مظلومیت امام صادق(ع) و مسئولیت امت در آینه تاریخ
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - امام صادق(ع) در دوران خفقان، نه تسلیم شدند و نه سکوت کردند؛ در میان هزاران شاگرد، جز اندکی وفادار نداشتند. امروز نیز امت، مسئول است که با بصیرت و اطاعت، نگذارد ولیّاش در غربت بماند و تاریخ تکرار شود.
محسن نصری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: دلیل اصلی مظلومیت و شهادت اهلبیت علیهمالسلام، عملکرد ضعیف یاران در آگاهسازی مردم و سوءاستفاده دشمنان از جهل تودهها بود؛ جهلی که در نهایت به نابودی سیره امامان و شهادت امامان معصوم منجر شد.
وی افزود: روزی شخصی به نام سهل بن حسن خراسانی به محضر امام جعفر صادق علیهالسلام رسید و با حالتی معترضانه گفت: «یا ابن رسولالله! شما اهل بیت امامت و ولایت هستید، چرا قیام نمیکنید و حق خود را از غاصبان بازنمیستانید؟ در حالی که بیش از صد هزار شمشیرزن آماده جهاد در رکاب شما هستند!» امام ابتدا با ملاطفت فرمودند: آرام باش، خدا تو را حفظ کند. سپس به خدمتکارش دستور داد تنوری را آتش کند. هنگامی که شعلههای آتش زبانه کشید، امام به سهل گفت: «برخیز و در تنور بنشین.» سهل از این فرمان سرباز زد و طلب بخشش کرد.
در این هنگام، هارون مکی وارد شد. امام همان دستور را به او داد و هارون بیدرنگ وارد تنور شد. پس از مدتی، امام از سهل خواست داخل تنور را بنگرد. هارون، چهارزانو در میان آتش نشسته بود، بیآنکه آسیبی دیده باشد. امام به سهل فرمودند: «در خراسان، چند نفر مانند این مرد مطیع و مخلص ما هستند؟» سهل پاسخ داد: «به خدا قسم، حتی یک نفر هم نداریم.» امام فرمود: «ای سهل! ما بهتر از همه میدانیم که چه زمانی باید قیام کنیم، و آن زمان وقتی خواهد بود که لااقل پنج نفر همراهِ مخلص داشته باشیم.»
نصری با اشاره به این ماجرا گفت: اصطلاح «شیعه تنوری» از همین روایت شکل گرفت. مصادیق امروزی آن، شهدای انقلاب و دفاع مقدساند که با تبعیت کامل از ولیفقیه زمان خود، عاشقانه به میدان جهاد شتافتند. امام صادق (ع) در دوران امامت خود چهار هزار شاگرد تربیت کرده بودند، اما حتی یک شیعه تنوری وفادار نداشتند؛ و این نشان میدهد که پشتیبانی از ولایت، مهمترین رکن تحقق عدالت علوی است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان در ادامه گفت: مظلومیت اهلبیت، حاصل بیعملی مردمی بود که به ظاهر دیندار بودند اما در میدان جهاد، پشتیبان ولایت نبودند. این واقعیت تاریخی، درسی بزرگ برای جامعه امروز ماست که نگذاریم ولی زمان، در غربت و مظلومیت، همچون امام صادق (ع) تنها بماند.
وی با اشاره به پیروی برخی مسئولان جمهوری اسلامی از مکتب سیاسی امام صادق (ع) اظهار کرد: در دوران اهلبیت و حتی در حکومت امیرالمؤمنین (ع)، مدیرانی بودند که با وجود نزدیکی به امام، از ولی زمان خود اطاعت نکردند و زمینهساز مظلومیت و حتی شهادت ایشان شدند. امروز نیز چنین مسئولانی وجود دارند. پرسش اینجاست که این افراد چگونه به قدرت میرسند، وقتی همه امور از مسیر انتخابات مردمی میگذرد؟
نصری افزود: مردم با بصیرت و آگاهی، میتوانند سرنوشت یک ملت را رقم بزنند. این مسئولیت نباید نادیده گرفته شود. اگر مسئولی مرتکب خطایی شد، نباید این خطا را به حساب کل نظام گذاشت. خطاکاران در تمام ادوار تاریخی بودهاند و عملکردشان ربطی به اصل نظام ندارد. آنچه حائز اهمیت است، استمرار حمایت مردم از ولایت و گوشبهفرمان بودن در مسیر حق است.
نصری در پایان با اشاره به استمرار خط مبارزه در سیره امام صادق (ع) اظهار کرد: آن حضرت هیچگاه تن به صلح تحمیلی ندادند و در مسیر ایستادگی و مقاومت به شهادت رسیدند. امروز وظیفه ماست که فراتر از ستایش ظاهری، به فهم عمیقتری از احادیث و مشی سیاسی آن امام بزرگوار برسیم. اگر محبتمان به اهلبیت را با تبعیت و بینش سیاسی همراه نسازیم، تنها نامبردن از آنان سودی در مسیر حق نخواهد داشت.
کد خبر 860332
-
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹:۰۰
-
۱۵ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948593/