به گذشته افزایش داشته است.
سفیر ایران در روسیه با اشاره به امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و عملیاتی شدن آن از 15 مه 2025 میلادی، گفت: بازرگانان ما باید وارد این بازار مهم شوند و با افزایش صادرات کالا، سطح مبادلات تجاری با روسیه را ارتقا دهند.
کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه، نماد اراده سیاسی برای توسعه همکاری‌ها
سید علی‌محمد موسوی معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت نیز در این نشست، کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه را نمادی از تجلی اراده سیاسی دو کشور برای توسعه همکاری‌ها و ثبت موفقیت‌های مشترک در طول سال دانست.
وی اظهار داشت: با توجه به امضا و تصویب معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه، هیأت ایرانی برای نشان دادن عزم تهران در توسعه مناسبات، حضوری پرشمار و برجسته داشته است.
وی با اشاره به نشست هماهنگی اخیر وزیر نفت با اعضای حاضر در هجدهمین کمیسیون همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در تهران اظهار کرد: همچنین در دیدار با همتای روس خود در مسکو، درباره برگزاری نشستی موفق و با نتایج مثبت گفت‌وگو کردیم و در خصوص مسائل مطرح‌شده به توافق نظر رسیدیم.
معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با تأکید بر اینکه این رویداد محلی برای ثبت رکورد موفقیت‌ها و انجام مذاکرات در طول سال است، تصریح کرد: ایران و روسیه باید همواره در کنار یکدیگر بمانند و کمیسیون همکاری‌های اقتصادی، نمادی از تجلی اراده سیاسی دو کشور برای توسعه همکاری‌هاست.
نشست‌های کارشناسی هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه از صبح چهارشنبه (سوم اردیبهشت) در مسکو (آژانس انرژی روسیه) آغاز به‌کار کرد.
هیئت‌های کارشناسی پس از پایان گفت‌وگوها در روز دوم (پنجشنبه، چهارم اردیبهشت) اسناد متعدد همکاری در زمینه‌های مختلف را برای امضا در اختیار محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران و سرگئی تسیویلیوف، وزیر انرژی روسیه به‌عنوان رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور قرار می‌دهند.
نشست پایانی برای امضای اسناد همکاری در بخش‌های مختلف جمعه (پنجم اردیبهشت) با حضور وزیر نفت ایران و وزیر انرژی روسیه در محل هتل پرزیدنت برگزار می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

خاصیتی از گردو که اگر بدانید هر روز آن را می خورید

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

شاهی: از مسئولین درخواست دارم کمک کنند

پیام تسلیت رئیس سازمان تشکل‌های دینی در پی درگذشت حاج اکبر بازوبند

تصادف مرگبار در جاده خاوران / دو سرنشین در دم جان باختند

همه دستگاه‌ها در راه محقق شدن شعار سال برنامه داشته باشند

نیروی زمینی کازرون قهرمان جام حذفی هندبال شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تصاویر؛ مرغان دریایی خلیج فارس

قدردانی امام جمعه اهل سنت کیش از رئیس رسانه ملی

پیام مسئول نهاد رهبری در امور اهل سنت سراوان در پی خطای برنامه شبکه اول سیما

پیش بینی وضعیت آب و هوا فارس فردا شنبه 6 اردیبهشت ماه 1404 | هواشناسی شیراز در 24 ساعت آینده + هواشناسی فارس

چه کسی به مقدسات اهل سنت در تلویزیون توهین کرده است؟ + ماجرا چیست؟

نیروی زمینی کازرون با شکست مس کرمان، فاتح جام حدفی هندبال شد + فیلم

انتصاب یک اسرائیلی به عنوان مسئول میز ایران

درمان اختلالات غذا خوردن

امضای توافقنامه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

واکنش امام جمعه اهل سنت ارومیه به توهین به مقدسات در صداوسیما چه بود؟

معرفی قهرمان جام حذفی هندبال در دوئل فوق جذاب

عملیات بیت‌المقدس پیروزی‌های بزرگی برای ملت ایران خلق کرد

آغاز فصل درخشانی از فرهنگ‌ شفاهی ایران با موسیقی نواحی در هرمزگان

مجری توهین کننده به مقدسات اهل سنت کیست؟

تشویق ایسلندی هواداران نیروی زمینی کازرون بعد از قهرمانی

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

نیروی زمینی کازرون قهرمان جام حذفی هندبال شد

مدارس کانکسی و سنگی در فارس باید برچیده شود

علائم فشار خون بالا

ترس از غذا خوردن

ابلاغ نحوه اجرای تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

واکنش مولوی عبدالحمید به توهین به اهل سنت در تلویزیون

امام جمعه اردبیل: برادران اهل سنت ایران جان ما هستند / امیدواری به پیشرفت مذاکرات و توافق با آمریکا

وحدت شیعه و سنی ریشه در قرآن دارد نه یک مصلحت سیاسی

وحدت مسلمانان هدف اصلی دشمنان است؛ هوشیار باشیم

مذاکرات با آمریکا باید منافع ملت را تضمین کند

نخستین نمایشگاه عکس گل و گلاب میمند افتتاح می شود

تاکید علمای اهل سنت هرمزگان بر حفظ وحدت و قدردانی از رسانه ملی

وحدت را قربانی تسامح رسانه‌ای نکنید

جو عجیب سالن 2500 نفری تختی کازرون در فینال جام حذفی هندبال

نخستین واکنش مولوی عبدالحمید به توهین صداوسیما به اهل سنت

نگاهی به 4هفته پایانی لیگ یک

امام جمعه اردبیل: برادران اهل سنت ایران جان ما هستند/ اشتباه صداوسیما تکرار نشود

حضور مولوی اهل سنت در برنامه زنده تلویزیونی برای آشنایی با فضایل ابوبکر + فیلم

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب